83.771 medlemmar 2.387 inloggade
Logga in Bli medlem
Qruiser
Ooh aah, just…
BRAGD...
Blogg
Ooh aah, just…
Snö...
Blogg
Stockholm 13/12
Tank
Gaymap
Stockholm 13/12
Maskeradaffären
Gaymap

blog.qruiser.com
Jag bloggar på Skandinaviens största gay- och queercommunity Qruiser. Bli medlem du också!
Manuel Carl Angelino

13 Frågor livet vill ställa dig

Angelino  (uppdaterad av Angelino)

Här kommer 13 stycken frågor som livet vill ställa dig.

1. Vem är du?
2. Vad vill du?
3. Vad har du?
4. Vad kan du?
5. Vad söker du?
6. Vad tänker du?
7. Vad känner du?
8. Vad borde du?
9. Vad måste du?
10. Vad behöver du?
11. Vad klarar du?
12. Vad önskar du?
13. Vad älskar du?

Och många fler. Men det magiska sker när du sätter ordet "Hur" framför varje ovanstående mening. Hur är du? Hur borde du? Hur känner du? Hur kan du? Och hur älskar du?

Taggar: personligt

Kommentarer (0)  
Digga (0 medl.)  
 Anmäl  

Komma ut: Då vet du att du är redo

Angelino
Nog har den där tanken slagit oss alla. Att bli kär eller attraherad på flera sätt, vad säger det om oss? Kanske är det något du grubblar över ofta? Svårt att veta. Det kan kännas tungt men enkelt. Allt det där vi håller för oss själva. Det där pirret som helst inte ska få komma upp till ytan. Den där vetskapen nästan ingen helt fått dela med dig..
Det spelar inte så stor roll längre. Att vara öppen eller inte. För du känner äntligen att ditt liv går att leva ut och att livet andas utan vidare ansträngning i denna fråga. För så starka är dom rätta känslorna, du kan säkert göra det mesta en gång till om du känner för det. Och alla männskor spelar inte samma roll för allt förändras..
Idag känner du kanske allt mer, att det mesta spelar ingen roll så länge det handlar om din rätt till utrymme som för precis vem som helst. Utrymme att hålla fast eller inte om det du känner mest för. Och att söka det och att veta att det du söker finns där ute. Allt från vänner till en potentiell partner.
Jag hoppas du hittar ännu mer lycka. Som nånting som alltid funnits utdelat men så svårt att hitta.
Jag hoppas den där dagen kommer snart. Då du kanske ändå väljer att komma ut. Mot alla odds och att den dagen blir den där dagen då du visste att du är redo. Och redo att säga:

"Jag är en HBTQ person, gay, bi, trans, queer osv. Men min läggning kommer ändå i fjärde hand. För först av allt är jag människa. I andra hand kommer min personlighet. I tredje hand kommer min integritet och långt efter allt annat kommer den sexuella biten. Och jag har den största rätten före alla andra till mitt eget enda hjärta. Och själv ta hand om mitt liv och att älska det med vem än mitt hjärta längtar till. Och att få vara med den jag tycker mest om. Den jag begått hela mitt jobbiga liv fram till, för att kunna känna att detta är livet. Detta vill jag och ingen i världen ska stoppa mig"

Vad du än blir redo för, har en följd av vägar vidare. Ge inte upp. Du kan förmodligen redan idag mera än du behöver. Ta hand om dig hur världen eller människor än visar sig. Du kan få ett nytt hem om du bara fortsätter kämpa. Och vem du än kommer ut för sparka aldrig på dig själv och förminska aldrig den du är. Vi är inte menade för gropar att grubbla i. Bestig ett berg och gör samma sak en gång till. Tiden kommer hjälpa dog att hitta svaren och vägarna till att bli just redo.
Och att vara redo börjar med att vara redo mot sig själv. Alla männskor förstår inte. Alla männskor vet inte vad respekt och acceptans är. Och somliga lär sig aldrig och endel vill inte lära om. Men om fler männsoe kom ut så skulle till slut varje del bli just det synfält som de trångsynta måste se en gång i ditt liv. Dom måste se att vi alltid här funnits och att vi alltid kommer att göra det. Vi som också är lagda åt rätt håll.

