80.749 medlemmar 1.877 inloggade
Logga in Bli medlem
Qruiser
Ooh aah, just…
Sladder...
Blogg
The J-way
Wet dream utan…
Blogg
Ooh aah, just…
SM-Guld yra...
Blogg
Malmö 27/4
Beebar Malmö
Gaymap

blog.qruiser.com
Jag bloggar på Skandinaviens största gay- och queercommunity Qruiser. Bli medlem du också!
jonvoss
Kort sammanfattat är jag en rännstensunge med rötter bakåt i den skånska myllan (nå... mylla och mylla) som sedan barnsben engagerat mig i politik och party! Lever idag med min kloke och vackre man i Sjöstan. Sedan början av 80-talet har jag arbetat med gaymedia. Det har varit en lång resa med en makalös utveckling. Mycket finns kvar att göra såklart - därför brinner mitt engagemang fortfarande!
Kategorier
Senaste inläggen
Kalender
«
Ti 1 To Fr
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Qruiserbloggar
Övriga sidor
Widgets
Statistik
Blog id: 7

Alla inlägg från Augusti


QX stöttar Arabiskt Initiativ

jon  (uppdaterad av jon)


QX Förlag är anhängare av yttrandefrihet. Därför låter vi sympatisörer till en rörelse som direkt motarbetar det öppna samhället och vill slå split mellan oss som bor i det här landet, att lägga upp Spotlight på Qruiser. Detta trots att vi även vet att deras verksamhet skapar oro bland såväl oss som driver Qruiser som många medlemmar.

Vi har flera gånger tvingats stänga de klubbar som samlat sympatisörer till Sverigedemokraterna. Orsaken har varit att man i dessa pekat ut en del av oss svenskar på ett generaliserande och hatiskt sätt.  Vi kommer fortsätta att ta bort inlägg, klubbar eller bilder/filmer liksom medlemssidor som utpekar t.ex muslimer på ett sådant sätt. Vi är tacksamma för den hjälp vi får att hålla Qruiser fritt från hat.

Vi har tagit beslutet att sända vidare de SMS-intäkter vi får in från de som betalar Spotlight för klubbar som stöttar Sverigedemokraterna till organisationen Arabiskt Initiativ. En förening som arbetar med hbtq-personer i Sverige med arabisk bakgrund och identitet. Arabiskt Initaitiv driver projektet Love no Borders som fokuserar på en organisering och mötesplats för unga hbtq-personer.  Organisationen har också en chat och telefontjänst för att öka kunskaperna om hiv och andra sti:er samt minska överföringen av könsjukdommar bland arabisktalande.

Vi uppmanar samtidigt alla medlemmar på Qruiser att ge sitt aktiva stöd till den föreningen och dess verksamhet liksom även till HBT-Flyktingars stödförening och Stiftelsen EXPO som bevakar de framväxande främlingsfientliga partierna i Sverige och Europa.

Vi är stolta över den yttrandefrihet vi tillkämpat oss i Sverige och som inte begränsas till enbart bra åsikter. Vi oroas samtidigt över hur de krafter och idéer som bara för kort tid sedan kastade Europa ut i mörker nu vinner mark igen med hat riktat mot bland annat muslimer, judar, romer och hbt-personer.
Aldrig mer!
Länkar:

Taggar: politik qruiser QX Ledarstick

Kommentarer (78)  
Digga (38 medl.)  
 Anmäl  

Live från QX-vagnen Prideparaden 2012

jon  (uppdaterad av jon)
Här sänder vi live från QX vagn i Prideparaden!

Taggar: Pride

Kommentarer (2)  
Digga (1 medl.)  
 Anmäl  

Sarah Dawn Finer är tokigt bra

jon  (uppdaterad av jon)


Efter att Andreas Lundstedt gjort en fantastiskt fin konsert med häftigt bra Linda Pritchard så kom vår gudinna upp på scen: Sarah Dawn Finer.
Är det konstigt att Mälarpavlijongen är ett så galet bra ställe att spendera sommaren på? På fredag kommer Sternfall med Nils Harning. Gissa om det kommer att gunga!
Filmen är såklart urusel med en IPhone i natten - men det svönger ju sa katten!

Taggar: musik

Kommentarer (0)  
Digga (2 medl.)  
 Anmäl