81.558 medlemmar 2.725 inloggade
Logga in Bli medlem
Qruiser
Life is a DRAG!
"BEHIND THE DRAG…
Blogg
Ooh aah, just…
Kokande...
Blogg
Ooh aah, just…
Kvällslektyr...
Blogg
Stockholm 20/3
Bitter Pills
Gaymap

blog.qruiser.com
Jag bloggar på Skandinaviens största gay- och queercommunity Qruiser. Bli medlem du också!
Kaappihomon elämää
Ja kun yö
saapuu.
Istun hetken ja
mietin.

Sitä kaikkea,
mitä menetin.
Sitä, joka minua odottaa.

Ja sitä, että miksi
minuun sattuu niin
paljon.
Kille, 33, Raumo
 
Kategorier
Senaste inläggen
Kalender
«
Ti 1 To Fr
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Widgets
Statistik
Blog id: 2162

Ote lipsuu.

KiroilevaSika
Tänään peilistä katsoi täysin toisenlainen ihminen. Niin erilainen kuin vuosia sitten. Vielä silloin hänen silmänsä näki toivoa. Uskoi ja unelmoi. Se etsinyt ei virheitä. Ei pelännyt avata katsettaan ja todella nähdä. Vielä silloin se tunnusteli poskiaan. Punaisia pehmeitä. Silitti hiuksiaan. Sileitä ja niin kauniita. Ja piteli käsissään huomista. Ja odotti. Innokaasti aina. Koska huominen tarkoitti uusia seikkailuja.
Tänään peili kuvaa surua. Se heijastaa pelkoa. Se näkee vain virheitä. Niitä, jotka estävät elämästä. Silmät näkevät yksinäisyyden. Kaiken katoavan. Häilyvän väreilevänä. Haalean voimattomana.
Tuntuu, että ote lipsuu. Kuin kädet eivät enää kantaisi. Jalat eivät kuljettaisi. Kuin huominen olisi pelottava. Haaste, josta selviytyä. Se ei enää pidä sisällään seikkailuja. Se on vain yksi päivä monista, joka pitää suorittaa. Mitä tapahtui? Milloin hymy vaihtui pelkoon, milloin nauru itkuun? Milloin päivä yöksi? Milloin aamu illaksi? Pohdin, onko tämä nyt sitä, jota olen vai olenko vain eksynyt. Ja jos olen hukassa, miten oikein löydän kotiin takaisin?
Kommentarer (0)  
Digga (0 medl.)  
 Anmäl  

R niin kuin..

KiroilevaSika  (uppdaterad av KiroilevaSika)
En todellakaan osaa sanoa mistä se kaikki alkoi. Se tunne vain tuli jostakin. Ehkä se on sitä kaipuuta hyviin aikoihin. Kun maailmassa kaikki oli vielä kovin saavutettavissa. Ei ollut pelkoa. Sitä todellista pelkoa omasta jaksamisesta ja siitä, että tulevaisuus ei ole sitä, mitä tahtoisi sen olevan. Mutta olen todella kiitollinen nostalgisista hetkistä. Vaikka välillä ne ehkä enemmän ahdistaa, kuin nostaa iloisia ajatuksia.
Mutta silti. Rohkeana palasin ajassa taakse päin ja päätin viettää kolmen tuotantokauden 1990 ja 2000 luvun taitteessa (tai juuri aloitin sen viettämisen :) Mietin hetken, miksi tämä sarja olikaan jäänyt niin mieleeni. Mikä siitä tekikään niin erikoisen ja mielenpainuvan. Mutta kyllä. Se vaati vain muutaman minuutin (tai oikeastaan yhden kuvan) katselemisen kun se tietty fiilis valtasi koko kehon. Se tunne oli nimeltään Jason Behr. Yksi monista ihastuksista. Toisaalta toimii edelleen, joten ehkä ne mieltymykset eivät tosiaan ole kovinkaan paljon ajan kuluessa muuttuneet. Toisaalta sarjaa, siis totta kai puhumme Roswell -sarjasta (!) ei voi muuta kuin kehua. Ja jotta koko paketti olisi täydellinen nuoruusvuosien osalta, Didon esittämä tunnusmusiikki kuului ehdottomaan suosikkilistaan. Ihan, koska se herätti vahvoja tunteita. Ja edelleen. Ihan totta. Jälleen maksaisin mitä vain, jotta pääsisin niihin hetkiin, kun tunsin ihastumisen, rakastumisen, onnellisuuden ja mahdollisuudet ihan omissa käsissäni. Mitä vain, että nuo illat olisivat todellisia ja juuri nyt tässä. Joskus mietin, miksi menneisyys tuntuu usein niin paljon paremmalta, kuin kaikki se tuleva, joka odottaa edessäni? Miten saisin käännettyä kaiken ympäri ja näkisin, että vielä on aikaa rakentaa uusia tunteita, jotka muistuttavat juuri tätä "Roswell" hetkeä. Se on kai kysymys, johon minä ainoastaan osaan vastata. Mutta olkoon, eletään hetki ajassa, joka oli todellakin hyvä.
Kommentarer (0)  
Digga (4 medl.)  
 Anmäl  

