88.056 medlemmar 2.817 inloggade
Logga in Bli medlem
Qruiser
Fag For Real
Negativa människ…
Blogg
Stockholm 23/6
Posithiva Gruppen
Gaymap
Göteborg 23/6
Bee Bar
Gaymap
Stockholm 23/6
King Kong
Gaymap

blog.qruiser.com
Jag bloggar på Skandinaviens största gay- och queercommunity Qruiser. Bli medlem du också!
Maria Hansson Nielsen

Alla inlägg från September


Törs "carpe noctum" ta debatten????

Maria Hansson Nielsen
 En anonym skribent som kallar sig för ”carpe noctum”, har försökt få in ett antal kränkande kommentarer i min blogg. I det senaste försöket att få in en kommentar, skriver hen* bland annat:
"Fy fan, säger bara. Ni borde skämmas. Ni är inte kvinnor. Ni är inte transsexuella. Ni är ”skin-transvestites”.
Citatet är absolut inte bland det mest hatiska som carpe noctum skrivit. Mycket tuffare och elakare ord har hen försökt få in som kommentar i min blogg. carpe noctum är inte bara grym mot transsexuella, hen är även så feg att hen inte vågar skriva under eget namn. Precis så är det med alla, som av ren hat och elakhet kränker transsexuella.
Om carpe noctum läser detta, hoppas jag att hen vågar lämna den fega anonymiteten, och möta mig i en offentlig debatt. Jag fixar lämplig lokal, där allmänheten bjuds in för att lyssna på våra argument. Om carpe noctum har råg i ryggen, och vågar lämna anonymiteten för att ta debatten med mig, är det bara att ta kontakt, så fixar jag det.
* Jag använder pronomen hen, eftersom jag inte vet vilket kön carpe noctum har.

Taggar: politik religion samhälle

Kommentarer (7)  
Digga (4 medl.)  
 Anmäl  

Polisen vill inte erkänna fel......

Maria Hansson Nielsen  (uppdaterad av Maria Hansson Nielsen)

 Den 5 september skrev jag bland annat om en ung transkvinna, som våldtogs den 25 augusti i år. Jag berättade hur polisen helt struntade i att Angel blivit utsatt för ett så pass grovt brott. Min bloggartikel uppmärksammades av Skånskan.se, som bad mig förmedla kontakt med kvinnan. Nu finns det tre artiklar om denne händelse. Läs själv på: Våldtäkt togs inte på allvar, RFSL: "Angels fall är inte alls unikt" och Polisen öppnar utredningen igen.

Klokt att öppna förundersökningen. Men jag blir så förbannat, när en av poliserna säger: "Jag har inte uppfattningen att vi har gjort några fel i utredningen, den följde nog konstens alla regler, men det kan jag inte gå in på grund av förundersökningssekretessen."

Det är helt ofattbart att polisen inte erkänner de gjorde fel. En våldtagen kvinna skall alltid skjutsas till sjukhus, dels för undersökning och dels för insamling av bevis. I detta fall lämnade polisen Angel kvar, utan den sedvanliga transporten till sjukhuset. Det gjordes ingen brottsplatsundersökning, och man tog inte heller hand om hennes kläder. Helt enkelt struntade polisen i att försöka hjälpa Angel.

Tyvärr händer det allt för ofta, att polisen struntar i brottsutsatta transpersoner. Ett exempel till är att polisen behandlade mig som ett fyllo trots jag var spik nykter, när någon kastat en sten i huvudet på mig den 14 november 2011, vilket jag skrev om i bloggen två dagar efteråt.

Det är för mig helt obegripligt att det trots tidigare kritik vid liknande fall, fortfarande uppstår situationer, där polisen helt enkelt struntar i att transpersoner utsättas för brott.

Taggar: politik samhälle HBTQ

Kommentarer (2)  
Digga (6 medl.)  
 Anmäl  

Sluta dra ut på tiden.....

Maria Hansson Nielsen

 Sverige är ett land som skryter med hur stor förståelse man har för HBT-personer. Vilket tyvärr inte är helt sant. Jag vill lyfta fram en del av de problem vi transsexuella möts av i dagens såkallade tolerante samhälle.

Från den offentliga sjukvården behandlas transsexuella olika beroende på vart i landet de bor. I vissa Landsting finns en fantastiskt bra möjlighet för transsexuella att ta del av sjukvårdens resurser, så vi kan få den behandling vi har rätt att få, medan transsexuella i andra landsting ständigt möter på motstånd.

Vissa landsting har öppnat kliniker med personal som har specialkometens att utföra den utredning Socialstyrelsen kräver inför en könsreglerande operation, medan andra måste remittera till annat landsting. Vissa landsting som inte har kliniker för utredning av transsexuella är väldigt bra att remittera vidare, medan andra gör allt för att dra ut på tiden.

