85.073 medlemmar 3.363 inloggade
Logga in Bli medlem
Qruiser
Ooh aah, just…
Snart dags...
Blogg
Stockholm 19/10
Secret Garden
Gaymap
Stockholm 19/10
After goes Sercre…
Gaymap
Stockholm 19/10
Club Wish
Gaymap

blog.qruiser.com
Jag bloggar på Skandinaviens största gay- och queercommunity Qruiser. Bli medlem du också!
Angelino

ÖPPET BREV TILL ALLA RASISTER

Angelino

DEBATT: Till dig som kallade min vän för negerfitta, negerjävel, negerhora, blattejävel, svartskalle.

Du vet väl om att du främst av allting är en etnisk jordbo? Mer än du faktiskt är etniskt ofärgad eller inte.

Du vet väl om att vi alla är födda i en värld där det satts färg på allt existerande? Om du är emot dagsljusa människor, borde du då inte stanna inne när solen skiner? Om du är emot nattsvarta människor, borde du då inte sova med lampan tänd? Eller hur mörkrädd är du egentligen?

Det är bara sinnessjukt att slänga bort ditt liv på bagateller som människor innan dig uppfunnit för att hantera sitt låga självkänsla. Ditt eget självvärde är varken lägre eller högre än någon annans.

Allting är färglagt i vår underbara värld. Men ditt eget uppdrag är att säga nej till grupptrycket där du valt att växa i dessa fördomar. Du är varken mindre eller mer vacker baserat på din hudfärg för alla färger är likvärdiga precis som havet och himlen trots sina olikheter.

Vi har inte bestämt någonting om våra tempel, vilka är våra kroppar. Om jag var rik hade jag sedan länge köpt patent på din tunga tills du lär dig hur man ser på andra människor.

Det kunde varit dig det handlade om. Det kunde varit du som fick dina egna ord emot dig. Det kunde varit du som fick utstå allt våld du främjar med de värsta av åsikter en människa har kommit på för att man inte vill förstå att ingen har bestämt sina färger eller former.

Varje gång du åker utomlands så blir du själv en utlänning och inte de. Bara det borde du förstått sedan lång tid tillbaka. Och där är det ditt eget språk som är mest främmande. Det svenska språket är mycket litet i världen tänk på det.

Samma natt, samma dag. Vi är en och samma ras. Rasen människor. Och vi har fler likheter än olikheter som människor. Vi älskar och dör för de vi älskar.

Rasism är ett beteende som kan komma från både höger och vänster. Alla måste sluta upp med rasism. Vem det än är som lurat i dig att lägga hela ditt liv på att förakta andra så tycker jag bara synd om dig. Du har haft så fel under all denna tid.

Och det är dags att göra det du egentligen vill göra. Att sluta vara arg på livet och få människor att verkligen älska dig. Och det kommer dagen du själv lär dig älska andra människor utan att ta med dig dessa gränser in i din bättre framtid.

Kommentarer (0)  
Digga (1 medl.)  
 Anmäl  

Internationella öppna brev för hbtq.

Angelino  (uppdaterad av Angelino)
Även fast den röst man har inte är stark som vi alla säkert önskar att våra röster var ibland så önskar vi kunna vara med om ännu fler män och kvinnor som kommer ut, som ropar ut att kärlek är kärlek och att ingen människa ska behövas på olika sätt bestraffas för den man är.
Varje slag vi hör talas om när det kommer till oss hbtq är samtidigt en allvarlig förnedring mot var och en av oss. Det gör liksom att män känner smärta varje gång man läser om det. Och frågan om vem som ska ta tag det är något vi så upprörda pratar i munnen på varann, medans ännu ett offer i samma sekund skulle göra vad som helst för att kunna fly till oss
Ja det är så mycket som numera gjort att vi mer än någonsin måste tåga genom ännu fler städer och sätta införstådhet om hur våra mänskliga rättigheter inte ska behöva ifrågasättas utan krävas sin rättfärdighet att stå överst på alla lagar och i varje religion.
Jag hoppas ofta att det ska få ett slut. Allt det hat vi mött så många gånger att det skrämmer oss att våga leva ut även när vi mest behöver det. På Stockholm Pride i år attackerades vi av motdemonstranter. Och jag gick i tåget och många av oss chockades av det som hände mot alla oss ovetandes och prajdfirande människor. Vi som bara försökte sprida stöd och kärlek för allt vi är värda just den där lördagen då alla vi tågade från tillsammans med vår underbara flagga som ett hav av enorm livsklarhet och välvilja för varje människa vi såg.
Vi behöver dela våran kärlek mera internationellt. För tillsammans kan vi stå ännu starkare för ännu fler människor. Och även fast det är omöjligt så vägrar jag ge upp att tänka helt som så. Vi måste vad vi måste göra. Våra dom vi måste vara. Och ha rätt till det. Och så förtjänar även våra internationella bröder och systrar.
Skickar massor med kärlek till er. För världen ska inte behöva vara så fattig och tom på något som alla mår bäst av.
Kommentarer (0)  
Digga (0 medl.)  
 Anmäl  

