97.484 members 2.416 online
Log in Become a member
Qruiser
Manchester 7/26
Axm bar
Gaymap
London 7/26
Eagle London
Gaymap
Manchester 7/26
Coyotes Bar
Gaymap
Manchester 7/26
Taurus Bar & Rest…
Gaymap

blog.qruiser.com
I blog on Scandinavia's largest gay and queer-community site, Qruiser. Be a member too!
jonvoss
Kort sammanfattat är jag en rännstensunge med rötter bakåt i den skånska myllan (nå... mylla och mylla) som sedan barnsben engagerat mig i politik och party! Lever idag med min kloke och vackre man i Sjöstan. Sedan början av 80-talet har jag arbetat med gaymedia. Det har varit en lång resa med en makalös utveckling. Mycket finns kvar att göra såklart - därför brinner mitt engagemang fortfarande!
Categories
Latest entry
Calendar
«
Mon Tues Wed Thurs Fri Sat Sun
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Qruiser blogs
Other sites
Widgets
Statistics
Blog id: 7

Vi kommer aldrig sluta dansa!

jon  (updated by jon)Chocken över att en person går in och mördar 50 människor som samlats för att dansa salsa på en gayklubb är total.

Sorgen och smärtan över att över 100 unga människor skadats svårt eller dödats på plats är obeskrivlig. Det första vi tänker är hur de som var på klubben Pulse natten till söndag måste ha känt. Hur deras föräldrar, vänner, älskade fått uppleva något av det värsta som kan hända.

Terrordådet i Orlando, massakern i Orlando, motiverades av en enda sak: hat.

En människas hatfulla reaktion på att två män kysst varandra.  Ett hat så starkt att han noga planerar att skjuta vilt på unga människor som dansar, festar och njuter av livet.

Efter chocken, smärtan och oro kommer så svaret snabbt. Köerna till blodgivningsklinker ringlar lång i Orlando och runt om i USA samlas människor för att hedra offren och visa enighet.

Massmördaren Omar Mateen skriver in sig i historieböckerna tillsammans med Anders Behring Breivik och Yishai Schlissel. Tre politiskt motiverade mördare som tillsammans med de åtta terroristerna i Paris som förra året bland annat sköt vilt mot festande ungdomar på klubben Bataclan valt att rikta in sig på just unga människor som vill leva, festa och älska.

Män som motiveras av politiskt hat formulerade med religiösa fraser. Män som försöker få oss in i ett religionernas krig. Där vi, som alltid, hamnar i skottlinjen, oavsett vilken bok de förfalskar till eller vilken gud de låtsas tillbe.

För första gången har den jihadistiska terrorn direkt riktat sig mot regnbågssamhället i väst. Det var inte helt förvånande att det skulle komma. I Irak och Syrien har våra systrar och bröder redan fått erfara vad dessa islamisters kalifat handlar om. Mord, tortyr och terrorvälde. I Dhaka mördade dessa hatets ideologer i våras gaymedia-redaktören Xulhaz Mannan.

Syftet med terrorn, vare sig de utförs av organisationer eller ensamvargar inspirerade av hat, är att få oss skräckslagna. Få oss lydiga och få oss att krypa tillbaks i våra gömmor.

Svaret de får kom omedelbart. I Oslo, Orlando, Paris, Jerusalem och Köpenhamn.

Svaret de fått av alla de som flytt Iran, Irak och Syrien är att vi skall bekämpa ert hat, era förvrängda idéer och teologier med att aldrig låta oss tystas.

Att aldrig sluta dansa!

Idag, ett dygn efter att 50 unga människor mördats, över femtio till skadats svårt och flera hundra traumatiserats för livet, så landar vi i sorg, medkänsla, enighet och solidaritet.

Men aldrig. Aldrig någonsin skall hatets ideologer lyckas. De som nu försöker utnyttja vår rädsla och oro för att splittra oss.

Svaret på hatets ideologier är inte att lockas av en ny hatets ideologi, vare sig det stavas Breivik, Trump, Mateen eller Åkesson. Svaret på jihadistisk terror och fundamentalistisk religion är inte en annan terror eller fundamentalistisk ideologi.