Jag vet en kille som tyvärr föddes med en kropp som egentligen en tjej skall ha. Han sökte upp den psykiska öppenvården för att bli remitterat till en transklinik för utredning. Tyvärr vägrade man skicka en sådan remis. Först ville läkaren på kliniken vara helt säker på att killen verkligen var transsexuell, alltså ställa en diagnos själv, vilket bara psykiatriker med specialkometens får göra.

Killen ifråga fick gå flera år på öppenvårdsmottagningen innan en remiss skickades iväg. När han äntligen kom till transkliniken, så fick han veta att tiden för utredning inte kan kortas av med den tid öppenvården lagt ned på att ”utreda” honom. Utredningen skall ta två år från första besöket på transkliniken. På så sätt har öppenvården försatt killen i en situation där han får vänta med diagnosen och möjlighet för operation, betydligt längre än vad som skulle vara fallet, om han blivit remitterat till transkliniken direkt.

Innan en ansökan om könsreglerande operation kan skickas in till Socialstyrelsen Rättsliga Råd, måste man först genomgå en undersökning av en plastkirurg som har den rätta kompetensen att genomföra en könsreglerande operation. Bor man i ett landsting, som inte själv utför könskorrigerande kirurgi, kan läkaren inte skicka remissen direkt, eftersom operationen sker i ett annat landsting. Innan remissen kan skickas iväg, behövs en betalningsförpliktelse från sjukvården där man bor. I mitt fall lät en tjänsteman läkarens begäran om betalningsförpliktelse ligga, månad efter månad. Av den orsak försenades min ansökan, samt operationen lika länge.

Det är på tiden att hela samhället tar sitt ansvar. Vi transsexuella, oavsett vart vi bor, måste få rätt att behandlas lika ifråga om utredning och könsreglerande operation. Läkare och tjänstemän på landstingen skall inte ha rätt att dra ut tiden innan vi kan genomgå den könsreglerande operationen.

 

Taggar: personligt sex politik samhälle HBTQ

Kommentarer (9)  
Digga (5 medl.)  
 Anmäl  

Jag gnäller inte....

Maria Hansson Nielsen  (uppdaterad av Maria Hansson Nielsen)

 ”Måste du gnälla hela jävla tiden” är en kommentar jag får med jämna mellanrum. Allt som oftast följer det med ett yttrande om att transsexuella är onormala individer, som enbart vill framhäva sig själva. Även om de flesta reaktioner jag får när jag framträder i det offentliga ljuset, är väldigt positiva och full av uppskattning, är det allt för ofta, som jag får denne typ av reaktion. Efter min medverkan i radioprogrammet Tendens var en av reaktionerna, att ”såna som du bör låsas in”.

Låt mig göra klart, jag gnäller inte. Att jag framträder så ofta i media, skriver i min blogg, föreläser runt om i landet etc, beror på att det finns mörka krafter som hela tiden gör allt för att trakassera transsexuella. Det beror även på, att andra transsexuella därigenom får information, att de inte är ensamma om att drabbas av liknande trakasserier.

För att du som läser min blogg skall få en liten inblick i, på vilka sätt transsexuella ständigt trakasseras av allmänhet och även av myndigheter, kommer jag i denne artikel lägga in bildbevis på saker som skrivs om mig på Vilda Webben, som är ett av Sveriges mest kända community. Jag kommer även att berätta om hur illa Trelleborgspolisen bemötte en ung transkvinna, direkt efter det att hon blivit våldtagen.

De exempel jag kommer visa här, är absolut inte de mest hatfulla, men ger ändå en bra inblick i vad en transsexuell tvingas stå ut med. Inget av inläggen är skrivna direkt till mig, utan på andra sidor på Vilda Webben. Visserligen blir vissa av dem bortplockade, när någon gör en abuseanmälan, men en hel del får finnas kvar.

 

Signaturen gor_lla är en av de som gång på gång skriver kränkande om mig, och även om andra medlemmar på Vilda Webben. Trots att hen blivit anmält ett flertal gångar, vägrar Vilda Webben ta bort denne persons konto. Därför kan personen fortsätta att publicera nya kränkningar.

 

Inlägget skrevs efter det att mitt ex i sin blogg skrivit om hur gor_illa framfört sina kränkningar, både mot henne och mot mig. Mitt ex tillät sig också att informera om att admin på Vilda Webben fråntog sig ansvaret för vad som fanns inskrivit hos dem, och tillät detta fortsätta.

 

Kedi är troligen samma person som gor_illa. Trots att admin på Vilda Webben blivit informerat om att kränkningarna fortsätter, samt att allt tyder på att det är en och samma person som har olika konton, vilket strider mot villkoren, får kontona finnas kvar, samtidigt som nya och elakare inlägg skrivs. Låt mig göra klart, att de exempel jag här offentliggör, inte är bland de elakaste påhoppen jag fått stå ut med.
Vissa anser att det är mitt eget fel. Jag uppmanas hålla käften, och lämna den offentliga debatten. Skulle jag inte göra det, får jag finna mig i allt som skrivs och sägs. Nu handlar det inte bara om mig själv. Det jag här beskriver och mer hatiska påhopp, får många transsexuella stå ut med dagligen.