Taggar: personligt

Kommentarer (0)  
Digga (0 medl.)  
 Anmäl  

SD - Låt HBTQ personer få adoptera

Angelino  (uppdaterad av Angelino)
Det viktigaste är inte hur en familj ser ut utåt utan inåt. Vi har inte råd eller tid att vara fåfänga mera angående just det. Fåfängda över att hela tiden anpassa allting åt den heterosexuella normen. Speciellt inte när den redan skapat  så många miljarder barn och övergett dom. Där kan vi säga att heteronormen har fått sin chans och att enough is enough.
Jag läste idag att SD vill förbjuda homoadoptioner. Och då tänker man; Ska en verkligen någon med så jävla lite empati ens få ha nån rätt att ens yttra sig i en sån här känslosam fråga? För denna är sannignen:
1. Det finns mammor och det finns pappor som inte alls förtjänar titeln förälder.
2. Det finns exempel där mamman eller pappan mister sitt liv.
3. Det finns ett typsnitt för precis alla de sorter...
4. Ensamstående ska också kunna få adoptera!
Men en mamma är faktiskt lika mycket värda som en pappa. Och därför är två mammor lika mycket värda som två pappor. Människan har i alla tider adopterat djur av hundratals sorter så varför skulle det vara något fel att rädda ett männisobarn och att älska hen som sitt eget? Man skulle kunna se det som en mamma och en gudmor i ett. Lika så pappa och gudfar. Inte ens det har dom flesta.
Vi föds inte alla med två armar och ben. Vi hade tydligen inte helt rätt till det. Även om det normalt "ska se ut så" enligt den själviska skaran människor. Fler barn än någonsin sätts till världen och viktigare med det är att ta hand om dom och inte göra det svårare än hur det faktiskt redan är.
Att två människor som båda är män eller kvinnor vill skaffa barn är helt naturligt. Deras kärlek är också i detta därför fullt korrekt. Ingen kam vara en bättre förälder än den som drömmer om att bilda en familj. Ingen. Och ingen annan kan vara mer rätt förälder än den som aldrig lämnade sitt barn gent emot den eller dom som gör allt för att skaffa ett barn.
Ingen valde sina föräldrar i vilket fall... därför önskar jag verkligen att fler människor kunde bli villiga att tänka större. För vi har förmågan att vara klokare än vår dumhet.

Taggar: personligt

Kommentarer (0)  
Digga (0 medl.)  
 Anmäl  

Jag fick jobbet!

Angelino
När livet vänder sig till det svårare så blir det på sikt ibland tuffare.. men på längre sikt en god erfarenhet vidare i våra liv.
Nu har man blivit anställd 6 månader som Italiensk ristorante kock! Och jag är så taggad till tusen. Mycket svårt men efter 14 dagars hårt jobb så fick jag anställningen som kock till slut.
Underbart! Och jag hoppas och önskar så, att allt som ni kämpar med en dag ska ge det resultat ni så väl förtjänar. :-)

Taggar: personligt

Kommentarer (0)  
Digga (1 medl.)  
 Anmäl  

Italiensk Restaurang

Angelino
Ni vet, ibland vill man byta jobb och söka efter nått nytt.. inte helt lätt eller utan saknad till det som var positivt och alla dom man saknar kan ibland också komma att göra sig påminda en lång tid efter...
Har pluggat italienska i ett par veckor för att klara av en praktik på en italiensk ny ristorante som nu har slagit upp dörrarna i stan. Och idag var den sista praktik dagen avklarad.
Löneförhandlade igår och imorgon är det dags för att signa kontrakt. Det är minst sagt ingen lätt meny. "Filetto con Amore" "Scampi con salsa di pomodoro" "Al arabbiata" "Le chef" "Linguine alla fungi ostrica" "favorito de på gente" och många många till..
Vilken är din favorit pasta/pizza? :) Vi har Carbonara och Bolognese bland många andra även så man försöker hjälpa alla kunder som behöver lite hjälp eller önskar förslag på kökets utbud av italiensk ristorante pasta och risotto med mera. :)
Kämpa på mina vänner! Ge aldrig upp!

Taggar: personligt

Kommentarer (0)  
Digga (1 medl.)  
 Anmäl  

Att bli en bättre människa (Blogg-video)

Angelino  (uppdaterad av Angelino)
Lite grann värt att tänka på. Välkomna till blogg-videos! :)

Taggar: bloggvideos

Kommentarer (0)  
Digga (1 medl.)  
 Anmäl  

Att hantera stress. (Blogg-video)

Angelino
Hej på er :) hoppas ni mår bra nu då det börjar bli kallare och mer frost på morgonen och allt. Mår rätt så ok här och det tack vare glögg och pepparkakor som inskaffats ikväll :)
Här kommer en blogg video om stress och att hantera stress vilket såklart ser olika ut men tanken är att vi ska kunna hjälpa varann till ett mindre stressigt liv på ett smartare sätt om vi fick lov att se över stressen lite grann ibland. :)
Sov så gott där ute och ta hand om er! :)

Taggar: personligt

Kommentarer (0)  
Digga (0 medl.)  
 Anmäl  

Ny vlogg video - Nättroll

Angelino  (uppdaterad av Angelino)
Hej alla! kikar in med nya videos :) hoppas det är bra med er där ute. Så sällan man tittar in här numera, men tänkte att "ja ehm ni kanske vill läsa lite mera eller så nått av det där ni kunde läsa om här osv.. vad vet jag :) så vi kör! Ni får se vad det bjuds på.
Tar i denna video upp endel båda angående nättroll, men även lite saker om just sex och nätkontakter, för som ni vet, är man gay så är man, det säger typ allt... och vi lär oss allt mer att tillgodo se våra gayliv med allt det innebär i så väl kärlek som sex osv.
// Kram Manuel Carl Angelino
Här är dagens video

Taggar: personligt

Kommentarer (0)  
Digga (2 medl.)  
 Anmäl  

ÖPPET BREV TILL ALLA RASISTER

Angelino

DEBATT: Till dig som kallade min vän för negerfitta, negerjävel, negerhora, blattejävel, svartskalle.