Ajattele.

KiroilevaSika
Tämä viikko on ollut jälleen kuin matka tuntemattomaan. Käsittelin tunteita yli ymmärrykseni. Kadotin monta kertaa suuntani, menetin hermoni ja irroitin tulevaisuuteni kaikesta mahdollisesta. Olin valmis luovuttamaan. Ja jos olen rehellinen - olen edelleen kovin vaisu kohtaamaan edes huomista saatikaan miettimään tuntia kauemmas. Moni ei sitä ymmärrä. Sitä, kun todella menettää suurimman osan itsestään ja siitä, mitä joskus oli. Kohtasin liian monta hetkeä, kun joku toinen ajoi minut alemmas. Ei ole sanaa sille tunteelle, joka jälleen murtaa minut itkemään. Pelkäämään ja luovuttamaan. Eikä ole pelastusta ihmiselle, jonka toivo on myyty halvalla.
Maailma on jälleen hurjan tumma. Kuin pimeä talviyö. Ainoa, joka valaisee tietäni on kylmänä valaiseva kuu. Jopa tähdet piiloutuvat pilviverhon taakse epäillen onnistumistani. Ja tunnen. Jokainen uloshengitys pitää sisällään iloisia ajatuksia. Ne muodostavat kasvojen eteen kalpean höyrypilven, josta en saa kiinni. Joka hetken leijailee silmieni edessä kadoten pimeyteen. Ja kun vedän keuhkoni täyteen, en tunne mitään. Kuin elämänhaluni katoaisi jokaisella rintakehän painalluksella. Se, joka hetki sitten piti minut elossa, tappaa minut nyt hitaasti.
Joskus koin, että luovuttaminen tietyistä asioista vapauttaisi minut pelosta. Että osaisin päästää irti saavuttamattomissa olevista haaveista. Että ymmärtäisin tavoitella jotakin helpompaa. Realistisempaa. Mutta mikä murtaa minut on se, että tahdon silti sen kaiken. Josta haaveilen. Jota pidän tärkeänä. Rakastan ja jota etsin päivin ja öin Ja silti ymmärrän, etten voi koskaan sitä saada. Pelottaa hirveästi, että vielä vuosienkin jälkeen seison samoissa kengissä. Että kuljen samoja polkuja ja pelkään samoja asioita. Että haaveet eivät ole lähempänä. Että ne ovat kauempana kuin tänään. Jos osaisin todellakin päästää irti, olisiko huominen helpompi? Vai katoaisiko elämästä silloin se viimeinenkin tarkoitus ja elämäni loputon aika olisi vain kova kuori, jonka sisällä ei olisi enää sydäntä? Että silmät näkisivät mutta eivät tuntisi. Että mieleni kysyisi muttei kukaan vastaisi.
Silti. Tänään, vaikka kaikki tuntuu jotenkin paljon raskaammalta, toivon edelleen, että joku päivä voisin nähdä edessäni sen kaiken, josta juuri nyt olen valmis irroittamaan otteeni.
Kommentarer (0)  
Digga (0 medl.)  
 Anmäl  

No ehkä kerran.