Svaret är att vi efter vår sorg och våra tankar på de drabbade utan minska tvekan fortsätter att försvara det samhälle där vi alla kan festa, dansa och älska oavsett vår sexuella läggning, vår könsidentitet eller för den delen vår religion eller icke-religion.

Vi försvarar det i hela landet, i alla skolor, på alla arbetsplatser, i alla idrottsklubbar och i alla religiösa samfund. Och vi avkräver ett tydligt ställningstagande av hela samhället. Att tiga och inte stå mot homo- eller transhat är att godkänna det. Det gäller i stort och det gäller i smått. Det gäller alla som lever och bor i vårt samhälle, utan undantag.

Pride är nu viktigare än någonsin. Luleå och Falkenberg står på tur. Hela sommaren fortsätter så firandet av vår förmåga till kärlek och vår kamp för rätten att leva som de vi är.

Vi festar på våra Gayklubbar, hänger på och stöttar våra barer, engagera oss i vårt föreningsliv, uttrycker oss i konst, idrottar och sjunger i våra lag och körer och inte minst: Vi dansar Salsa.

Det är vårt aktiva svar på det hat som vi nu även i vår del av världen fått känna smärtan av.

Nej kampen är inte över. Kampen har bara börjat. Nu samlar vi oss för att fortsätta denna pågående kamp för ett öppet samhälle där vi alla ges plats att leva i fred och frihet från hat.

 

Foto: Kevin Sullivan/The Orange County Register via AP, tagen i Santa Ana, Kalifornien

Tags: politik

Comments (0)  
 Report  

Äntligen kan förvirringen redas ut

jon  (updated by jon)

 "Finns det en motsättning mellan att vara troende muslim och politiker", frågas på Aktuellt med anledning av att Yasri Khan (Mp) sagt att han lämmar politiken efter att han vägrat ta en kvinna i hand.

Nej. Det finns det inte.

Inte ett endaste dugg.

Det finns möjligen en motsättning mellan att ha en konservativ uttolkning av olika religioners heliga skrifter och traditioner och att företräda ett feministiskt queer-parti.

De män som vägrar ta kvinnor i hand har en typ av tolkning av Islams budskap. Det finns en lång radda andra! T.ex queera och t.ex feministiska.

Nej - det handlar inte om fördomar mot islam, det handlar om hur ett parti har trollat bort sig på grund av en sekulär missuppfattning.

Kristendom, judendom och islam består av väldigt många olika uttolkningar där vi kan välja att ta ställning. På samma sätt som vi tar ställning i sekulär politik.

Det är i ett demokratiskt samhälle med religionsfrihet helt acceptabelt att det finns religiösa fundamentalister med en djupt konservativ tolkning av respektive religion. De kan även bilda partier och driva sina åsikter för att få stöd i val eller i tempel.

Jag tänker dock inte rösta på dem. Jag fattar inte hur jag kan dela partilokal med dem. Vi kan vara vänner men vi är politiska motståndare.

Självklart är de är helt fria att som medlemmar i Jehovas Vittne, Plymouthbröderna, Livets Ord eller andra kristna minoriteter leva efter sina regler så länge dessa inte förhindrar icke troende, avhoppare eller troende med annan tolkning av regler och utövning att leva sina liv i fred och frihet.

I en sekulär tradition uppstår lätt en missuppfattning och exotisering av religion.

När Miljöpartiets tidigare språkrör, EU-parlamentarikern Peter Eriksson kommenterade Mehmet Kaplans avgång med påståendet att Kaplan behandlats annorlunda på grund av han är troende muslim blir det väldigt förvirrat och leder helt fel.

Eriksson citerar, som exempel på islamofobi, att Kaplan anklagats för att ha en "dubbel agenda". Den som uttalat detta är dock själv troende muslim.  Nalin Pekgul som är troende med det som skulle kunna formuleras som en liberal uttolkning av Islams budskap.

Hon är i allra högsta grad en representant för troende muslimer - minst lika mycket som Khans syn på handslag.