Din skyddsängel #5

Angelino  (uppdaterad av Angelino)


- Älskade människa, att lova dig själv är att älska dig. Och att lova någon annan är att älska någon annan. Glöm inte bort att lova dig själv mer i livet och att bära dina löften ända fram. Genom allt. Du har lov. Lov att leva och lov att älska. Minns du?

Vad händer efter nu? Och vad händer efter sen? Svaret är; Oroa dig inte. Du har alltid varit förverkligande av ren natur. Av redan enorm erfarenhet från hjärtat och tillbaka. Ta en titt på alla steg du gått. Du kan inte springa ifrån din resa. Eftersom du endast förflyttas av nuet och inte av framtiden. Ta det lugnt, utnyttja aldrig dig själv. Töm dig heller inte på energi. Utan skynda in i den. För att spara dig själv åt allting du drömt om att få. Kan du det?

Längst fram i ditt liv, vad vill du ska vara samlat där? Längst fram är nu min vän. Titta på allt du gör mot dig själv. Alla bekymmer, som egentligen väger mindre än lyckan. Tänk på människor som genom dess underbara existens åberopar sann kärlek av så snabb uppmärksamhet. Ni är varandras andra vinge. Låt dom höra det, och vänskapen ska växa ännu mer. För sann vänskap växer endast, av sann vänskap. Och en vän finns också i dig!

Det mesta i våra liv förbli oförverkligat. Men det du vill ska bli verkligt på riktigt, göm det inte. Utan ge det ditt mod. Du är värd att lova dig själv mer i livet. Av redan enorm erfarenhet från hjärtat och tillbaka. Det är dags, att skynda in i verkligheten och ut i drömmar, inte tvärt om. Lugn och ro, och mer av varje ligger helt i dina händer. Ta hand om dig älskade människa.

In love we are safe. In love you stand tall. In love I'm not scared to fall.
Kommentarer (0)  
Digga (1 medl.)  
 Anmäl  

Din skyddsängel #4

Angelino


- Älskade människa, du är den nyblivna för varje ny dag som kommer. Och aldrig mer ska du längre kämpa neråt i ditt liv, utan från och med nu endast uppåt. Du var aldrig fylld av mörker, bara tom på ljus min vän. Och det vänder sig nu in i ditt liv, men helt utan tomhet.

"Älskade människa, din godhet mot ditt eget liv och andras, låt den aldrig gå över. Den är överlämnad åt dig sen dagen du kom, för att hjälpa dig bygga och skapa precis vad du än behöver på jorden. Den kan så lätt plåga oss för allt i världen eftersom godhet kan övervinna allt - i världen. Men stjärnorna öppnar nu sin ridå över himlen - Önska. Och önska dig exakt vad du vill. Just nu. Just här"

Ljuset drog sig aldrig undan natten, utan stannade i den för att bemästra och att glänsa över den. Du behöver inte övervinna mer kärlek. Du föddes laddad utav den. Mer värd att tända den, än att släcka den. Öppna din sanna energi, och visa världen att himlen också går att finna på jorden.

Du är älskad, och den älskade är alltid vacker. Du är unik, och därför alltid speciell. Ditt verkliga namn är oersättlig, och din verkliga identitet är oförglömlig. Ditt värde som människa rymmer mera än du någonsin kan rymma ifrån. Inget för dig fortare från en plats till en annan än ljuset och kärleken som bor inuti det.

Din godhet mot ditt eget liv och andras, låt den aldrig gå över.Det är dags, att ta emot all hjälp som föder dig igen. Håll ditt liv hårt om sitt hjärta, och låt all tvekan gå förlorad. Så också all rädsla. Och låt denna vilja bli din nyvalda. Njut av det nygjorda. Var tacksam åt det nyvalda. Känn hopp i det nyvunna. Finn mod i det nygivna. Och var rädd om dig själv, för att aldrig ångra det. Ljus och Kärlek till dig.
Kommentarer (0)  
Digga (1 medl.)  
 Anmäl  

Din skyddsängel #3

Angelino  (uppdaterad av Angelino)


När allt känns mörkt och kallt så glöm inte att eftersom kärleken är störst så kommer kärlek alltid finna dig. Om så inte av någon annan, så en dag  utav dig själv.

