84.213 medlemmar 3.364 inloggade
Logga in Bli medlem
Qruiser
Ooh aah, just…
Belysningen e…
Blogg
Ooh aah, just…
Mina andra pjuck…
Blogg
Stockholm 24/11
Urban Deli Sveavä…
Gaymap
Göteborg 24/11
20th Anniversary …
Gaymap

blog.qruiser.com
Jag bloggar på Skandinaviens största gay- och queercommunity Qruiser. Bli medlem du också!
Vietän aikaani hengailemalla Ärrällä kavereiden kanssa. Me käydään usein myös laulamassa karaokea. Tykkään seurata maailman menoa, pohtia ja ajatella. Olen tämmönen syvällinen sairaseläkeläinen Kontulasta.
Kvinna, 52, Uusimaa/Nyland
 
Senaste inläggen
Kalender
«
Ti 1 To Fr
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
Widgets
Statistik
Blog id: 2303

Lasten tähden

Ryde Rytkönen  (uppdaterad av Ryde Rytkönen)

Kontulassa sataa. Katselen keittiön ikkunasta ulos. Puut vihertävät. Väri on keväistä uutta vihreää, semmoista sävyä, jota on hankala saada aikaiseksi sekoittamalla akvarellinapeista. Tuore kaunis vihreä, jossa on mukana suuri määrä kevään elinvoimaa. Myöhemmin kesällä vihreä muuttuu eriväriseksi, myöhäiskesän vihreä on maalarille paljon helpompi sekoitettava. Ja mieli, ainakin omani, on jo tottuneempi loppukesän vihreään, uuden vihreän kanssa olen aina jotenkin hämmentyneessä tai haltioituneessa mielentilassa. Odottelen Hämeenheimon Pikeä saapuvaksi.

Aamulla kävin tapani mukaan Ärrällä kahvilla Piken ja Lahikaisen Pirjon kanssa. Kauhistelimme äitienpäivänä surmansa saaneen 8-vuotiaan pikkutytön kohtaloa. Tyttö oli asustellut lehtijutun mukaan Itä-Helsingissä, ihan tässä kulmilla. Tytön isä ja äitipuoli olivat saman jutun mukaan vangittuina epäiltynä tytön pahoinpitelystä ja kuolemantuottamuksesta. Lasten tappaminen on aina äärimmäisen epäreilua hommaa. Jotenkin tuntuu, että omien lastensa tappaminen on yksi kaikista vastenmielisimpänä pidettävistä puuhista, mihin ihminen voi langeta. Vanhempi, jonka pitäisi olla  suurin turva pienelle ihmiselle tässä maailmassa, muuttuukin sen elämän suurimmaksi uhkatekijäksi. Jokainen pieni ihminen on oikeutettu siihen, että se saa itse kokeilla ja kokea, miltä tuntuu elää tätä elämää. Eihän tämä elämä aina mitenkään mukavaa tai hauskaa ole, mutta jokaisella on itse oikeus elää omansa ilman, että joku muu päättää, että sinun elämäsi loppuu sitten tähän paikkaan. Oikeus kokeilla, miltä tämä elämä tuntuu on meidän jokaisen oma perusoikeutemme. Vanhempi on toki oikeutettu päättämään synnytkö, mutta sen jälkeen ne saisivat jättää muksunsa tappamatta. Minua kuvotti. Pirjo ja Pikekin olivat totisia.

Pirjo arveli, että  kyseessä täytyy olla jonkin sortin vakava mielenterveysongelma, kun tuommoista on joku  tehnyt lapselleen.  Pike sanoi lukeneensa internetin keskustelupalstalta tyypin nimen ja se asui tosiaan täällä meidän lähellä. Pike ja Pirjo eivät  tunteneet sitä.  En minäkään.  Pike kertoi, että keskustelupalstalla ihmiset olivat tapahtuneesta ihan sekaisin ja kirjoittelivat mitä sylki suuhun tuo. Tai mitä näytölle tuo, pitäisi varmaan sanoa. Joku oli sitä mieltä, että tyypin täytyy välttämättä nimestään huolimatta olla maahanmuuttaja, kun tuommoista tekee. Tai vähintäänkin saamelainen. Joku oli syyttänyt asiasta äitiä, vaikka tämä ei kai ollut ollut mitenkään yhteydessä tapahtuneeseen ja oli edelleen vapaalla jalalla ilman, että poliisi edes epäili häntä. Yksi palstan kirjoittajista oli syyttänyt tapahtuneesta saatanaa, toinen sossuja.  Kaikkien piti löytää jostain joku ulkopuolinen pahuus, joka olisi vastuussa näin kamalasta tapahtumasta. On hirveän vaikea käsittää, että minkä tahansa naapurioven takana voi tapahtua moisia kauheuksia.

