107.582 members 5.229 online
Log in Become a member
Qruiser
Manchester 10/4
Vanilla
Gaymap
Manchester 10/4
Coyotes Bar
Gaymap
Manchester 10/4
Tribeca
Gaymap
London 10/4
Eagle London
Gaymap

blog.qruiser.com
I blog on Scandinavia's largest gay and queer-community site, Qruiser. Be a member too!
Kaappihomon elämää
Muista, että elämä
ei odota.
Jos et pysy kyydissä,
menetät enemmän,
kuin saavutat.

Ota siis kiinni,
ja nauti kyydistä.
Guy, 30, Rauma
 
Categories
Latest entry
Calendar
«
Mon Tues Wed Thurs Fri Sat Sun
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Widgets
Statistics
Blog id: 2162

Pala taivasta.

KiroilevaSika
Tässä valkeiden aamujen ja tummien iltojen alla käsieni valloittamaton liike tahtoo tuntea kauniita asioita. Ne etsivät sitä, josta pitää kiinni. Joka ei hajoa, joka särkyä ei tahdo. Pudotan sinut, mutta otan vastaan. Olet voima, jonka palaset takertuvat minun särkyneiden unelmien väliin ja pitävät minut pystyssä. Olet tuuli, loputon, vailla päämäärää. Mutta jokainen syksy palaat luokseni. Olen kaivannut hetkiä, jona voisin sanoa sinulle niitä sanoja, joita opettelen peilin edessä. Joiden ääneen sanominen nostaa tunteet pintaan, laittaa ihon kananlihalle. Olen kaivannut kosketusta, joka naurattaa, jonka alla tunnen itseni taas ujoksi. Ja katseita. Toivon löytäväni ne silmät, joiden herkkä ja peloton valo laittaa minut voimattomaksi. Jotka rakastavat ja etsivät katsetta takaisin. En ollut koskaan kaivannut sinua, mutta loputtomasti olin etsinyt niitä tunteita, joita sinä herätit minussa. En tiennyt oliko se tähdetön yö, mutta tunsin olevani puolinainen. Tunsin olevani vailla sitä voimaa, jota synnytit pimeinä hetkinä. Joka valaisi tieni kotiin, oli syy kaikelle, jota tein. Tunsin olevani vailla tarkoitusta elää, asiaa, jonka takia edelleen heräsin. Jota vailla unettomat yöt tuntuivat yksinäisiltä. En antanut tilaisuutta. Tahdoin uskotella itselleni olevani onnellinen. Etten ollut ilman mitään, kaikki, mitä kaipaisin, oli käsissäni. Mutta silloin tunsin tietämättömyyttä. Katsoit minua. Katsoin silmiäsi ja tunsin sen tunteen, jota piilottelin lehtipinojen alla. Jonka luulin jo hukanneeni. En tiennyt, kuka olit ja minne olit menossa. En osannut kysyä, en saanut edes sanoistasi selvää. Olit jotakin, jota pelkäsin. Olit asia, jota en koskaan osannut kaivata ennen kuin olit siinä.Liian lähellä ja liian todellisena.
On helppo hyväksyä. On helppo unohtaa asioita, joita pelkää kohdata. En tahtonut ymmärtää, että kipeimmät unelmat ovat niitä, joista saisin eniten. Jotka pitävät minut ihmisenä, elossa. Annoin usein yksinäisyyden saapua luokseni. Pidin sitä ystävänä, koska se ei ikinä sanonut vastaan. Se oli luonani, kun pyysin jäämään se riisuutui ja jäi viereeni. Vaikka en koskaan tuntenut sen kosketusta, se oli läsnä. Vaikka lämpöä se ei hehkunut, tunsin silti kylmyyden. Joskus ajattelin, että tahdoin vain tuntea. En määritellyt itselleni sen enempää asiaa, olin vain ihminen, joka tunsi jotakin. Ja se oli tarpeeksi. Ja kun vuodet juoksivat. Kun pyöritin aikaa ympärilläni en osannut enää erottaa niitä ajatuksia, jotka joskus taistelivat keskenään. Niin, helppo oli antaa periksi. Antaa asioiden olla niin kuin ne olivat. Tiesin, se ei satuttanut minua. Se oli tunne, jonka kylmyys turrutti minut liian moneksi vuodeksi.Se oli aina ollut ja tiesin, se tulee aina pysymään vierelläni. Ehdoitta.
Mutta jossakin vaiheessa; En tiedä syntyikö se sinun katseestasi vai kosketuksen kaipuusta, olin taas muuttunut epäileväksi. Jokin puhui minulle, ääni tuntematon kehoitti kokeilemaan. Se puhui usein, lyhyitä lauseita se lausui. Se kertoi tarinoita, rakkaudesta ja lämmöstä. Asioista, joita en uskaltanut kohdata. Niin monta kertaa pyysin sitä lähtemään. Sanoin sille, älä satuta, älä aja minua kohti valoittamattomia meriä. Monta kertaa sanoin, älä jää, pois juokse luotani. Mutta vain muutamien lohduttomien öiden jälkeen se palasi. Niin monta kertaa pyysin, mutta aivan kuin auringonnousu, se taas saapui. Ajan kuluessa aloin tottua sen olemassa oloon. Pitkään tunsin pelkoa. Olin kovin epäilevä, kritisoin usein sen sanoja. En uskonut, vaikka kuin se koitti uskotella. Niin monta runoa se lausui, jotka kaikki päättyivät onnellisesti. Joiden sävy oli vaaleanpunainen. Mutta vastasin vain sanoilla. En koskaan ajatellut, mitä se koitti minulle kertoa. Niin, totta kai tiesin, mutta en vain kehdannut tunnustaa pelkoani. Sitä, että sanojen lämpö tuntui kovin kauniilta. Viikkojen, kuukausin ja vuosien ajan se riisui minua. Se puki minut uudelleen ja kun olin taas kotona, se aloitti uudelleen. Nyt ymmärrän. Se hetki, kun saavuit minun maailmaan, oli uuden alku. Nyt näen sen. Ja tunnen ja pelkään. Pelkään enemmän kuin ennen. Enemmän kuin koskaan ennen.
En tiedä, koska uskallan täysin tunnustaa sen olevan jotakin, jonka tahdon elämääni. En tiedä, koska olen itselleni täysin rehellinen ja tunnustan sen asian, jota eniten kaipaan. Niin vaikea on olla rehellinen. Itselleen. niin vaikea on tunnustaa olevansa puolitiessä. Tahdon sitä yhä enemmän. Janoan sitä yhä enemmän. Ennen jokainen aamu oli vain vanhan loppua. Nyt, kun aurinko valaisee lattiani tunnen, kuinka jokainen hetki on jonkin uuden alkua. En sano olevani valmis. En tohdi tunnustaa olevani tarpeeksi vahva. Mutta olen silti täysin tietoinen siitä, mitä olen ollut vailla. Tiedän nyt, mitä tarvitsen.
Comments (0)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Vaihtoehtoinen loppu.

