77.887 medlemmar 1.624 inloggade
Logga in Bli medlem
Qruiser
Ooh aah, just…
Skrek jag??
Blogg
Ooh aah, just…
Rekka lite till …
Blogg
Ooh aah, just…
Lunch..
Blogg
Stockholm 17/10
Chokladkoppen
Gaymap

blog.qruiser.com
Jag bloggar på Skandinaviens största gay- och queercommunity Qruiser. Bli medlem du också!
Angelino
Vad jag vill för mina medmänniskor är att jag hoppas dom kan bli så pass starka i sig själva att de klarar precis vad som helst. Är en fighter som delar mina känslor och tankar öppet här i min blogg. Väkommen!
Kategorier
Senaste inläggen
Kalender
«
Ti 1 To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Widgets
Statistik
Blog id: 5373

Att lära sig tänka som en psykopat

Angelino
Att ha varit uppväxt med en narscissistisk/psykopatisk "förebild" det säger väl sig självt att det sätter sina spår. För mig byggde det upp murar visserligen men absolut inte som man faktiskt kan tro när man läser och tolkar förmågan att lägga på extra mycket krut i åsikterna. Så låt mig öppna mig en stund.
1. Har du ett stort bekräftelsebehov?
- Nej, inte eller ett behov av att vara just i centrum eller särbehandlas. Eller ens ser mig som en människa som på något sätt är "mer värd" det är så långt ifrån mina grundvärderingar man kan komma. Däremot går mina känselspröt igång på otreviga eller själviska handlingar endel människor gör. Eftersom det finns mycket i mitt liv som väcks till liv när jag räknar ut eller förstår hur medvetna många är när de vill förstöra för andra. Absolut har man mänskliga behov och att känna sig hel och gärna omtyckt/älskad, men det finns ett tak i mig. Har inte svårt att tillfredställas, vara tacksam eller att rannsaka mig.
2. Finns det något du själv upplever som narscissistiskt med dig själv?
- Skulle kalla det för målmedvetenhet. Man måste vara försiktig i mötet med människor för det är nästan barnsligt lätt att klassas som att man är egoistisk eller empatilös när man är är på språng i sitt liv. Det mest narscissistiska med just hur jag är, det är att min tid oftast är mycket prioriterad för egna mål. Har funnit mig i att det handlar mycket om prioritering i vår värld, och jag svarar precis så som jag blir tilltalad. Ligger strax över medeltrygg och lite till i vad jag vill med mitt liv. Kräver ytterst lite utöver respekt och vänlighet.
3. Vad är typiskt för en psykopat/narscissist för dig?
- En psykopat har nästan ingen "kärlek" eller "empati" och skyller gärna på andra. Min erfarenhet är tex att man inte bryr sig ett skit om hur någon annan känner. Man är ett riktigt jävla as helt enkelt och förväntar sig eller kräver bara mer och mer av andra. De använder människor till egna fördelar men "samarbetar inte" Storslagna och älskar sig själva. Ofta kan de måla upp en bild av hur allting ska vara och tål inte att det inte blir som de tänkt sig. Allt måste ske efter deras vilja och lyda under deras tycke.
4. Vad är det värsta en narscissist kan göra?

