87.936 medlemmar 2.568 inloggade
Logga in Bli medlem
Qruiser
Fag For Real
En present
Blogg
Fag For Real
Dildo-leverans
Blogg
Nacka 28/6
Urban Deli Sickla
Gaymap
Göteborg 28/6
Bee Bar
Gaymap

blog.qruiser.com
Jag bloggar på Skandinaviens största gay- och queercommunity Qruiser. Bli medlem du också!
Maria Hansson Nielsen

Jag gnäller inte....

Maria Hansson Nielsen  (uppdaterad av Maria Hansson Nielsen)

 ”Måste du gnälla hela jävla tiden” är en kommentar jag får med jämna mellanrum. Allt som oftast följer det med ett yttrande om att transsexuella är onormala individer, som enbart vill framhäva sig själva. Även om de flesta reaktioner jag får när jag framträder i det offentliga ljuset, är väldigt positiva och full av uppskattning, är det allt för ofta, som jag får denne typ av reaktion. Efter min medverkan i radioprogrammet Tendens var en av reaktionerna, att ”såna som du bör låsas in”.

Låt mig göra klart, jag gnäller inte. Att jag framträder så ofta i media, skriver i min blogg, föreläser runt om i landet etc, beror på att det finns mörka krafter som hela tiden gör allt för att trakassera transsexuella. Det beror även på, att andra transsexuella därigenom får information, att de inte är ensamma om att drabbas av liknande trakasserier.

För att du som läser min blogg skall få en liten inblick i, på vilka sätt transsexuella ständigt trakasseras av allmänhet och även av myndigheter, kommer jag i denne artikel lägga in bildbevis på saker som skrivs om mig på Vilda Webben, som är ett av Sveriges mest kända community. Jag kommer även att berätta om hur illa Trelleborgspolisen bemötte en ung transkvinna, direkt efter det att hon blivit våldtagen.

De exempel jag kommer visa här, är absolut inte de mest hatfulla, men ger ändå en bra inblick i vad en transsexuell tvingas stå ut med. Inget av inläggen är skrivna direkt till mig, utan på andra sidor på Vilda Webben. Visserligen blir vissa av dem bortplockade, när någon gör en abuseanmälan, men en hel del får finnas kvar.

 

Signaturen gor_lla är en av de som gång på gång skriver kränkande om mig, och även om andra medlemmar på Vilda Webben. Trots att hen blivit anmält ett flertal gångar, vägrar Vilda Webben ta bort denne persons konto. Därför kan personen fortsätta att publicera nya kränkningar.

 

Inlägget skrevs efter det att mitt ex i sin blogg skrivit om hur gor_illa framfört sina kränkningar, både mot henne och mot mig. Mitt ex tillät sig också att informera om att admin på Vilda Webben fråntog sig ansvaret för vad som fanns inskrivit hos dem, och tillät detta fortsätta.

 

Kedi är troligen samma person som gor_illa. Trots att admin på Vilda Webben blivit informerat om att kränkningarna fortsätter, samt att allt tyder på att det är en och samma person som har olika konton, vilket strider mot villkoren, får kontona finnas kvar, samtidigt som nya och elakare inlägg skrivs. Låt mig göra klart, att de exempel jag här offentliggör, inte är bland de elakaste påhoppen jag fått stå ut med.
Vissa anser att det är mitt eget fel. Jag uppmanas hålla käften, och lämna den offentliga debatten. Skulle jag inte göra det, får jag finna mig i allt som skrivs och sägs. Nu handlar det inte bara om mig själv. Det jag här beskriver och mer hatiska påhopp, får många transsexuella stå ut med dagligen.

Kränkt av Polisen

Den 25 augusti blev en ung transkvinna våldtagen i Trelleborg. Den polispatrull som skickades till platsen, uppträdde väldigt nonchalant. Polisen struntade i att spärra av brottsplatsen. Kriminaltekniker tillkallades inte, vilket innebar att inga bevis på plats kunde säkras. Offret för våldtäkten lämnades åt sitt eget öde, och blev inte ens skjutsat till sjukhus för undersökning och bevissäkring.

Bara tre dager efter våldtäkten fattade Trelleborgspolisen beslut att lägga ned förundersökningen. Polisen motiverade sitt beslut på följande sätt: ”Fortsatt förundersökning förväntas ej leda till att brott kan styrkas.”

 

Att brott inte skulle kunna styrkas, beror helt på att polisen struntade i att göra en adekvat utredning på brottsplatsen, samtidigt som man inte såg till att kvinnan fick genomgå den undersökning, som normalt utföras vid en anmälan av våldtäkt. Trots att kvinnan kunde namnge gärningsmannen, struntade polisen helt i att igångsätta en seriös utredning av fallet. Självklart mår offret fruktansvärd dåligt, med anledning av polisens nonchalans.

Det är inte förstå gången att en brottsutsatt transkvinna blivit bemöt på ett nonchalant sätt av polisen. Ni som följer min blogg, har säkert läst hur illa jag blev bemöt, när någon kastade en sten i huvudet på mig den 14 november 2011. Jag skrev om händelsen, två dagar efteråt. Låt mig citera:

”Förste Polis på plats kränkte mig direkt. Han sa till mig att eftersom jag inte blödde, kunde jag omöjligt ha fått en sten kastat i huvudet, och bulan ansåg han komma för att jag skulle ha "ramlat" och slagit i backen. Polismannen stod upp, gick inte ens ned på på knä, för att kolla hur jag mådde. Hela tiden anklagade han mig för att ljuga, och uppträdde som om jag var ett fyllo som ramlat och nu skulle ljuga för Polisen.

När jag åkt iväg med ambulansen sa han till tjejerna från nattpatrullen att jag var full. Eftersom att jag var yr och omtumlat anklagade denne polis mig för att vara full. Han ville inte förstå, att man blir yr och omtumlad när man får en sten i huvudet. Jag kan inte se det på annat sätt än, att han ansåg att jag var en full transa, och behandlade mig därefter. Jag har inte druckit alkohol varje sig på söndagen, eller på måndagen. Var alltså nykter.”

Inte heller i detta fall spärrades brottsplatsen av, inte heller tillkallades kriminaltekniker. Polisen som anlände till platsen, tog inte ens om beviset, stenen jag fick i huvudet. Med andra ord sagt, man struntade helt i bevissäkring.

Det är inte enbart polisen som ifrågasätter transsexuellas anmälningar. Tänk bara på hur Örebro Tingsrätt friar en man från våldtäktsförsök eftersom det transsexuella offret, ”inte har en slida utan en penis”.

Jag inledde denne artikel, med att berätta om att jag anklagas för att ”gnälla hela tiden”. Tänk om det bara var gnäll, men så är det inte. För mig handlar om att belysa fakta, så allmänheten informeras om hur illa transsexuella behandlas, dels av enskilda personer och dels av myndigheter. Om jag inte skrev om det som faktiskt händer, hur skulle vi då i framtiden kunna få till ett samhälle, där transsexuella bemöts på samma sätt som CIS-personer? Vist vet jag att det finns personer, som inte gillar att denna otäcka sanning kommer ut till allas kännedom, och därför gör allt för att få mig att hålla tyst. Stenen i huvudet är ett bevis på det, och även det dödshot som framfördes mot mig på en högerextrem hemsida, veckan innan någon kastade en sten på mig. Låt mig därför återigen deklarera:

Ingen kommer att få tyst på mig!

Taggar: sex politik samhälle HBTQ

Kommentarer (10)  
Digga (7 medl.)  
 Anmäl