85.705 medlemmar 3.158 inloggade
Logga in Bli medlem
Qruiser
Fag For Real
Bögarna är t…
Blogg
Malmö 22/9
Bee kök & bar
Gaymap
Stockholm 22/9
Posithiva Gruppen
Gaymap
Göteborg 22/9
Gretas Night Club
Gaymap

blog.qruiser.com
Jag bloggar på Skandinaviens största gay- och queercommunity Qruiser. Bli medlem du också!
Nyflatan
Nyskild & Nykär!
Jag lämnade man och barn för livet med en kvinna.
Mycket nytt, många små funderingar och ett helt nytt liv!
Kategorier
Senaste inläggen
Kalender
«
Ti 1 To Fr
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Widgets
Statistik
Blog id: 4979

En fot i ankdammen?

Minicatch  (uppdaterad av Minicatch)
Jag fortsätter forska i begreppet ankdamm parallellt med mitt ständigt pågående intresse för relationer människor emellan. Över en öl med en av mina nära vänner pratade jag lite om hur jag kände när jag fick veta att min fru hade full koll på vart hennes ex bor och med vem och vart hon jobbar. Min första tanke var "Varför vet hon det?!" Min första känsla blev rädsla. Rädsla för vad det innebär att hon har koll på sånt. Då sa min vän att det är så mång tjejer gör bara. Och jag börjar minnas att jag ju kollat upp sånt också, utan att vara särskilt intresserad egentligen. Bara nyfiken och för att få koll på läget eller nåt. Är detta då ett steg ner i den beryktade ankdammen? För iså fall LOVAR jag heligt att aldrig googla ett ex igen! ;)

Taggar: personligt

Kommentarer (0)  
Digga (0 medl.)  
 Anmäl  

Nytt jobb

Minicatch
Redan efter en dag i skolan fick vi gå igenom vagnen. Göra allt som skall göras innan vi åker ut med den för att den ska vara säker att köra med. Dag 2 sitter jag redan och kör en övningsvagn genom hela Göteborg! Jag!! I förarhytten på en gammal spårvagn, modellen jag själv satt i som barn lever kvar och fortsätter rulla ett par år till :) Att få köra den känns så himla coolt! Första gången jag lyckades få hela korsningen att stanna för mig och min vagn var episk. Nu är mitt fordon bland de största som kör i stan. Än så länge utan medresenärer men innan dess behöver jag nog öva in bromsandet lite bättre, haha! Så jäkla svårt att få stopp på en 40 tons lättrullad vagn till exakt den gula fyrkanten vid hållplatserna. Ikväll blir det plugga in trafiksäkerhetsverkets lagar och regler och imorgon får vi förutom att höra mer lära oss om ergonomi. Bra för mig som inte når ner till pedalerna utan att sitta gôrkonstigt :D Häromdagen kom VD'n för göteborgs spårvägar förbi och hälsade oss välkomna. Han frågade lite vad vi gjort tidigare och jag svarade fritidspedagog i 17 år. Då ville han plötsligt veta min ålder och lite tagen på sängen av frågan svarade jag lydigt. "Jaha, du ser yngre ut" sa han. Och jag bara tittade och sa jaha? Han insåg hur fel det blev och försökte rätta till det med att tillägga "alltså, det var ingen komplimang, jag bara..." Alltså VD, man i övre åren och inte har koll på hur man för sig snyggt bland kvinnor. Däremot är alla våra fyra instuktörer (män) väldigt fina och bra. Behandlar oss alla lika, vi är 4 kvinnor & 4 män på utbildningen. Känner mig trygg med att få kortet med dessa lärare.

