84.184 medlemmar 1.725 inloggade
Logga in Bli medlem
Qruiser
Ooh aah, just…
Belysningen e…
Blogg
Ooh aah, just…
Mina andra pjuck…
Blogg
Stockholm 25/11
Österlånggatan 17
Gaymap
Stockholm 25/11
After goes Sercre…
Gaymap

blog.qruiser.com
Jag bloggar på Skandinaviens största gay- och queercommunity Qruiser. Bli medlem du också!
Vietän aikaani hengailemalla Ärrällä kavereiden kanssa. Me käydään usein myös laulamassa karaokea. Tykkään seurata maailman menoa, pohtia ja ajatella. Olen tämmönen syvällinen sairaseläkeläinen Kontulasta.
Kvinna, 52, Uusimaa/Nyland
 
Senaste inläggen
Kalender
«
Ti 1 To Fr
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
Widgets
Statistik
Blog id: 2303

Sarah eheyttää

Ryde Rytkönen  (uppdaterad av Ryde Rytkönen)

Päätin aamulla käydä kahvittelemassa Ärrällä tutuksi tulleeseen tapaani. Menisin iltapäivällä Tissarin Erjan ja Laina Elviran kanssa eväsretkelle, joten aamun voisin hyvin viettää sisätiloissa. Lahikaisen Pirjo, Tapolan Tarja ja Hämeenheimon Pike olivat nauttimassa juhlamokkiaan. Ryhmästä lähti tasainen kiivas puheensorina.

Tapolan Tarja kertoi hankkineensa viime viikolla tarjouksesta tietokoneen, semmoisen kätevän kannettavan. Tarja oli avannut itselleen facebook-profiilin sekä hotmail-sähköpostin. Se kertoi saaneensa heti valtavasti sähköpostia. Tarjouksia ja ties mitä houkutuksia. Tarja oli mennyt kysymään naapurista neuvoa, mitä tehdä näille roskaposteille. Naapurin nörttipoika oli neuvonut, ettei Tarjan kannata missään nimessä vastata niihin posteihin, siitä seuraisi vain hankaluuksia ja rahanmenoa. Uutta kännykkää ei lähetettäisi, vaikka sähköpostiviesti semmoisen lupaisi palkintona arpajaisista joihin Tarja ei muistanut osallistuneensa. Viestissä pyydettiin tallettamaan euro tilille postituskuluihin. Mikään, mikä olisi liian hyvää ollakseen totta, ei sitä ollut.  Edes netissä. Tarja kertoi myös saaneensa viestin joltain Sarah Sylvesteriltä, joka tarjosi kiihkeää seuraa. Tarja kertoi miettineensä, olisiko hänen pitänyt lähettää Sarahille kohtelias viesti että ”ei kiitos olen hetero”.

Pike naureskeli, että olisiko Tarjan kannattanut kokeilla, jos identiteetti olisi näppärästi muuttunut. Heterosta lespoksi yhdessä yössä Sarahin avulla.Tarjaa ei naurattanut ihan yhtä paljoa. Tarja oli edelleenkin hiukan rakastunut  honottavaääniseen huonoja juttuja kertovaan Pirisen Raimoon, jonka se oli tavannut karaokebaarissa taannoin. Hieman havaitsin lemmenliekin laimentuneen, Raimossa löytyi nykyisin muitakin huonoja puolia kuin honottava ääni ja tyhmät jutut. Pirjokin hihitteli, Tarjalla oli nyt vientiä kerrassaan. Tuumasin, että olihan sitä eheytetty toisinkin päin. Suomessa toimii Aslan ry, joka pyrkii muuttamaan ihmisen seksuaali-identiteettiä homosta heteroksi hiukan kyseenalaisin menetelmin. Pike pohti, josko Tarja voisi mennä Aslaniin  eheytymään lespoksi, kun nyt vihdoin on löytänyt tämmöisen Sarahin modernisti netistä. Arvelin, että eivät ne taitaisi siellä Aslanissa tälle ajatukselle lämmetä. Jostain syystä eheyttämistä tehdään vaan heteroksi.

Lahikaisen Pirjoa nauratti koko ajatus. Se sanoi että samapa tuo olisi, se voisi mennä eheytymään lespoksi. Jos vaan sillä tavoin tulisi onnelliseksi tässä elämässä. Eivät nuo miehetkään nyt niin mukavia aina olleet, harmia niistä aina seurasi. Pirjo arveli, että aikamoinen urakka siitä tulisi. Se piti itseään aika selkeästi heterona. Mutta hetken mietittyään se tunnusti, että on varmaan kerran nuoruudessaan ollut ihastunut naiseen. Ei siitä mitään ollut tullut, ne olivat vaan kikatellet ja pitäneet toisiaan kädestä. Kerran olutta juotuaan ne olivat pussanneet kaupan pihalla. Niiden juttu oli loppunut kun nainen oli löytänyt itselleen Pertti-nimisen finninaamaisen amispojan, jolla oli mopo. Pirjo oli puolestaan löytänyt hörökorvaisen Eskon, joka kävi kauppaopistoa.  Niiden tiet olivat eronneet Pertin ja Eskon tähden. Pirjo pohti, että  mitähän sille tytölle tai naiselle mahtoi nykyään kuulua.

