90.498 medlemmar 2.920 inloggade
Logga in Bli medlem
Qruiser
Stockholm 30/3
Chokladkoppen
Gaymap
Malmö 30/3
Bee kök & bar
Gaymap
Nacka 30/3
Urban Deli Sickla
Gaymap
Stockholm 30/3
Tank
Gaymap

blog.qruiser.com
Jag bloggar på Skandinaviens största gay- och queercommunity Qruiser. Bli medlem du också!
Maria Hansson Nielsen

Inte tillgänglig för alla......

Maria Hansson Nielsen
Anki Liberg framför altartavlan "Paradiset"
I lördags var vi några som besökte Skara Domkyrka, för att tillsammans beskåda Elisabeth Ohlson Wallins mästerverk, hbtq-altartavlan ”Paradiset”. Som jag berättat tidigare är altartavlan placerat på en undanskymd plats, där personer med funktionshinder har svart att ta sig upp för den trappa, som leder upp till altartavlan. Har man ett funktionshinder, som gör att man använder rullstol för att ta sig fram, finns ingen möjlighet att ta sig upp till altartavlan. Vist finns det några som till mig sagt, att man kan hjälpa de som använder rullstol, genom att bära upp dem. Men tyvärr är trappan för smal för att detta skulle kunna vara en lösning.

Anki Liberg från Mariestad, tog sig med stort besvär upp till altartavlan. Anki har problem med sina höfter och använder en krycka för att slippa den värsta smärtan när hon tar sig fram. När Anki sedan skulle ta sig ned via samma trappa, visade det sig att det var besvärligare för henne, än att ta sig upp.

I ett samhälle, där vi ofta pratar om tillgänglighet, känns det väldigt konstigt att kyrkan med avsikt placera ”Paradiset” på en plats där en stor grupp funktionshindrade omöjligen kan ta sig till. Än mer förvånad blir jag, när ingen av våra handikapporganisationer säger ifrån. Trots att såväl Skaraborgs Läns Tidning som Nya Lidköpings-Tidning skrivit om detta, visar de olika handikapporganisationerna inget intresse av att säga ifrån.
Anki Liberg lyckades ta sig upp för trappan, så hon fick möjlighet att beskåda Elisabeth Ohlson Wallins mästerverk, hbtq-altartavlan "Paradiset" i Skara Domkyrka

Taggar: religion samhälle foto & konst

Kommentarer (0)  
Digga (3 medl.)  
 Anmäl