Kränkt av Polisen

Den 25 augusti blev en ung transkvinna våldtagen i Trelleborg. Den polispatrull som skickades till platsen, uppträdde väldigt nonchalant. Polisen struntade i att spärra av brottsplatsen. Kriminaltekniker tillkallades inte, vilket innebar att inga bevis på plats kunde säkras. Offret för våldtäkten lämnades åt sitt eget öde, och blev inte ens skjutsat till sjukhus för undersökning och bevissäkring.

Bara tre dager efter våldtäkten fattade Trelleborgspolisen beslut att lägga ned förundersökningen. Polisen motiverade sitt beslut på följande sätt: ”Fortsatt förundersökning förväntas ej leda till att brott kan styrkas.”

 

Att brott inte skulle kunna styrkas, beror helt på att polisen struntade i att göra en adekvat utredning på brottsplatsen, samtidigt som man inte såg till att kvinnan fick genomgå den undersökning, som normalt utföras vid en anmälan av våldtäkt. Trots att kvinnan kunde namnge gärningsmannen, struntade polisen helt i att igångsätta en seriös utredning av fallet. Självklart mår offret fruktansvärd dåligt, med anledning av polisens nonchalans.

Det är inte förstå gången att en brottsutsatt transkvinna blivit bemöt på ett nonchalant sätt av polisen. Ni som följer min blogg, har säkert läst hur illa jag blev bemöt, när någon kastade en sten i huvudet på mig den 14 november 2011. Jag skrev om händelsen, två dagar efteråt. Låt mig citera:

”Förste Polis på plats kränkte mig direkt. Han sa till mig att eftersom jag inte blödde, kunde jag omöjligt ha fått en sten kastat i huvudet, och bulan ansåg han komma för att jag skulle ha "ramlat" och slagit i backen. Polismannen stod upp, gick inte ens ned på på knä, för att kolla hur jag mådde. Hela tiden anklagade han mig för att ljuga, och uppträdde som om jag var ett fyllo som ramlat och nu skulle ljuga för Polisen.

När jag åkt iväg med ambulansen sa han till tjejerna från nattpatrullen att jag var full. Eftersom att jag var yr och omtumlat anklagade denne polis mig för att vara full. Han ville inte förstå, att man blir yr och omtumlad när man får en sten i huvudet. Jag kan inte se det på annat sätt än, att han ansåg att jag var en full transa, och behandlade mig därefter. Jag har inte druckit alkohol varje sig på söndagen, eller på måndagen. Var alltså nykter.”

Inte heller i detta fall spärrades brottsplatsen av, inte heller tillkallades kriminaltekniker. Polisen som anlände till platsen, tog inte ens om beviset, stenen jag fick i huvudet. Med andra ord sagt, man struntade helt i bevissäkring.

Det är inte enbart polisen som ifrågasätter transsexuellas anmälningar. Tänk bara på hur Örebro Tingsrätt friar en man från våldtäktsförsök eftersom det transsexuella offret, ”inte har en slida utan en penis”.

Jag inledde denne artikel, med att berätta om att jag anklagas för att ”gnälla hela tiden”. Tänk om det bara var gnäll, men så är det inte. För mig handlar om att belysa fakta, så allmänheten informeras om hur illa transsexuella behandlas, dels av enskilda personer och dels av myndigheter. Om jag inte skrev om det som faktiskt händer, hur skulle vi då i framtiden kunna få till ett samhälle, där transsexuella bemöts på samma sätt som CIS-personer? Vist vet jag att det finns personer, som inte gillar att denna otäcka sanning kommer ut till allas kännedom, och därför gör allt för att få mig att hålla tyst. Stenen i huvudet är ett bevis på det, och även det dödshot som framfördes mot mig på en högerextrem hemsida, veckan innan någon kastade en sten på mig. Låt mig därför återigen deklarera:

Ingen kommer att få tyst på mig!

Taggar: sex politik samhälle HBTQ

Kommentarer (10)  
Digga (7 medl.)  
 Anmäl  

Regnbågsfestivalen 2012....

Maria Hansson Nielsen

 Jag har haft några fantastiska dagar i Malmö. Regnbågsfestivalen 2012 var en fantastisk upplevelse för mig. Det var så bra, att jag redan bestämt mig för att åka dit igen nästa år. Fredagens evenemang ”Ett samtal om transidentiteter” där jag tillsammans med Maria Sundin och Johanna Marseille fick till ett bra samtal, inför en intresserat publik.

 

Här får ni se lite bilder från lördagens Regnbågsparad och från Regnbågsgalan.

Susanne Adielsson, ordförande fär RFSL Malmö

Kärlek

Regnbågsparaden på väg genom Malmö Centrum

Miss Showtime från Danmark

Rickard Söderberg

Taggar: sex politik religion samhälle foto & konst HBTQ

Kommentarer (3)  
Digga (4 medl.)  
 Anmäl