- Det värsta är att de kan göra precis vad som helst för egen vinnings skull. Allting där de själva kan vinna något på det är värt att undersöka. Vet inte exakt men tex att gifta sig med en mångmiljonär på 80 år som inte har så många år kvar i livet, det är ett exempel. Det värsta är väl när deras egon blir till högmod och snäppet värre och större än så. Tex Donald Trump. De har väldigt mycket att jobba på med sig själva. De förväntar sig bara. De saknar väl förmågan att fråga andra hur de mår, vad de känner, vad andra har att säga, och har ingen skam eller tar ansvar för om de sårar andra tex.
5. Vad ska man göra om man har dessa diagnoser?
- Fråga sig själv om man har sårat något, och att våga fråga människor om hur de upplever att man är, inte alls enkelt för den som säkert samtidigt på något sätt lider av att det där med empati är som obefintligt. Kan inte personligen säga vad man bör göra mer än att studera sin diagnos. Och att lära sig mer om den. Tror det är viktigt att jobba med hela sin förmåga som människa och att låta den expandera lite, dvs öppna sig och gå tilbaka till sin barndom och att prata med psykologer.
6. Är det lätt att ta fel på människor som är narscissister/psykopater?
- Det är både svårt och enkelt för det visar sig oftast när de är arga eller i trängda situationer. Personligen kan jag visserligen markera precis som en psykopat, jag menar en kännande människa reagerar ju normalt och en ibland så måste man kunna ryta ifrån. Jag känner också att många unga människor dras in i själva narscissismen genom reklam och sånt. Det är en känslig ålder och jag har absolut gått igenom det där också. Att försöka se så där "bra" ut. Fast man på insidan tycker att man ser oduglig ut. Man får försöka lära sig att ta människor och att lära sig handla "rätt" i hur man uppträder.
7. Kan en psykopat bli sårad om de nu saknar "empati och känslor"?
- Det krävs nog ganska mycket. Pengar är ju som känt något de går igång på har man ju märkt, matriella ting tycks göra dom lyckiga och sånt där. Det finns väl olika skalor på hur det ser ut från person till person och eftersom jag bara utgår ifrån lite föreställningar och lite erfarenhet även så vill man ju inget annat än att försöka förstå varför de är som de är. Har varit i endel konflikter med psykopater och där krävs det att ha varit uppvuxen med en psykopat för att kunna behålla fokuset. För de spänner ofta blicken i en med "laser ögon" vilket kan vara mycket mycket obehagligt.
8. Hur ska man vara eller bete sig emot en psykopat/narscissist?
- Var alltid dig själv. Låt dom aldrig bryta ner dig till ett redskap. Om du känner att du inte mår bra utav personen så måste du ta dig därifrån. Personen kommer jaga dig om den har planer med dig så slå dig fri. Respektera dina egna känslor sålänge du fortfarande kan det och gå vidare. Du måste helt enkelt vara lika "stark" fast tvärt om för din egen skull. De har sina permanenta cirklar i huvet kan det tyckas, och där kommer du snurra omkring tills du blir galen kan jag lova dig. Du kommer må så psykiskt dåligt så du anar det inte.
9. Men är inte också dessa människor även människor?
- De är människor men ser tyvärr inte riktigt dig på samma sätt som att du också är en människa med egna rättigheter att få bestämma och att göra som du vill. Alla är vi människor och jag är inte här för att vilja nämna allting detta som att de inte är värda lika mycket. Jag är här för att säga att det är Vi som inte är det för dom. Tyvärr. Och det spelar ingen roll hur mycket du älskar honom eller henne om du vet att detta påminner dig om kanske ännu värre saker. För övertaget utvecklar sig under lång tid att manipulera dig.
10. Ska man vara rädd för en narscissist/psykopat?
- Nej, och det ska du aldrig visa dom heller. Om du inte är så pass stark i dig själv att du har en väg ut i de mesta i ditt liv så visa dom heller inte det som gör dig svagare. Det är en risk som kan kosta för mycket. Jag lyckades ta mig ur det och har aldrig kunnat få må bättre än idag. Om de försöker sätta dig på plats så kan du välja att göra samma sak eller att helt utesluta dom eller byta jobb. Finn ditt själv-värde! Och försök att inte analysera så mycket utan sträva efter att bete dig som en bättre och bättre människa du själv.
11. Hur länge orkar man leva i en narscissists/psykopats närvaro?
- Sålänge dom har användling av dig så kommer dom se till att du är upptagen med att "pleasa" dom vilket innebär att de binder dig till sig. Du orkar egentligen inte men de kommer ständigt på ett sätt att kalla på dig tillbaka. Spärra deras nummer och lägg ingen tid på att förklara är mitt råd. Deras spelregler är deras spelregler som de själva får tåla. Och visst, det är tyvärr svårt att ibland skilja på osäkerhet ifrån andra för ibland så undrar man ju varför folk beter sig som de gör, så våga vara lite ifrågasättande för ditt eget bästa.
12. Kan de bli botade med mycket kärlek och mer bekräftelse?

- Jag tror att de själva måste komma till en punkt där de inte får något annat val än att själva besluta det. De gillar makt på alla sätt och behöver inte din kärlek eller din uppvaktning för de kommer se till att den kommer onaturligt från dig ändå. Som alltid. Det finns en anledning varför man aldrig ska vara i skiten och göra. Varför saker kan kosta mer än det smakar och varför man ibland måste passa sig. Man känner som regel nästan aldrig en annan människa förrens man ångrar att man gjorde det ibland.
13. Hur skiljer jag en narscissist och en psykopat ifrån ett normalt beteende?
- Det märker du i deras kontrollbehov. Att de måste snoka och att dra fokus bara till sig själva. De frågar inte tex "Av alla frågor du har fått, vilken fråga önskar du att du fick höra oftare?" det finns inget genuin återspegling av att kunna vara glad för din skull och för din framgång. Tvärt om så ska du ner och tuktas. Att du blir ledsen täcks av att du beskylls istället med att du ljuger eller bara kommer med ursäkter. Oftast som tex här på QX så ska du genast det och genast det. Klä av dig naken eller blockas tex.
14. Hur hittar jag mig själv igen efter en lång smärtsam relation med dessa?
- Gärna samtal med flera psykologer så att du snabbare får arbeta med din medvetenhet omkring vad som har hänt dig så att du tydligare ser att du faktiskt inte vara något annat för den här personen än en i mängden. Du måste tåla det och jag vet hur ont det gör. De har nämligen opererat in sin ondskefullhet i din hjärna och det måste plockas ut. Allt måste rensas ut. Det är som att ha blivit biten av en giftspindel. Du måste söka vård och gärna läsa på mera om hur de är för att bli mer motståndskraftig i din självkänsla.