Taggar: personligt

Kommentarer (0)  
Digga (0 medl.)  
 Anmäl  

Bara mens

Minicatch
Två dagar liggandes i soffan, helt utslagen. Två dagar av filmer och massa mys av min underbara fru. Jag har tur som varken har ont eller massa cravings. Men jag blöder mycket. Vid ett tillfälle blir vi tvungna att ta oss ut och köpa mjölk & lite kvällsmat. Jag har laddat med ammunition och tänker att det nog ska gå bra, en kort tur med bilen till en närbelägen Coop. Men framför ostdisken känner jag hur jag börjar läcka igenom och sakta bildas en varm flod längs benet. Jag stelnar till och stirrar min fru i ögonen med orden "Du får handla själv"! Hennes min, haha! Hon blir stressad av allt och köper hem vatten utan kolsyra i, vilket är så korkat att de ens säljer. Men vi kommer hem och är snabbt tillbaka i soffan. Hon böddar ner mig efter jag fått ta en dusch och jag sover två timmar av utmattning. Alltså, denna mens!! Det är tamig fan ett jävla handikapp! Men nu dag tre, mår jag bättre och kan allt som jag brukar igen. Life is back! :) Så jäkla fint att ha en kvinna bredvid som förstår och tar hand om. Allt detta är en helt ny upplevelse. Att kunna ha mens utan att skämmas över blodfläcken. Att ha mens utan att tvingas göra massa saker när jag bara behöver få ligga still i en soffa två dagar. Att kunna skratta ihop över hur knäppt allt är. Att få en kram när jag som bäst behöver den. Att få vara jag, även när jag har mens. Det är något fint i alltihop ändå.

Taggar: personligt familjeliv

Kommentarer (1)  
Digga (0 medl.)  
 Anmäl  

Tullen

Minicatch
En kväll på tullen med min fru kan sluta hur som helst, haha! Från att jag egentligen inte vill dricka alls till fem öl och en Irish coffe senare sitter vi och snackar med två 30-åriga grabbar om mc kort, arbetsmarknaden och vilken fröken vi minns bäst från skoltiden. Det slutar med att vi bestämmer oss för att ses på samma plats (om det finns kvar) om 5 år för att se hur allt har gått med allas våra livsplaner. Haha, undrar just om detta verkligen kommer ske men det hade vart kul!

Taggar: nöje

Kommentarer (0)  
Digga (1 medl.)  
 Anmäl  

70-tals sex

Minicatch
Jaha, då har det hänt. Efter två år tillsammans och gifta i tre veckor. Jag har varit så upptagen med att vara mamma på heltid att jag glömt bort mig själv. Eller orkat bry mig om mig själv. Jag har varken klippt naglar eller rakat mig på två veckor och när jag väl hade min barnfria måndag kom en vän med två flaskor vin så... då blev det inte heller av att jag fixade till mig. Snarare stökade till lite i lägenheten och drog på mig en bakfyllekänsla till tisdagen! Så rutinen bröts, i två är har jag vårdat mig själv och lägenheten lite extra inför att Hon ska komma hem från jobbet. Detsamma har hon gjort innan hon lämnar båten, städar hytten och vårdar sin kropp lite extra. Tisdag morgon vaknar jag med huvudvärk och sväljer en treo direkt. Efter två koppar kaffe måste jag göra mig iordning för att åka till spårvägarna och prova ut en uniform. Jäkligt skön känsla att få stå där och testa. Medan jag byter om i ett av omklädningsrummen råkar en man kliva in och ser mig i endast trosor och skjorta, haha! Han skämdes och backade it medan jag bara tyckte det var roligt. Inte är jag rädd för att nån ska se mig halvnaken, inte ;) På väggen sitter ett betryggande klistermärke i form av ett hjärta i regnbågens färger. Innan min vackra fru landar med planet på landvetter hinner jag hem och plocka bort det värsta från igår. Pizzakartonger och vinglas. Sen snabbt ner för att möta älsklingen på Bee för en bit mat och massa kramar. Senare åker vi hem och älskar med den där intensiteten som bara händer efter två veckor ifrån varann. Och eftersom hon vet att jag inte haft tid att raka mig så har även hon låtit bli att göra det. Så där ligger vi och älskar som på 70-talet, lurviga och som vi är skapta. Men visst är det skönare utan!! :)

Taggar: personligt sex

Kommentarer (0)  
Digga (0 medl.)  
 Anmäl  

Måndag och..