Må den vara ett språkrör för dig. Mellan dina fallande och uppstigande dagar. Den första och sista vägen och aldrig någon annan väg däremellan.

Att finna dig själv är ett av de viktigaste genombrotten till att kunna älska sig själv. Och när det händer ska inget berg stå i vägen för dig. För du är då upptagen av en lättnad som tar dig så mycket högre upp i ditt medvetande.

Du förtjänar försoning. Till den du drömt om att bli och känna dig som. Att tillföra din väg nya fotspår och att vandra mot ett ännu mer ljust och värdigt liv.

Att ta hand om sig. Är att låsa dörren efter dina tankar. För att endast välkomna det som du mår bra av så långt livet räcker. Och i livet efter. 
Du föds fortfarande älskade människa. Ge inte upp. Utan res dig med dina alla och allt  mer färdiga styrkor du byggt och samlat. Det är dags att ta över ditt eget liv. Det som alltid varit ditt. Inga fler tårar. Endast drömmar nu.

Du är vad du har. Och dina drömmar bevittnar om att du också är någons dröm. Du har kärlek i ditt hjärta och eftersom kärleken är störst så kommer kärlek alltid finna dig.
Kommentarer (0)  
Digga (1 medl.)  
 Anmäl  

Din skyddsängel #2

Angelino
Älskade människa, bryt med tystnaden. Du har varit klar med den under så lång tid. Det är dags att låta dig själv släppa den stenen nu. För att låta lättnaden komma och för att låta lättnaden segra till slut.

En enorm stråle av ljus skickas nu till dig. Lycka till. Varje start har ett mål. Och du måste inte välja den svåraste banan eller stanna kvar i den.  Till toppen av all harmoni ska resan forstätta min vän och varje litet steg är räknat.

Du är din egen tvilling. Värd att öka i förtröstan till den du är i både förståelse och värme. Till vem du är. Kom tillbaka till dig själv med välkommenhet och saknad. Du behöver dig själv älskade människa. Och många andra behöver också dig.

Det är dags att ändra tidens gång. Att vända timglaset för en ny framtid där du ger dig själv en ny chans som ingen annan. Och med detta ska ett nytt pussel falla från himlen. För detta var din önskan. Din önskan om att kunna tro på något nytt igen efter allt som du har kämpat med.
Även det rätta kan gå fel. Så som även det som är fel kan bli rätt. Lyft din dag i ditt sinne. Och låt dagen lyfta dig tillbaka på sina nya vingar. Det händer så mycket i denna värd och även så fort. Ta hand om dig. Du är aldig ensam om det du söker i livet. Inte heller ensam om att kunna klara hela vägen dit.

Solen med alla sina strålar utan fördomar åt allt liv ska visa dig vägen till att älska dig själv ännu starkare inom tid. Och även solen har sin bana. Men den reser sig stark igen för att ge av sig själv vilket skänker oss liv. 
Skickar en enorm stråle av ljus och kärlek med denna solens ängel med kärlek tro och hopp. Din styrka ropar högt ditt namn. "Använd mig och gör det för din egen skull. Världen har även sina ljusa platser och en av dessa bor i dig. Låt lättnaden komma och låt lättnaden sprida sig ut och omkring dig som en väg av varmt guld bara för dig. Ljus och kärlek. 

Kommentarer (0)  
Digga (1 medl.)  
 Anmäl  

Din skyddsängel #1

Angelino  (uppdaterad av Angelino)
Älskade människa i natt ska en stjärna få ditt namn. Som övervinner allt. En gåva att älska, ett bevis på din kärlek som överlever allt. En stjärna med ditt namn.

"Du är mer obegränsad än begränsad. Finn styrka i att ljuset kommer tidigt och att mörkret kommer sent. Finn stadga i att skapa närmre struktur i alla dina relationer. Öppna dig och låt allt jobbigt rensas ut den dagen du väljer att öppna dörren för allt jobbigt du bär på i ensamhet" 
Du har rätt att vara fullt delaktig i ditt liv. Att  bestämma, men också att leda dig själv min vän. Ta den raka stigen när vägen är lång, och samla alltid upp dig själv på vilken väg du än tar. Det ska bli bra och du har gjort det allra bästa många gånger förut. Glöm inte det. Vem du är, vad du sett vad du kan och vad du gjort och vad du vill älskade människa.