Taggar: personligt

Kommentarer (0)  
Digga (0 medl.)  
 Anmäl  

Öppet brev till Försäkringskassan

Angelino
Öppet brev till Försäkringskassan.

" - Hej, du som fått avslag eller nekats ersättning. Jag tycker att du ska stämma Försäkringskassan. Byt handläggare. Skapa namninsamling. Kräva din rätt via polisanmälan. Gå via rätten. Ta till D.O. Ta reda på alla namn som avser din handläggning. Kontakta nya läkare. Resa dig upp och visa FK var skåpet ska stå. "

För aldrig - Att försäkringar ska gå till på ett sådant fullkomligt respektlöst sätt. Detta är ren och skär stöld! Förskingring. Kriminellt. Avskyvärt. Och uppriktigt sagt rent åt helvete.

Att ni inte skäms. Ni "chefer" ni överbetalda floskler som satt tusentals människor på bar backe och fråntagna sina pengar, sitt enda hopp, stöd eller hjälp bara för att ni ska sko er själva. Det FK har gjort är att ha sparkat hårt på de redan blödande hälsoproblem vårt samhälle lider av. Ett knivhugg i välfärden är vad det är!

Du. Som är chef på FK. Det du har gjort är lika humant som tvångssterilisering. Ett parasiterande övergrepp på alla de som skattat i så många år, som kämpat långt innan de till sist inte kunde arbets länge. Ni ska sluta upp med att bara se saker på svart och vitt. "Frisk eller sjuk" "Värdig eller ovärdig" "Trevlig eller otrevlig" "Ung eller gammal" "Fattig eller rik" 

En försäkringskassa handlar inte om förmån eller icke förmånsberättigad. Vi är alla här medborgare. Arbetare. Studerande. Pensionärer. Förtidspensionärer. Utbrända. Överbelastade. Och ni måste fatta - att bidragande till välfärden är vi alla och vi kan inte alla ge lika mycket den vägen. För vi alla lever olika länge. Klarar det vi gör olika länge osv.

Ni borde skämmas. Att hushålla med befolkningens rättigheter på det här sättet. Att tro sig stå över läkarbeslut och fiffla med att så otroligt viktigt uppdrag som ni är avsedda att sköta. Att ni inte skäms. Ni, som bara sitter där och oftast bara är sura och otrevliga mot era kunder. Ni som är ohyggligt spydiga och dryga och ska ha betalt för de värsta bedrägerierna av dom alla. Skämmes! 

Det är en skam för hela Sverige. Ni som tror att ni rent finansiellt är Försäkringskassan. Sanningen är att det är vi andra som står för varje krona som FK består utav. Vi, vi som nu inte kan arbeta 100% länge. Vi som vill men som inte får. Vi som sedan många år betalat vår del. Vi som är pelarna som går under alla institut och myndighet. Vi som är skattebetalarna. 

Ni borde skämmas! För den avveckling av er själva som varje falsk som oriktigt avslag innebär. Det är så fruktansvärt fult! Så fruktansvärt lågt. Så sjukt! Vem gör så? Vem tycker att männskor som behöver stöd och hjälp ska nekas det? Hur kan man överhuvudtaget stå ut med sig själv? Om man hittar på att sätta provision på hur många människor i månaden man totalt kan förstöra ALLT för? 

Undrar hur mycket pengar som tagits från er alla. Alla ni medmänniskor där ute. Det är dags nu. Att ta våra pengar tillbaka. Att helt enkelt skära upp magen på Försäkringskassan. För att på så sätt rädda Mormor som den stora stygga vargen åt upp. Eller?

Taggar: politik

Kommentarer (0)  
Digga (0 medl.)  
 Anmäl  

Politiker; När ska ni ta ert ansvar?

Angelino  (uppdaterad av Angelino)
Och alla politiker sade: Dessa saker är de viktigaste för oss. Men dessa saker bestod dess värre enbart av 3 saker vardera; Ensen. Nonsens. Bullshit.

Hur svårt ska det vara för ett helt parti att kunna vara just alla de ben vi kräver fogade. Dessa återlämnade skor med ansvar i. Dessa outrättade kvarstående frågor. Som alltid lovas val ut och val in. Traditionen är frätande. Och vi låter den rinna ut i folkhavet också i denna valrörelse. Något måste göras!

Våra skattepengar är bränslet. Och brandrisken stor. Och vi vanliga ska utarmas likt fosila bränslen. Vi, den grå massan är fåren som rikshedarna tror kan valla hur de vill. Och media är ögonbindeln som åter ska linads långt in i vår ögonvrå utav varv som aldrig tar slut om vi inte själva sätter tycke och utryck för vår politiska preferens.

