90.507 medlemmar 2.422 inloggade
Logga in Bli medlem
Qruiser
storahivballen
MILITÄRNOSTALGI
Blogg
Malmö 30/3
Bee kök & bar
Gaymap
Stockholm 30/3
Sidetrack
Gaymap
Stockholm 30/3
Urban Deli Sveavä…
Gaymap

blog.qruiser.com
Jag bloggar på Skandinaviens största gay- och queercommunity Qruiser. Bli medlem du också!
Nyflatan
Nyskild & Nykär!
Jag lämnade man och barn för livet med en kvinna.
Mycket nytt, många små funderingar och ett helt nytt liv!
Kategorier
Senaste inläggen
Kalender
«
Ti 1 To Fr
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Widgets
Statistik
Blog id: 4979

Behovet

Minicatch
Mitt behov av att få skriva gör sig påminnt. Jag har så många tankar som behöver ut! Men ikväll är kidsen här. De upptar all min energi när jag väl får ha dom är jag deras till 100% Jag ska skriva ner mina tankar och upplevelser sen, men nu ska jag bara snusa mina barn i nacken. Kram på er & trevlig fredag!

Taggar: personligt familjeliv

Kommentarer (0)  
Digga (0 medl.)  
 Anmäl  

Resan mot Ume

Minicatch
Resan upp till Umeå kändes skön, jag älskar att köra bil! Tjejen körde schyssta låtar på steron och själen lämnade Göteborg lite i taget. Bara känslan av att få åka från sin egna stad gör något med kropp, själ och sinne. Fri från ansvar, lättnad, avslappnad. Vi skulle stanna till i Gävle en natt för att vila och se något vi inte sett förut. Men jag blev förvånad över tjejens reaktion på mitt valda hotell. Jag hade bokat något charmigt, med historiska inslag och jag gillar sånt. Men hon gick i taket över det som inte var bra. Jag med stress i kroppen pallade inte minsta kritik utan skällde ut henne efter noter innan vi kunde förenas i kärlek på Harrys över en bit mat. Där kunde vi berätta hur vi tänkt och känt. Tack för det! Sedan skålade vi och skrattade åt alltihop. Nästa dag åkte vi världens vackraste väg förbi Höga kusten och intill Höga kusten bron stannade vi för lunch. Intill restaurangen låg en butik med en regnbågsmatta hängandes utanför. Så vi gick in. Där köpte hon ett vackert samiskt armband till mig och efter att kassörskan berättat hela historien om regnbågsmålningen på trappan till kyrkan i Härnösand så köpte vi även den. Den ska pryda vår hall :) 1200kr. Yes!

Taggar: personligt

Kommentarer (0)  
Digga (0 medl.)  
 Anmäl  

Tillbaka till Henne...

Minicatch
Jag var tillbaka på bokträffen med mina nyvunna vänner genom Häng i Götet. Där läser vi enbart böcker vars innehåll eller författare är intressant ur ett homosexuellt eller kvinnligt perspektiv. Denna gången lästes Sara Lövestams "Tillbaka till Henne" vilket blev en kär återförening för mig. Jag letade först i min bokhylla efter boken, jag vet ju att jag ska ha den, med Saras autograf i pärmen. Men så kommer jag ihåg, just det ja! Min exman visste hur mycket den boken betydde för mig och slängde ju den när jag berättat att jag vill skiljas för att leva med en kvinna. Fasiken!

Försöker få tag i den lite halvhjärtat men får inte tag i den. Så på bokträffen sitter jag och bara lyssnar på alla de andras reflektioner. Det gav mig så mycket! Nu fick jag för första gången höra hur andra uppfattade den, jag har ju gett bort så många till vänner och bekanta under 2012 när jag förstod vem jag var. Jag vet att många av dom tog med den till bokträffar. Jag hade den i min egna bokträff med mina närmaste vänner, fast då hamnade fokus på att jag kom ut. Jag använde boken för att komma ut och det kändes lättare för mig. Jag ska skaffa en ny bok av "Tillbaka till Henne" fast då vill jag ha den signerad....igen.

Taggar: böcker

Kommentarer (0)  
Digga (0 medl.)  
 Anmäl  

Förebereda!

