84.246 medlemmar 2.723 inloggade
Logga in Bli medlem
Qruiser
Ooh aah, just…
Sista paketet...
Blogg
Stockholm 23/11
Nytorget 6
Gaymap
Stockholm 23/11
Österlånggatan 17
Gaymap
Stockholm 23/11
Hotel Skeppsholme…
Gaymap

blog.qruiser.com
Jag bloggar på Skandinaviens största gay- och queercommunity Qruiser. Bli medlem du också!
Wingclipped Angel

Zonder Jou

Wingclipped Angel
Så kan jag berätta att en kamp jag för utanför Sverige har kommit till de högsta nivåerna. Jag tillsammans med TNN (Trans Netwerk Nederland), Radar (anti-diskriminations byrån i Rotterdam), Polismyndigheterna i Ousterhout och College van menserecht (Ombudsmannen för mänskliga rättigheter) samt en del politiker för en kamp mot en resebyrå som försökt outa mig inför min gammla hemstad, De lyckades tyvärr med att outa mig och jag fick berätta min bakgrund för folk jag aldrig ville skulle ha reda på det bara för att göra lite skade kontroll.

Just nu pågår en hörning av vd'n för företaget i fråga och detta kommer troligen sluta med att jag kommer få åka ner till Nederländerna under en kortare tid för att medverka vid en eventuell rättegång mot dem. Dock har jag lagen på min sida och TNN samt Radar är glada att de fått en person som inte är rädd för att bli outad i tidningar och liknande då denna typen av händelser av diverse företag i Nederländerna som igentligen har sekretess angående dina ID handlingar inte verkar allt för ovanlig.

Jag kommer ge mer info om just hur denna kampen går när det sker några större genombrott i det hela. Ja jag kommer troligen få ut ett saftigt skadestånd, men pengarna är inte något jag kommer vilja ha utan de kommer doneras till TNN och Radar för att de ska kunna fortsätta sitt arbete för mänskliga rättigheter och specifikt trans-rättigheter, Eventuellt även att en del doneras till en fond för att hjälpa transsexuella ekonomiskt med sin vård.

Taggar: personligt politik samhälle resa Transgender

Kommentarer (0)  
Digga (1 medl.)  
 Anmäl  

Vad har hänt och vad kommer hända?

Wingclipped Angel
Så det närmar sig 1 år sedan jag åter aktiverade mig i aktivism i Sverige, så jag tänkte sumera lite av sakerna jag medverkat i under det gångna året. Både mindre och större, privata och offentliga.

Vi börjar med var det hela började, Med en våldtäckt och en kamp emot polismyndigheten.

http://www.skanskan.se/article/20120920/TRELLEBORGVELLINGE/709199844/-/valdtakt-togs-inte-pa-allvar

Detta fick mig att återta mina kontakter i Sverige så som Johanna Marsielle, Maria Sundin, Lukas Romson, Tina/Håkan, Sara/Claes och många många fler.

Efter det tog jag en liten lugn stund där jag mestadels inriktade mig på mitt uppkommande bröllop och på att flytta upp till Sverige igen.
Dock medverkade jag i transbareal's youtube kampanj för att få bort transofobi från storbrittaniens media.
http://www.youtube.com/watch?v=PJmU_8ZSJ_c
Videon laddades upp någon tid innan jag blev invald i RFSL Malmö's styrelse som transansvarig.

http://www.rfsl.se/malmo//?p=5680

Sedan tog det ett tag där det mest var bakom kulliserna arbete så som med Hatbrottskampanjen i April och diverse besök på högskolor och involvering i undersökningar och att jag lyckades få telefoni företaget Hi3G att se över sina rutiner vid namnbyten och personnummersbyten av deras kunder.
http://stoppahatbrotten.wordpress.com/2013/04/22/krossad-tillit-sondertrasad-klanning//

Juni månad blev smockfyld med diverse saker jag var medverkande i, startskottet gick med min medverkan i 69saker du vill veta om sex som hade spelats in redan innan mitt bröllop och vissa delar under ferbuari månad.
http://www.tv3play.se/play/307846/?autostart=true