Valsedeln. Din och våran röst i mörkret. Valdagen. Din och våran dag för att säga det minsta vi kan. Vår stund att pipa ifrån men ändå så mycket viktigare än att inte pipa alls.

Det Sverige vi vill se ligger i den gråa massans händer. I den betongfog vi tillsammans skapar. Vi kan fortfarande drejja varje skarv och kant vi få göra om vi alla siktar på det som är mer rätt och mest viktigt. Det bästa för dom du vill se en förändring för. Detta året ska vi ställa upp för varandra. Ställa upp för varandra framtid. Och aldrig rasera den bro vi alltid lagt ner år och möda på för samhället.

Valurnan. Är den plats där våra liv ska få ett nytt liv egenom. Med andra ord. En chans. En värdig förbättringsplan. En urna utan aska utan fylld med en pånyttfödelse för det land vi alltid hoppades skulle komma slå ut en gång. Och vi måste fortsätta. För alla de röster som redan gjort sig hörda men som ändå inte hördes. För alla de som inte längre kan rösta men som vet i sitt hjärta vad vi alla behöver.

Resurser. Som ett träd räknar alla sina rötter. Resurser. Som ett träd räknar alla sina grenar. Resurser. Som ett träd har alla sina frukter.

Min röst är inte bara min. Den ger dig dubbel kraft. Så som din röst innebär samma för mig. För vilka är Vi? Jo. Vi är det slutgiltiga. Vi är de förstgiltiga. Vi ska alla kunna stå först i kön. Genom våra samma rättigheter. Och mer än nånsin och inte tvärt om. 

Det är dags nu. Att göra det lilla för varandra. Att rösta klokt. Att rösta rätt. Att rösta för godhet och medmänsklighet. För klimat och bördighet för vårt land. För lagar och system. För utveckling och reparation. För revolution och stadga från botten hela vägen upp i varje åldersring. För alla vi ser. Och för alla de som fortfarande är ibland oss. 

I utkanten av att tillhöra, där faller vår tro på att kunna tillföra.. Ni politiker måste sluta hyckla. Hur gammal var du själv innan just du lärde dig cykla? För varför göra skillnad på en människa som inte längre lever i en dimma, och på den som aldrig för sitt liv fick en chans att lära sig simma..
Nej vi kan inte anförtro oss enbart ett styre, ty vi är dess tillhörande hjul vi alla. Och det är upp till oss alla att ta vårt lilla ansvar i det stora ansvaret. Vi kan inte blint lägga allting på en grupp "regerande" Vi är folket. Vi är pengarna. Vi är förutsättningen och grunden. Och framför allt är det VI som är makten.

Taggar: politik

Kommentarer (0)  
Digga (0 medl.)  
 Anmäl  

Fråga inte hur jag mår

Angelino

Fråga inte hur jag mår.

- Det är jätte viktigt att förstå att just denna fråga är högst personlig. Vill någon veta hur du mår så säg inte "Det är bra" om det inte är det. Redan här skiljer sig vänner från ej riktiga vänner. Vem bara lyssnar, vem vill förstå och vem har bråttom iväg?

Vad du är värd, är vad du kan se i hur mycket eller lite någon ger av sin tid för dig. Hur någon vill att du ska må, den tanken - är bra att ha med sig. Speciellt i den här världen. En värld så full av så många falska människor. Människor som är raka motsatsen till de du trodde.

De raka ryggarna rullar ihop sig som maskar på krokar. De var trots allt bara det. Endel människor är precis som likmaskar. De slutar inte äta av dig förrens allt är borta. Om du kan känna att allt är ett spel så är det det. Ibland är inte det viktiga hur andra vill ha det. Snällast i världen, det har slutat gälla nu.

Fråga inte hur jag mår. För du vet att svaret är längre än okej. Häng löst eller håll mig hårt. Frågan i sig liknar ifall man sitter fast i taggtråd eller inte. Lämna mig här eller se mig inte alls. Redan där skiljer sig värmen från kylan. Det någon gör för dig kan minnas livet ut. Speciellt i den här världen.

Men det sista hoppet dog aldrig. Utan reste sig ur skärvorna från det som nu fanns kvar. Som en röd eld. Osläckbar. Meningsfull, och totalt oförkrossad. Tveka på vem du vill. Men aldrig på dig själv. Tro på den du är. Och låt det brinna starkt.

Fråga mig gärna hur jag mår, men gör det för att du menar det du säger. Att gå igenom isen just här kommer tvärt om inte dränka dig utan en enorm tacksamhet för att du bryr dig om någon är snarare vad som kommer drabba dig. Våga visa att du bryr dig. Speciellt i den här världen.