Förvirringen är extra tydlig bland alltför många sekulära med en antirasistisk agenda. Av någon oförståelig anledning verkar många - tydligen inom Miljöpartiet - tro att ju mer konservativ man är inom just Islam desto mer representerar man hela minoriteten muslimer. Konstigt nog är dessutom dessa konservativa uttolkare till närmast 100% män.

Mp är inte ensamma: samma problem har vi sett inom Socialdemokraterna (minns Tro och solidaritets valprogram där det för muslimer redigerats bort ställningstagande för HBTQ-rättigheter, minns debatten kring Omar Mustafa) och vi har sett det i den njugga inställningen från vänstern till kämpande feminister i miljöer där muslimska djupt konservativa män uppges skapa allvarliga problem. Fråga bara Sara Mohammad och Amineh Kakabaveh. Men så är de ju som Pekgul inte män.

Samma förvirrande förhållningssätt skulle aldrig uppstå när det gäller protestanter. Den inriktningens fundamentalister har noll och ingen plats inom vare sig Miljöpartiet, vänstern eller socialdemokratin. Eller för den delen moderaterna. De har istället egna partier - Kristdemokraterna eller Kristna värdepartiet.

Och nej: det handlar inte om slöja eller inte - symbolfrågor där symbolen såväl kan vara förtryck som frihet, i vår västvärld en revolt och en identitet. Det handlar om det verkliga problemet med konservativa mäns övervakning av kvinnor. Och det handlar om hot och hat som män hittar på med stöd av religiösa citat. Det handlar om hot och hat mot HBTQ-personer som uttolkas utifrån andra citat ur skrifter och traditioner.

Det handlar definitivt inte om invandring eller ej. Hela den SD-diskussionen och en maniskt vältrandet i skräckpropaganda är ointressant för andra är just konservativa romantiker och fascistiska propagandister.

Det handlar om att de som kallar sig feminister, demokrater eller queera äntligen kan fatta att det inom alla religioner pågår samma strid som inom den sekulära politiken. Att det inom Islam pågår samma utveckling som inom kristendom och judendom. Det finns de som med bibeln i hand sticker kniv i unga kvinnor för att de deltar i en Prideparad. Det finns de som går med i paraden. Jag vet vilka jag känner samhörighet med och med vilka jag bygger vårt gemensamma samhälle.

De som sticker kniven, eller de som bär de mest konservativa värderingarna från förtryckande traditioner är inte mer riktiga troende än de som gjort andra tolkningar som även omfattar t.ex en feministisk och gay/queer-inkluderande tolkning.

Det befriande med att Miljöpartibubblan nu spricker är att detta äntligen formuleras tydligt från inte minst muslimer och andra troende att det är dags för sekulära ignoranter att börja lyssna på sina troende fränder.

 

Irshad Manji-intervju

Mushin Hendricks

Fotot taget av Jonas Ekströmer / TT

Tags: politik religion

Comments (0)  
 Report  

Samma högerextremism!

jon  (updated by jon)
 Lyssnar på debatten kring Malmö om extrema rörelser i Sverige och vilka som utgör det största hotet: högrextrema eller islamister.
Energislösande debatt tänker jag. Tror någon att islamismen är annat än just högerextremism?
Samma slags ideologi med samma idéer och dessutom samma ungdomar som blir kanonmat åt samma fanatiska ledare.
Högerextremism i politisk eller religiös version vill bygga det samhälle som leder till de katastrofer vi återigen ses utspelas framför våra ögon.
Och för den delen: vänsterextremism har historiskt tenderat att hamna i samma fåra som de det kallat sina fiender. Typ Nils Flyg, typ Stalin...
Borde inte en strategi vara att tala om dessa rörelser som en och samma sak, om än med olika symboler, vara mer framgångsrik? Vi behöver i alla fall inte ödsla tid på onödig debatt.
Bilden på nån runa som nazzar använder och så IS/Daesh flagga.