Res dig upp åt alla väderstreck och var inte rädd. Du har en tornfalks ögon och oceanens hjärta och du känner så väl din ädla natur när du åter fått inre frid och sinnesro. Vila dig i det otvingade och känn dig ämnad att nu leva i det outforskade och sköna som för dig ännu väntar orört. Som finns och funnits där hela tiden bara för dig.

Sov gott. Klockan slår nu midnatt. Ett slag för alla de tolv gåvor du är född med. Din godhet. Din vänlighet. Din tro. Ditt hopp. Ditt mod. Din värme. Din lycka. Din glädje. Din värdighet. Din tur. Din önskan. Din gemenskap. Och för allt du är värd att skapa här och nu.

I natt ska en stjärna få ditt namn. Du är en gåva. Ett bevis på att du kan övervinna allt du betvivlar. Tro på dig själv. Du är mer menad att byggas upp än att rasa ner. Du var alltid värd att kämpas för både av dig själv och andra. Och I natt ska en stjärna få ditt namn. Högst på himlens valv. Som ett bevis på att din resa övervinner allt.
Kommentarer (0)  
Digga (1 medl.)  
 Anmäl  

Från mitt hjärta #1

Angelino  (uppdaterad av Angelino)
Något som inte alla förstår är att vi måste kunna få vara upptagna för vårt eget bästa om och om igen vare sig vi vill eller inte. Men att det är ibland svårt att veta under hur lång tid vi behöver vara det också för oss själva och inte bara andra.

När bommen fälls ner och vi stänger våra dörrar från världen så är det för att vi behöver stärka något mycket viktigt som vi bara måste lösa helt på egen hand. Och det måste man få göra. Och när det händer, vänta. Förstå..

Det kan vara just den rätta medicinen för något vi inte kan berätta. Något som vi inte vill lägga på någon annan. Ett sätt att få må bra igen. En väg man måste ta för att kunna stå ut med något som vi vet ingen annan kan känna på samma sätt.

Länge gjorde jag så och till en vana. Man flyttade in i drömmar som kommit bit för bit och bygget var det svåraste man nånsin ställts inför. Men räcker allt? Vi behöver ibland göra detta så mycket i livet. För att bygga planer och att bygga ut därefter.

Mycket av ensamheten var menat för just det. Att vi måste passera genom den för att komma fram till något så mycket mer. Det är kanske därför vi besparas att komma in i såna perioder och måste stanna där helt emellanåt.

Livet är enkelriktad. En väg bestämd av tiden vars riktning är framåt. Men vars vägskyltar aldrig är dom samma längs denna långa gata livet. Så lär dig 100 skyltar jag tror det tar sig längre 50. Och dom flesta kan du redan. 
Tro på dig själv. Låt din kampsång vara en låt som tåls att höra utan att tröttna. Bränn inte ut dig. Framför allt inte på att vänta och att vara orolig. Ge alla goda råd sin påminnelse. Drick vatten. Se hälsosamt på dina misstag. Var stolt över varje hinder du klarat. Förvara dom du älskar i första prioritet och värme.
Stå på dig. Be om hjälp. Var vänlig. Ge andra ditt intresse. Spara tårarna till dom som förtjänar dom och bjud alltid på ditt skratt. Var sann mot ditt hjärta. Var lika ärlig som du vill att andra ska vara mot dig. Bär med dig det hoppfulla inte det hopplös. Fäst dig inte vid falska människor. Du kom som gåva ge aldrig bort dig som nånting annat. Du är älskad och den älskade är alltid vacker.

Ta för dig av din egen tid. Och du kommer också att bli allt mera lik det du önskar sätt tiden ska göra för dig. Att sakna är ett riktmärke som visar oss så mycket på vägens gång. Ju starkare saknad ju klarare sanning över både människor och vart du vill ta dig i världen bland alla möjligheter.

Du ärvde alla dina minnen. Och dom alla gav dig både lättnad och tyngder. För det ena tog bort ifrån det andra. Saker får olika betydelser efter ordningen vi sätter dom.
Kommentarer (0)  
Digga (1 medl.)  
 Anmäl  

Utseendet är inte det viktigaste

Angelino  (uppdaterad av Angelino)- En människas utseende är inte allt. Vare sig du attraheras av det du ser eller inte. Jag tror vi alla bär på en oerhörd rädsla om att bli lämnad, sårad missförstådd, diskriminerad, slagen eller utnyttjad.

Vad hände med allt vi faktiskt inte ser utanpå varandra, undrar jag ständigt. Vart tog frågorna vägen om hur en annan människa faktiskt mår idag, och att vilja bry sig. Och varför tittar folk bara på det som de tror är vi? Det vill säga våra utseenden.