Kram Manuel

Taggar: personligt

Kommentarer (0)  
Digga (0 medl.)  
 Anmäl  

Om du vill få ett slut på dina demoner

Angelino  (uppdaterad av Angelino)

Kärleken som korsat mina vägar, den lämnade på många sätt som små spår av att tro på det goda i världen. Men så finns det ju också det där andra. Det mörka och nedgrävda. De där skuggorna som likt "diabilder" rusar förbi i vårt minne. Och det är lite om det jag tänkte dela med er idag..

Märker ni också, hur det där ute ligger en värld som är så upphuggen att vi på många håll kan tänka hur allt det där kom sig egentligen. Vi har nämligen bara skrapat på ytan av vad hatet där ute har makt att göra om den ges den chansen.

Kanske pågår det ett krig också i dig. Ett krig mellan det goda och det onda. Bekymmer rörande om du borde eller inte borde. Frågor om varför i jakten på ett därför. Demonerna uppstår på nytt sålänge du inte får ge igen. Du vill kunna förlåta men det räcker inte?..

Nuet har alltid en dörr bakom och framför men du behöver bara låsa en av dom. Ta inte med dig dina demoner in i framtiden om du inte gjort en trofé eller lyckats ta kol på dom en gång för alla. Mata dom inte. Dom är inte värda att få följa dig mer, och någonstans vet du om det..

Gör allvar utav ängeln inom dig. Du kan aldrig vinna genom dina demoniska planer eller mörka viljor. Det är varje gång, att kasta sig rakt in i mörkret igen. Och detta slagfält mellan att lita och att inte lita på nya människor är mycket tungt att känna. Så lita därför alltid på dig själv.

Mycket av det vi vill blir aldrig färdigt. Man kan mala saker för sig själv tills man hör hjärnan mumla sig spyfärdig ibland. Och sånt sker när man låter sina demoner ha ordet. Släpp dom därför aldrig fria i ditt huvud.

Om du vill få ett slut på dina demoner, kanske det bästa är att släppa ner dom i hjärtat. För i ditt hjärta finns det starkaste du har. Ditt mod och din kärlek. Hjärtat kan du lika vid en ljus plats varifrån ditt liv alltid kan få börja om.

Dra upp alla spikar. Riv ner alla svarta skynken som dina demoner sover i. Det är dags att tända din sol i den eviga natten. Du själv är den hårdaste kedjan och du måste inte söka i världen efter någon annan att bryta, byta eller laga den.

Ditt eget hat emot dig själv, det var aldrig hugget i stenväggar omkring vem vi verkligen är. För någon skrev det i våra ögon. Så att det var så som vi skulle se på oss själva. Pga att någon ville oss så fruktansvärt illa.

Men det lilla du ibland finner dig att vara, nej det är ingenting emot det stora som de som älskar dig faktiskt bekräftar om dig. Älska dig själv för vem du har blivit. För ju mer du förmår det kanske blir det just det bästa motgiftet?

Din livsudd är ett svärd som kan slipas i all oändlighet. Ge aldrig upp. Du behöver inte nå upp till en ny dag ibland räcker det att bara öppna armarna och den ska komma rakt in och rädda dig.

Ett bättre mående börjar inte alltid med att kunna stänga och avsluta. Det börjar som bekant med att öppna och att starta ibland. Tro på det du gör och tro på det du vill göra. Det är vägen till vad du kommer att kunna och till vad du önskar kunna att bli en dag.

Alla vill vi få ett slut på demonerna vi kämpat emot, och ett försla slag mot det är att samla positivitet och att vilja gå vidare. Din dåtid är inte menad att få förstöra din framtid. Och du måste inte ta steget bakåt, utan vandra framåt, för det är nämligen framför dig som lösningarna faktiskt inväntar dig som huvudnyckel.

Kram Manuel Carl Angelino

Taggar: personligt

Kommentarer (0)  
Digga (0 medl.)  
 Anmäl  

När du tappat bort din väg

Angelino  (uppdaterad av Angelino)

 Du kanske ibland undrar vem du egentligen är, vart du är påväg, hur saker ska gå för dig, om det finns någon för dig, om du passar in, ifall det är försent för vissa saker, om du nånsin ska bli hel igen, vad andra tycker om dig, hur man tar sig upp igen, vart du ska ta vägen, hur du ska kunna gå vidare och varför ditt liv ser ut just så som det gör.

Min vän det är ett kapitel för sig. Om du väljer att vända blad och inte tänka på hur det har varit bakom dig. Alla vågor slås ut mot klipporna och samma moln syns aldrig mer igen. Men ditt hopp, ditt mod och din vilja ska komma tillbaka. Om du verkligen verkligen vill.

Dubbla aldrig dina tvivel. Dubbla aldrig din negativa syn på saker. Det väger alldeles för mycket och det vet du redan.