Tags: politik

Comments (0)  
 Report  

Sodom och Gomorra

jon  (updated by jon)
Berättelsen om Sodom och Gomorra handlar inte om homosexualitet utan om det som är den värsta av mänsklighetens synder: att behandla främlingar illa - att inte välkomna människor på flykt.

Nu firar kristna påsk om en månad är det dags för den judiska påsken. I bägge traditioner berättas om hur hebreerna tvingades ut ur Egypten för att hitta friheten i Israels land.
Denna berättelsens centrala budskap handlar om att mänskligheten som haft erfarenhet av flykt skall välkomna de som flyr idag.
Vare sig man är troende eller ej handlar Påsken och berättelsen om Sodom och Gomorra om grundläggande mänskliga erfarenheter som vi måste påminna oss om, om och om igen.
Att inte hjälpa de som är i nöd, de som flyr och söker sig till frihet, är ett av det värsta av alla brott. När Guds änglar såg att inte ens 10 av Sodom och Gomorras invånare var goda nog att välkomna främlingar, valde hen att förgöra städerna.
Just nu begår Europa denna den värsta av synder. Inte sällan är det just påstått troende vars främlingsrädsla skallar som högst.
Detta såg vi exempel på i veckan Polens nyvalda högernationalistiska regering begå. Efter terrorattentaten i Belgien ändrade de ett tidigare beslut att ta emot (ynka) 7000 flyktingar. En socialkonservativ ideologi som med Bibeln i hand fördömer homosexuell kärlek med falsk hänvisning till berättelsen om Sodom och Gomorra. "Lag och Rättvisa" kallar de sig och har starka band till katolska kyrkan.
De är inte ensamma. Flyktingkrisen möts av stängda dörrar och falskt tal om "kristna värderingar" hos politiska företrädare som hyllar tro och nationell tradition. Dvs stänger dörren. Politiska aktörer som därmed begår exakt den synd befolkningen i städerna Sodom och Gomorrah begick.
Ännu så länge finns det 10 rättfärdiga kvar Europa. Ännu så länge. Påven kanske skall ta ett allvarligt samtal med Polens regering innan det är för sent.
Målningen från Laing Art Gallery: Förstörelsen av Sodom och Gomorra av John Martin

Tags: politik samhälle

Comments (0)  
 Report  

HBTQ-flaggelanter?

jon  (updated by jon)
Alternativ för Tyskland, SDs just nu framgångsrika meningsfränder söderöver, skriver i sitt familjepolitiska program under rubriken Främja familjen: "Äktenskapet mellan man och kvinna är familjepolitiskt önskvärt.”
Dvs att äktenskap mellan man och man eller kvinna och kvinna inte är det.
Partiets EU-parlamentariker Beatrix von Storch gick nyligen till hårt angrepp på Tysklands förbundskansler Angela Merkel för landets flyktingpolitik. von Storch ifrågasatte i ett uttalande att: "homosexuella flyktingar bör erbjudas särskilda uppehållsutrymmen" med det medvetet ignoranta och föraktfulla tillägget; "hur ska de se ut?".
Det finns HBTQ-personer som stöttar partiet.
Så här i påsktider kanske vi har hittat förklaringen: de är flaggelanter!

Tags: politik samhälle

Comments (0)  
 Report  

Moralkaksmonster orerar

jon  (updated by jon)


Aftonbladet har avslöjat Kommunals ledning.
"Avklädda kvinnor, en porrstjärna och en naken Tony Irving."
Så inleds texten på deras första artikel om skandalerna och i Aktuellt visas amatörinspelade filmsnuttar när porrartisten Puma är på scen och när Tony Irving springer naken - si så där 10 sekunder - över scen i samband med en kabarét-föreställning på "lyxkrogen" Metropol Palais.
Herregud - ge er moralkaksmonster.
Helt logiskt att granska gratisboende fack"pampar" och deras eventuellt höga restaurangnotor men att moralisera över nakenhet på scen och att en fackförening även äger en festlokal...
Nu får ni väl ändå ge er!
Foto: Maja Suslin/TT på krogen Metropol Palais entré

Tags: nöje politik samhälle

Comments (0)  
 Report  

Likabehandling. Punkt slut.

jon  (updated by jon)Som ett brev på posten kommer nu rapporter om att en mobb män attackerar flyktingar i den tyska staden Köln. Det efter att en stor grupp mäns trakasserier av kvinnor på nyårsafton i samma stad fått stor medial spridning, och flödat över på sociala medier.