KiroilevaSika
Ei ihmisen ole tarkoitus kantaa hartioillaan maailman murheita. On meidät tehty hymyilemään ja laulamaan. On vaikea katsoa ja kokea turhamaisuutta, koska toivoo ymmärtävänsä ihmisen hyvyyttä. Surullista on kuulla kaikua loputtomasta itkusta pohjolan laakeilla aroilla. Kun tietää, että on kykenemätön tarttumaan siihen ja parantamaan haavoja. On raskaan pelottavaa surra mennyttä silloin, kun pelkää tulevaa. Kun ei näe kauneutta, kun ei ymmärrä. On puuduttavaa katsoa tähtiä, tuntea niiden kauneutta silmissään tietäen, että jossakin, kaukana sinusta ja kätesi ulottumattomissa, joku edelleen turmelee totuutta. Tahtoisin antaa itselleni anteeksi, mutta en osaa kertoa sanoin, miten epätoivoinen olen. Itseen pettynyt, niin viaton sisältä. Ja kovin kylmä ulkoa.
Toivoisin tietäväni tulevaisuuden tuoman, unohtaa menneisyyden. Haluaisin kokea ne haaveet, joita usein ajattelen. Kokea kaiken, joka muuttuu mielikuvissa elämää rohkeammaksi tarinaksi. Mutta ihmisen on levoton mieli. Se turmelee kaiken, jossa on hyvä olla. Niin sanomattoman toivotonta on ymmärtää. Käsittää oman tilanteensa tässä vuolaassa virrassa. Niin, toivon suuresti jotakin, johon koskaan en usko pääseväni. Vaikka se ei ole mahdotonta, on se vielä kovin kuvitteellista satua. Sellaista, jota sydän ja järki eivät voi vielä yhdessä ymmärtää. Jotenkin maailmasta on tullut vaikea. Sen kanssa yhteistyö toimii huonosti, joskus yhteisen matkan katkeaminen tuntuu lohdulliselta. Niin usein sanon itselleni, etten toivo. Etten halua, etten tahdo. Koen niin vapautuneeksi itseni hetkinä, kun ymmärrän luovuttaa. Yrittäminen kun on niin raskasta. Käsittää asioita, joita toivoit, jotka koet vielä edelleen niin häilyvyksi.
Mutta on aikoja. On niin levottoman kaunista tuntea jalkojesi loputon kiire. Kuinka ne koittavat juosta sinne, minne mielesi tahtoo sinun kotisi rakentavan. On pelottavaa antaa ajatuksillesi vallan, kun tunnet suurta vääryyttä uskoa.
Niin. Kysyn harvoin enää itseltäni, missä haluan olla. Mitä haluan omistaa, miksi haluan tulla. On asioita, jotka sytyttävät edelleen tunteeni palamaan. Jotka kertovat minulle rakkaudesta ja siitä, joka määrittää elämän. Annan itselleni niinä hetkinä anteeksi. Ymmärrän, että ihminen on vain heikko ja kovin helposti harhaanjohdettavissa. On helppo vakuutella, vääristellä totuutta. On niin helppo syyttää. Sanoa sanoja, joilla ei ole totuuden pohjaa. Mutta milloin loppuu tie? Milloin mielesi tahtoo sanoa vain satuja, jotka laittavat sinut itkemään? En tunne löytäväni sitä, mitä salaa haluan. En usko enää, että tulen koskaan oppimaan tai edes ymmärtämään itseäni. Se on vain niin vaikeaa joskus.
Voisin antaa itseni uppoutua kosteaan itsesääliin, johon ihmisen on helppo hukuttaa viimeisetkin tunteensa. Mutta en sitä tee. En koskaan lopeta elämistä. En koskaan lopeta uskomista juonen käänteisiin ja vaihtoehtoisiin loppuihin. Juoksen edelleen metsän villiintyneillä poluilla etsien sitä valkeaa aamunkoittoa, jona usva muotoilee kuvaksi elämäsi onnellisimman hetken. Hetken, johon et silloin uskonut. Jota et koskaan kokenut tai jota et edes koskaan uskaltanut tavoitella.
Comments (0)  
 Report  

Rakasta.

