78.519 medlemmar 1.629 inloggade
Logga in Bli medlem
Qruiser
Ooh aah, just…
Pinsamt värre...
Blogg
Stockholm 18/9
DisQo DisQo
Gaymap
Stockholm 18/9
Secret Garden
Gaymap
Göteborg 18/9
Bee Bar
Gaymap

blog.qruiser.com
Jag bloggar på Skandinaviens största gay- och queercommunity Qruiser. Bli medlem du också!
MrGay2012
Tja, Fritiof var namnet och läkarstudent var sysselsättningen. Vinnare av Mr Gay Sweden 2012 och trea i Mr Gay Europe 2013.
Man, 25, Malmö
 
Kategorier
Senaste inläggen
Kalender
«
Ti 1 To Fr
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Widgets
Statistik
Blog id: 3627

Auf Wiedersehen

Fingel
Ja, som ni har märkt har jag varit väldigt dålig på att blogga på sistone och det var först för att jag hade nollniong men nu har det gått en vecka efter nollningen och jag har skrivit ett inlägg sen dess.
Jag ska vara rakt på sak nu. Jag känner att jag är färdig med denna bloggen. Jag vet att det är många som har gillat mitt bloggande och som inte vill att jag ska sluta men jag gör bara det som känns rätt för mig. Jag får passa på att tacka alla som cheerat upp mig under detta året jag bloggat för det har verkligen fått upp motivationen till att blogga, men nu känner jag inte att jag har så mycket att komma med längre med denna blogg. Jag har ingen motivation längre och känner liksom inte att jag har så mycket mer att blogga om. Men jag har ju bloggat en gång innan (när jag var utbytesstudent i USA) och trodde inte jag skulle blogga mer när jag lade ner den bloggen men ni såg ju hur det gick. Så det är mycket möjligt att jag kommer blogga i framtiden, men troligen genom en annan blogg i så fall.
Det finns fler anledningar till att jag slutar denna blogg, dels att jag inte är den rådande Mr Gay Sweden längre, men också en hel del för att jag vid flertalet tillfällen träffat killar som läst min blogg och de vet typ allt om mitt liv men jag vet inget om deras liv när vi setts, vilket blivit väldigt tråkigt för mig då jag knappt kan berätta nåt om mitt liv utan att de redan vet det... Sen kan jag inte heller förneka att det är på grund av tiden det tar också. Jag känner liksom inte att jag får ut tillräckligt mycket av bloggandet gentemot tiden det faktiskt tar att hålla igång en bra blogg och blogga dagligen. För varje termin som går i skolan blir det dessutom mer att plugg och tiden jag har utanför skola och plugg vill jag gärna spendera på annat än att sitta vid datorn.
Så jag har kommit till insikten att det är dags att avsluta denna blogg. Vi kanske ses i framtiden och till sist ett stort jävla tack till alla er som följt mig tapert genom detta bloggande. Ni är ovärderliga. :) <3

Taggar: studier Mr Gay funderingar

Kommentarer (14)  
Digga (9 medl.)  
 Anmäl  

Back to reality

Fingel
Hej allesammans!
Nu är nollningen över och det är lite blandade känslor. Det är tråkigt att alla roliga aktiviteter är över, men samtidigt också skönt att vara klar med allt ansvar som jag haft som befäl över min Japangrupp. Det var en som frågade om vad jag tyckte om Lundsbergs nollning och jag kan säga som så att vi använder inga strykjärn här! Så som jag fattat att det gick till där är helt brutalt och sjukt, raka motsatsen till vår nollning. Den har på senaste tiden fått begränsas lite då det har varit klagomål på tidigare nollningar om alkoholhets och inte tillräckligt PK och så vidare så den är knappast som Lundsberg. Vår nollning gick mest ut på att ha jävligt kul, göra massa roliga saker och lära känna folk, som det ska vara! :)
Nu är jag lite sliten dock... Har varit igång med detta i tre veckor och innan dess var jag ju i USA, innan dess på Island, innan det i Stockholm och innan det i Prag och jag har knappt fått nån vila däremellan. Så det känns faktiskt ganska bra att komma tillbaka i vardagen nu. Jag behöver det. Efter att jag har piggnat till från min förkylning ska det tränas, ätas nyttigare och sovas mer regelbundet, nu är semestern slut! Haha! Känns jävligt skönt att slippa gå runt i dessa svettiga Narutokläder jag har haft på mig under tre veckors tid nu när jag haft min hemliga identitet som Uzumaki Narutiof!