När en grupp män trakasserar kvinnor så som i Köln på nyåret handlar det om att visa sin makt och det handlar om synsättet att män innehar rättigheter kvinnor skall sakna och foga sig efter. Efter rapporterna från Köln kom så uppdagas nu den ena händelsen efter den andra där män i grupp begått olika former av övergrepp mot kvinnor. Ofta i samband med folkfest och fylleri. I Sverige såväl som på andra platser i Europa.

Kvinnor som villebråd för mäns maktutövning.

Sedan nyår har jag läst två nyheter om hur pojkar utsatts för sexuella övergrepp av andra pojkar på två olika asylboenden i Sverige. Ett ovanligt grovt mord har nyligen begåtts mot en homosexuell man i Bergsjön. Unga pojkar förnedrade och kränkte mannen på det grövsta sätt såväl innan som efter mordet.

Män och pojkar som kränker andra män sexuellt och som våldsamt mördar öppna eller antaget homosexuella handlar om att utöva makt mot dem man anser underlägsna och förakt och hat mot det som anses bryta mot manligheten. De ser lätta offer som man tror sig kunna ge sig på utan att omgivningen reagerar.

I länder där attitydförändringar kring hbtq-personer nått framgång är det numera självklart att vi inte accepterar de attityder som ligger bakom övergreppen.

De som begår övergrepp skall hanteras av samhället och straffas enligt gällande straffskalor. Självklart inga undantag och det finns ingen anledning att försöka skyla över övergreppen.

Om det stämmer det som nu sägs om händelserna i Kungsträdgården att ”myndigheten (polisen) medvetet undviker att rapportera om fenomenen som knyts till gärningsmän med utländsk bakgrund,” (DN 11/1 2016), så är det ett uttryck för att inte ha förstått det grundläggande i vad respekt för medmänniskor handlar om: likabehandling.

Det gäller oavsett om Stockholmsfödda grabbar lever rövare i Visby och Båstad eller grabbar födda i Afghanistan lever rövare i Kungsan eller Halmstad. Punkt.

Det enda positiva som kan komma ut av den senaste mediaturbulensen kring trakasserande killgäng är att det nu kan görs upp med det som misstänks handla om absurda hänsynstaganden.

Låt det bli ett tydligt budskap till de som den 17 januari uppmärksammar minnet av Pela och Fadime och alla de systrar och bröder som drabbas av hedersvåld. Ungdomar som bryter mönster, var helst de befinner sig i Sverige, skall garanteras skydd om familj, släkt, grannar, församlingar... begår psykiska och fysiska övergrepp.

Främlingsfientlighet, kvinnoförakt och böghat är olika sidor av samma trekant.

De händelser som uppmärksammats senaste veckorna har i sociala medier och av "invandringskritiska" sajter fokuserats på de unga männens etnicitet.

Ett förhållningssätt som borde utgå från grundläggande mänskliga rättigheter har ersatts av ett vulgär-nationalistiskt.

En kör av förorättade sanningssägare som minsann ”vågar säga sanningen” om de unga männens födelseort stäms upp.

När regeringen efter Europas svek kovänt i flyktingfrågan verkar den ena proppen efter den andra ha släppt. Det är riktigt allvarligt. Och det blir oroande förvirrat.

Urskiljningslösa attacker mot flyktingar och personer som antas vara ”utländska” blir konsekvensen. Istället för att lugna ner trappas det upp.

Heterosexistisk manschauvinism bär ingen specifik hudfärg, trosinriktning eller kulturbakgrund. När den visar sig, oavsett vilket motiv den har eller ursäkt den kan använda sig av, skall dess offer veta att samhället står på deras sida.