KiroilevaSika  (updated by KiroilevaSika)
Pienen pieneen asentoon, ryhditön ruumis taipuu. Koskevat polvet rintakehää, silittää sormet selkää anteeksiantavasti. Jalanpohjat koskettavat kyynärpäitä, hiuksia voi jo silittää varpailla. On maailma kuoreni ulkopuolella. Ja ainoa lämpö, jota tunnen, on käsieni lämmin syli. Niin anteeksi antavasti suljen silmäni, kurkoitan unessani taivaan portteja, joiden takana elämä on kevyttä. Jalkojeni alle rakentuu pilvistä ohuita polkuja, joita pitkin kulkiessa maailma on kämmenieni ulottuvissa. On rikkautta, se muodostuu sanoista ja teoista. Niiden konkreettista olemassa oloa ei kukaan tunnista. Köyhät ovat värikkäitä, rikkaatkin tiputtelevat kultakolikoitaan läheisen lammen aaltoja rikkoen. On tasavertaisuutta ympärilläni. Ei ole surullinen yksin pöydässään, nauraa iloisesti yhdessä vihamiehet. Tanssiin ryhtyy niin aikuiset kuin lapsetkin, kukaan ei katso tuomitsevasti. Anna aikaa, kuiskaan korvaani, ihmisten onni on kovin tarttuvaa. Anna tukea, kuiskaan itselleni, koska täällä voin nojata tuntemattoman olkapäähän. En toivo, että herään, vaikka jäseneni pakottavasti liikkuvat. Levoton on keho, joka ei vielä saa unta, uneton on mieli, joka murehtii. Niin lujemmin siis rutistan silmiäni ja toivon saavani vielä kiinni. Mutta usvan lailla katoaa se silmieni edestä, luomieni välistä valo rikkoo mielikuviani. On todellisuuden tunne pelottava.
Pyöriessäni kasvavan itsesäälin metsässä yritän uhmakkaasti löytää ajatuksistani sitä yhtä ja oikeaa. Niin mustavalkoisten, kovin lyhyiden sanojen myrsy riehuu ympärilläni. Koitan istuttaa siemeniä pellolle sateen toivossa. Ja ämpäri huokaa vesirännin alla. Kuin kala vedessä toivon saavani edes lauseen, jonka tarkoituksen ymmärrän. Jonka ympärille voisin rakentaa elämäni. Jonka mukaan elää ja jonka takia vielä ensilumen aikaan odottaa leskenlehtiä tienpiertaneella. Mutta niin tukkoinen on vuolas virta katonharjalta. Sanojen kirjaimet hajoavat ylipaisuneen pullantuoksuiseksi taikinaksi, joka uuniin laittaessa ei enää kohoa. Koitan selvittää niitä, vaikka villalankakerän molemmat päät rutistavat toisistaan. Kuinka löytäisin sen hetken, joka vie mennessään. Missä on se ajatus, jonka voima kasvattaa valkovuokkoja mäntymetsän kuivalla kankaalla? Olen niin eksynyt, kompassin neulat pyörivät ympyrää vaikka kuinka ravistaisin. Mutta niin kuin aina, vielä näen aamun illalta. Kiitän etten seilaa tuntemattomilla vesillä. Osaan lukea karttaa, tähdistä suunnistaa tien. Olen vielä elossa, liike ja energia ympärilläni pakottaa kokeilemaan. Kiitän siitä, että aurinko lämmittää, että kuu kuiskaa edelleen tarinoita yön hiljaisilla hetkillä.
Moni rukoilee, jotkut toivovat, mutta he unohtavat sen tärkeimmän. He tietävät, ehkä, mutta pelkäävät. Ihminen ei voi jäädä, se ei saa vain toivoa, rukouksiin kukaan ei kuitenkaan vastaa. Ota siis jalat allesi. Pue päällesi ne kevyimmät kengät ja astele polkuja. Jos tunnet ne, liiku iloisen reippaasti. Tuntemattomaan astu hiljaa epäillen, mutta älä pelkää. Jokainen on joskus sitä pitkin kävellyt. Anna mahdollisuus, kukaan ei toivo sinulle pahaa, ellet ole sitä ansainnut. Ja ymmärrä. Ymmärrä olemassa olon tärkeys, sen ainutlaatuisuus. Ota riskejä. Ne kun voivat kääntyä kummin päin tahansa. Älä työnnä, vedä kohti. Se on paljon kevyempää. Ja rakasta. Rakasta enemmän ja liikaa. Jos kannat vihaa selälläsi, se ei enää päästä irti, kun toivot sen taakse unohtuvan.
Ne sanovat, jotkut, etteivät he elämässään omista ketään, joka rakastaisi takaisin. Muista kuitenkin, että tärkeintä on rakastaa itseään. Se halaa takaisin, jos annat. Se kulkee vierellä, jos niin toivot. Älä siis syytä maailmaa siitä, ettet omista ketään. Tunne suuria tunteita. Muista, että itsekkyys voi olla jotakin kaunista. Ymmärrä, mitä voit saada, mitä et ja elä sen mukaan. Anna kaikelle aikaa äläkä etsi jotakin tuntematonta. Rakkaus on toiselle syy, jollekin päämäärä ja kolmalle tarkoitus. Älä siis nosta sitä jalustalle, silitä ja odota, niin routa ajaa porsaankin takaisin kotiin.
Comments (0)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Ainutlaatuinen.

KiroilevaSika
Mieti hiljaa kävellessäsi, että jokainen askel on jälki jostakin. Jokainen askel on matka johonkin. Vaikka emme aina tule tai mene mihinkään, olemme silti liikkeessä. Se kertoo, että elämme. Mietin usein seisoessa paikallani, kuinka haavoittuvainen voi matkamme olla. Väärien valintojen, ohikiitävien autojen ja irti päästävien käsien keskellä taistelemme oman henkemme kaupalla. Emme voi vaihtaa päätöksiä, jotka olemme toteuttaneet. Voimme vain toivoa, että harkintakykymme suojelee meitä väärältä. Niin on matka, se alkaa jo äidin sylistä. Silloin, kun avaat silmäsi ensimmäisen kerran ja katsot. En voi sanoin kuvailla sitä puhtautta ja vilpittömyyttä, joka soi repivässä huudossa. Se ei ole pelkoa, se on syy ja seuraus sille, että olet tarkoitettu jättämään oman muistosi tämän kaiken keskelle. Törmään joskus kadulla surullisiin ilmeisiin. Niihin katseisiin, jotka nojaavat tietä vasten. Olen katsonut kyynelten syntyvän toisen silmissä. Nähnyt ryppyjä suun pielissä. Tuntenut tuskan, joka hehkuu epätoivoisen ihmisen kasvoilta. Niinä hetkinä toivoisin osaavani sanoa, kuinka sinunkin tulee palata ajassa taakse päin. Aina siihen hetkeen, kun ensimmäisen kerran puhalsit ilmaa keuhkoistasi. Ja varsinkin hetkeen, kun hengitit. Kun tunsit, kuinka vahvana sydämesi sykkii. On helppo vaipua pieneen kohtumaiseen asentoon rutistaen polvia vasten rintakehää. On helppo selittää ja sanoa, puhua itsekseen ja uskoa. Mutta muista. Silloin, kun maailma päätti sinut tähän kaiken keskelle rakentaa, olit tarkoitettu. Ei ole syytä, miksi sinunkin tiesi olisi yhtään sen merkityksettömämpi kuin kenenkään muun. Vaikka et koe olevasi tärkeä ymmärrä, kuinka ainutlaatuinen ja erikoinen sinäkin olet. Ei ole toista, joka voisi korvata kätesi jäljen. Jonka sormenpäät olisivat yhtä taipuisat tai jonka hiukset muistuttaisivat sinusta. On helppo ajatella jäävänsä tämän kaiken alle, maailma kun on niin täynnä tuhanomaista meteliä. Älä silti koskaan epäile - jotakin sinussa on, kun tänne olet päätynyt värittämään harmaita katuja. Reippaasti siis, ota askeleesi ja katso, minne ne sinut johdattavat.
Comments (0)  
 Report  

Vakavamielisiä.

