88.017 medlemmar 4.249 inloggade
Logga in Bli medlem
Qruiser
NEIKED
SÖNDAGS HÄNG!
Blogg
Fag For Real
Nolltollerans...…
Blogg
Life is a DRAG!
PÅ REN SVENSKA!!
Blogg
Stockholm 25/6
Urban Deli Sveavä…
Gaymap

blog.qruiser.com
Jag bloggar på Skandinaviens största gay- och queercommunity Qruiser. Bli medlem du också!
Maria Hansson Nielsen

Polisen vill inte erkänna fel......

Maria Hansson Nielsen  (uppdaterad av Maria Hansson Nielsen)

 Den 5 september skrev jag bland annat om en ung transkvinna, som våldtogs den 25 augusti i år. Jag berättade hur polisen helt struntade i att Angel blivit utsatt för ett så pass grovt brott. Min bloggartikel uppmärksammades av Skånskan.se, som bad mig förmedla kontakt med kvinnan. Nu finns det tre artiklar om denne händelse. Läs själv på: Våldtäkt togs inte på allvar, RFSL: "Angels fall är inte alls unikt" och Polisen öppnar utredningen igen.

Klokt att öppna förundersökningen. Men jag blir så förbannat, när en av poliserna säger: "Jag har inte uppfattningen att vi har gjort några fel i utredningen, den följde nog konstens alla regler, men det kan jag inte gå in på grund av förundersökningssekretessen."

Det är helt ofattbart att polisen inte erkänner de gjorde fel. En våldtagen kvinna skall alltid skjutsas till sjukhus, dels för undersökning och dels för insamling av bevis. I detta fall lämnade polisen Angel kvar, utan den sedvanliga transporten till sjukhuset. Det gjordes ingen brottsplatsundersökning, och man tog inte heller hand om hennes kläder. Helt enkelt struntade polisen i att försöka hjälpa Angel.

Tyvärr händer det allt för ofta, att polisen struntar i brottsutsatta transpersoner. Ett exempel till är att polisen behandlade mig som ett fyllo trots jag var spik nykter, när någon kastat en sten i huvudet på mig den 14 november 2011, vilket jag skrev om i bloggen två dagar efteråt.

Det är för mig helt obegripligt att det trots tidigare kritik vid liknande fall, fortfarande uppstår situationer, där polisen helt enkelt struntar i att transpersoner utsättas för brott.

Taggar: politik samhälle HBTQ

Kommentarer (2)  
Digga (6 medl.)  
 Anmäl