Sedan den 15e kom manifestationen för Cecilia i Köpenhamn, en transgender kvinna som blivigt brutalt nedslagen i fullt dagsljus i centrala Köpenhamn, Blev inbjuden som talare och åkte över och lät mig sminkas med teatersmink och talade om vad jag tyckte och tänkte om vad som skett.Detta följdes med att jag senare startade en ask.fm med länken http://ask.fm/TransaktivistenAngel den 21e
Den 24e var det dags för mig att smygstarta Regnbågsfestivalen med ett FaQ på sydsvenskan. http://www.sydsvenskan.se/skane/chatta-med-rfsl/

För att senare under priden ses både i minglet och på radio, talande om min föreläsning "Trans och uppväxt" https://www.facebook.com/events/621833504494620/ som blev den mest besökta av föreläsningarna vad jag fått höra i efterhand.

Detta följdes med att man gick i spetts för regnbågsfestivalens paradtåg med transflagan i högsta hug den 29e
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=539404422763411&set=t.1085150446&type=3&theater

Juli månad blev lite svårstartad, hade rätt mycket att göra i början rent privat, men det blev en del saker ändå, Jag fick reda på att jag är nominerad till Diversity Index mångfalldspris för könsidentitet.

Den 23e Juli dock sändes en rätt uppmärksammad radio sändning angående min kamp mot Arbetsförmedlingen. Denna är kontroversiell då jag blev tagen på sänghalmen då den inte var planerad och blev klippt på ett sätt som tar mina ord ur kontext, Det får det att låta som om jag anser att psykiskt funktionsnedsatta är psykfall, när jag i själva verket förklarade hur det kändes som att de anställda på arbetsförmedlingen såg mig.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=96&artikel=5598256

Sedan är vi nu inne på Augusti, Och där har vi den uppmärksammade manifestationen den 2e i Malmö. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=683446805003644&set=t.1085150446&type=3&theater

Jag talade medans ett par goda vänner och kollegor gjorde en levande uppsättning av bilden som circulerat angående hur illa det är för HBTQ i Ryssland just nu. Och det var väldigt emotionellt. 

Vad som sker framöver är att jag kommer fortsätta granska myndigheter, arbeta med transfrågor samt sträcka ut en hand till våra brödrar och systrar i länder som inte är speciellt tolleranta. 
Jag är som nämnt nominerad till DiversityIndex mångfalldspris för Könsidentitet, och tar gärna emot stödnomineringar fortfarande. http://www.diversityindex.se/?page_id=60

Utöver det sitter jag fram tills i Mars månad i styrelsen för RFSL Malmö, och ser gärna ett förlängt förtroende i mitt arbete. Kan hända jag glömt nämna 1-2 tidningsartiklar eller radio updrag i denna årskrönikan, men jag tog upp det jag kunde komma ihåg.

Och nu för min tema sång ;)

Taggar: personligt nöje film & video sex politik vetenskap samhälle kultur resa feminism hälsa & träning familjeliv foto & konst Transgender

Kommentarer (0)  
Digga (1 medl.)  
 Anmäl  

Ingenting varar för evigt....

Wingclipped Angel
Ja jag har gjort mycket sedan förra året, Gått i spets för regnbågsfestivalen, medverkat i radio flertalet gånger och medverkat i tidningar. Kunnat ses på tv 1-2 gånger och hållt föredrag samt FaQ chat på sydsvenskan. Invald i RFSL Malmös styrelse, Nominerad till mångfallds hjälte priset som delas ut av diversity index.

Men nu kryper vi nära årsdagen för de hemska händelserna som triggade mig att återuppta mitt korståg mot myndigheter och för HBTQ rättigheter.

