84.213 medlemmar 3.397 inloggade
Logga in Bli medlem
Qruiser
Ooh aah, just…
Belysningen e…
Blogg
Ooh aah, just…
Mina andra pjuck…
Blogg
Stockholm 24/11
Posithiva Gruppen
Gaymap
Stockholm 24/11
Club Backdoor
Gaymap

blog.qruiser.com
Jag bloggar på Skandinaviens största gay- och queercommunity Qruiser. Bli medlem du också!
Vietän aikaani hengailemalla Ärrällä kavereiden kanssa. Me käydään usein myös laulamassa karaokea. Tykkään seurata maailman menoa, pohtia ja ajatella. Olen tämmönen syvällinen sairaseläkeläinen Kontulasta.
Kvinna, 52, Uusimaa/Nyland
 
Senaste inläggen
Kalender
«
Ti 1 To Fr
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
Widgets
Statistik
Blog id: 2303

Elämämme inventaario

Ryde Rytkönen  (uppdaterad av Ryde Rytkönen)

Hämeenheimon Pike soitti sovitusti ovikelloa  ja tuli iltakahville. Se täyttäisi huomenna 48-vuotta.Itse täytän kuukauden päästä 47-vuotta. Meillä on ollut jo usean vuoden ajan tapana juhlistaa molempien syntymiä yhdessä.  Parhaimpina rillutteluvuosinamme olemme jaksaneet juhlia tämän koko kuukauden ajan. Nyt olemme jo tulleet sen verran vanhoiksi tai keski-ikäisiksi, että vähempikin remuaminen riittää. Joisimme tänään kahvit ja viikonloppuna viettäisimme seuraelämää Nallebaarissa tai kävisimme paikallisessa laulamassa karaokea. Ja sama juttu sitten oman syntypäiväni kohdalla. Tämä vuosi olisi karsitun ja hillityn juhlinnan vuosi.

Päätimme juhlan kunniaksi pitää pienen katselmuksen siitä, mitä olemme saaneet aikaiseksi elämässämme. Olemme molemmat lukeneet itsemme ylioppilaiksi. Gaudeamusta lauloimme aikoinamme minä 1984 Jakomäessä ja Pike vuotta aiemmin Malmilla. Sen jälkeen opiskelin itselleni ammatillisen tutkinnon, joka on lievästi sanoen vanhentunut. Pike on opiskellut yliopistolla. Sen tutkinto on tämä suosittu kesken jäänyt tutkinto. Periaatteessa se kai voisi jatkaa maisterin tutkintonsa loppuunkin, mutta se ei ole löytänyt kipinää ison g:n tekemisen. Aihe, mistä se aikoinaan aloitteli graduaan, on nykyisin auttamattomasti out. Paradigmat ovat vaihtuneet tässä välissä kymmeniä kertoja. Piken gradunohjaajakin on nykyisin jossain vallan muussa yliopistossa, ellei ole peräti heittänyt veiviään ja opeta taivaallisessa yliopistossa. Maailma on ajanut meidän koulutustemme ohi jo aikoja sitten.

Pike on nykyisin tyylipuhdas akateeminen pätkätyöläinen, lisäksi se kirjoittaa kulttuuri- ja muita juttuja freelancerina pääosin huonosti maksaviin ilmaisjakelulehtiin. Välillä se tekee joitain hiukan akateemista ajattelua vaativia sekalaisia pätkähommia.Suurimman osan työttömyysajasta Pike on onnistunut olemaan ansiosidonnaisella korvauksella, joka on huimasti suurempi kuin työmarkkinatukeni. Pike on siis hyvätuloinen nainen, tai riippuu tietty hiukan mihin verrataan. Itse olen edellisen laman ulossaneerauksen jäljiltä ollut pääosin työttömänä. Silloin sain myös burn outin liiasta työnteosta ja urastressistä. Sen jälkeen opin ottamaan paljon rennommin, oivalsin ettei raha ja ura olekaan elämän tarkoitus. Olen siis ollut muodin edelläkävijä ja downshiftannut jo ennen kuin koko käsite tuli muotiin. Välillä työkkäri laittaa minut tukitöihin milloin minnekin pajalle,  niistä saa hiukan enemmän rahaa käteen kuin työmarkkinatukeni olisi. Yleensä nämä työt eivät tuota kovinkaan paljoa, kun muut  etuudet sitten laskevat samassa tahdissa kuin tuettu palkka nousee.  Olemme Piken kanssa molemmat tyytyväisiä tilanteisiimme. En halua enemmän rahaa, ei se tee minua onnellisemmaksi. No, ehkä voisivat ihan hiukan työmarkkinatukea nostaa, ettei koko ajan tarvitsisi joka penniä laskea. Pikekin sanoi pärjäävänsä. Liika työ saa sen masentumaan, sille sopii tilanne missä saa itse säädellä töidensä määrää. Samalla se voi säädellä masennuksensa määrää.