Taggar: nöje Fest studier

Kommentarer (3)  
Digga (9 medl.)  
 Anmäl  

Nollning

Fingel
Hej nu har jag varit väldigt värdelös på att blogga, mest på grund utav att jag kom tillbaka till Lund direkt efter USA-resan och alla nollningsförberedelser startade med en gång! Vi har haft fullt upp varje dag och när jag väl varit hemma har jag bara varit hemma, bytt om och vänt i princip. Så här kommer det vara de nästkommande 2½ veckorna. Så förvänta er inte så mycket bloggande...
Å andra sidan har jag lite tröttnat på att blogga också och jag ska vara helt ärlig. Jag har liksom gjort mitt år som Mr Gay och känner inte lika stor dragning till att blogga om mitt liv längre. Det händer så mycket annat i mitt liv nu som jag måste prioritera. Så vi får se hur det blir i fortsättningen, men detta inlägg blir i alla fall inte det sista. :)
Ha det bra så länge :)

Taggar: nöje Fest studier funderingar Snyggingar Ögongodis

Kommentarer (5)  
Digga (4 medl.)  
 Anmäl  

Rest In Peace

Fingel
Igår var minnesceremonin för Debbie. Det var väldigt känslosamt och så fort jag, Julia och Steve kom in i kyrkan började vi alla gråta. Jag har nog aldrig gråtit så mycket över någonting i mitt liv som detta. Debbie var familj till mig, och jag har aldrig förlorat någon såpass nära familjemedlem innan. Det är hela grejen att man känner sig så hjälplös och inte kan göra någonting åt det.
Inför ceremonin och när vi, de närmsta sörjande, gick in i salen till processionen var det riktigt jobbigt. Det allra jobbigaste var nog dock när de under själva gudstjänsten berättade om hennes liv och man riktigt kunde se henne framför sig. De gjorde ett jättebra jobb att återberätta hennes liv. Sen när de berättade att Debbie och Steve de senaste åren hade tagit emot 6 utbytesstudenter och att jag och Julia hade kommit hela vägen från Sverige för att representera dem, då bröt jag ihop.
Hur jobbigt det än var känns det mycket bättre nu efteråt. Vi fick säga farväl till Debbie på ett värdigt sätt och jag vet att Debbie skulle vara jätteglad om hon fick veta att jag och Julia tog oss hit för detta. Om inte annat har Steve flertalet gånger sagt att han är så oerhört glad att vi är här, att det gör det så mycket mindre jobbigt för honom.
Vila i frid älskade Debbie. You will always be in our hearts <3