KiroilevaSika
Koitin hengittää syvään. Laskea kymmeneen ja ymmärtää. Koitin pitkään sietää. Nähdä ja tuntea. Olla toisen kengissä. Pukea toisen sukat. Mutta epäonnistuin. En ymmärtänyt. Tuntui, että pyörryn. Liian monta sanaa, liian monta mielipidettä. Ja kaikki tuntuivat poikkeavan toisistaan. Niin erilaisia. Mustia, punaisia. Jotkut hohtavat, jotkut kaartavat sinivalkean taivaan yli sateenkaarenlailla. Toiset tuoksuivat syreeniltä, joku aamukasteelta. Toinen pilaantuneelta, kun toinen vielä odotti kukkaan puhkeamistaan. Ja yritin. Koitin laittaa niitä sanoja suuhuni. Ne polttivat eivätkä sopineet. Tuntui, että tukehdun. Joskus kirjoitin vastauksia lähettämättä. Mietin usein, kuinka voisin kumota nuo toistaan julmemmat mielipiteet ja harhaluulot. Mutta en onnistunut. Koin, että syyllistyn nyt itsekin tähän samanlaiseen mannavelliin, joka kaadetaan lautaselle sinunkin eteesi. Totesin, minulta oli yhteiskunta vienyt mielipiteet, elämän ja sananvapauden. Kaiken. Olin niin väsynyt. Minulta oli riistetty sanomaan mielipiteitäni. En osannut muuttaa ajatuksia lauseiksi, koska jokainen sana oli käytetty. Välillä toivoin, että voisin antaa anteeksi. Sinulle. Sinun sanoistasi ja mielipiteistäsi. Mutta en koskaan unohtanut. En enää katsonut sinua silmiin. En halunnut tuntea sinua ja juoksin jokainen hetki hiukan kaummas.
Haluan silti vaikuttaa. Haluan uskoa ihmeisiin ja pieniin tekoihin. Toivon niiden vaikuttavan ja jättävän heikon jäljen, mutta silti tunnistettavan. Haluan kertoa vielä, mitä mietin. Mitä tunnen. Uskon toivoon ja yhteiseen hyvään. Siihen, että lyövä ihminen lyö uudelleen, että auttava käsi ei petä. Uskon parempaan, huomiseen ja siihen, että hyvällä - ei koskaan pahalla. Joskus epäilen, mutta ihmisen perimmäinen hyvyys on geeneihin kirjoitettu. Vain sairaat saattavat syntyä ilman inhimillisyyttä. Ei ole rotuja, on vain ihmisiä. Ei ole väärää uskoa, on vain omia näkemyksiä. Jokainen syntyy, jokainen kuolee ja se kaikki siinä välissä on omissa käsissämme. Haluan vielä uskoa, mutta tänään lopetin. Annoin periksi. Ymmärsin, että en ole koskaan oikeasti ymmärtänyt. Ehkä luulin, mutta mielipiteeni ja ajatukseni ovat niin kaukana jossakin puurajan ja taivaanrannan laitamilla. Tänään olin valmis luovuttamaan. Jättämään kaiken. Olla yrittämättä ja istua puiden alle aivan hiljaa ja yksin. Ensimmäistä kertaa ymmärsin, että minä en voi enää vaikuttaa. Sen tehkööt henkilöt, jotka kokevat olevansa ajatusmaailmaltaan ja tietotaidoltaan niin merkittäviä. Niitä ylväitä ja yli-ihmisiä, jonkalaisen kuvan he itsestään antavat.
Mistä puhun. Mitä murehdin. Olen aina ollut liian sinisilmäisin ja niin toiveikkain silmin pyrkinyt ymmärtämään maailmaa. Useimmiten olen löytänyt rumastakin sitä kaunista. Poron takkuuntuvasta peitteestä, linnun harvoista sulista. Peltitölkistä tien poskella, karkkipaperista aaltojen harjalla. Mutta jos jotakin, olen aina ihaillut maailman kauneutta ja kertaluontoisuutta. Tahtoa ja toivoa, jotka kantavat suurimmatkin murheet peltomattojen taakse. Alle kuusimetsän. Alle sammalmättään. Piiloon pois meidän silmistä. Mutta niin, heikko hajoaa kovin helposti. Antakaa siis anteeksi, etten enää jaksa. Kävellä? Ei, en tarkoita aikani päättämistä. Tarkoitan ihmiskuntaa ja sitä kaikkea, mitä meistä on tullut. Niin monta vihaista sanaa, niin paljon itsekkäitä mielipiteitä. Hajotetaan, rikotaan ja murretaan. Taakse jätettyt jää lahoamaan, rakentamista ei kukaan enää aloita. Kirjoitetaan surusta, mutta kukaan ei naura. Kukaan ei enää hymyile, vaikka sanovatkin sateen jälkeisen poudan vielä tulevan. Tänään päätin, en enää välitä. Koska sillä ei ole enää mitään painoarvoa.
Niin. Jälkeen tuhansien mielipteiden ja kirjoitusten, uutisvirran pakahduttavien sanojen, iskevien lauseiden ja aina niin ilkeiden mielipiteiden jälkeen tajusin, kuinka meistä jokaisesta on tullut poliittisesti oikeaoppinen. Ymmärrämme vain sen, jota osaamme lukea, emme katso kuvaa, joka piirtyy lauseiden taakse. Ehkä joku harva näkee sen kokonaisuuden, mutta kukaan ei tohdi katsoa ympärilleen. Sanotaan, tämä on väärin tietämättä asian todellista rikkautta. Luullaan olevamme oikeutettuja mielipiteisiin, joista me emme kuitenkaan itsekään enää tiedä. Haluamme tietää, esitämmekin, mutta kirjoitamme loputonta, niin korutonta kirjaa, että jo alkutekstien jälkeen tarinan idea on kadonnut.
Karkoitetaan, leikataan, hakataan, tapetaan, unohdetaan. Käännytetään, kielletään, poistetaan, marssitaan, ammutaan. Loputtoman tuntuinen lista huutaa pelkkää pelkoa. Minne katosi ymmärrys ja rakkaus. Minne katosi ihmiskuntaa yhdistävät tekijät, ne asiat, jotka erottavat meidät eläimistä. Näin muutamana kuukautena olen odottanut, koska löydämme itsemme kuusikymmentä metriä korkean aitauksen sisältä saalistamasta toisiamme vain pysyäksemme elossa. Ehkä olisi jo aika ampua itseään nilkkaan ja esittää uhria. Niin me kaikki teemme.
Joskus toivon, että silloin, kun dinosaurukset vielä elivät, he löysivät itsensä juuri tämänlaisen ongelman parista, jossa me nykyään tappelemme. Vain siksi, että kaukana jossakin lipuu pahaa aavistamaton, kuolemaa kylvävä meteoriitin palanen, joka lipuu ja puhdistaa meidät tästä kaikesta murheellisesta ja niin vaikeasta elämästä.
Tiedän, saatoin vaikuttaa kovin dramaattiselta. Tarkoitan vain, että niiden tuhansien ajattelemattomien mielipteiden alle hautautuu tietämättömyys ja halua esittää jotakin, jota ei vain voi olla. On ihmisiä, jotka ymmärtävät ja on niitä, jotka haluaisivat ymmärtää. Ei, minäkään en ymmärrä, mutta siksi jätän tämän kaiken taakseni. Olkoon tämä ensimmäinen, toinen ja viimeinen kirjoitus tästä synkästä ja niin ilottomasta huvipuistomatkasta, josta sattumalta itseni löysin. Vielä viimeine lasku aina korkeimman vuoristoradan huipulta alas ja voin vain nostaa käteni. On kaunista tuntea tuuli hiuksissa ja huutaa ilman mitään syytä.
Comments (2)  
 Report  