KiroilevaSika
No ehkä sitä voi muutaman kerran ihan itsekseen uppoutua ajatuksiinsa. Inspiroitua ja rakastua. Siten jotenkin pinnallisesti ja tietäen eron nyt ja huomiselle. You know. Jokaisella on oikeus päiväuniinsa <3
Kommentarer (0)  
Digga (3 medl.)  
 Anmäl  

Maailma on kaunis.

KiroilevaSika  (uppdaterad av KiroilevaSika)
Ja vaikka edelleen istut yksin. Vaikka katsot kauemmas tuntien surua. Kuolemattomien puiden alla. Kuiskaten ajatuksiasi tuulelle. Ihaillen aamun utuista peltoa. Itkien huomiselle, nauraen eilistä. Ja haikeana ajatuksiesi kanssa keskustelet keskeneräisestä. Niin moni painaa päänsä tyynylle, nukahtaen haaveisiinsa. Heräten elämäänsä. Tuntien tuskaa saavuttamattomista. Eläen levottomasti. Ja murehtien loputtomasti.
Maailma on kaunis, kun hiljaa sitä katselet. Kun osaat vain päästää irti. Kun edelleen sen puolesta taistelet. Olit yksin tai yhdessä, olet silti tärkeä. Ja kaiken keskellä oman itsesi meille säilytä.
Älä välitä. Kun kuuntelen ehkä kauniimpia lyriikoita, jotka muistuttavat. Jotka hiipivät sydämessä. Jotka runoilevat kyynelissä. Tanssivat surullisella poskipäällä. Älä silti koskaan päästä irti. Joku kaipaa sinua.
btw, tää ei ole promootio. Varsinaisen hyvää esittäjää sanoille en vain löydä. En vain, vaikka Loiria joku ehkä voisi ehdottaa. Otetaan siis pätkä, jonka takia tämäkin biisi pääsi yhteen tunnepitoiseen hetkeen.
Kommentarer (0)  
Digga (0 medl.)  
 Anmäl  

3rilaisuus.