Taggar: Familj

Kommentarer (1)  
Digga (6 medl.)  
 Anmäl  

Eye candy

Fingel

Taggar: Snyggingar Ögongodis

Kommentarer (0)  
Digga (6 medl.)  
 Anmäl  

Morgantown

Fingel
Hej! I onsdags fick jag låna en av bilarna här och körde upp till Morgantown som är staden i WV där West Virginia University ligger. De flesta av mina kompisar härifrån high school går numera där på WVU och bor därmed i Morgantown så för att träffa mina vänner fick jag sätta mig i bilen och köra 3 h. Men det var helt klart värt det.
Jag åkte först till Red Lobster där Courtney jobbar och hälsade på henne där och hängde på hennes jobb innan hon slutade. Efter det körde hon runt mig på sightseeing runt i Morgantown. Jag har varit där en gång innan då jag var med i WV State Championships i simning när jag bodde här, men då såg vi mest simhallen i princip. Så nu fick jag se universitetscampuset och downtown. Efter det mötte vi upp Macy och åt med henne på Five Guys (supergoda hamburgare som görs helt på beställning och man väljer allt på burgaren själv!) innan hon var tvungen att gå tillbaka till en annan föreläsning.
Så efter det åkte vi hem till Carly, som är den person jag blev bäst kompis med under mitt år här och som jag kom närmast. Det var henne jag sett fram emot att träffa mest här i WV efter min värdfamilj och det var riktigt kul att träffa henne igen. Vi kom tillbaka i samma sätt vi hängde då för 2-3 år sen och det var inte många tysta sekunder där inte. Så vi tre hängde ett tag innan vi även mötte upp Hilary och hängde med henne en stund. Sen åkte vi hem till Courtney och stannade uppe ganska länge där med diverse kortspel och dricka innan vi deckade på sofforna där. Sen på morgonen åt vi på Tudor's Biscuit World (OMG dreggel vad gott det är!!! Foodgamsbild nedan) till frukost innan det blev dags för mig att åka hem till Winfield igen.
Det är svårt att förklara hur det hela var men det kändes bara så konstigt men samtidigt så himla rätt att träffa dem igen. Det var ju dessa personer som jag kom bäst överens med under året här och det känns så oerhört surrealistiskt men kul att få träffa dessa vänner igen som jag senast träffade för typ 2 år och 3 månader sen.
Jag och Courtney :)
Jag och Macy :)
Jag och Carly har en ganska säregen humor och sätt att umgås på... But I love it! ;)
Tudor's Biscuit World - Amerikansk biscuit (typ som en scones fast 100 gånger godare) med ägg, bacon och ost på, en hashbrown och dricka på det! #himmelriket #foodgasm

Taggar: nöje Fest Resor Matlagning & bakning Jag tipsar Kompisar

Kommentarer (0)  
Digga (2 medl.)  
 Anmäl  

Country roads have taken me home

Fingel  (uppdaterad av Fingel)
Tja! Igår hängde jag hela dagen med Steve vilket jag vet att både han och jag uppskattade väldigt mycket. För han är det en lättnad, en trygghet att ha mig här och även Julia som vi hämtade upp på flygplatsen igår. Hon är utbytesstudenten från Stockholm som bodde här året efter mig. Att han kan känna att vi bryr oss och att de faktiskt har en plats i våra hjärtan. Efter att vi hämtat upp Julia åkte vi in till downtown Charleston och åt middag med Robert, Debbies bror. Det var kul att få träffa honom igen och bara vara vi fyra och avnjuta en god middag i varandras sällskap.
Även för mig känns detta väldigt bra, att jag tog beslutet att åka hit. Det är inte svårt att känna hur mycket Steve uppskattar att vi är här och jag själv får komma tillbaka hit, vilket känns helt surrealistiskt. Detta livet känns så avlägset men ändå så familiärt. Detta var min vardag för 2-3 år sen och nu är jag helt plötsligt tillbaka i den, i mitt gamla liv som jag så hastigt lämnade den där våren 2011. Det känns skönt att ha Julia här också som upplevt samma sak och att hon känner precis samma sak över att vara här.
Såklart passade jag även på att åka till Taco Bell igår, som var min favoritsnabbmatsrestaurang här i USA när jag bodde här och det var gott som vanligt! :) Och gosa med mina hundar här också såklart! ;) Idag ska jag låna en bil och köra upp till Morgantown, som är staden där West Virginia University ligger och därav staden där de flesta av mina amerikanska kompisar numera bor i. Så jag ska passa på att hälsa på så många jag kan där och sen ska, om vi hinner, jag, Steve och Julia passa på att dyka när vi ändå är här med våran personliga dykinstruktör. Jag har saknat att dyka så himla mycket. Av nån anledning har jag inte gjort det sen jag bodde här och Steve certifierade mig men det ska det ändras på.
Hur som helst ska jag njuta av tiden här och bara finnas till för Steve. Ha det fint! Peace!
Sam, min absoluta favorithund på hela detta jordklot! <3

Taggar: nöje Resor Familj Kompisar

Kommentarer (0)  
Digga (6 medl.)  
 Anmäl  

West Virginia

Fingel  (uppdaterad av Fingel)

Hej allesammans!

Nu är jag framme i West Virginia efter att ha stigit upp kl 6 på morgonen och kommit fram kl 22 på kvällen, 6 tidszoner väster ut, dvs typ 22 h senare. Det här med flygplatser kan vara det tråkigaste jag vet. Jag har av nån anledning gått och föreställt mig att det ska finnas massa kul saker att göra där men alla har sina gift shops, tax-free-butiker och lite matställen sen är det inte så mycket mer. I stort sett likadant överallt i världen. Dock gillade jag Amsterdams flygplats för den var stor och trevlig. De hade massa andra affärer också och massa ställen att äta på. :) Blev lite förvånad hur stolta de var över deras marijanaplanta och Red Light District bara... I gift shopen hade de trafikskyltar med en majaplanta brevid deras orange fotbollströjor!