Annoit minun ymmärtää.

KiroilevaSika
Valkeana värjää maa mustien unelmien surua. On pimeydessä toivoa, se syttyy lämpimään liekkiin, valaisee se mutkittelevat juuret, jotka nousevat mullan alta pelottomina. Ja alla oksien. Alla varjojen kaikuu askeleet takaa vuosien. Laahaavien äänien päälle kirjoittaa kädet runojaan. Laulaa satakielen äänellä tuuli tunteistaan. Suru, joka sointuu sanojen kanssa, unohtuu vesiputouksen juurelle. On aava loputon, hukkuu taivaanranta meren siniselle silkille. Rikkoo sumutorven ääni huokauksien rytmin, joka sykkii aaltojen pyyhkiessä rantaviivaa. Kultaiseen hiekkaan painautuneet jalanjäljet päättyvät kallion helmalle. Hiipii kaislojen välissä lämmin tuuli, joka silitti sinun pehmeää ihoasi. On loputon avaruus, se muistuttaa sinun silmistäsi, jonne hukuin jokainen kerta. Sielusi tuntui syttyviltä tähdiltä. Ne olivat niin kirkkaita, mutta käteni ulottumattomissa. Olen luopunut elämästä, se pakattiin pieneen matkalaukkuun, jonka unohdin viimeiselle asemalle. Vaikka junat huutavat, en osaa astua niiden kyytiin. Alaston on olo yksinäisen päätepysäkillä. Joku puhuu rappukäytävässä. Se valittaa, on pakkasaamu lämpimämpi kuin hetki pikatien varrella. Kuolematon, toivon joskus pelkoa kohdatakseni elämäni suurimmat murheet. Tunteeton ei osaa pelätä, se astelee vastasyntyneen jään päällä alkutalven koleassa aamussa. Tuuli pyyhkii lumen, jää vain peilinkirkas lattia jalkojesi alle. Älä hypi, kuiskaa puut rannalta. Ne peittävät silmiään oksilla ja havunneulasilla.
Pelkään usein, unohdan paljon. En katso enää ulos, piilotan ajatuksiani kahvimukin pohjalle. Ennustan vielä huomisen, kuvittaa purut valkoisen lautasen posliinisia poskia. Ne eivät punastele. Eivät ujosti edes väreile. Kylmä on pinta, niin kuin ihoni, vaikka tahtoisit siitä vielä löytää lämpöä. Ja kysyt, mitä, jos emme olisi koskaan tavanneet. Mitä elämä olisi, jos tiemme eivät olisi koskaan kohdanneet. Ja minä painan pääni alas. On vaikea rikkoa peilin pintaa, pelkään epäonnea, jonka jokainen lasinsiru jalanphjassa päälleni langettaa. Tunnen edelleen, kuinka katseesi hakee minusta vastausta. Kuinka kätesi etsivät sanoja, joita suuni ei osaa muodostaa. Pyörii päässäni pieniä linnun pesiä. Se kertoo, että ajatuksieni todellinen tarkoitus on vain kovin solmussa. Ne syntyvät, kuin nälkäiset linnunpoikaset. Sinä ruokit niitä, minä hoivaan, vaikka tahtoisin levittää siipeni ja jättää. Unohtaa, kadota niiden luota, koska jokainen hetki niiden nälkäistä huutoa painaa hartioitani alas aina lähemmäs maata. En tohtinut, ajoin sinut ulos ovestani. Kerroin, mitä halusit kuulla. Sanoin, anna vain hetki, vaikka tarkoitin loputonta. Et osannut aavistaa. Et tainnut ymmärtää, kuinka taivas peittyi tummista pilvistä. Vasta ensilumen jälkeen tajusit, etten enää jätä jalanjälkiä pihatiellesi. Ettei polku johda mihinkään. Olit niin kuin minä. Kova kuin kallio. Periksi en osannut antaa, sinun kovapäisyys piti välissämme tietämättömyyttä. Ja aika juoksi. Vaihtui kesä syksyksi. Ja kun puut olivat täysin alastomia unohtui se taival, jota olimme kaksin kulkeneet. Poistin kuvasi, tajusin, että kaipasin sinua edelleen. Poistin numerosi, koska pelkäsin upottavani siihen ajatukseni, jotka koskaan eivät olisi saaneet vastausta. Mutta olin helpottunut. Osasin taas hengittää. Koska kaikki se aika, kun olit ollut elämässäni, minä pelkäsin. Pelkäsin, että lähdet, pelkäsin sinun pettyvän. Mutta kun se kaikki muuttui pelosta todellisuudeksi osasin taas ymmärtää. Et ollut se, jonka tarkoitus oli jäädä. Olit vain ihminen, joka avasi silmäni ja silloin minä käsitin..
Comments (0)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Ymmärrä.