Om 9 dygn och 2 timmar i skrivande stund är det 1 år sedan min fostermor dog. Plötsligt och på grund av inkompitens av ambulanspersonalen, Om 16 dygn exakt.. Är det 1 års dag sedan jag blev våldtagen. Och mardrömmarna och flashbacksen är fortfarande där och blivigt så illa sedan månadsskiftet att jag knappt ens kan sova.
Jag ser hur allt händer över och över igen. Jag har fortfarande inte kunnat flyga då jag förknippar flygning med att folk dör som betyder oerhört mycket för mig.. Hjälper väll inte direkt att jag kan sitta vid datorn och se den exakta platsen där hon avled...
Hjälper inte att jag kan se de fysiska ärren från övergreppet på min nakna kropp...
Världen har inte direkt förändrats mycket på 12 år, man hade hoppats det men situationen ser nästan identisk ut för transpersoner. Enda som ändrats är att jag fått mer mentala och fysiska ärr. Ibland undrar man om vad man gör ens spelar någon roll för någon alls.

Ja det kan tyckas att jag är otroligt negativ och pesemistisk i detta blogginlägget. Men inte så konstigt med tanke på att jag faktiskt mår otroligt dåligt just nu. Jag gör saker så som manifestationen i Malmö, inte för att jag vill. Utan för att jag vet att jag borde och min moral och etik tvingar mig att medverka. Egentligen hade jag hälldre bara suttit i ett mörkt rum och inte gjort något förutom att gråta.

Taggar: personligt politik religion samhälle kultur hälsa & träning Transgender

Kommentarer (0)  
Digga (0 medl.)  
 Anmäl  

Media och annat

Wingclipped Angel
Så under gårdagen och under veckan har jag circulerat i en del uppmärksammade events, Jag var bland annat medverkande i 69saker du vill veta om sex. Och responsen verkar för det mesta god.

Utöver det var jag med under manifestet i köpenhamn "Justice for Cecillia" som inbjuden talare. Sa vad jag tyckte och tänkte bland annat att det skrämmer mig som danskättling att danmarks klimat blivigt så kallt ifrån det jag växte upp med där danmark var ett land som tillät alla vara som de ville.

Jag tillät mig sminkas med ett mindre smickrande teatersmink. Det skulle efterlikna att jag blivigt nerslagen och brutalt misshandlad. Detta bar jag medans 100talet danskar aploderade då jag hojtade en vänninas kända slagord "ENOUGH IS ENOUGH, HATE IS NOT A HUMAN RIGHT!"  

Taggar: personligt mode & skönhet sex politik samhälle kultur resa familjeliv Transgender

Kommentarer (0)  
Digga (0 medl.)  
 Anmäl  

Suck my D

Wingclipped Angel
Som väntat blev det en del reaktioner efter mina senaste uttalanden, Jag är obekväm för de benjaminiter som vet att jag var en av de som gick ut väldigt tidigt i media redan 2001/2002.

Och detta är mitt enda svar till dessa personer på alla diverse kommentarer om hurvida jag är en elefant i rummet...

Jag kommer inte hålla käften eller gå in i skuggorna igen förens jag uppnått de målen jag satt upp.

Taggar: personligt politik samhälle kultur Transgender

Kommentarer (1)  
Digga (1 medl.)  
 Anmäl  

Ankdammen blev en ocean...

Wingclipped Angel  (uppdaterad av Wingclipped Angel)
Ibland så kan jag inte hjälpa mig själv ifrån att bli riktigt irriterad på vissa andra aktivister och oftast då bejaminiterna. För att kort citera och komma med motsvar till dem, "Jag känner personligen ca 20 tjejer som fått SRS hos Sanguan, 10 hos Suporn, några hos Meltzer och 5 hos Monstrey och några andra utländska kirurger och "massor" i Sverige. Min uppfattning är att resultaten är systematiskt dåliga i Sverige och i Belgien. Alla kirurger misslyckas ibland; men deras systematiska resultat handlar om (1) utbildning, (2) talang, (3) att de inte är arroganta och (4) erfarenhet."