Vad du än gör, gör det lite extra. För då blir di den som gör och är det lilla extra. Pröva att vara lite extra positiv. Lite extra omtänksam. Lite extra öppen. Lite extra ödmjuk. Lite extra motiverad. Lite extra fast besluten. Lite extra som ett kastspö.. Du är den avgörande procentenheten.

Du är kapabel att skapa helt nya mönster. Att gräva åt rätt håll. Vattna din potential och låt inget av det du vet att du klarar få torka ut. Allt går, och kommer.. inte bara kommer och går

Att följa ditt hjärta är det enda betet som fångar stora drömmar. Att lyssna på andra är att hoppa på ett ben. Att lyssna till dig själv är förmågan att springa och kraften finns i dig. Och ibland är allt du behöver göra att punktera hjulet av funderingar, sluta skaka på huvudet och börja nicka åt allt du egentligen kan tänka dig. Eftersom våra liv är korta så skedde egentligen det mesta alldeles för tidigt.

Chansen försvann för tidigt. Nånting tog slut för tidigt. Någon lämnade oss alldeles för tidigt. Det roliga tog slut för tidigt, och vi blev äldre och äldre alldeles för tidigt. Din livstid, är din stund. Dina år, är ditt ögonblick. Dina känslor är ditt leende. Dina demoner är din öken, men dina änglar är din familj. Och ditt liv ska få lov att vara din bästa vän.

Framtiden går inte ifrån dig. Den kommer möta dig när den när fram till dig. Men du måste våga möta den för att se den och vilja ta emot den för vad den är. Nånting att vara tacksam för en vacker dag. Nånting att hålla sig fast vid. Nånting att vara tacksam för. Nånting att tro på. Och nånting att spegla din resa i. Och nånting att känna dig helt fri i.

Kram Manuel Carl Angelino

Taggar: personligt

Kommentarer (0)  
Digga (0 medl.)  
 Anmäl  

Häng ut alla som säger bögjävel

Angelino
Vi tar det från början.. Ett år har gått och bloggen fick ta en paus. Var inte helt hundra på om jag pallade. Men visst. Det finns mycket att kämpa för och ett av de saker som betyder mest är hbtqia. Våra rättigheter och att stötta varandra även om det är svårt ibland.
Har varit i Norge under sommaren och så upp mig från det gamla jobbet och drog. Det var nog ett av de största besluten man tagit. Satsade allt och lyckades få en anställning på fartyg över sommaren.
Så en dag dök det upp en person bland "personer du kanske känner på Facebook. Det visade sig vara en av de som misshandlade mig.så pass att min näsa knäcktes 2006. Polisen lade ner detta trots att vittnen fanns och det fanns ingenting jag kunde göra. Och jag saknar ord för att beskriva hur det kändes och har känts varenda dag sedan då..
Så jag hängde ut han med bild och allt. Hängde ut aset på Facebook. Hängde ut han med ansiktet och berättade exakt vad som hände den där kvällen. Och på två dagar nådde det också gärningsmannen. Vänners vänner rök så att han försökt be om förlåtelse.. att han gör det även nu och vill att jag ska ta bort det.
Aldrig. Samma vecka kallar två främmande män mig för bögjävel på krogen och den enda plåtar jag. Båda två hängs ut dagen efter. Dom ska inte tro att det inte finns hårda konsekvenser för sitt handlande. Att man ska inte tro sig ha rätt eller finna det ostraffbart att slå eller hota oss.
Nu kryper de alla tre. Precis som fega kräk förtjänar att göra. Och blir jag anmäld för förtal så lycka till. Jag bryr mig inte ett skit om det. För ingen ska kalla varken dig eller mig för äckliga eller mena på att vi inte är värda att leva.
Att ha orkat dra upp denna stenen från mitt hjärta trodde jag aldrig att man hade kraften eller modet till. Men är förbannat nöjd och stolt över mig själv. Vill dom kalla dig för bögjävel så sätt ett pris på det. Är så trött på rättsväsendet som inte tar tag i det. Då gör jag som jag alltid har gjort.
Jag klarar det själv. Och från och med nu kommer jag alltid att hänga ut våldsbejakare. Män som hatar homosexuella. Män som vill göra oss illa. Från och med nu sträck på dig med. Markera. Säg ifrån. Ta kort eller filma dom. Dom ska inte tro att de kommer undan.
För det räcker. Räcker med hur många av oss som har slagits ner. Räcker med rädslan vi redan bär omkring på i våra egna liv. Det är inte oss som det är fel på. Inte vi som ska bära skuldkänslorna. Det är dom. Låt dom aldrig slippa konsekvenserna av sitt hånande och diskriminerande av oss. Häng ut dom bara. Och be dom dra åt helvete.