KiroilevaSika
Jos taivas kuulee minua, ojenna kätesi ja nosta minut turvaan. Kuivaa minut, kun sade kastelee, peitä varjollasi, kun aurinko paahtaa. Ruoki, anna sielulleni voimaa. Anna keholleni turvaa, kun sitä pyydän. Anna, anna vain kun haluat. Ja minä annan takaisin. Istu kanssani, puhu ja kerro, kuuntelen kyllä. Ja kuuntele sinä minua hetkinä, kun sitä tarvitsen. En vaadi sinulta, en ota turhaan, en varasta ajatusta. Vain kun tarvitsen. Vain kun vaivun epätoivoon saatan sinua painostaa. Mutta vain pitääkseni meidät yhdessä. Vain, että näet, kuinka tarvitsen sinua. Että olet jotakin, jota ilman en voi hengittää. Jota ilman en voi elää tai kenen vierestä en koskaan halua lähteä. Niin kuin kesä. Aina kun syksy saapuu, kun talvi peittää. Olet kuin kevät, joka minussa herää. Sinä minua vahvistat. Kanssasi opin ja kasvan. Ja nukahdan. Olen puiden keltaiset lehdet. Talvipakkasessa olen valkea hohde silmissäsi. Anna siis minun olla sinulle aika, anna minun muuttua, kadota, juosta ja unohtaa. Anna minulle syy, lupaan palata, kuin lämmin tuuli.
Ja rakkauden. Anna kätesi. Tunne lämpöni, joka syntyy sinun kosketuksestasi. Ymmärrä, kuinka elämäni on sinun elämäsi. Askeleeni on meidän matkamme. Salaisuudet, joita piilotan, kuuluvat nyt sinulle. Näe, kuinka kirjoitan sanoja sinun sormillasi, kosketan sinun selkääsi. Kuinka ajatukseni tavoittelevat sinua, kuinka unelmani ovat osa sinua. Anna minulle se syy, jonka takia herään. Jonka takia jaksan edelleen yrittää. Jonka vuoksi juoksen, ryömin ja jonka takia kestän. Ja minä nojaan sinuun. En tohdi sitä sanoa, vaikka tiedät, olet seinä, joka pitää minut pystyssä. Joka pitää minut liikkeellä. Olet kaikkeni, jokainen sekunti, hengitys ja vesi. Olet veri, joka virtaa kehossani, olet unelma, jota vailla olen vain kuori. Olen tyhjä aina, kun en tunne sinua. Kun huudat pelkään. Kun suljet oven välissämme itken. Älä siis epäile, kun lupaan. Lupaan olla siinä. Aina. Nyt. Ja huomenna. Silloin kun maailma koittaa meidät erottaa. Kun viha murtaa muureja, lupaan olla siinä. Lupaa elää sinulle. Antaa kaiken, jonka tarvitset. Sen elämän, jota olen pitänyt piilossa lupaan ojentaa sinulle.
Joten anna syy minun elämälleni. Se oli tyhjä, kunnes saavuit. Olin nälkäinen, mutta en ymmärtänyt sitä. En löytänyt selitystä tunteille, joita tunsin. Mutta silloin, aina kun katsoin sinua. Aina kun kosketit minua ymmärsin, olit asia, jota varten synnyin. Jota varten tahdon elää ja jonka puolesta kuolla. Sytytä siis tunteet palamaan. Anna niiden roihuta äläkä pelkää niitä katsoa. Pyydän siis, ota kiinni. Ota ja juokse kanssani. Vaikka aina emme puhu, vaikka joskus tunnet selkäni sinun selkääsi vasten tiedä, että olet ainoa. Olet jotakin, jonka vuoksi olen valmis kuolemaan. Jonka takia olen sotani käynyt.
Niin. Pyydän, ymmärrä. Kuule sanani ja näe heikon elämäni läpi. Näe se, joka hohtaa himmeänä iltaisin silmistäni. Joka valaisee tiesi. Jonka takia tahdot ymmärtää. Pyydän, saavu jo kotiin, jossa olen sinua odottanut. Jossa yksin ole liian kauan istunut. Pyydän siis, polvillani rukoilen, anna mahdollisuus. Anna siis hetki, jotta voin sinulle näyttää, mitä minä voin ojentaa. Ja lupaan, et koskaan enää tunne pelkoa. Et koskaan ole yksin. Jos muutat kattoni alle annan sinulle kaikkeni. Sen, jota tarvitset. Sen jota haluat ja jota pyydät. Ei ole unta, johon sinä et pääse. Ei hetkeä, jona olisin poissa.
Pyydän siis. Ymmärrä. Tiedä, että olet jotakin, jota olen etsinyt. Josta olen niin haaveillut. Jota vailla en enää halua olla. Anna siis hetki. Anna minuutti ja kerron, kuinka olenkaan sinua kaivannut.
Comments (0)  
 Report  

Anna anteeksi.