Du gämför 35 personer mot 800 som det förts statisitk om, I nederländerna, thailand och majoriteten av världen förs ingen statistik på just SRS då det är sett som ett kosmetiskt ingrepp och görs på privata kliniker. Du betalar själva din vård och sjukhusen drivs i privat regi. Imed att sjukvården är sanktionerad av staten i Sverige håller man bättre koll. Jag skulle snarare påstå att de 3 personer som dött vid operationer är att förvänta sig, 2 av dessa då de fick blodproppar eftersom man ignorerade hormonstoppet. Vilket är din egen skyldighet att upprätthålla som patient.


Sedan går de in på djup och infektioner, något som faktiskt är högst induviduellt, jag besvarar det hela med följande.

"Jag har nyss läst igenom en del, och djupet är otroligt individuellt, vissa får 12cm andra får 17/18cm med den svenska tekniken, jag personligen tillhör den senare. Ja jag har en tredje operation att invänta men det är på grund av skador som uppkommit av yttre påverkan innan jag var helt läkt. (Orkar inte gå in i detalj då där är en lång utdragen rättsprocess inblandad i det).

Jag har sett dåliga operationer av just Karolinska sjukhusets mest oempatiska arsle, men jag har även sett extremt dåliga resultat från Suporn, Sanguan och company. Det är ett stort kirurgiskt ingrep och kan medföra problem oavsett hur bra kirurgen är då alla svarar på ett ingrepp olika.

Men jag antar att man behöver vara något verksam inom kroppsmodifierings yrken för att inse det... Till och med något så simpelt som att pierca eller tattuera kan ge bieffekter som den som utövar hantverket inte kan stå till svars för. Hur kan man då förvänta sig en så pass stor kroppsmodifiering som SRS att alltid gå rätt?

Detta är inte för att vara oempatisk, men alla former av ingrep medför risker så som infektioner, bortstötning, igenväxt osv osv. Desvärre inser många inte detta och lägger felet på hela läkar kåren istället för att se det för vad det är.
"

Varpå en person hänvisar till en person som fått 1cm djup efter att ha haft problem med infektioner och liknande. Sa jag inte nyss att infektioner och liknande är högst personligt och något man aldrig kan beskylla sin läkare för? Infektioner kan komma med alla typer av ingrep oavsett hur små de är.
Sedan går denna person in på de 3 dödsfallen av transsexuella i Sverige med följande saker,
"Märkligt att det inte är vanligt i andra länder!
De tre har enligt Socialstyrelsen dött mellan 2000 och 2008 om jag kommer ihåg rätt"

mitt svar blev kortfattat som följer
"Det är tydligen inte helt ovanligt alls att folk får problem med bloodpropar efter srs oavsett var i världen den utförs. Och en stor skildnad mellan sverige och restrerande av världen är väll att vi faktiskt håller koll på hur saker och ting går fel.

Jag vet inte hur det är i asien, men jag är jädrigt säker på att i de länder jag bott i finns det ingen sådan kontroll då sjukförsäkringar är oftast en egen kostnad och sjukhus drivs i privat regi. Därav finns det inget intresse i att se dessa siffrorna.

Bara för att statistik inte utförs betyder det inte att det inte existerar, för då kan vi vända myntet och hävda följande. I Sverige finns där inte en enda transperson som lider av HIV eller AIDS...
"

Så när folk lysnar på oss som varit i aktivism en längre tid, det är inte alltid de som skriker högst som har kött på benen, oftast är det tvärtom. De kollar inte på den större bilden och är högst partiska. Visst man kan aldrig vara helt opartisk men man måste väll ändå försöka vara det.

Taggar: personligt sex vetenskap samhälle kultur hälsa & träning Transgender

Kommentarer (0)  
Digga (1 medl.)  
 Anmäl  

50 shades of fucked up.

Wingclipped Angel
Ibland sitter jag här om nätterna och undrar hur mitt liv tog de svängarna det har tagit. Jag ville igentligen aldrig bli en profil, jag eftersträvade aldrig att bli en rollmodel. Jag har fler brister än de flesta kan föreställa sig. Jag är nygift men inte har dett gjort mig eller min make mycket lyckligare då världen fortfarande ser ut som den gör och med alla mina underligheter hade den aldrig accepterat mig om den viste hela sanningen.