KiroilevaSika  (uppdaterad av KiroilevaSika)
Toisinaan pohdin mitä on erilaisuus. Olla erilainen. Tämä sana kun hyppää esille kahdessa tilantessa. Se toisinaan sanotaan ihmiselle hyvää tarkoittaen, toisinaan se on vain irvikuva, pilkka. Mutta mitä todella on erilaisuus, erilaisuutta, olla erilainen. Onko se ulkonäköpainotteinen, vai persoonaan viittaava sana tai määritelmä? Onko se sanottu hyvällä vai pahalla. Loukatakseen vai korostaen toisen ihmisen kiinnostavuutta. Se varmasti riippuu niin sanojasta kuin tilanteesta. Mutta sanana. En oikein ymmärrä. Jokainen meistä kun on syntymästä asti erilainen.
Siitä on nyt hetki, kun satuin katselemaan tylsän illan piristykseksi britannian x-factoria. Saatan toisinaan kuluttaa tosi teevee sarjoja, vaikkakin vain ja pelkästään talentti pohjaisia, todellisia tai ainakin todenperäisiä. Jokainen temptation ja nakudeitit ei sytytä millään tasolla. Oikeastaan vihaan sitä feikkiyttä, mikä loistaa niistä. Anyway, asiaan. Factorissahan oli koelauluisa ihana SADA VIDOO, jonka joku tuntee tai siis tietää. (Katso koelaulu tästä!) Toiset eivät ole kuulleetkaan. Mutta sillä ei ole merkitystä. Millä on, on se fakta, että ensimmäistä kertaa tajusin todella mitä on erilaisuuden takia pilkkaamista tai lokeroimista. Ilkkumista ja tuomitsemista. Ja nyt tarkoitan ihminen ihmiselle. En ole elänyt kuplassa, joten tiedän mitä syrjintä on. Mutta peräkylän poikana on tunnustettava, että juurikaan ulkonäköön tai elämäntapa -tyylistä pilkkaamista meillä ei juuri esiinny (poikkeus on mutta en ota sitä tällä kertaa esille).
Katselin tosiaan koelauluja ja hymisin ja iloitsin niin hyvistä kuin huonoista. Mutta sitten. Sitten saapui tämä itselleen rehellinen ja omalla tyylillä ja taidolla elävä ihminen tuomareiden esiin. Tiedän, ehkä se ei ole tyypillistä kokea olevansa elävä nukke. Ehkä itsekin saattaisin kysyä uudelleen "anteeksi siis miten oli" mutta se, että sinut tuomitaan hulluksi, onkin jo asia erikseen. Hmm, mietin. Onko se väärin uskoa johonkin. Olla jotakin josta kenellekään ei ole mitään haittaa. Että se tekee sinun elämästä elämisen arvoisen. Että silti pystyt pysymään ajassa mukana. Ettet tipu yhteyskunnasta ulkopuolelle - lukuunottamatta sulkeutuneiden ihmisten mielipiteitä ja käyttäytymistä. Ensimmäistä kertaa silloin mietin todella - mitä on erilaisuus ja miksi se tuomitaan?
Jos jostakin syystä ilta (tai jokin tulevista) on sen verran tylsä, että ihan sivistääkseen itseäsi, saattaisit tutustua tuohon laulajaan ja hänen tarinaansa suosittelen tutustumaan SADA:sta kertovaan dokumenttiin. Vaikka ihminen ei itsessään herätäkään kaikissa tunteita, dokumentti muistuttaa hyvin siitä, miten meitä toisinaan kehoitetaan elämään täysin omien halujemme vastaisesti. Dokumentti myös muistuttaa, että toisinaan on vain puskettava läpi tuomitsevien ihmisten ja elettävä rehellisesti itselleen. Välittämättä toisten mielipiteistä. Joten do it. Katsele jos tuntuu siltä. Ja heitä vaikka komenttia alle. Mitä ajatuksia dokumentti sinussa herätti vai herättikö yhtään mitään?
Kommentarer (0)  
Digga (0 medl.)  
 Anmäl  

Ideologia-vapaa mudcake.

KiroilevaSika  (uppdaterad av KiroilevaSika)
Pakko suositella. Vaikka onkin sattumalta vegaaninen, en tahdo ojentaa saatika pyytää noudattamaan kenenkään toisen ideologiaa kuin omaansa. Siihen on sinulla ja minulla oikeus. Mutta jos koet sormiesi sopivan jauhoihin ja ranteesi suosii sekoittamaan, on loistava tilaisuus muokata perinteisen Runebergin tortun olemusta ja makua. Vaikka vivahteet taipuvat tuttuun herkulliseen makuaistiin on muoto, ulkonäkö tuskin niin kaunis, mutta maultaan ihana. Ja totta kai, vaikka pääasia se tässä kohtaa ei ole, vegaaninen tuote on ystävällinen meille jokaiselle.

Kommentarer (0)  
Digga (0 medl.)  
 Anmäl  

Täydellinen.