Ne ihmissuhteet, niissä riittikin ruotimista. Minulla on tähän ikään ollut  melkoisen monta suhdetta. Olen kahdesti luullut seurustelevani loppuikäni.  Ensimmäisellä kerralla loppuikä kesti kaksi ja puoli vuotta, toisella kerralla se kesti miltei yhdeksän vuotta. Opin näistä, että suhteissa on parasta elää nykyhetkessä. Liian paljon ei kannata elää tulevaisuudessa, koska koskaan ei voi olla varma, milloin suhteessa käy huonosti. Yleensä niissä tuppaa jossain kohden käymään huonosti, siitä olimme Piken kanssa harvinaisen samaa mieltä. Pikelläkin oli ollut melko monta suhdetta, muttei lähellekään niin montaa kuin minulla. Pike  puolestaan totesi, että se oli vain kahdesti seurustellut kaikin puolin tunne-elämältään normaalin tyypin kanssa. Yleensä se törmäsi persoonallisuushäiriöisiin tai päihdeongelmaisiin. Päihdeongelmaiset se osasi helposti heti jättää muiden iloksi, mutta nämä persoonallisuushäiriöiset olivat jotenkin sen heikko kohta. Pike oli hurjasta anarkistilesbon ulkokuorestaan huolimatta yksi kilteimpiä ja hyväntahtoisimpia tuntemiani ihmisiä, joten sitä oli melko helppo pompottaa ja käyttää hyväksi. Jotenkin nämä häiriöiset haistoivat siinä helpon uhrin.

Tällä hetkellä en seurustellut. Rumppen jälkeen minulla on ollut joitakin ihailijoita, joista muutamat ovat olleet vaivaannuttavia tapauksia. Ovat keksineet ihastua ja eivät vaivautuneet kysymään tai uskoneet minun mielipidettäni asiasta. Rasittavinta on ollut se, kun ne ovat alkaneet keksimään minulle ominaisuuksia, joita minussa ei ole ollut  ja lopuksi suuttuneet kun en ole halunnutkaan olla semmoinen kuin ne ovat keksineet. Yhden tällaisen tapauksen kanssa sain välit poikki ilman että mitään välejä oli ikinä ollutkaan. Neito suuttui kun en jaksanut ruotia sen iänikuista tunne-elämää ja pettymyksiä rakkaudessa, vaan kerroin että minulla on oikeasti muutakin tekemistä. Pike tapaili Tuulikin jälkeen pitkään yhtä nettideittiä. Jotenkin niiden suhde vaan hiipui kevään myötä pois, ovat kyllä ystäviä edelleen. Pike toivoisi vielä löytävänsä jonkun kivan ihmisen, se jotenkin innostui taas psyykkisesti normaaleista naisista tämän nettideitin myötä. Aiemmin se oli sitä mieltä, että kaikki rakkaudet ovat väistämättä traagisia. Nyt se uskoo, että tunne-elämältään terveen kumppanin kanssa voisi onnistuakin. Minä en ole ihan yhtä varma asiasta, tässä iässä kaikki hyvät tarjokkaat ovat varattuja tai ne ovat jo liian tuttuja. Parempi olla yksin.

Lopuksi pohdimme vielä sitä, mitä haluaisimme vielä saada aikaiseksi. Minä halusin oppia lisää akvarellimaalauksesta. Maalaaminen tuntui hyvältä. Sain jo värit tottelemaan ilmaisuani, ne eivät sotkeutuneet sutuksi tai karkailleet pitkin paperia. Mutta aina löytyi kohtia, missä huomasi että lisäoppia voisi hankkia. Pike halusi kirjoittaa vihdoin pöytälaatikkoromaaninsa valmiiksi. Romaani kertoi aiemmin onnettomasta rakkaudesta, mutta Pike ajatteli muuttaa sitä niin, että se kertoisi vain keskivaikeasta rakkaudesta.

Olimme juoneet paljon kahvia. Elämämme oli tällä kertaa kolmen suodatinkahvipannullisen mittainen. Päädyimme siihen että olemme keskinkertaisen onnellisia ja keskinkertaisen tyytyväisiä tilanteisiimme. Asiat eivät ole huonosti, toisaalta ne voisivat olla hiukan paremminkin. Tämän elämän kanssa kyllä pärjäisimme taas seuraavaan ikävuoteen saakka.

Kommentarer (0)  
Digga (4 medl.)  
 Anmäl