Taggar: personligt

Kommentarer (0)  
Digga (3 medl.)  
 Anmäl  

Några ord från mig på vägen... #2

Angelino  (uppdaterad av Angelino)
- Det underkända är ingenting emot det okända och tvärt om ibland. Det är inte alltid så lätt.. Ibland är allt du behöver att söka, för att finna. Att fråga för att få svar. Att pröva för att testa. Att försöka för att känna. Att intressera dig för att växa. Att våga för att veta. Att fundera för att planera.
- Att agera praktiskt för att förenkla. Att undersöka och utstudera. Att tillföra för att tillhöra. Att fortgå för att bistå. Att skolas för att aldrig spolas. Och att försöka igen. FÖR i det finns det alltid en poäng.

- Var inte rädd för att ta den långa vägen. Att ta trapporna istället för hissen. Låt aldrig livet trampa på dig. Du förtjänar ett liv i jämvikt med livet du redan äger och platsen för dig finns lagd fritt för nya steg som väntar dig. 

- Glöm aldirg det klara. Glöm aldirg det färdiga. Utan bara gå. Läsa. Räkna. Skriva. Det var inte så lätt alla gånger. Men du klarade det mer än motsatsen. Och i ditt liv så är du menad att självklart klara mer än tvärt om. Och du kan även mer än du behöver. 

- Det underkända är ingenting emot det okända. Och det överstrukna är ingenting mot det understrykta. Och som du vet är det hårda ingenting emot det mjuka ibland.

- Vi är ofta för tidigt ute med att ge upp. FÖR tidigt ute med att bestämma att vi inte duger eller kan. Kanske dömmer vi därför andra för snabbt? Så sluts dömma och börja drömma.

- För när du till slut når din hemmahamn kommer allt att växa i din hand. Och utan ångest blir ditt rena sinne och du kommer förstå att du smälte in. Och du kan leva allt mer som du vill önskar jag för dig. Minns den väg du gått. Då återvänder modet. Så var stark inatt.
Glöm aldrig vem du är.
DELA GÄRNA

Taggar: Ge aldrig upp

Kommentarer (0)  
Digga (0 medl.)  
 Anmäl  

SD: DÄRFÖR SKA DU ALDRIG RÖSTA PÅ SD!

Angelino
- Är SD Sveriges frälsare, räddningen för allt olaga insläpp och den enda stopp knappen för hålen på landets ficka? Nej knappast. Det finns fortfarande mycket mer sunda människosyner att åberopa. Enormt mycket mera respekt och kärlek att damma av.
- Vi behöver inte en mångfald av främlingsfientlighet. Inte heller en vildåker av farliga åsikter som ska låtsas gro till ett vansinne så ogallrat att inget hejd sedan ska gå att vidta.

- Jag vet, för du är en ärlig människa innerst inne. Du är sjukt förbannad på att nyanlända slipper göra ett jota för ett splirrans nytt hem. Gratis ditt och gratis datt. Förmåner som inga andra, medans både du, familjen, släkt och vänner tvingas vända på varenda krona. 

- Jag håller med dig. Det är ta mig fan förjävligt. Helt och hållet FÖRJÄVLIGT. Och vi vet, att återigen tar ovissheten taget om oron du vi ännu ett varv i frågorna står utan hejd på en mage som vrider sig över dagens nyheter.

Men det är nu du måste se upp;
- Det är nu du måste låta godheten råda över den röst du antingen kommer lägga eller inte. Ondskan vissnar men fröna dalar i vinden där de får nytt liv även på platser där de till slut slår sin avgörande rot för det alltid varit och innebär.

- SD vill bara minska invandringen? Nej de vill till att börja med skära ner på alla våra mänskliga rättigheter. Bara det borde få dig att rynka på pannan. Du kanske inte kan få biologiska barn och funderar på adoption? Glöm det om du inte är tillsammans med någon. 

- Du kanske är en hbtq person och vill gifta dig! Glöm det, SD vill göra det möjligt för präster att kunna neka er att bli vigda. Herre Gud vad löjligt och patetiskt. Jag älskar vem jag vill och det ska alla kunna få göra utan någon som helst diskussion eller försöka stoppa.

- Du får inte göra abort. Du ska får helt enkelt sämre och stramare rättframhet vem du än är. Du kommer alltså inte undan bara för att du är helsvensk eller ariskt vit eller något annat ytligt du väljer att snorka till dig om. Eller tänker du helt seriöst att du själv är någon att vara stolt över som ska hjälpa både idiotin, efterblivenheten, dumheten, det urkorkade, det knäppgökiga, det rasistiska och det nazistiska upp på egna ben? 

- En vettig och bördig politik ska fan inte bygga på att förblöda på intelligens och integritet. Det ska tvärt om vårdas och poleras. Ja faktiskt vara något utav det mest lojala och bästa för varje händelse och stund vi alla kommer trampa i. Det är så man grundar för en ljus framtid. Ja, det finns mycket mer att tillägga som du redan känner till..