KiroilevaSika
Asia, josta olen varmasti toisinaan kirjoittanut, mutta se vain yksinkertaisesti nousee ajatuksiini kovin usein. Varsinkin kun seisot hiljaa peilin edessä tutkien kärsineitä kasvojasi. Katsellen jokaista epätäydellistä piirrettä mietit, miten minä voisin sopia siihen kuvaan, jonka media sanoo olevan määrite täydellisyydelle. Ei kukaan voi väittää, etteikö käsite täydellisyys olisi olemassa. Sille kun on selkeä määritelmä. Sitä voidaan mitata ja sitä etsitään kuin kadonnutta unelmaa. Se vaikuttaa meihin, se määrittelee miten me näemme maailman ja itsemme. Ja mietin. Miten voinkaan sanoa ettei ole täydellisyyttä. Että se olisi vain illuusio, joka meille syntyy median luoman kuvan ympärille. Kun meille sanotaan asia tarpeeksi usein, me alamme uskoa siihen tutkimatta omaa ymmärrystä ja mieltymystä. Me unohdamme mitä me itse haluamme ja uskomme siihen, mitä meille kerrottaan, että meidän kuuluisi haluta. Rohkenen siis sanoa. ei ole täydellisyyttä. On vain vääristynyt kuva ja media, josta meidän on osattava päästää irti. Ja todella nähdä.
Häpeillen. Tiedän, että asia ei koskaan ole kovin yksinkertainen. Olen itsekin pohtinut usein sitä mitä haluan. On usein vaikea erottaa faktaa fiktiosta ja siitä, mitä itse ajattelen ja mitä maailma tahtoo minun ajattelevan. On todella vaikea välillä piirtää viivaa niin haaveiden ja todellisuuden välillä. Siksi en koskaan ylläty, kun joku uppoutuu omiin virheisiinsä. Koska tiedän mitä se. Koska elän niitä hetkiä päivittäin.
En tahtoisi nyt upottaa omaa laivaani mutta teen sen silti. Erittäin täydellisenä (!) esimerkkinä alta löytyvissä kuvissa kiteytyy se asia, josta koitan päästää irti. Silmäni kun puhuvat kirkkaina. Ne rakastuvat. Jokaiseen piirteeseen ja hiussuortuvaan. Jokaiseen asentoon ja muotoon. Mieleni taas asettelee hänet sänkyni sivulle. Niin, että mahdun juuri hänen viereensä. Maksaisin mitä vain, jotta olisit siinä. Oikeana ja ikuisesti. Mutta. Onko tämä sitä, mitä todella tahdon? Onko tämä se ihminen, joka todella tekee minut onnelliseksi? Kun katson kuvia mietin, onko minulle opetettu uskomaan jotakin vai onko tämä todella sitä mitä haluan? Ja juuri tämä epävarma viesti. Juuri nämä epämääräisesti muotoillut ajatelmat, joita meille kerrotaan läpi vuorokauden, synnyttää epävarmoja ja pelokkaita ihmisiä, jotka pakenevat jopa omaa itseään ja toisia. Jotka uppoutuvat koskettelemaan omia epätäydellisiä kohtia ja uskomaan, etteivät ole minkään arvoisia.
Ja pelkään. Jos minä alan uskoa itse siihen, että tämä on sitä mitä haluan, miten helvetissä minä sovin kenenkään toisen ihmisen elämään? Minusta kun ei edes väkisin saa miestä, joka muistuttaisi edes pimeässä jotakin näin kovin "täydellistä".
(Kuvat: Nyle DiMarco)
Kommentarer (0)  
Digga (3 medl.)  
 Anmäl  

Call me by your name.

KiroilevaSika  (uppdaterad av KiroilevaSika)
Se hetki, kun jokin tuntuu niin turvalliselta. Jotenkin hirveän tutulta ja kodin omaiselta. Mutta silti niin vieraalta. Joltakin jota olet etsinyt, mutta et koskaan kokenut. Et ole koskaan saavuttanut, vaikka olet koko elämäsi sitä etsinyt.
Call me by your name. Jotakin niin pehmeän kaunista. Tutun turvallista ja polttavan lämmintä. Jotakin, joka laittaa unelmoimaan. Ja pelkäämään. Hymyilemään ja itkemään. Joka muistuttaa menetetyistä ja saavuttamattomista. Jos vielä et ole jostakin syystä päässyt virallisesti sitä näkemään - odota. Ja kun se tilaisuus tulee ota kiinni. Harvoin suosittelen, mutta tällä kertaa en voi jättää sanomatta. Mene, koe ja rakastu.
Ja jos tarvitset seuraa, lähden mielelläni mukaan. Jokin pieni pala minusta jäi unelmoimaan loputtomasti jopa lopputekstien jälkeenkin. Ja tahdon sen osan minusta takaisin. Vaikka tiedän. Se ei palaa enää kotiinsa. Se vain uppotuu yhä syvemmälle haaveisiinsa. Elokuva joka todella liikutti.
Kommentarer (0)  
Digga (5 medl.)  
 Anmäl  

