88.032 medlemmar 2.131 inloggade
Logga in Bli medlem
Qruiser
Fag For Real
Lagförslag
Blogg
Fag For Real
Battle scars
Blogg
Stockholm 24/6
Tank
Gaymap
Stockholm 24/6
The Green Queen
Gaymap

blog.qruiser.com
Jag bloggar på Skandinaviens största gay- och queercommunity Qruiser. Bli medlem du också!
Maria Hansson Nielsen

Alla inlägg från 4 Oktober


Avslöjar hans egen homofobi.....

Maria Hansson Nielsen

 I tisdags publicerade jag en debattartikel på Newsmill med rubriken: Jag var rikshomofob innan jag kom ut ur garderoben. I nämnda årtikel skriver jag bland annat om hur väl mitt eget liv bekräftar den studie, som publicerades i Journal of Personality och omnämns i SciensDaily den 6 april i år, angående hur många kända homofober sedan blivit avslöjade som homosexuella, eller själv vågat komma ut helt frivilligt.

Jag delade med mig av min egen erfarenhet, och berättade lite om hur mina tidigare ”motståndare” i debatten numera är ett stöd och även uppmuntra mig i min kamp för hbtq-pedrsoners rättigheter och lika värde. Det finns även exempel på hur två predikanter omskrivit mig negativt.

Efter att ha delat med mig av artikeln på Facebook, har ett antal andra också delat artikeln på sina sidor. Det blev mycket gillande och en del positiva kommentarer. Men på en av mina vänners sidor kan det två negativa kommentarer. En av dem skall jag citera här, och sedan själv kommentera den. Han som har sidan dessa kommentarer skrevs in på, frågade mig om han skulle ta bort dessa. Jag skrev tillbaka, att han skulle låta kommentarerna stå kvar, så att hans vänner kunde läsa hur vissa skriver om oss.

Detta är vad en av dessa två skrev:

”Ja, möjligen är det intressant att se en ny (?) variant på den gamla retoriken: "förr var jag [välj lämpliga pejorativa termer], men nu när jag har sett ljuset är jag [valfritt självberöm]". Denna strategi är användbar i alla sammanhang när man vill nedsvärta sina meningsmotståndare, som givetvis alltid avses när det gamla "jaget" beskrivs.”

Jag skrev min artikel för att belysa det problem homofobi och transfobi är. Att jag skriver om min egen erfarenhet, beror på att den i mitt fall bekräftar den studie från USA, jag hänvisade till. Att belysa hur det var innan jag vågade komma ut, och hur det är nu skall inte ses som någon form av strategi för att svärta ned mina meningsmotståndare.

Att öppet berätta om sitt liv, för och nu, används bland annat av nyomvända kristna, när de i kyrkor och kapell vittnar om hur deras liv förändrats efter det att de kommit till tro. När han som skrev kommentaren kallar detta för ”valfritt självberöm”, ser jag det inte bara som kritik riktat mot mig personligen, utan även riktat till att personer som runt om i landet vittnar om hur deras nyvunna tro hjälpt dem sluta med missbruk och annat negativt. Eller, är det så att skribenten enbart använder påhoppet, när det är fråga om en hbtq-person, samtidigt som han anser att det är helt ok, när en av hans trosfränder berättar om för och nu? Dessutom finns det inget i min artikel, inget som svärtar ned någon.

Hur som helst, skribentens sätt att skriva, avslöjar hans egen homofobi och transfobi. Med tanke på vad jag skriver på Newsmill, kan man undrar om han skriver som han gör, enbart för att försöka dölja vem och vad han själv egentligen är.

Att som jag, gå från rikshomofob till förevigad på Elisabeth Ohlson Wallins hbtq-altartavla ”Paradiset” på fem år, är något som förpliktigar. Om några av mina debattmotståndare sitter fast i garderoben, lovar jag att ta emot dem med öppna armar om de en dag vågar ta steget och kommer ut. Det gäller även den person som skrev den av mig citerade kommentaren.

 

 

Taggar: personligt politik religion samhälle HBTQ

Kommentarer (2)  
Digga (4 medl.)  
 Anmäl