84.298 medlemmar 2.654 inloggade
Logga in Bli medlem
Qruiser
Ooh aah, just…
Sista paketet...
Blogg
With Angel
Boken om mitt…
Blogg
Göteborg 22/11
Bee Bar
Gaymap
Stockholm 22/11
Chokladkoppen
Gaymap

blog.qruiser.com
Jag bloggar på Skandinaviens största gay- och queercommunity Qruiser. Bli medlem du också!
MrGay2012
Tja, Fritiof var namnet och läkarstudent var sysselsättningen. Vinnare av Mr Gay Sweden 2012 och trea i Mr Gay Europe 2013.
Kille, 24, Lund
 
Kategorier
Senaste inläggen
Kalender
«
Ti 1 To Fr
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
Widgets
Statistik
Blog id: 3627

¿Hablas español? Eða getur íslensku?

Fingel  (uppdaterad av Fingel)
Haha igår började en random snubbe från Spanien skriva till mig på Qruiser på spanska (utan att det står nån stans att jag kan spanska) men jag fattade som tur var typ allt han skrev och så fortsatte jag såklart med att svara på spanska och nu har vi fått igång värta konversationen på spanska. Han tyckte jag pratade bra spanska, bara att jag blandade ihop "ser" och "estar" ibland. Detta är ofta svårt för många icke spanjorer att veta när man ska använda vilken så jag är väl en i mängden antar jag. För er som inte vet så betyder båda verben "att vara/befinna sig" men det finns massa krångliga regler om när man ska använda det ena och när man ska använda det andra.
Jag är hur som helst stolt över mig själv att jag lyckas hålla en konversation på spanska där jag kanske bara behöver slå upp ett ord per meddelande på google translate. Om ni undrar så har jag läst till och med spanska steg 4 i skolan så alltså 6 år så egentligen borde jag ju vara typ flytande men det är jag dessvärre inte... Men jag är på god väg och det skulle vara kul att bo ett tag i ett spansktalande land för att lära sig prata och förstå språket bättre. I nuläget funkar det helt okej att läsa och skriva men lyssna och prata går trögare... Alla spansktalande pratar ju så fruktansvärt snabbt!
Hur som helst har jag fattat tycke för detta med språk rätt mycket på sistonde. När jag läste spanska tyckte mna ju bara det var så segt men det är nu i efterhand man inser att det vore kul om man kunde prata bättre. Dessutom skulle jag från ingenstans vilja lära mig isländska. Tycker det språket är så fruktansvärt coolt! Fattur att kunnur pratur islenskur flytandur! Hahaur! Ne skämt åsido men det låter ju typ så! Det är ju typ som att kunna prata vikingaspråk då de har runor i deras alfabet. Sen kan det ju bero på att jag i hela mitt liv har velat besöka island också för att jag är så imopnerad av deras fräcka natur med gejsrar, vulkaner, varma källor med mera. Jag vill typ flytta dit nån gång i mitt liv för att se hur det är att bo där. Har förresten hört att Reykjaviks är välkänt för deras grymma uteliv och landet ska även vara väldigt gayvänligt! :) Så cheers för Island!
koss og knúsa

Taggar: Resor funderingar Jag tipsar

Kommentarer (4)  
Digga (0 medl.)  
 Anmäl