84.903 medlemmar 3.001 inloggade
Logga in Bli medlem
Qruiser
Ooh aah, just…
Söndagsshopping.…
Blogg
Stockholm 23/10
After goes Sercre…
Gaymap
Stockholm 23/10
Chokladkoppen
Gaymap
Nacka 23/10
Urban Deli Sickla
Gaymap

blog.qruiser.com
Jag bloggar på Skandinaviens största gay- och queercommunity Qruiser. Bli medlem du också!
MrGay2012
Tja, Fritiof var namnet och läkarstudent var sysselsättningen. Vinnare av Mr Gay Sweden 2012 och trea i Mr Gay Europe 2013.
Kille, 24, Lund
 
Kategorier
Senaste inläggen
Kalender
«
Ti 1 To Fr
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
Widgets
Statistik
Blog id: 3627

Att komma ut

Fingel  (uppdaterad av Fingel)
Något som sammanför alla öppna homosexuella personer är ju att vi alla har, kommer eller håller på att komma ut. Vi tar alla steget ut ur garderoben för att berätta för omvärlden att vi avviker från normen. Detta för att samhället har byggt upp det så, att vi som inte är heterosexuella "tvingas" berätta för alla vilka vi tänder på/blir kära i bara för att vi som sagt är en minoritet.
För att göra en lång historia kort kom jag ut för första gången för 8 månader sen och påbörjade då min process. För många heterosexuella tror faktiskt att komma ut är en engångsförteelse, men det är lång ifrån det! Varje person måste berättas för och om jag skulle berätta något om min pojkvän till exempel för en vän som inte visste att jag är gay eller hade pojkvän skulle den ju garanterat reagera annorlunda än om jag skulle sagt ordet flickvän istället. Så ja, det här med att komma ut är en ständig process man aldrig riktigt kommer ifrån. Jag tyckte dessutom att det va ganska viktigt att mina kompisar och familjemedlemmar fick reda på detta ögon till ögon från mig och gärna på tu man hand. Så det tog ett tag men jag "betade mig igenom" de närmsta och sen kände jag att det inte va nån idé att hålla det inne offentligt i och med Mr Gay Sweden-deltagandet. Så där kom jag ju ut på ett enkelt sätt för många ytliga vänner och kontakter. Sedan så fortsätter ju även processen då man möter nytt folk som även de "ska få veta".
Just det här med normer har jag funderat mycket över sen jag själv kom ut. Bara ordet norm kan få mig bli sur ibland. Inte bara heteronormen utan normer över huvudtaget i samhället. Det är i och med att jag kommit ut som gay som jag har börjat betrakta normer mer och märka av dem. Som till exempel könsnormer av vad samhället förväntar sig av en man respektive kvinna och hur vi antas vara beroende på hudfärg, modersmål, religion, bostad eller vilket parti vi röstar på. Också har jag blivit väldigt intresserad av hur folk, speciellt lite äldre folk, är så inne i sina stenåldersvärderingar, ofta omedvetet om hur konservativa de kan vara! Till exempel en släkting till mig som är över 60 år som tyckte att hennes sons särbo behövde komma hem till honom snart för att det va så mycket tvätt som behövdes köras och då var det hon som skulle komma och tvätta! Att man ens kan med och yttra sig så? :O Där har vi homosexuella en fördel för det är fullkomligt könsneutralt i våra relationer och äktenskap så något sånt här behöver aldrig diskuteras.
Tillbaka till det här med att komma ut. Vad jag fattat det som vill ju de flesta dra samhället till den punkt där ingen ska behöva komma ut, där allt och alla sexuella läggningar är lika naturliga, homo, som bi, som trans, som hetero, you name it. Men om man ser på hur situationen ändrats på bara de senaste decennierna så är vi ju i alla fall på rätt väg. Jag har inte träffat på några som helst problem från folk i min ålder av att jag är gay, och alla tycker det är helt naturligt, vilket jag är jättglad för. Men vi har ju ändå en bit kvar då jag fortfarande behöver komma ut med detta just på grund av att jag avviker från normen. Mina straighta kompisat har ju inte kommit ut som heterosexuella för mig direkt!
Sen en sista sak jag tänkt på är det här med "det är okej" när man kommer ut. Jag har stött på det några gånger, ofta av människor som är 2-3 generationer äldre än mig själv. När man berättat att man är gay ska man få deras bekräftelse om att det är okej att jag är mig själv! Tänk på hur dumt det låter! Jag går ju inte till dem och säger att det är okej att de är straighta. Varför ska den heterosexuella populationen avgöra om det är okej eller inte att vi minoriteter inom sexuella läggningar kan vara oss själva?!
Så kontentan av detta inlägg, skrota normer, fördomar, utkommanden ut garderoben, könsojämlikhet och skrota termer på sexuella läggningar. Utan termer, inga fack och ett mycket mer jämställt samhälle! Tack för mig!

Taggar: funderingar homosexualitet

Kommentarer (10)  
Digga (1 medl.)  
 Anmäl