Någon skrev: "När får jag se dig naken då? Vill se mera av din kropp", "Fan vad snygg du är, tänder på dig, ska vi träffas" ja till och med, "Du är för snygg för mig, tyvärr".

Ibland känns det nästan som att man är helt ensam med att finna detta fruktansvärt bedrövligt. Ena stunden kastar sig någon över dig.

Nästa sekund vill någon dissa dig vänligt med att säga att "Jag antar att du är ytlig eftersom du ser bra ut i mina ögon, och därför är det nog bäst att jag drygar mig lite grann för att själv inte bli dissad".

Jag kan vara helt rak med att jag verkligen inte tycker mig vara särskilt snygg, om jag får säga det själv. Därtill har jag inte så värst stort intresse utav att orka bry mig heller.

Ser jag ett par magrutor så är det inte mera konstigt än vanligt avfettningsmedel. Eller att vaxa ett fordon inför någon slags utställning på Elmias bilmässa.

Det är ledsamt att man för väldigt många bara har ett fysiskt värde. Resten – spelar ingen roll. Och det är i dom stunderna man gärna vill byta plats med någon annan.

Med någon som inte heller kan tycka att man är mera än bara ett stycke kött på någon slags marknad.

Yta är nånting minimalt hos en person. Ett skal. En jordskorpa. En skylt som berättar att såhär ser jag bara ut. Men hur jag verkligen ser ut kommer inifrån.

Se gärna förbi vad du ser och ge mig en chans som den simpla själ jag är, kanske du också tänkt någon gång? För ditt utseende är väl ändå inte allt?

Ja, att bli ännu duktigare på att endast vara ytlig samt att tänka på sig själv. Vad ger det dig i slutändan? Förutom ett helt ytlig liv? Där du kom och gick överallt med bara dina egna behov i huvudet.

– Du kanske var lycklig.

– Men vi andra?

Jag kan också vara rädd för känslor, ha svårt att öppna upp mig i vissa läget, och jag vet att alla inte vill träffa någon mer än över en natt. Vissa vill leka av sig under ett helt liv, andra inte.

Vissa söker någon som är exakt som de själva, andra tvärt om. Och en del önskar bara att någon kunde älska denne som den är. Totalt.

En människas utseende är inte allt. Vare sig du attraheras av det du ser eller inte. Jag tror vi alla bär på en oerhörd rädsla om att bli förklarade som att vi inte var värda något. En känsla som tagit så många liv ifrån oss..

Alla är värda att få känna att det finns någon för oss alla. Någon som kan ta oss för dom vi är, oavsett var vem vi är. Och att meningsfull en dag förstå och se och veta och känna att någon fanns där hela tiden trots all ensamhet vi känner. Som kommit för att stanna.

Och med ett hjärta som säger:

– Jag älskar dig för den du är inte för hur du ser ut. Och den älskade är alltid vacker. Det enda jag ville var att vara älskad på inget annat sätt och nu vet jag vad som är viktigare än ett utseende.

Taggar: personligt

Kommentarer (3)  
Digga (1 medl.)  
 Anmäl  

För vi behöver varandra

Angelino
Hej:) har tagit en bloggpaus i ca ett år och ni vet det behöver man ju ta ibland. Pausa lite och göra annat. Men kul att va tillbaka.
Har läst mycket nyheter ifrån olika delar av världen om hur förtrycket blivit bara värre och värre mot oss hbtq personer. Och ja det gör oss nog alla rasande och så sjukt förbannade..
Bestämde mig för att försöka ge mig ut i media igen. Efter ett år av att arbetat med annonsering, mat och konst.
Men vad så hjärtat under all tid man inte varit här? Jo, kom tillbaka. Fortsätt kriga. Du kan och vi alla kan. Vi ska och vi måste...
Så håret föll. Har rakat av allt håret. Och lite sånt där vi gör när vi byter stilar eller förnyar något annat i vårt liv.
Har jobbat mycket personligt detta år som gott. Och det kommer kanske märkas om man kan se en människa för den blivit och inte håller sig kvar om att andra kan förändras.
Så med mer hjärta men även lite mer kraft ska vi klara ännu mer. Var stolta över dom ni är. Ni är nog redan medvetna om att det inte är så enkelt gämt jag vet. Det är samma här.
Men vi behöver varandra. Oavsett vad vi tycker om varandra eller tyckt. Saker ska bli bättre. För dig. För mig. För oss.
Love is love. And love på the answer.

Taggar: personligt

Kommentarer (0)  
Digga (2 medl.)  
 Anmäl