- Att helt enkelt själv ta lärdom från vad vi inte ska ta med oss in i en bättre framtid. Vad vi är likaberättigade att kunna få och erkännas behålla. Vad ingen ska ta ifrån oss. Vilka vi är och vad vi är värda. Vi alla. Varför ska dumheten alltid leda oss bort från det. SD vill ta bort HBTQ reformen. En röst på dom är alltså det största hotet för oss. 

- Dumheten är inte huvudleden till kloka beslut. Och därför ska du aldrig rösta på SD.
DELA GÄRNA

Taggar: HBTQ jagärhär Våra Rättigheter

Kommentarer (0)  
Digga (1 medl.)  
 Anmäl  

ÖPPET BREV TILL ALLA NAZISTER!

Angelino
- Vi kan börja med att många svenska fåglar snarare är flyttfåglar och egentligen inte "svenska" fåglar.. Till att ifrågasätta hur nazisternas föräldrar låg runt med säkerligen olika kulturer innan de själva ens blev till. Till att skrika ut det högt; Inga nazister på våra gator! Till att klargöra, att det finns bara en ras av oss alla. Rasen människor.

Vi har alla mer likheter än olikheter. Så som sinnen, kropp, lungor, hjärta, hjärna, skelett, händer och fingrar. Ben och tår. Och ingen ska någonsin tro sig ha anledning att bestrida hur vi alla kom till genom att angripa våra totalt ofrivilliga dna och alla våra mänskliga rättigheter som vi alla olika människor byggt upp.

- "Älskade Sverige, må du alltid stå på olika ben. Må du alltid bevara all otrolig kunskap som så många olika människor planterat i den viktiga fristad du alltid sågs komma att bli för människor som behövde dig. Nämligen oss alla som är här nu" 

- Är du stolt Svensk? Stolt vit? Då borde du också vara stolt över den kontrast som bekräftar dig som sådan. Nämligen allt det som du inte är. För vad vore du utan tacksamhet mot allt som sätter din kontrast på kartan. Tänk på det! 

- Och till dig som är nazist. Vem hade du varit för 100 år sedan? Innan denna männisosyn ens existerade. Och varför ska andra männskor tvingas bekostas och tvångsbära det hatet som bara är ditt eget. Skärp dig!

- Du som är nazist. Du kommer aldrig undan med att vi alla männskor har 37 graders kroppsvärme. Att alla är födda med frihet. Att alla männskor är lika mycket värda. Att våra egna liv tillhör oss själva. Du klär dig inte i fördomar. 

- "Och till dig som behöver en bost av kärlek. Kärleken kommer aldrig stå oavgjort mot hatet. För kärleken är större. Starkare. Viktigare. Bättre. Och den segrar alltid. Och tillsammans ska vi alltid stå. Tillsammans som vi alltid har gjort genom alla svåra tider. För att förbättra livet också för de som är både vilsna och hatiska helt i onödan" 

- Du är kärlek. Du är vacker. Älska den du är och hjälp andra männskor att också kunna få känna samma sak. För vi har alla bara ett liv. Vi föds mot vår vilja och dör mot vår vilja. Så däremellan låt alla få leva som dom vill. I ett lugnt och fredligt och rättvist samhälle mot alla. 

- Din önskan som är viktigast för dig handlar egentligen inte ens om andra. Den handlar om dig själv. Och den önskningen kan bara omvärlden göra till verklighet om du behandlar din omvärld med respekt. Acceptera andra! Man kan aldrig bli respekterad om man inte visar respekt mot andra. Och så är mänsklighetens lagar;

- Att älska och därmed älskas. Eller att hata och därmed hatas. För våra liv går inte ut på att lägga oss i andras liv. För vi har redan varsitt liv. Ett eget liv som vi alla ska kunna få stöd och skydd i. Vänd aldrig människokärleken ryggen. Du kan så snabbt stå ensam mot en mer fruktad och kall värld snabbare än du tror.

- Stolthetskomplex? Lägg ner. Ingen är mer svensk än bergen som stod i våra fjäll redan innan Sverige blev till. Och inlandsisen som formade dom invandrade från nordpolen. Och på den vägen är det. 

- Och vi kommer aldrig låta hatet eller trångsyntheten, opåläsligheten eller er otillämpning ha någon som helst talan. För kärleken har och äger alltid det sista ordet. Och vi är kärlek. Ja vi alla är kärlek. Även du.

- Nazist? Nej. Det är inte vad du är. Du är en människa som behöver ta hänsyn och skaffa dig en sann självrespekt. Ta hand om sig. Och säga nej till mer av den hjärntvätt du utsätts för. För du är värd bättre än att tro på att du inte förstår bättre än såhär......

Sorry... men så är det.
DELA GÄRNA

Taggar: politik religion samhälle dela gärna

Kommentarer (1)  
Digga (1 medl.)  
 Anmäl