Minicatch
Måndag och jag lämnar barn på skolan, som jag gjort hela förra veckan. Jag har fått vardag med mina små! :) Men nu är deras pappa tillbaka i stan och allt återgår till det normala. Hur normalt det nu kan vara att vänta nästan två veckor på att träffa sina kids igen! Minsta tjejen började ettan i måndags, ny fröken och delvis nya klasskompisar. Jag skrev ett mail till klassläraren om hennes familjesituation och mer eller mindre krävde ett normkritiskt förhållningssätt i klassrummet. På ett trevligt sätt. Med erbjudandet om att berätta vad det är om hon inte redan vet. Hoppas hon tar det till sig. Idag har jag även mitt återbesök hos läkaren som gett mig min sjuksrivning senaste halvåret. Jag känner mig som ett barn som ska gå till pappa och visa upp ett bra betyg, haha! Sprallig över att kunna säga att "Jag behöver ingen förlängd sjukskrivning! Jag ska jobba nu" :) Jag känner för att fira efteråt, får nog unna mig en öl idag efter min nyktra barnvecka.

Taggar: personligt familjeliv HBTQ outa

Kommentarer (0)  
Digga (0 medl.)  
 Anmäl  

Ankdamm...?

Minicatch
Min exman har många gånger snackat om den "lesbiska ankdammen" och fört fram att jag nu är en del av den. Jag har aldrig förstått vad han menar och har avfärdat det som ännu ett påhitt från honom för att trycka ner mig. Men nu har jag hört det igen, denna gången från en annan kvinna och ej riktat mot mig. Så själva begreppet fick mig att fundera. Förutom att det är en otroligt negativt uttryck- vad betyder det? Är det att det ofta bor så få lesbiska kvinnor på samma ort att de flesta känner, känner till eller har en vän som känner varandra? Och att det i då blir helt OMÖJLIGT att inleda en relation med någon som aldrig haft en relation med någon de känner eller känner till. Och att det i de fallen separationen gått dåligt till ofta finns en konflikt i luften? Är det detta som kallas "ankdamm"? Det är i så fall ett nedlåtande sätt att se på mänskliga relationer vilket gör mig ännu mer irriterad på ordet! Eller betyder det nägot annat....som jag ännu inte förstått?... I alla fall så känner jag ju flera andra lesbiska kvinnor nu, både nyutkomna och sk. gammflator och jag känner mig verkligen inte som en del av en ankdamm! Fnys! Däremot känner jag mycket värme, intresse och uppriktighet mellan oss vilket jag har saknat hos mina barndomsvänner.

Taggar: personligt feminism HBTQ outa

Kommentarer (0)  
Digga (1 medl.)  
 Anmäl  

Fredag med barn

Minicatch
Fredagen i mig skriker uuuut och träffa folk!!! Men, hjärtat säger att det är skutmysigt att bara vara hemma med kidsen. Bakar egen pizza, tar ett varmt bad medan degen jäser och lite fredagsmys framför film. Stora tjejern är på liseberg med sina kompisar så jag får låta bli ölen ifall jag måste ner å hämta. Sen kommer minsta tjejen få hit en kompis imorgon vilket hon är så lycklig för. Första Hindås- kompisen som kommer hit och leker. Såklart lite extra spännande att se hur detta går. Ha en härlig fredag, nu ska jag leka pizzabagare, hepp :)

Taggar: nöje familjeliv

Kommentarer (0)  
Digga (0 medl.)  
 Anmäl  

Barn med fel man?