Raha.

KiroilevaSika  (uppdaterad av KiroilevaSika)
Tasapainotellaan. Seistään veitsenterällä. Istutaan kesäisin puutarhassa. Talvisin palellaan viltin alla. Ja maailma lepää. Se nukkuu ympärilläsi, herää toisille öisin. Kun joillekin aamuaurinko kuiskaa. Päivät, viikot ja kuukaudet kuluvat. Olit siinä tai et, maailma elää.
Vuoden alku muistuttaa jälleen, kuinka rahalla on suuri osa jokaisen nykyihmisen arkea. Se pyörittää lähes kaikkea, sanoit mitä tahansa. Se pitää sinut kiinni arjessa. Mahdollistaa yrittämisen ja elämisen. Se rakentaa unelmat, se pitää todellisuuden pystyssä. Se kantaa sinua, kuljettaa ja rutistaa kädestä. Ja kun päästät siitä irti, se ei ota kiinni. Se jättää ja unohtaa. Se ei anna anteeksi. Ei kutsu kahville, ei yökylään. Se rankaisee virheistä. Ottaa kaiken, jos yhtään yrität sitä juosta pakoon. Se on kylmä ja kova, vaikka sillä voi ostaa rakkautta. Vaikka se pitää sinut elossa.
Tänään jälleen nukahdin suuren laskupinon alle. Se paperinen hauta, jonne moni eksyy tahtomatta, tuntui hullun turvalliselta. Se alla kun oli lämmin, eikä kukaan nähnyt minua. Mutta se tunne kesti hetken. Jokainen saapuva eräpäivä muistutti minua lähestyvästä ahdingosta. Tili kun näytti miinusta. Ja vaikka kuinka yritin asettaa kirjekuoret tärkeysjärjestykseen, epäonnistuminen oli varmaa. Illan pohdittuani ja itkettyäni piirsin jo huomaamatta hymyileviä kasvoja kirjeiden vasempaan yläkulmaan, jotta avaaminen tuntuisi jotenkin iloisemmalta. Eihän hymy ole koskaan pahasta. Sanotaan, että raha ei tuo onnea. Ehkä se todella ei tuo sitä aitoa ja rehellistä, mutta kuka siitä välittää, kun käyttämäsi rahalaitos ei aina muistuttaisi varattomuudesta.
Toisaalta. Loppujen lopuksi tajuan, että tämä kaikki on vain maallista. Vaikka se todellakin toisinaan lyö sinut lujaa alas pohjalle, se kaikkein tärkein ei ole siinä hetkessä, kun tilisi saldo näyttää tyytyväiseltä. Se ei ole myöskään hetkessä, jona tilaamasi tuote saapuu kotiin. Se ehkä helpottaa. Se ehkä hetken myös naurattaa. Mutta minä. Minä mietin mikä tekee minut onnelliseksi. Se ei ole hetki, kun saan palkkani. Se ei ole hetki, kun saan tilaaman tuotteeni. Se on hetkessä, kun katsot minua. Se on hetkessä, kun minä kosketan sinua. Se on pieniä ja unohtumattomia katseita. Se on siinä ajassa, joka on täynnä rakkautta.
Mikko Nousiainen..
Kommentarer (0)  
Digga (0 medl.)  
 Anmäl