Päivällä kävin tapaamassa Tissarin Erjaa ja vauvaa. Erja oli synnyttänyt perjantaina terveen tytön ja nyt ne olivat molemmat onnellisesti kotona. Olimme hiukan myöhästyneet synnytyksestä. Ehdittyämme Piken kanssa perjantai-aamupäivänä kätilöopistolle, Erja oli juuri synnyttänyt. Vauva oli ihan pieni ja ruttuinen rääpäle, joka heilutteli käsiään ja jalkojaan niiden liikkeitä mitenkään hallitsematta. Lääkärit olivat sanoneet, että vauva vaikutti kaikin puolin terveeltä tyttölapselta. Erjaa oli hiukan pelottanut, koska se oli juonut  vielä raskauden alkuaikoina. Sossu oli suositellut Erjalle jotain synnyttäneiden äitien ryhmää. Erja oli ajatellut suostua.

Vauvat ovat hassuja olentoja. Ne ovat ihmisiä ja tavallaan ne eivät kuitenkaan vielä ihan ole. Ne ovat ihmisen aihioita, joista kehittyy sitten ajan myötä kenestä mitäkin. Vauvoilla on kaikki kovin pientä, sormet ja varpaat. Kaikki miniatyyrikoossa. Ja miltei jokaisesta niistä kehittyy aikanaan lapsi, nuori ja aikuinen. Joistain vauvoista kehittyy hiukan rasittavia tyyppejä, toisista taas tulee melko mukavia isoja ihmisiä. En ole koskaan päässyt selvyyteen,  mikä mahtaisi olla geenien, ympäristön ja kohtalon osuus ihmiseksi tulon hämärässä yksilöitymisprosessissa.

Erja oli  onnellinen. Se oli päättänyt taistella päihderiippuvaisuuttaan ja masennustaan vastaan kaikin keinoin, jotta vauva saisi onnellisen elämän.  Helppoa se ei tulisi olemaan, Erja sanoi että sen alkoholismi ja masennus olivat syvästi kiertyneet toisiinsa ja sen mieleen. Erja kamppaili tosissaan juomishimoaan vastaan ja oli toistaiseksi voitolla. Sovimme Erjan kanssa, että mikäli joku meistä olisi huolissaan siitä, soittaisimme heti päivystäville sossuille. Se halusi tosissaan tälle tytölle paremman alun kuin muille lapsilleen oli onnistunut antamaan. Elämä vaan ei ollut helppoa ihmiselle, joka halusi nostaa itsensä päihdeongelmaisesta hyväksi äidiksi. Mutta tukea Erja sai, kaikki suhtautuivat kannustavasti sen pyrkimykseen olla raittiina.

Nyt katselen ikkunasta ulos ja odottelen Pikeä saapuvaksi. Se kertoisi varmaan taas  uusimmasta ihastuksestaan, jonka se oli tavannut eilen karaokebaarissa. Sillä ihastuksella oli kuulemma lempeät vihreät silmät ja hirveän höpsöt jutut. Sade ropisi hiljaa ikkunaan, muutama auto ajoi parkkipaikalle ja pois. Joskus Kontulan hiljaisuus hämmentää. Asun kaupunginoasssa, jossa tapahtuu seinien sisällä outoja asioita niin hiljaa ettemme tiedä, ennenkuin on liian myöhäistä.

Kommentarer (0)  
Digga (2 medl.)  
 Anmäl