84.253 medlemmar 2.870 inloggade
Logga in Bli medlem
Qruiser
Ooh aah, just…
Sista paketet...
Blogg
Stockholm 23/11
Tank
Gaymap
Göteborg 23/11
Haket Pub
Gaymap
Stockholm 23/11
After goes Sercre…
Gaymap

blog.qruiser.com
Jag bloggar på Skandinaviens största gay- och queercommunity Qruiser. Bli medlem du också!
Vietän aikaani hengailemalla Ärrällä kavereiden kanssa. Me käydään usein myös laulamassa karaokea. Tykkään seurata maailman menoa, pohtia ja ajatella. Olen tämmönen syvällinen sairaseläkeläinen Kontulasta.
Kvinna, 52, Uusimaa/Nyland
 
Senaste inläggen
Kalender
«
Ti 1 To Fr
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
Widgets
Statistik
Blog id: 2303

Heteron elämää

Ryde Rytkönen  (uppdaterad av Ryde Rytkönen)

Aamulla heräsin pienoiseen päänsärynpoikaseen. Olimme eilen viettämässä seuraelämää Nallebaarissa Piken 48-vuotissynttärin kunniaksi. Jotenkin sitä seuraelämää tuli vietettyä tällä kertaa keskimääräistä perinpohjaisemmin. No, onneksi olin saanut laahauduttua kotiin saakka enkä jäänyt Kallioon yöksi. Aamuisin metromatkailu Kalliosta Kontulaan seuraelämän päätteeksi päänsärkyisenä on aivan infernaalinen kokemus. Sitäkin on tullut kokeiltua joskus.

Eilen otimme melkoisen monta olutta. Pike halusi välttämättä tarjota syntymäpäivänsä kunniaksi ja sitten muiden piti tarjota takaisin. Tämä on semmoinen seuraelämän kirjoittamaton sääntö. Lopputulemana tästä Nallebaarin illan myynti oli melkoinen. Mukaamme seuraelämään viettoon olimme saaneet myös äitini serkun, Kikka Rytkösen sekä Eijan, ikiaikaisen eksäni vuosien takaa. Harvoin on ollut näin vahdikasta seuraelämäiltaa viime aikoina. Hellukin jaksoi hymyillä tiskin takana, olihan meillä sentään 48-vuotissynttärisankari seurueessamme.

Nallebaarissa on asiakkaiden luettavissa kaksi suomalaisen asiajournalismin kukintoa, molemmat iltapäivälehtemme. Huvitimme itseämme lukemalla hulluimpia lööppejä ääneen. Pike huomasi jutun naisesta, joka oli onnettomuuden jälkeen muuttunut umpiheterosta lespoksi. Me emme oikein käsittäneet jutun kulkua, luimme sen ääneen monta kertaa. Ensin naiselta oli palanut asunto ja se oli ollut kuoleman kielissä, saanut häkämyrkytyksen. Toivuttuaan se oli muuttunut -simsalabim- kuin taikaiskusta lespoksi. Pike ei uskonut koko juttua,  ehkä nainen oli vaan vihdoin tiedostanut asian, joka oli ollut siinä koko ajan. Ehkä nainen oli ollut bi, mutta ei ollut uskaltanut myöntää asiaa ennenkuin oli joutunut kuoleman kanssa kasvotusten. En tiennyt mitä sanoa.

Jotenkin tämä iloinen oluen juominen tuoppitolkulla sai minussa asuvan skeptikon heräämään. Jos umpiheteroihminen voi noin äkisti muuttua lespoksi, niin miksi sitten ei voisi umpilespoihminen muuttua  heteroksi? Oliko tuommoinen edes mahdollista noin yhtäkkisesti? Nyt en ajatellut ottaa bi-identitettin omaavia ihmisiä lukuun. Ne olivat ihan oma juttunsa. Päätin siinä illan kuudennen tuopin kohdalla, että minä olisin nyt koekaniini ja muuttuisin heteroksi. En edes humalassa ajatellut muuttua kokonaan heteroksi, ihan määräaikaisesti vaan. Ja ihan kokeilumielessä. Minua rupesi kiinnostamaan, millaista se olisi. Olla hetero. Aina sanotaan, että niillä on kaikki helpompaa. Monet asiat, joita meikäläinen on joutunut miettimään kovin, ovat heteroille tarjolla maailmassa itsestäänselvyyksinä. En oikein tiennyt heterona olemisesta mitään,kun en koskaan ole ollut hetero. Halusin kokea heterona olemisen onnen tai mitä se nyt sitten olisikaan.