Hur som helst flög jag alltså via Amsterdam och Detroit innan jag till slut kom fram till Charleston. Det tråkigaste är ju att vänta på flygplatserna i en massa timmar... Det är en annan sak när man väl är på planet för då kommer man ju i alla fall nån vart men på flygplatser står allt still; tiden, folket, glädjen. Eller ja, förutom de som flyttar sig mellan gaterna då. Men jag hade i alla fall två böcker, en Illustrerad Vetenskap och en dator laddad med Grey's Anatomy så jag klarade mig. ;)

Sen var det en himla massa securitys att gå igenom för att komma in till USA... För det första måste man ju fylla i en ESTA-ansökan på nätet där de frågar massa idiotiska frågor som om jag var inblandad i nazitysklands förföljelser mellan år 1933 och 1945, sen var det en extra security vid gaten i Amsterdam där de skulle ha personliga intervjuer med alla resenärer och fråga varför man skulle till USA, var man skulle bo, hur länge man skulle stanna, var man bokat sin biljett, om man själv packat sin väska, hur många väskor, om man tagit emot nån random väska av någon på vägen osv osv. Jag har scannats en himla massa gånger idag också. Och upp och ner med passet hit och dit hela tiden. Så trött man blir...

 

 

Sen när man väl kom till USA var man tvungen att ta fingeravtryck och svara på fler frågor om varför man skulle hit, hämta ut sitt incheckade bagage, kontrollera det och checka in det på nytt och bla bla bla. Jaja det är amerikaner det... Jag är glad att jag är framme nu i alla fall. Kändes riktigt bra att träffa Steve igen efter allt som hänt och efter att inte ha setts irl på över 2 år och 2 månader. Det var ju dock inte såhär jag hade föreställt mig att mitt första återbesök i WV skulle vara men nu är situationen som det är och det känns skönt att vara på plats. Att andas in den fuktiga, varma sommarluften som ligger tungt över de gröna kullarna. Country roads have taken me home, to the place I belong, West Virginia! :)

I början av resan

Såklart köpte jag mig med en gång Swedish Fish som tog slut ganska fort... ;)
 En lite tröttare Fritiof som landat i WV

Taggar: Resor Familj funderingar

Kommentarer (0)  
Digga (2 medl.)  
 Anmäl  

Inte Mr Gay Sweden längre

Fingel
Ja eftersom en ny Mr Gay Sweden har utsetts, Jack, så är ju jag faktiskt min tid som titelhållare över och därför ändrade jag headern på bloggen till en bild på mig i Prag istället för en där det står Mr Gay Sweden. Jag kommer ju i och för sig alltid att vara Mr Gay Sweden 2012 så därför tycker jag ändå att jag kan ha kvar blogg-URL:en och namnet som Mr Gay 2012 och jag ska fortsätta blogga så länge jag känner för det och får ut nåt av det.
Hur som helst var jag mellan mina resor till Prag och Island uppe i Stockholm dels för pride och dels för att hälsa på lite folk där. Jag bodde hemma hos Claudia och hade trevligt med henne och hennes vänner. Dock var min kropp sådär lagom glad på mig när jag efter 5 nätters festande i Prag fortsatte festa 3 nätter. Så lagom till Island var jag ju sådär vrålförkyld och allmänt schleten. Men det är så det är när man är på semester.
Som sagt så var det Jack som vann Mr Gay Sweden 2013 och jag tyckte verkligen han var en värd vinnare. Han var den jag ville skulle vinna av kandidaterna då han kunde föra sig bra i tal, var vettig och snygg. Jag proiriterar självklart personlighet och hur vettig personen är främst då jag tycker det är viktigast och han blev helt enkelt den jag helst lämnade över min titel till. Så jag önskar dig all lycka till detta år Jack!