Jag tänder på att bli förnedrad, jag tänder på att bli dominerad och fastkedjad. Jag föddes som pojke och växte upp till att bli en kvinna. Jag har provat än det ena än det andra inom sex. Det finns väldigt lite jag inte provade innan min könskorrigering. Herregud jag till och med hade sex med en väns mamma.


Inte för att det igentligen spelar någon större roll vad jag gjort men imed min tändning på att bli dominerad har jag fått problem med sexlivet efter att jag blev våldtagen, inte så mycket de fysiska skadorna som de mentala. Den enda saken som riktigt får mig att ticka påminner mig för mycket om den kvällen.

Hur kan andra transpersoner ens se upp till mig som en stark kvinna om jag inte ens kan klara av mitt eget psyke just nu? Hur kan jag hjälpa andra när jag inte kan hjälpa mig själv?

Jag har vallt en väg som inneburit att jag slogs emot de transsexuella som ansåg att vi skulle rata allt vad transpersoner begreppet innebär. Och nu får jag slåss mot de som inte inser att vi aldrig helt kan ta bort olikheterna mellan de olika gruperingarna inom transparaplyet. Vi måste inse att alla kamper inte tvunget är till för alla inom gruppen. Vad spelar kampen emot tvångssterilisering för roll för drag artister som endå aldrig har för åtanke att genomgå behandlingar och byta juridiskt kön? 

Svaret är inget, Däremot den genrella acceptansen för vi gemensamt med de andra inom transpersons begreppet. Alla som inte följer de klassiska könsrollerna eller inte passar in i dem kan föra den talan gemensamt.

Men vi kan inte låta en skådespelare diktera hur vård den aldrig har för åtanke att nyttja ska se ut, Det hade varit som att låta Kina diktera hur vår äldrevård ska se ut.

Taggar: personligt sex politik samhälle kultur feminism hälsa & träning Transgender

Kommentarer (0)  
Digga (0 medl.)  
 Anmäl  

Lugnet före stormen

Wingclipped Angel  (uppdaterad av Wingclipped Angel)
Jag känner mig otroligt lugn och avslappnad för en gångs skull.. Men jag vet att detta är lugnet före stormen, om 7 dygn gifter jag mig. Om 5 dygn spelas det in en del saker för ett tv program jag valt att medverka i.

Om 13 dagar är det ett nytt förhör angående min våldtäkt varför vet jag dock inte.
Jag viste att om jag visade mig igen för att få polisen att sluta ignorera våldsoffer bland transpersoner att min värld skulle återvända till vad det var medans jag bodde i Sverige heltid igen.

Dock känner jag ingen rädsla, ingen ånger bara ett kusligt lugn.
Jag är som en krigare precis innan ett slag. Jag vet att jag måste göra detta och göra allt väl för att rädda andra. Men jag får försöka att inte bli skadad själva medans jag gör det.

Jag har valt att anmäla mitt intresse för Miss BeutyQueen Sweden också, en skönhets tävling för transpersoner. Något jag känner är viktigt, Att visa unga tjejer att vi kan bli hur vackra som hellst och att de inte behöver uppoffra allt för att "pasera".

Jag har många maskulina hobby's kvar. Jag är fortfarande samma person mentalt som jag var 10år sedan då jag medverkade i media för första gången. Samma bitchiga och starka tjej som jag var då.

Mycket tack vare människor som fanns där för mig i de sena tonåren. Detta är mitt arv, Att betala skulden framått. Att försöka hjälpa och stödja så många transpersoner jag bara kan nå ut till. 

Jag klarar inte att se lidandet i mina medsystrar och medbrödrars ögon. Kosta vad det kosta vill, Jag kommer stå upp för de som inte klarar att stå upp själva. Jag kommer ta kampen och inte backa ner från någon eller något.