Eija vakavoitui ja kysyi, että aionko ihan tosissani panna tämän heterouteni käytäntöön eli olla miesten kanssa ihan oikeasti. Pikekin katseli jo kauhistuneena että olenko tullut kokonaan umpihulluksi. En kyllä ollut ajatellut mennä niin pitkälle tässä heteroaatteessa, joten sovimme että olisin heterosinkku tämän kokeiluheterouteni ajan. Enhän minä lesponakaan ollessa seurustellut, joten sinkkuna oleminen on minulle tuttu perusolotila. Olkoon siis niin myös tässä heteroudessa. Mutta tietenkin koettaisin katsella miehiä sillä silmällä. Kikka, joka oli seurueemme ainoa  kokonaan ja  oikeasti hetero, lupasi antaa vinkkejä, mihin tulisi kiinnittää huomiota, kun katselisi miehiä sillä silmällä. Minä kun en oikein osannut lukea miesten viestintäkoodeja, olin ollut aina niiden kanssa vaan kaverilinjalla ja olin koko elämäni keskittynyt viestimään niille etten ollut niistä kiinnostunut pariutumismielessä. Miten niille nyt yhtäkkiä osaisi viestiä, että olisinkin jahtaamassa komeita uroksia. Vaikeaa tämä heterous. Nallebaari on onneksi turvallinen ympäristö aloittaa tämä määräaikainen kokeiluheterous, kun paikalla oli ainoastaan homomiehiä.  Faghagiksi en sentään ajatelut ryhtyväni, vaikka nyt hetken hetero olisinkin.

Päätin silti viettää tämän illan loppuun Nallessa hyvässä seurassa, vaikka olin varmaan paikan ainoa määräaikaishetero. Tuntui kovin erilaiselta, onneksi Kikkakin oli hetero. Kikka tosin viihtyi aina seurassa kuin seurassa, sillä oli paljon kaikenlaisia erilaisia ja kummallisia kavereita. Mietin, että eivät kai heterosinkutkaan aina ole juoksemassa miesten perässä. En ainakaan lesposinkkuna kovinkaan usein ollut liikenteessä sillä tarkoituksella, että etsisin seuraa. Paitsi kavereiden juttuseuraa tietysti.  Eija intti, että näytin edelleen ihan samalta, vaikka minussa oli käynnissä elämäni suurin määräaikainen muutoprosessi. Tästä päätelin, että ei meitä heteroita voi mitenkään erottaa massasta. Näytimme ihan siltä, miltä tavallisetkin ihmiset näyttävät. Ulkonäöstä ei siis voinut päätellä,  oliko ihminen hetero vai ei. Joitain stereotyyppejä varmaankin oli, kuten epäonnistunut permanentti tai tietynlaiset tätihabitusta vahvistavat vaatteet, mutta näiden tunnusmerkkien kantajia oli heteroissakin harvassa. Tunnistivatko heterot toisiaan kadulla vastaantullessaan, kuten "me" tai siis "ne" lespot tekevät? Siis kun katsoessaan tuntematonta vastaantulijaa vaan jostain tietää ja tajuaa että tuokin on meikäläisiä. Viimeistään katseesta tajuaa että se tunnisti myös minut. Sitten tuntee pienimuotoista hiljaista riemua: ollaan meikäläisiä,  yhteenkuuluvaisuutta ihan vieraan ihmisen kanssa nanosekunnin verran. Jännää, rupeaisin pongaamaan toisia heteroita kadulla heti huomenna.

Eija vannotti, että muistaisin pitää tämän projektini määräaikaisena kokeiluna. Se sanoi uskovansa, ettei heterous ole kumminkaan minun juttuni. Pike oli samaa mieltä ja lupasi tarjota oluet myös kokeiluni pätteeksi. Aamulla idea heteroudesta ei tuntunut ollenkaan yhtä hyvältä kuin illan nousuhumalan aikana. Mutta päätin etten luovuttaisi tätä tärkeää hanketta  pienen krapulan vuoksi, vaan heteroilisin nyt kerrankin elämässäni, ettei sitten tarvitse enää miettiä asiaa myöhemmin. Kokeilun jälkeen voisi eheytyä omaksi itsekseen ja palata elämään normaalia lespon elämää entistä täysipainoisemmin.

 

Kommentarer (3)  
Digga (4 medl.)  
 Anmäl