82.806 medlemmar 2.223 inloggade
Logga in Bli medlem
Qruiser
Ooh aah, just…
Norrlänsk delika…
Blogg
Stockholm 24/1
Maskeradaffären
Gaymap
Stockholm 24/1
After goes Secret…
Gaymap
Malmö 24/1
Bee kök & bar
Gaymap

blog.qruiser.com
Jag bloggar på Skandinaviens största gay- och queercommunity Qruiser. Bli medlem du också!
jonvoss
Kort sammanfattat är jag en rännstensunge med rötter bakåt i den skånska myllan (nå... mylla och mylla) som sedan barnsben engagerat mig i politik och party! Lever idag med min kloke och vackre man i Sjöstan. Sedan början av 80-talet har jag arbetat med gaymedia. Det har varit en lång resa med en makalös utveckling. Mycket finns kvar att göra såklart - därför brinner mitt engagemang fortfarande!
Kategorier
Senaste inläggen
Kalender
«
Ti 1 To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Qruiserbloggar
Övriga sidor
Widgets
Statistik
Blog id: 7

Dubbelmoral hos Broderskapare

jon  (uppdaterad av jon)
Imam Mushin Hendricks - välkommen inom Broderskapsrörelsen?
Svenska Dagbladets Per Gudmundson lyfte i helgen fram de två olika politiska manifesten inom den socialdemokratiska Broderskapsrörelsen. Ett för troende muslimer och ett för troende kristna.
I det kristna omfattas sexuell läggning, dvs homo- och bisexuella, som del av jämställdhetsmålet. När den muslimska gruppen skall formulera sitt budskap, så har vi plötsligt redigerats bort.
Det är genant att ingen inom den svenska hbt-rörelsen, eller inom Socialdemokratin uppmärksammat denna höjd av dubbelmoral tidigare. Ännu ett tecken på behovet av att bredda det politiska arbetet och kompetens på lokal nivå, såväl geografiskt som socialt.
Broderskapsrörelsens ordförande Peter Weiderud säger till QX att man måste ge den muslimska gruppen inom hans organisation tid att anpassa sig till den politik som rörelsen står för. En politik där hbt-personers mänskliga rättigheter idag är politiskt formulerat.
Resonemanget kan bära någon slags logik förutsatt att man betraktar muslimer som grupp som politiskt underutvecklade och per definition homofoba. Det vill säga med en omvänd rasism och ett von oben-perspektiv från de kristna majoriteten riktad mot den muslimska minoriteten. "De vet inte bättre".
Kampen för jämställdhet såväl vad gäller kön som sexuell läggning är inte en unik västerländsk strid. Striden förs och har förts över hela världen av såväl troende kristna som muslimer som för all del icke troende.
Att ställa sig bakom hbt-personers mänskliga rättigheter, som inte skiljer sig från andra grundläggande rättigheter för individer och grupper, är ett politiskt medvetet val. Redigerar man bort en grupps rätt, så redigerar man bort de mänskliga rättigheterna för alla och den politiska trovärdigheten är bortblåst.
Ett tips till Broderskaparna, vilken tro ni än må ha: bjud in imam Mushin Hendricks och imam Daayiee Abdullah till ett seminarie där ni t.ex visar filmen A Jihad for Love. Ta med svenska Homans ordförande Ardeshir Bibakadabi. Bjud in svenska Arabiskt Initiativ och för en dialog med troende såväl som icke troende hbt-personer med erfarenhet och kunskap om den politiska och teologiska debatten.
Ledsen Broderskapare. Det håller inte att lägga till och plocka bort hbt-personers rättigheter. Hur radikala ni än varit och är i "kristna " sammanhang så faller det platt när ni böjer er för förtryckets teologi och sviker muslimska hbt-personer av ren och skär ignorans.

Taggar: politik QX Ledarstick

Kommentarer (38)  
Digga (14 medl.)  
 Anmäl