Taggar: nöje Fest Resor Mr Gay funderingar homosexualitet Snyggingar

Kommentarer (1)  
Digga (4 medl.)  
 Anmäl  

Mr Gay Europe 2013

Fingel
Hej igen, då allt var så tight och tätt inpå hann jag aldrig skriva något riktigt inlägg om Mr Gay Europe och hur det var, så här kommer det.
Jag åkte ner till Prag utan några som helst förväntningar eller kanske till och med dåliga förväntningar då jag hade fått höra dåligt om det förra året. Det var nog ganska tur att jag hade såpass låga förväntningar, för det hela slutade skitbra sen och jag hade the time of my life! Det var verkligen en hektiskt men superrolig knapp vecka där nere. Jag träffade massa nya vänner och hade skitkul.
Det började med att vi kom fram på fredagen då det redan på kvällen där skulle vara en talent show där man fick visa upp valfri talang på scen på en nattklubb. Jag hade världens ångest för vad jag skulle göra då jag varken kan sjunga eller dansa och i sista sekund kom jag fram till att jag skulle gå ner i brygga och stå på händer på scen, vilket inte var supersmart då scenen var ganska liten och jag inte är såpass säker på att stå på händer så jag trillade ner över publiken... haha! Men vafan, #yolo! Hela talent showen var i alla fall en bra ice breaker och alla vågade vara mer avslappnade efter det.
På lördagen hade vi personliga intervjuer där de frågade lite allt möjligt. Man satt på en stol framför ca 5 domare och de skulle ställa en mot väggen. Jag tyckte dock min gick rätt så bra då vi kom in på gayproblem inom vården, som till exempel blodgivning och efter hela tävlingen var slut fick jag veta att jag fick näst bäst av alla 16 killar på intervjun. :) Efter det gick vi en guidad tur genom Prag i 40-gradig värme... Så efter ett flertal uppdruckna vattenflaskor hade man fått se den underbart fina staden. På kvällen sedan hade vi en photo session där vi gick runt och tog lite bilder på olika ställen i stan varefter vi var ute på en klubb som hade pool party så de hade ställt in en pool på dansgolvet!
På söndagen visade vi upp våra art projects på morgonen som vi förberett sedan innan för att sedan skriva ett written test. Det handlade om lite allt möjligt från HBTQ-historia till vilka länder som ingår i Skandinavien. Även detta moment fick vi reda på efter hela tävlingen var avgjord och jag hade faktiskt scorat bäst resultat av alla killarna! :) Efter det stylades vi till hos en frisör och gick sedan en fashion show i en jättefin trädgård uppe på bergen i Prag.
Måndagen var sportdagen då vi började med att gå till gymmet och köra ett styrke/konditionspass där. Dock var de överlag i Prag väldigt dåliga på att ha bra AC så man svettades ju ihjäl överallt! Efter det var vi iväg på ett stort sportcenter och hade en beachvolleybollturnering. Där delades vi upp i åtta lag á två personer och körde igång. Jag var i lag med Aleks från Finland och vi kom 4:a! :)
På tisdagen var vi på ett seminarium angående HIV/AIDS för att sedan öva inför kvällens final. Sen väntade vi mest där på plats innan finalen tog plats. Jag slutade som ni antagligen redan vet på en tredjeplats vilket jag är sjukt nöjd med. Hade aldrig trott att jag skulle ta mig så långt men det känns rätt logiskt i efterhand då de sa att intervjun och testet var de viktigaste delarna och jag scorade ju ganska bra på båda två. Vinnaren var den som hade fått mest poäng totalt, och varje moment under hela veckan gav poäng, bara det att intervjun och testet gav mycket mer poäng. Robbie från Irland som vann var en sjukt värdig vinnare dock och Leroy från England som kom tvåa var också vär den platsen, så jag är inte deppig för fem öre. Efter finalen var det efterfest och sen bar det hemåt dagen efter.
Så sammanfattat hade jag en riktigt bra tid i Prag och jag kände att tävlingen ordnades och sköttes på ett proffsigt sätt. Känns bara tråkigt att det hela är över men vi håller kontakten och jag skulle bli förvånad om det inte blir nån reunion med tanke på hur kul vi hade och hur nära vi kom varandra. En erfarenhet för livet helt enkelt! :)

Taggar: nöje Modell Fest träning Resor Mr Gay homosexualitet Kompisar Snyggingar Ögongodis

Kommentarer (0)  
Digga (5 medl.)  
 Anmäl