88.007 medlemmar 3.379 inloggade
Logga in Bli medlem
Qruiser
Fag For Real
Battle scars
Blogg
Göteborg 24/6
Bee Bar
Gaymap
Stockholm 24/6
After goes Sercre…
Gaymap
Malmö 24/6
Bee kök & bar
Gaymap

blog.qruiser.com
Jag bloggar på Skandinaviens största gay- och queercommunity Qruiser. Bli medlem du också!
Maria Hansson Nielsen

Besviken.....

Maria Hansson Nielsen  (uppdaterad av Maria Hansson Nielsen)

 Jag är besviken på mitt eget parti, Kristdemokraterna. Vist är det besvärande att motionen från kd-Stockholm röstade ned, men än mer besvärligt är några av de uttalanden som gjordes från talarstolen. Exempelvis när Maria Larsson sa:

”Det är inte jämförbart med tvångssteriliseringar. Här har man på frivillig väg valt att byta kön. ”

Man väljer inte byta kön. Man begär att få tillhöra det kön man är. Det är ett svårt beslut. Tyvärr vill inte Maria Larsson respektera individens rätt att själv besluta över sitt eget liv, utan att man först måste sterilisera sig. Den transsexuella har det redan mycket svårt. Utan ändrat könstillhörighet kränks personen varje gång denne måste ha kontakt med myndigheter och sjukvården. Att ständigt få påpekat man tillhör ett kön, som är det motsatte till vad man är, är en allvarlig psykisk påfrestning och självfallet mycket kränkande.

Maria Larsson säger även: ”Partistyrelsen förordar att kravet kvarstår.”

I och med detta innebär Rikstingets beslut att Kristdemokraterna väljer stå upp för en lagstiftning som kritiseras av Europarådets kommissionär för mänskliga rättigheter, Thomas Hammarberg.

Vid senaste valet stod jag ute på torget och pratade för att Kristdemokraterna vill göra Sverige mänskligare. Tyvärr måste jag konstatera att partiet numera öppet ställer upp för en politik där Transsexuella inte behandlas på ett mänskligt sätt.

Taggar: personligt sex politik religion samhälle

Kommentarer (11)  
Digga (9 medl.)  
 Anmäl