Du vet väl om att du främst av allting är en etnisk jordbo? Mer än du faktiskt är etniskt ofärgad eller inte.

Du vet väl om att vi alla är födda i en värld där det satts färg på allt existerande? Om du är emot dagsljusa människor, borde du då inte stanna inne när solen skiner? Om du är emot nattsvarta människor, borde du då inte sova med lampan tänd? Eller hur mörkrädd är du egentligen?

Det är bara sinnessjukt att slänga bort ditt liv på bagateller som människor innan dig uppfunnit för att hantera sitt låga självkänsla. Ditt eget självvärde är varken lägre eller högre än någon annans.

Allting är färglagt i vår underbara värld. Men ditt eget uppdrag är att säga nej till grupptrycket där du valt att växa i dessa fördomar. Du är varken mindre eller mer vacker baserat på din hudfärg för alla färger är likvärdiga precis som havet och himlen trots sina olikheter.

Vi har inte bestämt någonting om våra tempel, vilka är våra kroppar. Om jag var rik hade jag sedan länge köpt patent på din tunga tills du lär dig hur man ser på andra människor.

Det kunde varit dig det handlade om. Det kunde varit du som fick dina egna ord emot dig. Det kunde varit du som fick utstå allt våld du främjar med de värsta av åsikter en människa har kommit på för att man inte vill förstå att ingen har bestämt sina färger eller former.

Varje gång du åker utomlands så blir du själv en utlänning och inte de. Bara det borde du förstått sedan lång tid tillbaka. Och där är det ditt eget språk som är mest främmande. Det svenska språket är mycket litet i världen tänk på det.

Samma natt, samma dag. Vi är en och samma ras. Rasen människor. Och vi har fler likheter än olikheter som människor. Vi älskar och dör för de vi älskar.

Rasism är ett beteende som kan komma från både höger och vänster. Alla måste sluta upp med rasism. Vem det än är som lurat i dig att lägga hela ditt liv på att förakta andra så tycker jag bara synd om dig. Du har haft så fel under all denna tid.

Och det är dags att göra det du egentligen vill göra. Att sluta vara arg på livet och få människor att verkligen älska dig. Och det kommer dagen du själv lär dig älska andra människor utan att ta med dig dessa gränser in i din bättre framtid.

Kommentarer (0)  
Digga (1 medl.)  
 Anmäl  

Internationella öppna brev för hbtq.

Angelino  (uppdaterad av Angelino)
Även fast den röst man har inte är stark som vi alla säkert önskar att våra röster var ibland så önskar vi kunna vara med om ännu fler män och kvinnor som kommer ut, som ropar ut att kärlek är kärlek och att ingen människa ska behövas på olika sätt bestraffas för den man är.
Varje slag vi hör talas om när det kommer till oss hbtq är samtidigt en allvarlig förnedring mot var och en av oss. Det gör liksom att män känner smärta varje gång man läser om det. Och frågan om vem som ska ta tag det är något vi så upprörda pratar i munnen på varann, medans ännu ett offer i samma sekund skulle göra vad som helst för att kunna fly till oss
Ja det är så mycket som numera gjort att vi mer än någonsin måste tåga genom ännu fler städer och sätta införstådhet om hur våra mänskliga rättigheter inte ska behöva ifrågasättas utan krävas sin rättfärdighet att stå överst på alla lagar och i varje religion.
Jag hoppas ofta att det ska få ett slut. Allt det hat vi mött så många gånger att det skrämmer oss att våga leva ut även när vi mest behöver det. På Stockholm Pride i år attackerades vi av motdemonstranter. Och jag gick i tåget och många av oss chockades av det som hände mot alla oss ovetandes och prajdfirande människor. Vi som bara försökte sprida stöd och kärlek för allt vi är värda just den där lördagen då alla vi tågade från tillsammans med vår underbara flagga som ett hav av enorm livsklarhet och välvilja för varje människa vi såg.
Vi behöver dela våran kärlek mera internationellt. För tillsammans kan vi stå ännu starkare för ännu fler människor. Och även fast det är omöjligt så vägrar jag ge upp att tänka helt som så. Vi måste vad vi måste göra. Våra dom vi måste vara. Och ha rätt till det. Och så förtjänar även våra internationella bröder och systrar.
Skickar massor med kärlek till er. För världen ska inte behöva vara så fattig och tom på något som alla mår bäst av.
Kommentarer (0)  
Digga (1 medl.)  
 Anmäl