84.253 medlemmar 2.888 inloggade
Logga in Bli medlem
Qruiser
Ooh aah, just…
Sista paketet...
Blogg
Göteborg 23/11
Bee Bar
Gaymap
Stockholm 23/11
Bitter Pills
Gaymap
Stockholm 23/11
Chokladkoppen
Gaymap

blog.qruiser.com
Jag bloggar på Skandinaviens största gay- och queercommunity Qruiser. Bli medlem du också!
WinterHeart
Allmänt tramsig och självgod bögblogg. Här skrivs inte ett enda vettigt ord.

Självdistans är för övrigt ett bra ord att känna till. Jag bara säger.
Kategorier
Senaste inläggen
Kalender
«
Ti 1 To Fr
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
Widgets
Statistik
Blog id: 628

Vad fan är fel på Juholt?

WinterHeart  (uppdaterad av WinterHeart)
Det kan inte gå en enda dag utan att Juholt är ute i media och klantar sig. Jag börjar bli mer och mer övertygad om att Håkan Juholt är en moderat, vars mål är att få ut Socialdemokraterna ur riksdagen. Han har nu kommit en bra bit på vägen.

Han inledde onsdagen i friskt tempo genom att komma med det briljanta förslaget att alla mobiloperatörer ska tvingas tillhandahålla täckning exakt överallt i Sverige. Vi pratar nu täckning i Norrlands djupaste skogar och täckning i skärgårdens avlägsnaste öar. Det tog ungefär en kvart innan Post- och Telestyrelsen sågade Juholts krav. Och idag tvingas Juholt (inte helt oväntat) ta tillbaka hans udda förslag. Förslaget höll en dag.

Och jag kan inte förstå det. Jag kan verkligen inte förstå vad människan sysslar med. Detta debacel skapade han helt på egen hand. Inbitna sossar kan omöjligt skylla detta på media, inre strider inom partiet eller onda Alliansen. Mobiltäckning är inte en aktuell fråga. Det är inte en problematisk fråga. Istället ligger Sverige i toppen när det gäller mobiltäckning.
Att då Håkan Juholt överhuvudtaget väljer mobiltäckning som området där socialdemokraterna ska driva opinion och vinna tillbaka väljare är för mig fullständigt obegripligt. Att han efter att ha valt ämnet klantar sig. Det är inte lika obegripligt. Men det skulle vara intressant att få veta hur han tänkte när han valde mobiltäckning som det stora problemområdet där väljarna ska vinnas tillbaka.


Sen kan jag konstatera att detta inte är första gången Juholt i sann Åsa-Nisse-anda kommer med ett förslag, för att sedan omedelbart tvingas ta tillbaka förslaget.
Dagens Nyheter skrev tidigare skämtsamt om Juholt-doktrinen:
"att komma med ett utspel till lunch och sedan ta tillbaka det före mellanmålet"
Men det är knappast något skämt längre. Det är nu en väletablerad doktrin.Jag undrar hur Juholt skulle vara som statsminister.
Det känns som om han skulle kunna prestera hur många misstag och pinsamheter som helst. Dag efter dag skulle han göra det. Jag är övertygad om att han skulle kunna ställa till med 3-4 praktskandaler i veckan. Och han skulle fortsätta i det tempot hur länge som helst. Vecka efter vecka. Månad efter månad. År efter år.
Och tänk vilken skada han skulle kunna göra när han träffar utländska statsministrar, presidenter och kungar. Att släppa in Juholt på ett EU-toppmöte skulle med största sannoliket utmynna i riktiga världsskandaler.
Det vore så klart mindre bra för Sverige, men en del av mig kan tycka att det låter riktigt kul. Min lite mer elaka personlighet hejar på Håkan.

Taggar: Allmänt gnäll Självgodhet

Kommentarer (1)  
Digga (4 medl.)  
 Anmäl