Det gäller de kvinnor som trakasseras på festplatser eller i familjer. Bögar, flator och transpersoner som kränks i församlingar eller som utsätts för våld i hemmet. Det gäller de drabbade vare sig förövarna är kriminella grabbar från Marocko eller högerextrema huliganer från Köln.

Om nu enskilda poliser, politiker, journalister eller någon annan fått för sig att man skall hantera män med bakgrund i muslimskt dominerade länder eller flyktingar i allmänhet på annat sätt än någon annan person som begår övergrepp eller brott så har de fått allt om bakfoten.

Om enskilda debattörer, politiker, myndigheter, medier fått för sig att dessa unga, kriminella, mäns etnicitet är förklaringen till sexuella övergrepp och bögmord, så är de minst sagt ignoranta eller rent cyniska. Och inte minst missar de att offren oftast återfinns i förövarnas närhet. Om det så är på flyktingboendet eller inom familjen.

Att använda övergrepp mot kvinnor och hbt-personer som motiv för en ”invandringskritisk” argumentation är att göra sig själv till förövare. De kvinnor, bögar, transpersoner som själva invandrat drabbas dubbelt upp.

En sak är säker. När det stormar är det lätt att blåsa omkull.

Ge ditt bidrag till sans och måtta i den ryktesspridning som uppstår i sociala medier. Vägra acceptera att kvinnors och hbt-personers rätt att röra sig fritt hotas av män i grupp vare sig dessa är födda här eller där. Använd sunt förnuft och vägra låta dig dras in i främlingsfientliga tankevurpor. Annars snubblar du lätt på din egen tröskel.

 

Foto: Protestmöte i Köln den 9 januari mot mäns övergrepp . AP Photo/Juergen Schwarz/TT

Tags: politik samhälle

Comments (0)  
 Report  

SD-nationalism i praktiken

jon  (updated by jon)


Den 4 januari införs ID-kontroll för tågresenärer från Danmark till Sverige.
Danmark rasar och i Skåne startas med rätta ilskna upprop.
"Det är Sveriges fel" sägs det i Danmark, "det är Stockholms fel" sägs det i Skåne. "De bryr sig inte om region Øresund" är analysen.
Nå.
Även om det ger populistiska poäng att gnälla på Sverige respektive "Stockholm" är det lite väl enkelt.
ID-kontrollerna är det Sverigedemokratisk politik innebär i praktiken. För region Øresund. Och en direkt konsekvens av den danska flyktingpolitiken, påhejad av SD och deras kulturarvsfränder i Dansk Folkeparti.
Vore klokt om protesterna mot ID-kontroller i Danmark och Skåne formulerades långsiktigt. Ett hett tips till de 20%+ SD och DF-sympatisörerna i Øresunds-regionen är att vända "nationalismen" ryggen. Nu när vi ser politiken praktiserad.
Ett ganska bra tips även till moderaterna i Gävle och till de debattörer som påstår sig inte vara "naiva" när det gäller flyktingpolitiken.
Bilden på nya stängslet vid Kastrups tågstation: Jens Dresling/POLFOTO/AP/TT