KiroilevaSika  (updated by KiroilevaSika)
Miten voisin tavoittaa ne tähdet, jonne upotin kaiken toivoni? Mistä löydän sen polun, jonne itkin silloin kaikki murheeni? Anna anteeksi, että en ollut täydellinen. Koska sinä olit minulle, enemmän kuin osasin odottaa. Jota osasin edes toivoa. Ja viimeiseen sanaan upotan kaiken vihani ja rakkauteni, jota sinua kohtaan tunsin. Jota tunnen, kaipaan niin sitä hetkeä, kun vielä seisot vierelläni nähdäksesi tulevaisuuden.
---
En osaa pukea sanoiksi niitä tunteita, joita minä jäin kaipaamaan. Istuin. Pimeässä se kaikki avautui eteeni. Niin kuin kirkas taivaan portti, tunsin olevani kotona. Siellä, jonne minut jätit. Kun sanoit hyvästi. Kun sanoit rakastit. Anna siis anteeksi, etten osannut olla sitä, mitä etsit. Mitä kaipasit; jona minut sinä iltana näit. Olin heijastus joen pinnalla, kuva valkealla taivaalla. Olin sinulle sanoja laulussa, kirjaimia tiilitalojen seinillä. Olin hetki, tunne ja elämä, jota me kuljimme. Mutta anna anteeksi. Vaikka tunnen edelleen kätesi ihollani. Vaikka tunnen huulesi huulillani en voi pitää kiinni. Olet jotakin, jota en voi omistaa. En voi saada, mutta juoksin aina luoksesi. Juoksin, pelkäsin ja itkin, koska nyt, kun istun tässä kirjoittamassa tiesin, ettet jää. Ettet jaksa, ettet ymmärrä. Ja elämä vei sinut pois. Luotani.
Anna siis anteeksi ja vie minut pois. Vie minut ja anna pala elämääsi. Näytä polkusi, anna kätesi ja kuljen aina vierelläsi. Älä luovuta, minun rakkaus tulee aina olemaan sinun. Älä vihaa, vaikka en aina ymmärrä. Vaikka piilotin ne sanat mullan alle, jotka tahdoit kuulla. En osannut lausua niitä. Anna anteeksi, koska kadun. Kadun, että en koskaan  osannut sanoa niitä sinulle. Ja vielä tänään näinä hiljaisia iltoina itken. Tunnen, kuinka makaat vierelläni. Kuinka kylkesi painaa minun kylkeäni. Nauru, se kaikuu, sanat kirjoittavat runoja seinilleni. Anna anteeksi, tahdon vain kertoa, että olit minulle kaikki. Juuri sitä, mitä sydämeni etsi. Oli aina etsinyt ja tulee aina etsimään. Pyydän, anna anteeksi, miksi et enää kävele vierelläni?
Ja nyt, kun istun yksin tajuan, mitä menetin. Mitä kaikkea minulla oli, mutta tahdoin enemmän. En ymmärtänyt, anna se anteeksi. Vaikka tiedän, että jatkat juoksemista toivon näinä hiljaisia hetkinä, että palaat takaisin. Että makaat vierelläni. Että annat syntini anteeksi. Että olet syy minulle, tarkoitus tahdon olla sinulle. Anna anteeksi, että rakkaudestani tuli itsestään selvyys. Anna, anna anteeksi; Pyydän.
---
Kuinka kahdesta maailmasta tuli yksi kokonaisuus. Kuinka pelko kaatui ympäriltämme. Kuinka tahdoimme taistella toistemme puolesta. Olimme valmiit kohtaamaan sen vihan, joka seisoi kaduilla. Jotka löivät, huusivat ja tappoivat. Mutta en pelännyt, olin kanssasi. Olin löytänyt sen tarkoituksen, joka minussa heräsi maailman edessä. Se puhui silloin, kun olit hiljaa ja katsoit minua. En tarvinnut mitään, en kaivannut ketään muuta, kuin sinua. Olit tarkoitus, päämäärä. Olit asia, jota olin etsinyt. Kaivannut ja unohtanut. Joten halaa vielä. Halaa lujaa niin, että tunnen sinut vielä, kun olet poissa. Niin, sanoin vielä, kun olet siinä, tahdon pyytää anteeksi. Pyytää ja sanoa, olet kaikkeni!
Comments (0)  
 Report  

Mitä sinä haluat?

KiroilevaSika
Niin, minä haluan. Olen onnellinen, että osaan vielä odottaa ja toivoa elämältä. Paljon ja kaikenlaista. Seikkailuja, ihmisiä. Elämää itsessään. On ihana tuntea haluavansa vielä jotakin. Ja kun en enää mitään odota tai etsi, tahdon kadota. Tavoitteiden puuttuminen, millä saralla tahansa, ei ole enää elämisen arvoista. Silloin en enää pyri pääsemään tai kokemaan mitään.
Mutta mietin, koska olen tietoinen omista asioistani, mitä sinä haluat? Vaikka tunnen helppoutta saavuttaa tietynlaisia asioita, joskus tukahdun tunteeseen ja ajatukseen, minne muut ihmiset ovat menossa. Mitä he etsivät ja voinko itse koskaan olla heidän tavoitteensa ja päämäärä? Se ahdistaa. Olen ihminen, joka analysoi paljon. Kaikkea ja useasti. Joskus se on minut pelastanut kivuliailta tienpätkiltä. Kuten ymmärrän, että ruusupensaaseen ei kannata nukahtaa. Tiedän myös, että nokkonen polttaa enkä sitä kerää paljain käsin. Mutta ihmiset. Niiden ymmärtäminen on usein kovin vaikeaa. Mitä he etsivät, mitä he tahtovat ja mikä heidät ajaa luokseni ja taas pois. Sen kun opin, siis ymmärtämään, olen varmasti taas hitusen verran viisaampi ja askeleeni tuntuvat taas kevyemmiltä.
Kohtaan usein tapauksiin, jotka alituiseen ja loputtomasti etsivät jotakin. Haluaisin sanoa, että täällä meitä on. He sanovat, että kun vain olet ihminen. Kunhan olet vain valmis tutustumaan ja tarttumaan hetkeen. Huudan jälleen hep ja odotan. Mutta se ei riitä. Vaikka kuinka koitan katsoa riittäväni heidän pieniin ajatuksiin tuntuu, että he eivät loppujen lopuksi ole enää varmoja haluavatko he sitä, jota antavat meidän ymmärtää. Vaikka olen suurien ja pitkien listojen peloton vastustaja joskus tajuaa, että ne osittain helpottavat meitä ymmärtämään. Etten minä sittenkään täytä jokaista kohtaa. Ja silloin minun on helppo ymmärtää, että hänellä olikin jokin syy, jonka minä näen edessäni. Syy jatkaa matkaa ja odottaa, että joku muu ihminen täyttää myös kohdan, jossa minä epäonnistuin.
Mutta silti mietin, mitä sinä haluat. Haluatko ihmisen, joka rakastaa sinua. Haluatko miehen, joka täydentää sinut? Tahdotko täyttää listojen kohtia, joihin joku ehkä sopiikin? Vai tahdotko tehdä asioista vain vaikeita, jopa pelokkaasti rakentaa vaatimuksia, joita kukaan ei voi täyttää? Jotta voit syyttää muita siitä, että he eivät olleet tarpeeksi hyviä sinulle?
Ehkä ihminen tekee asioista niin vaikea itselleen, että he voivat yksinäisinä iltoina vakuutella peilikuvalleen etsivänsä, mutta koskaan löytämättä? Kuka tietää. Saattaa myös olla, että meille jokaiselle ei enää riitä niitä, jotka tekevät viidenkymmenen listan kohdasta täydellisen. Kaikkine sivuhuomautuksineen ja alaviitteineen. Ehkä siis on väärin syyttää muita, koska kukaan ei voi väittää, etteikö meitä vapaita vielä täällä olisi. Jotka hiljaa odottavat vain sinun sanojasi ja antamaasi mahdollisuutta.
Comments (0)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Mitä minä haluan?