Minicatch
Alltså, när jag var gift och levde med min man som även är pappa till mina två döttrar var det alltid jag som höll ställningarna. Det här med mat, sovtider, tid framför tv, lekstunder, tandborstning etc. Jag la stor vikt vid att vi äter mat tillsammans och samtalar, rutiner för sovandet utgick ifrån barns behov av sömn för att fungera nästa dag. Allt sånt är enkelt tycker jag som är van att hantera typ samma saker på jobbet fast med 30-60 kids. Min dåvarande man gjorde annat. Jobbade, sov, underhöll sig med egna hobbys eller kom in ibland och lekt med barnen. Så nu när han vägrar låta mig ha fortsatt ansvar för döttrarna pga av min homosexuallitet och hans egna bitterhet måste han sköta allt detta med barnen. Det har gått sådär, enligt mig. När de kommer till mig, varannan helg, får jag alltid börja med dusch, nagelklippning och sånt. De blir sura när de måste äta hemlagad mat före de får äta sötsaker. De blir sita av att jag stänger av Tvn efter 2 (!) timmar. Det är fortfarande jag som ska köra dom till tandläkaren eftersom han bett om den hjälpen då han försökte en gång men inte lyckades få dottern att gå in ens en gång! Så där får jag ju höra om alla hål de fått. De berättar att det slarvas med tandborstning och att de ofta äter sötsaker. Jag blir bara så ledsen inuti. Allt jag byggt upp med tjejerna raserar han på 2 år. Och det är så jäkla svårt att inte säga högt i de lägena att deras pappa suger! Men det känns som att jag valde fel pappa till mina barn :(

Taggar: personligt feminism familjeliv

Kommentarer (1)  
Digga (1 medl.)  
 Anmäl  

På väg mot intervju

Minicatch
Det regnar sådär som det ofta gör i Göteborg. Jag har gjort mig iordning med tanke på att en arbetsgivare skall granska mig idag. Inte med mina favoritkläder utan de jag skulle valt till mitt gamla jobb som fritidspedagog. Sådär som jag vet att föräldrar blir trygga i att deras barns fröken har på sig. Jag ser snäll, utbildad och vänlig ut. Jeans, t-shirt utan tryck och kofta. Endast lite mascara och välordnad frisyr. Jag fäller upp mitt regnbågsparaply och går mot spårvagnshållplatsen. Jag tänker på allt jag ser på vagnen mot centralen, chaufförens sätt att köra, vilka människor som kliver på och hur de agerar. Att jag kanske ska få bli den viktiga person som kör denna linjen. Ser till att människor kommer till sina jobb, skolor, dejter eller läkartider. Tryggt och säkert. Shit, kan min dröm förverkligas?... När jag hittar in till kontoret på Drottningtorget blir jag väl bemött. En man serverar mig kaffe och jag får sitta i sköna skinnfåtöljer. Det är ett fint rum i denna gamla byggnad fast inredningen är knapphändig och utan känsla. Det är lite synd, tänker jag. Sedan startar utfrågningen, samma som för alla nya. Frågor som testar min moral, lojalitet, ansvarskänsla och sånt. Svåra frågor berättar rekryteraren. Men lätta tycker jag att de är. Alla utgår ju ifrån mig så det räcker med kunskapen om mig själv. Inget att plugga in, inget att försöka minnas rätt svar. Easy peasy! Jag berättade stolt om min fru och min lyckliga tillvaro som nygift. Outa direkt och fick samma reaktion som om jag berättat om min man. Arbetsgivaren blev godkänd av mig där :) Jag får jobbet som spårvagnsförare! Han tycker mina svar är klockrena och hälsar mig välkommen i teamet. Jag är så jäkla lycklig & stolt. Vill knappt vänta vilket är en skön känsla efter att ha varit sjukskriven snart ett år och jag verkligen inte vill tillbaka till mitt gamla jobb. Nu vill jag jobba!

Taggar: personligt outa

Kommentarer (1)  
Digga (0 medl.)  
 Anmäl