Pike sanoi, ettei se ole ollut ihastunut miehiin ikinä. Yksi sen eksistä on kyllä nykyisin mies. Silloin kun ne seurustelivat parikymmentä vuotta sitten, transprosessiin ja korjaushoitoihin lähteminen oli huomattavasti vaikeampaa. Joten silloin Pike seurusteli ihmisen kanssa, joka eli naisen ruumissa mutta tunsi olevansa mies . Pike tuumasi, että se ei osasi sanoa mitä tekisi, jos sen joku tulevista naisista korjaisi sukupuolensa mieheksi.  Riittäisikö Aslanilaisten asiantuntemus  tällaiseen tapaukseen. Pike päätti soittaa ja kysyä, miten Aslan ry suhtautuisi tilanteeseen, jossa ihminen halusi eheytyä heteroksi ollakseen edelleen tyttöystävänsä kanssa, josta onkin tullut poikaystävä.

Tarja sanoi, ettei se usko että edes Sarah voisi sitä eheyttää lespoksi. Se vaan on niin, että se oli hetero ja sillä siisti. Ainoa mikä sitä harmitti heteroudessaan, oli se, että meidän retkemme Nallebaariin seuraelämän viettoon kuulostivat paljon hauskemmilta kuin illat ostarin karaokebaarissa. Tarja  huomautti hetken pohdittuaan, että mitä väliä sillä suuntautumisella lopulta on, kun minäkin olen aina vaan sinnikkäästi sinkku. Mitä eroa on heterosinkun tai lesposinkun välillä? Tarja päätteli, että kai siinä joku vissi ero täytyy olla, kun niin kovasti aina toitotan olevani lespo. Eikö se ole ihan samanlaista nukkua tyyny kainalossa oli lespo tai hetero. Protestoin, että ei se ollut yhtään sama. Minä koin olevani lespo vaikka olisin sata vuotta yksikseni. Olen lespoyksineläjä. Ajatus siitä että eheytyisin Aslanin tai jonkun muun avulla heteroyksineläjäksi tuntui kammottavalta.

Pike pelasti minut toteamalla, että  onhan siinä kyse paljon muustakin kuin parisuhteesta. Kaverit, kiinnostukset ja maailmankuva esimerkiksi. Jostain syystä ympäristöä, etenkin tukityöpaikkojen miehiä on usein kiinnostanut mikä olen. Sitten ne ovat hetken näyttäneet hapanta naamaa, kun olen sanonut että ”sori Jartsa, olen lespo. Mutta vaikken olisikaan, niin vastaus olisi ei. En ole pariutuvaa sorttia ja jos olen, niin olen aika nirso”. Kun  sekään, että on lespo,  ei riitä tekemään ihmisestä haluttavaa. Sen pitää olla vielä kiinnostavakin. Potentiaalien kumppanikandidaattien määrä saadaan tällä menetelmällä pienenemään lähes olemattomiin. Pikeä hymyilytti, se oli taas ihastunut. Tällä kertaa johonkin ruskeasilmäiseen naiseen. Harmaasilmän kanssa ne kyllä tapailivat vielä, mutta siitä ei oikein tahtonut tulla mitään. Ruskeasilmään se oli juuri tutustunut ja väitti olevansa kiinnostunut siitä ihan kaveripohjalta. Olen kyllä hiukan skeptinen Piken kaverijuttujen suhteen. Pike oli mahdoton näissä naisasioissaan, se voisi hiukan eheytyä rauhallisemmaksi. Ehdotin josko se menisi Aslaniin ja kysysisi voisivatko ne puolieheyttää sen hitaammaksi ihmissuhdekäänteissään. Ihan siksi, että pysyisin paremmin perässä sen nopeissa käänteissä.

Kahvit oli juotu ja päätimme lähteä koteihimme ja töihimme eheytymään ilman Aslan ry:n apua juuri niiksi tyypeiksi joita halusimme olla. Ihan sama  mikä olet, kunhan vaan haluat itse olla sitä mitä olet ja olet tyytyväinen itseesi. Sovimme että Tarja saa olla edelleenkin hetero, jos nyt välttämättä haluaa. Mutta Sarah auttaisi jos Tarja päätyisi olemaan haluamatta.

Kommentarer (0)  
Digga (3 medl.)  
 Anmäl