Minicatch
Tjejen är på väg till jobbet för att inte komma hem förrän efter 2 veckor, står i dörren och känner i fickorna på jackan. Snart går hennes tåg från centralen men jag ser paniken växa i hennes ögon. "Var fan är mina kort?!" utbrister hon. Då startar en vild jakt efter legitimation och id kort men utan resultat. Hon måste dra och susar nerför trappan, en aning försenad men hinner med sitt tåg. Helt förstörd ringer hon polisen och får spärrat båda korten, vi var ju ute kvällen innan.

Nu har de 2 veckorna gått och hon kommer hem imorgon, på sin födelsedag! Så imorse fick hon öppna ett paket som jag sänt till hennes båt med texten "öppnas 14 mars". Där i ligger ett mobilskal som har plats för tre kort. Så hon inte tappar bort dem igen. För jag hittade ju de redan spärrade korten i en rygga några timmar senare, haha.
Jag vet att hon älskar att bli firad men kommer vara så trött den dagen. Hur ska jag göra...? För hon kanske inte orkar gå ut. Så jag ska handla hem lite gott, kanske ostar och ett fint vin- Amarone :) Några ballonger kommer inte skada och en liten bakelse med ljus i kan kanske göra henne glad. Och vill hon gå ut så bjuder jag henne på Bee! Eftersom hon ska få en resa till Umeå så blir det inga paket, det känns lite trist men hittar jag något litet kanske jag köper det ändå.

Jo! Just det ja.....ska ju på arbetsintervju typ imorgon bitti också. För spårvägen. Tänkte jag måste testa om jag verkar gilla det. Att få köra en spårvagn har alltid lockat mig men lönen verkar usel....

Ha en bra måndag!

Taggar: personligt

Kommentarer (0)  
Digga (0 medl.)  
 Anmäl  

Å, mamma om jag kunde....

Minicatch
Å, mamma! Om jag bara kunde skicka ett sms till dig! Jag hann sätta fingrarna på telefonen innan jag kom på...ditt nummer finns ju inte ens kvar längre....och i himlen får man nog inte ha mobiler.... Men om jag kunde, skulle jag skriva "Mamma, hur har du hanterat du hjärtesorg?" Jag vet ju att pappa drack men det gjorde aldrig du...så hur gjorde du? Mina älskade finaste guldhjärtebarn har just lämnat mig för att åka till sin pappa och mitt hjärta blöder, det blöder så det gör ont och jag kan bara pappas sätt att hantera det på... Jag dricker ett glas, jag dricker ett till och det är då, det är då jag vill skriva till dig och fråga. Hur gör jag på annat sätt än pappas?

Taggar: personligt familjeliv

Kommentarer (0)  
Digga (0 medl.)  
 Anmäl  

Separatistisk eller ej?

Minicatch
Själv går jag gärna till ställen där det endast är homos, även om jag politiskt sätt tycker det är bättre att låta alla få finnas på alla ställen. Men eftersom jag inte känner mig så fri som jag vill på hetroställen så håller jag mig gärna på gaybarer. En puss måste en ju få ge sin vackra tjej när en vill, right?

Så jag är för separatistiska uteställen tills världen ser annorlunda ut. Likaså hänger jag i lesbiska bokklubbar och promenadgäng för att lära känna fler, förhoppningsvis kan jag fylla lägenheten med nya vänner på lite vin snart också :)

Men när jag hör min tio år yngre vän, född 1985 så tycker hon att allt sånt är idiotiskt! Hon anser att ju mer vi separerar oss desto mer marginaliserade blir vi. Well, säkert sant. Kanske är jag inte redo att ta den striden riktigt än....

Och en annan väns dotter, född 1997 känner helt annat. Hon anser att hetro människor inte ens har i pridetåget att göra. Det är enbart priviligerat homo... Det kan jag inte förstå.

Hur tänker du?.......SKRIV!

Taggar: nöje politik

Kommentarer (2)  
Digga (0 medl.)  
 Anmäl  

Platsen där bögarna får mindre utrymme?

Minicatch
Eftersom vi snart skall sätta oss i en hyrbil och dra upp till Ume sitter jag och surfar på lite ställen att gå ut på. Finns det något gay liksom? Tydligen inte den veckan vi är där.... Något ska finnas veckan efter men det är lite oklart om den krogen har lagt ner eller ej?