Känns som ett citat från en sci-fi serie passar här.
"Without the hope that things will get better, that our inheritors will know a world richer and fuller than our own, life is pointless, and evolution is highly overrated."

Taggar: personligt dejting nöje sex politik religion samhälle kultur resa hälsa & träning familjeliv Transgender

Kommentarer (1)  
Digga (2 medl.)  
 Anmäl  

They Called me Sebastian

Wingclipped Angel
Still today, 10 years after i begun my transition, 7 years since legally changed my name to Angel from the godforsaken name my parents gave me. Im still meet by people that try to use the old pronomen and the old name when speaking to or about me.

They know how i feel about it i generally make it very clear by looking into my panties and saying out loud "well u cant meen me, cause it sure as hell havn't grown back"

And it gotten me to worrie that they will break my stealth i got back in Netherlands. No one not even my mother in law knows that i wasn't born like other women. So if they start calling me my old name and shit during my wedding ill be in a heap of trouble. Its to the point where i have concidered taking the femenine form of my old name just to be able to claim its just a nickname from before i changed the order of my names.

Guess it doesn't help that lately iv been support for quite a few more or less suicidal girls that have faced the same thing.. And i'v had to avoid the queestion if the useage of wrong pronomen and name ever gets better.. Cause i cant tell them it will cause i dont know that my self and i refuse to lie to such fragile girls.

Guess what keeps me going is that i want to see these fragile girls grow into gorgeus independant and strong women. Rather then seeing them pale and broken in a casket. Al to many transgendered boys and girls dont got any support from they'r own family. And it does not help that the vast majority of post op looks down upon the pre-ops aswell.

I remember that i wish i had someone who where post-op to lead me and comfort me in the rough times, and i had support from my closer circle.. So i will keep up my support for the girls untill the day i die.

Taggar: personligt politik samhälle kultur hälsa & träning Transgender

Kommentarer (0)  
Digga (1 medl.)  
 Anmäl  

We can be homo aswell...

Wingclipped Angel  (uppdaterad av Wingclipped Angel)
The last few weeks iv heard more and more from depressed homosexual transgendered girls and boys. This due to a wierd attitude in the LGTB community's.

These girls and boys been going out clubbing on they'r local gayclubs and been met with an attitude from the cis gendered homosexuals that "Ohh its okey for a gay guy to fuck a pre op transsexual cause its a man".. No pre-op transgendered girls think act and feel like women. They want to be treated like women and if you nailed one its most likely due to the view that the current society has towards transgenders that have lead alot of young transgenders to become desperate for love and sex anyway they can.

The same goes for lesbians treating transgendered boys like just a butch lesbian, incorrect they are and feel like real men. And same logic applies on this end.

I my self as a bisexual know the pain when another woman starts questioning why the heck i removed what i had if i want sex with other women. And you almost get viewed as a spy in the lesbian society.

Reason i removed it and the reason any of us transgendered people go through a potentially life threatening surgical procedeur is cause we are women and men. We are so much women and men that we are prepared to risk our own lifes to physicly become what we always been mentally.

And for peoples information, at least when it comes to us transgendered girls. We dont look any different downstairs then you do. The only real difference is that we dont got the inner organs. But then again there are cis women who had it removed.

Anyway back to the lesbian and gay view on us transsexuals. Iv been queestioned my self as i mentioned, and to be blunt. I did try sexual intercourse with my old genitalia. I tryed to use it but it always ended the same way, me unable to get aroused since i was forced to use a thing that disgusted me. And if my partner more or less forced me into it id be crying my eyes out as soon as it was done and over with.


So next time you tell a transgendered something narrowminded about they'r surgery's versus they'r sexuality or act in an ingorant way. Remember this and think about how it feels when straight people queestion your sexuality with comments like "You haven't had a good woman / man yet"

Taggar: personligt dejting nöje sex politik kultur hälsa & träning familjeliv Transgender

Kommentarer (0)  
Digga (1 medl.)  
 Anmäl