KiroilevaSika
Tuntuu, että on väärin enää haluta mitään. Pyytää, tahtoa, haaveilla. Ihmisen pitäisi sulautua massaan, olla harmaa; yhteiskunnan toimiva jäsen ilman omia mielipiteitä. Ja kun niin tapahtuu, sinua syytetään tasapaksuudesta. Mutta entä, kun ihminen tuo halunsa esille, onko vastaanotto sen helpompaa? Usein syytteenä on ylimielisyys, tuomio kartettava ihmistyyppi.
Kysyt minulta, mitä minä haluan ja alan kirjoittaa. Kirjoitan pitkään ja hartaasti vain, koska haluan paljon. Elämä on runsas-satoinen paikka, jossa nopeat keräävät enemmän. Onko siis väärin haluta enemmän, kuin on mahdollista kantaa? Lähdin ajattelemaan käsitystä siitä, miksi meillä on omat mielipiteemme, jos emme saa niitä tuoda julki. Älä ole suorasukainen, älä sano äänen aina mitä ajattelet. Ole kuitenkin rehellinen ja kun sanot, älä satuta ketään. Miten ihminen voi näiden sanojen kanssa oppia elämään ja onko se edes mahdollista? Vai onko se moraali, joka kertoo sinulle, milloin kannattaa olla vain hiljaa?
Parisuhdemarkkinoilla toimii vieläkin raadollisemmin tämä ajattelutapa. Ihminen voi haluta mitä ikinä tahtookin, mutta hänelle ei saa sanoa, mitä itse haluaa. Ja toisin päin. Hän saa toivoa, joskus jopa vaatia, mutta minun tulisi mukautua niihin lauseisiin, jotka minulle sanellaan. Kuin allekirjoittaisi sopimuksen, jossa toista osapuolta ei kuulla. Niin, ne lauseet ja ajatusten vaihdot yleensä kiteytyy sanoihin toivon sinun olevan tai odotan sinulta. Omistat ehkä ja luonteeltasikin voisit.. En kuitenkaan halua ja kunhan et vain.. Tahtoisin ymmärtää onko näiden lauseiden takana vain tapa varmistua siitä, että kohdatessaan ihminen on varmasti pilkulleen sitä, jota etsin sanallisesti enkä tahdo tutkia, voiko jokin muu minulle sopia? En tiedä, mutta liian usein tajuaa, kuinka listat, vaatimukset ja kriteerit ovat meidän kaikkien tuho ja tuomio. Niitä kun kaikkia ei voi sama ihminen täyttää.
Mutta sitten kun osuu ja uppoaa. Kun tuntuu, että toinen tuntuu olevan juuri sitä, mitä pienenä kirjoitit päiväkirjaasi. Aloit jo sovittaa sinun sukunimeäsi minun etunimeni eteen, kunnes minä kerroin, mitä minä haluan. En tahtonut loukata, olin vain rehellinen. Sellainen, jona minut halusit. Onko rehellisyys vain sanamuoto, jolla tarkoitetaan rehellisyyttä kaikkia muita asioita kohtaan, kuin ihmistä itseään?
Kun joku kysyy, mitä minä haluan, en uskalla enää kertoa. Entä jos sanonkin väärin tai en puhu asioita, joita hän haluaa kuulla? Olenko silloin lähtökohtaisesti tuhoontuomittu, menetetty tapaus vailla ymmärrystä? Jos kysyt minulta, mitä minä haluan, on tarinani aivan toinen kuin se, mitä sinä mahdollisesti edustat. Ainakin useimmiten. Mutta se ei tarkoita sitä, ettetkö sinäkin voisi olla jotakin, mihin minä rakastun. Epävarmuus itsestään tai pelko omasta riittämättömyydestä saattaa koputtaa näiden sanojen lukijaa. Ihminen, jos et halua kuulla jotakin, älä koskaan kysy. Anna pienten asioiden kulkea silmiesi ohi huomaatamma ja jatka elämääsi.
---
Mitä minä haluan. Usein kysyn sitä itseltäni. Tahdon rakkautta, iloa ja surua. Riitoja ja sovintoja. Tahdon tummia hiuksia, lihaksikasta, kuvan kaunista. Tahdon, että omistat tatuointeja, mutta ne ei välttämättä ole niinkään pakollisia. Tahdon, että olet pitempi, miehekäs, karvainen. Tummasilmäinen. Ja paljon muuta. Herkkä luonteeltasi, uskollinen, rakastava, vaatimaton, urakeskeinen.. Voisin kirjoittaa loputtomasti haikailemistani asioista, joita sinulta toivon. Mutta minä tiedän. Minä ymmärrän eron siinä, mitä minä haluan ja mitä minä oikeasti tarvitsen.
Tarvitsen vain rakkautta. Hiukan ymmärrystä. Luottamusta ja yhteistä arkea. Harmaata, joskus kovin herkkää ja ehkä pelottavaakin. Tahdon, että välität minusta ja opit rakastamaan minua tälläisenä. Et vaadi, joskus kehotat minua muuttamaan tapojani, mutta omasta halustani. Toivon, että olet ihminen, jolle haluan kertoa surua, iloa ja aina niistä ensimmäisenä. Ja sinä haluat herätä vierestäni, nukahtaa kanssani. Kuten huomaat, minä tarvitsen täysin erilaisia asioita, joita minä haluan. Jos siis kysyt uudelleen mitä  minä haluan, saatat ymmärtää asian täysin väärin. En vastaa niin, kuin haluat kuulla. Vastaan niin, kuin asiat ovat. Ymmärrä siis. Me haluamme paljon, mutta loppujen lopuksi tarvitsemme vähän ollaksemme onnellisia. Tutki siis joskus itseäsi ja mieti, mitä sitä oikeasti haluat?
Comments (0)  
 Report