84.903 medlemmar 3.027 inloggade
Logga in Bli medlem
Qruiser
Ooh aah, just…
Söndagsshopping.…
Blogg
Göteborg 23/10
Haket Pub
Gaymap
Stockholm 23/10
After goes Sercre…
Gaymap
Stockholm 23/10
Chokladkoppen
Gaymap

blog.qruiser.com
Jag bloggar på Skandinaviens största gay- och queercommunity Qruiser. Bli medlem du också!
jonvoss
Kort sammanfattat är jag en rännstensunge med rötter bakåt i den skånska myllan (nå... mylla och mylla) som sedan barnsben engagerat mig i politik och party! Lever idag med min kloke och vackre man i Sjöstan. Sedan början av 80-talet har jag arbetat med gaymedia. Det har varit en lång resa med en makalös utveckling. Mycket finns kvar att göra såklart - därför brinner mitt engagemang fortfarande!
Kategorier
Senaste inläggen
Kalender
«
Ti 1 To Fr
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
Qruiserbloggar
Övriga sidor
Widgets
Statistik
Blog id: 7

Sizzla-strunt

jon  (uppdaterad av jon)

 

Att Sizzla åker runt i Europa och Nordamerika för att uppträda är inget större problem för homo-bi-trans-folk just i våra länder.

 

Naturligtvis väldigt irriterande med tanke på de texter han framför - här utdrag som gayaktivisten Peter Tatchell tagit fram och översatt till brittisk engelska:

 

Sizzla - Get To Da Point

Sodomite and batty bwai mi seh a death fi dem 
[Sodomite and queers, I say death to them]

Mi no trust babylon fi a second yah so 
[I don’t trust Babylon for a second]

Mi a go shot batty bwai dem widdi weapon ya 
[I go and shoot queers with a weapon]

 

Sizzla – Boom Boom

Boom boom! Batty boy them fi dead

[Boom boom (as in gunshots) Queers must be killed]

 

Sizzla - Pump Up

Step up inna front line

[Step up to the front line]

fire fi di man dem weh go ride man behind

[burn the men who have sex with men from behind] 
Shot battybwoy, my big gun boom

[Shoot queers, my big gun goes boom]

 

Men dessa texter - liksom motsvarande rasistiska hattexter - leder till att några faktiskt lyssnar och tar till sig. På Reggae/Dancehall-musikens hemort Jamaica är "unnatrual acts" (bland annat "buggery", dvs analsex) ett lagbrott som kan ge upp till 10 års fängelse.

Hbt-personer på Jamaica mördas, misshandlas och trakasseras. Det har inte enbart med Sizzlas textsnuttar att göra såklart, men att skriva en text om att döda homosexuella, enbart på grund av att de är homosexuella, är en direkt uppmaning till att mörda och terrorisera.

Slakthuset (blir ju ett ganska passande namn om konserten genomförs) kan såklart inte tillåta att en artist som menar att arrangörerna av gayfesterna The Black Banana skall skjutas ihjäl får uppträda i deras lokaler. Eller?

I senaste uttalandet från Sizzla/agenten, som publiceras på QX.se idag, kommer de vanliga undanflykterna. Sizzla planerar inte att sjunga sina hattexter i Sverige (som om det hjälpte hbt-personer på Jamaica?) och det är egentligen inte bögar utan män som begår övergrepp på barn han menar skall skjutas (har vi hört det skitsnacket förut?). Och så nån snyftare om att Sizzla egentligen är snäll och tror på Gud. Jo tack, det gjorde Osama Bin-Laden och gör hans ”Babylon”-hatande islamistiska terrorister också. Och jag har faktiskt sett bilder på Adolf klappandes barn på huvudet.

Som vid tidigare tillfällen då reggae-konsertarrangörer tar hit de artister som roat sig med att uppmana till mord på Jamaicas hbt-personer, så försöker de snyfta sig undan och lite gråtmilt undra varför just reggae/dancehall-artister med hattexter blir så kritiserade. Vad tror ni? Och ledsen att behöva påpeka det, men vad jag minns är kritiken mot Påvens homohat minst lika hård, för att nämna en som inte brukar nynna på just dancehall-dängor.

Det finns en radda Reggae-artister som inte lagt energi på att sprida hatbudskap och hetsa mobben mot transpersoner, flator och bögar. Vad är problemet med att låta dem uppträda istället för Sizzla och andra hatmusiker.

Transperson misshandlas på öppen gata på Jamaica av en mobb

 

Taggar: politik religion musik QX Ledarstick

Kommentarer (22)  
Digga (14 medl.)  
 Anmäl