Surfar vidare och kommer in på en kille som skriver om Umeå. Han är bög och tycker det är jobbigt att vara bög i Ume för flatorna tar så mycket plats! Haha, detta låter ju strålande! :) Det finns en liten plats i den här världen där flatorna får ta plats, fan va glad jag blir! För ö.v.e.r.a.l.l.t tar bögarna så stor plats att jag kan undra ifall flatorna ens finns på riktigt? Ifall han har rätt skulle jag vilja flytta dit, fast antagligen är det som i de allra flesta fall då killar tycker att tjejerna tar för stor plats- det är då de har fått lika mycket utrymme. Ska bli intressant att se hur det är när jag väl kommer dit.

Taggar: nöje politik feminism

Kommentarer (0)  
Digga (1 medl.)  
 Anmäl  

Tjejer som gillar tjejer...som vän

Minicatch
Okej, då var jag här igen med ett nytt dilemma. Detta förstår inte jag...:)
Jag vill umgås med andra kvinnor, jag vill lära känna andra kvinnor, jag är intresserad av deras historia och jag älskar dans så jag kanske till och med dansar med nån på krogen.

Hur går det ihop med att ha en partner? Kan hon förstå och känna trygghet i att hon är viktigast för mig ändå? Måste jag rapportera vad jag gör till henne, måste jag berätta allt? För det har jag gjort hittills för att inte väcka någon onödig oro, så länge jag är ärlig osv.
Men i detta vill jag ju i så fall ha detsamma tillbaka. Jämlikhet liksom, berättar jag så får hon göra det med. Inte för att jag har behov av det men någon rättvisa får det ju vara. Men när jag då frågar så får jag höra att jag verkar "så himla ifrågasättande". Fast det är jag inte.

Så nu tänker jag sluta med att berätta, hon får väl undra då! Eller...? Hur gör alla andra med sånt här??!!!

Taggar: familjeliv

Kommentarer (0)  
Digga (0 medl.)  
 Anmäl  

Tillbaka till Henne

Minicatch
Sara Lövestams bok hjälpte mig att revoltera milt för mina vänner och bekanta. Jag läste den, gjorde bokcirkel med den, köpte och gav bort massor, rekommenderade alla att läsa den. Sen när tillfälle gavs berättade jag kopplat till boken att "Så känner jag med". Ett sätt att normalisera kärleken till en kvinna, dämpa chocken lite. Eller den av mig förväntade chocken då, haha! För den uteblev ju. Hörde fler som sa "Ja, det förvånar ju inte egentligen". Andra hade min läggning på känn långt innan jag fattade nåt! Nu ska jag på bokcirkel imorgon med just den boken, fyra år senare. Fast denna gången är det bara såna som jag. Kvinnor som älskar kvinnor och gillar lesbisk litteratur. Jag behöver inte göra någon revolt, jag måste inte outa, jag kan prata om boken och bara boken. Wow!

Taggar: böcker outa

Kommentarer (0)  
Digga (1 medl.)  
 Anmäl  

Kan inte sova...

Minicatch
Ikväll har jag varit på bokträff med vänner sen 20 (eller mer) år. Skönt att få sitta i det trygga runmet och prata om livet. Jag har skrattat så tårarna rann och nästan-gråtit när ämnet berörde sorg och smärta. Nu ligger jag på soffan hemma och kan bara inte somna. "The affair" rullar på netflix för någon hade sagt att den var bra. Men jag tappar intresset och saknar min tjej. Hon sover nu och svarar inte på mina meddelanden. Jag blrjar bläddra bland mailen efter ett svar från Beebar men hittar inget. Jag skriver bröllop i sökrutan och får fram mail som ör sååå gamla. Tre stycken från 2008 där jag har skrivit till vigselförrättaren vad hon skulle säga på mitt och min mans bröllop. Tänker på det. Tänker att det är rätt sjukt att det var jag, ensam som genomförde det bröllopet. Jag friade, jag bestämde platsen, jag skrev ihop vigselförrättarens ord, tillverkade inbjudningskort, pyntade lokalen. Han jobbade mest. Han minns knappt vad talen innehöll, vart var han??! Varför friade jag, varför gick jag igenom allt det där? För att jag ville ha sagan, den lyckliga. Tänker på det nu, att jag inte ens visste vad lycka var då. Bara illusionen av den.... saknar min tjej så mycket. En och en halv vecka kvar utan henne. Dagarna går långsamt och nätterna långsammare.

Taggar: personligt familjeliv

Kommentarer (1)  
Digga (0 medl.)  
 Anmäl