84.187 medlemmar 3.188 inloggade
Logga in Bli medlem
Qruiser
Ooh aah, just…
Mina andra pjuck…
Blogg
Ooh aah, just…
Belysningen e…
Blogg
Ooh aah, just…
Köpfri dag....
Blogg
Stockholm 25/11
Urban Deli Sveavä…
Gaymap

blog.qruiser.com
Jag bloggar på Skandinaviens största gay- och queercommunity Qruiser. Bli medlem du också!
MrGay2012
Tja, Fritiof var namnet och läkarstudent var sysselsättningen. Vinnare av Mr Gay Sweden 2012 och trea i Mr Gay Europe 2013.
Kille, 24, Lund
 
Kategorier
Senaste inläggen
Kalender
«
Ti 1 To Fr
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
Widgets
Statistik
Blog id: 3627

Jag som person

Fingel  (uppdaterad av Fingel)
Jag tänkte att ett inlägg om vem jag är som person bortom min sexualitet vore lägligt så här kommer det.
Jag heter alltså Fritiof, är 19 år och bor i Kållered strax söder om Göteborg. Här har jag bott sen jag föddes först med båda mina föräldrar sen skiljde de sig för typ 2 år sen och mamma flyttade ut men till ett annat hus i Kållered så jag är fortfarande här då jag bor hos båda.
Jag har hållit på med simning sen jag var 8-9 år och slutade för ca 1 ½ år sen. Jag var relativt framgångsrik, eller ja ingen Phelps kanske men jag lyckedes i alla fall kvala mig in individuellt på 100 frisim på SUM-SIM 2009 och placerade mig då som nummer 15 bland alla killar 15-16 år i hela Sverige. :) SUM-SIM är för er som inte vet Svenska UngdomsMästerskapen i SIMning, alltså som ungdoms-SM i simning. Och som ni kanske förstod var frisim mitt specialsimsätt och för er icke-simmare så är frisim samma sak som crawl. Sen var jag ganska bra på fjärilsim också så det simmade jag en hel del med. Jag höll i alla fall på aktivt tills jag åkte till USA som utbytesstudent för 2 år sedan och där joinade jag simlaget på min High School. Där var jag bland de bättre i laget och tog fyra medaljer på West Virginia States Meet, och fick diverse tidningsartiklar i den lokala tidningen skrivna om mig. :) Aja nog skrytande, simning är enda sporten jag haft framgång i genom livet och jag kan tillägga att jag är totalt värdelös när det kommer till bollsporter till exempel. Efter USA-året lade jag ner simningen då jag inte längre blev så mycket bättre, hade tappat intresset och kände att jag ville ha fritid (vilket man inte har då man tränar 5-6 ggr/veckan både innan och efter skolan).
På gymnasiet läste jag Naturvetenskapsprogrammet med inriktning Biovetenskap. Jag har alltid varit fascinerad av naturen och hur allt fungerar och älskar det mesta som har med naturvetenskap att göra. Dock brinner jag lite extra för kemi och biologi och därav mitt studieval, att jag ska börja plugga till läkare i Lund till våren om jag kommer in, vilket jag borde göra med mina betyg enligt statistiken från tidigare vårterminer. Det är lägre intagningspoänd på våren och ja jag har bra betyg. Vill inte skryta med mina betyg men ja jag har ganska så bra, tillräckligt bra för att nu denna hösten bli 18 reserv i Lund och komma in i Linköping, men jag tackade nej för jag kände inte för att börja plugga direkt efter gymnasiet och jag vill helst till Lund så en termin ledigt från plugg får det bli. :) Annars så började jag skolan ett år tidigare som liten men eftersom jag var i USA mellan 2:an och 3:an på gymnasiet "hamnade jag i fas" då man måste "gå om ett år" om man är utbytesstudent så jag tog studenten med 93:orna trots allt. :)
Så jag väljer att bli läkare dels för mitt brinnande intresse för naturvetenskapen, dels för att jag älskar att arbeta med människor och i det yrket får man ju verkligen träffa människor hela tiden! Jag ser redan fram emot min första egna patient och hur det kommer bli att få hjälpa den helt själv utifrån min kunskap och vad jag som person kan bidra till patienten! :)
Utöver det är jag väldigt intresserad av matlagning och bakning, men mest som en hobbysyssla. Jag älskar bakning och tycker till exempel det är skitkul att hålla på att fixa inför bakningen och sen att baka en tårta till exempel som tar upp emot en dag att göra. Jag tycker ofta det är roligare att laga/baka maten/bakverken än att äta dem. Det bästa är när man får dela med sig och andra får ta del av vad man själv åstadkommit. Så det kommer att dyka upp mer om detta ämne framöver i bloggen. Hade till exempel tänkt mig försöka mig på att baka en Key Lime Pie imorgon! :)
Min musiksmak är ganska bred men allra svagast är jag för gammal rock, nutida alternativ/indierock samt singer/songwriters. Dessutom började jag gilla country en del när jag bodde i USA så det finns med lite ibland. Exempel på artister/grupper jag diggar är Gavin DeGraw, Jason Mraz, The Killers, Mumford & sons, Ron Pope, Jack Johnson, Hoffmaestro, Johnossi, The Fray, Green Day, Bon Jovi, Queen, Europe, R.E.M. med mera. När vi väl är inne på musiken kan jag säga att jag inte har någon utomordentlig sångröst så det kommer inte bli några sådana inslag i bloggen tyvärr, dock har jag spelat trumpet under 6 år av mitt liv men blev aldrig något stort inom det...
Och vad kan sluta detta inlägg bättre än lite bilder på mig och sånt jag gillar? :) Nu blir det natten! Puss och kram!
Jag i min baloutfit i våras, även denna bild jag skickade in som bild på mig själv i ansökan till Mr Gay Sweden! :)
Jag i NY på Soft Landing Camp i augusti 2010 innan vi utbytesstudenter åkte vidare till våra egna stater! :)
Och jag i NY med familjen innan jag åkte hem från USA i juni 2011
Jag och mina underbara värdföräldrar Steve och Debbie på min graduation! :D
Jag och bästa Edda (annan svenska utbytesstudent) på resan till Washington DC :)
Ascoola grejer! Fluorescerande E. colibakterier som har fått en konstgjord pGLO plasmid införd så att de fluorescerar om man lyser UV-ljus på dem! :D Detta var en labb vi gjorde på biotekniken i våras, en av de roligaste kurserna på gymnasiet helt klart! :) Och ja, jag har varnat er innan, jag är lite naturnörd av mig! :P
Avsluta detta inlägg får denna bild göra, tagen sommaren 2009 tror jag när jag hade vääääldigt blond hår, dock helt naturligt, eller ja blekt av solljus och klor i simbassängen men ingen blondering! :)
Gonatt gott folk! :)

Taggar: Vardag Naturvetenskap Matlagning & bakning

Kommentarer (1)  
Digga (1 medl.)  
 Anmäl