Tags: politik samhälle QX Ledarstick

Comments (0)  
 Report  

Låt Hemvärnet skydda asylboenden

jon
 På direkt uppmaning via sociala medier och från politiska ledare agerar nu högerextrema grupperingar allt mer militant och utomparlamentariskt.
Det handlar inte längre om att framföra argument, söka politiska allierade och hitta det som är essensen av demokratin; politiska kompromisser.
Nu överger de istället det demokratiska samhällets strukturer och bränner allmän och privat egendom för att genomdriva sina åsikter.
Taktiken är klassisk från revolutionära grupperinger till höger och vänster. Målet är destabilisering och att genom terrorhandlingar skapa oordning genom vilken de ser chansen att ta makten.
Just nu tampas polis med att skydda allmän och privat egendom och skydda människoliv, då hus där människor bor också är utsatta. Med tiden ökar risken att fler människoliv kommer gå till spillo som resultat av den högerextrema rörelsens våld. Vi befinner oss i det som alltmer liknar en kris-situation.
Debatten om hur Europa och Sverige skall klara den enorma flyktingvandring som pågår och kommer pågå kommer sjävklart fortsätta. Att lyfta problem i dess spår, framföra åsikten att Sverige inte klarar att ta emot så många som nu under en längre tid, diskutera hur ekonomin skall lösas och hur introduktionen i Sverige skall gå till - i högt eller sansat tonläge, är inte krisen. Det är en del av demokratin.
Krisen är inte heller att många söker sig till Sverige för att bygga sin framtid. Krisen består i att en liten grupp militanta personer anser sig ha rätten att ta lagen i egna händer och använda mordbränder och överfall på våra barns skolor som politisk medtod.
Det är hög tid att aktivera de svenska folkrörelserna för att övervaka asylboenden. I ett första skede borde Hemvärnet vara rätt organisation för detta.
"Hemvärnsförbanden är ett krigsförband med huvuduppgift att skydda, bevaka, ytövervaka samt stödja samhället vid kris. På detta sätt bildar hemvärnsförbanden en nationell och territoriell basplatta för försvaret och skyddet av Sverige."
Aktivera Hemvärnet för att övervaka såväl tilltänkta som aktivt använda asylboenden. 22 000 män och kvinnor i Hemvärnet är en bra bas för att assistera polisen i deras arbete att lösa den grova kriminaliteten och en tydlig signal från det svenska samhället för att markera att gränsen är nådd.
Bilden är Hemvärnets vapen och är hämtad från deras Facebooksida

Tags: politik samhälle

Comments (3)  
 Report  

"Nu smäller det", sa han. Och det small!

jon  (updated by jon)


Jag har lyssnat på Kent Ekeroths tal i Trelleborg. Nästa hela orkade jag med.
Den som vill kan lyssna på den ord för ord, jubel för jubel via YouTube och via någon av de högerextrema sajter som sprider videon.
Inför en hängiven skara får vi veta att Sverigedemokraterna har haft rätt i 27 år. Intressant påstående med tanke på hur partiets politik formulerades då. Innan man förstått att det inte går hem att vara allt för vulgära. Och innan man förstått att spela på "vi gillar snälla homo"-kortet (som inte vill gifta sig och bilda familj.) Men referensen är säkert medveten. Sverigedemokraterna tar upp tråden och vill återigen tala klarspråk.
I Kent Ekeroths tal får vi veta att vi står inför "vår undergång" och att det "på ganska kort sikt är slutet på Sverige som en svensk nation.”
Kent Ekeroths har fått fram att det kommer vara 700 000 som kommer till Sverige varje år (riktigt hur han får ihop den siffran framgår inte dock). Han har bytt "massinvandringen" mot det som han berättar är ett steg värre: "totalinvandring". Och han förklarar att de övriga partierna "vill avskaffa det här landet helt och fullt".
"Vi har rätt att bo i ett svenskt Sverige", säger han och det jublas. Eller som hans kompisar sa för 27+ år sedan: Bevara Sverige Svenskt.
Kenth är upprörd. Han säger att "det skär i mig varje dag hur de bokstavligen invaderar landet". Exakt vilka "de" är säger han inte men berättar att "vi" vet att det inte är desamma som de finska flyktingbarnen.
De "är något helt annat". De är respektlösa som söker sig till Sverige och inte stannar längre söderut.
Och han frågar: "Är de barn?"
Han svarar: "Nej".
Han frågar: "Är de kvinnor?"
Han svarar: "Nej"
Han berättar att, "de är arga unga män som kommer från en kultur som inte respekterar kvinnor".
Och han frågar vad vi tror kommer hända med vårt land med dessa som invaderar i hundratusentals.
Han har beviset på vad som kommer att hända och ger bevis med mordet på IKEA-varuhuset. Och han berättar hur våldtäkterna och kriminaliteten nu ökar i takt med "totalinvandringen".
Precis så som det här partiet öste på på 80- och 90-talet. Då när de förklarade att landet skulle gå under på grund av alla som flydde från förtryckets Iran och kriget på Balkan.
Alarmistiska rapporter liknande det religösa domedagssekter öser på kring datumet då jorden går under. Så gick inte jorden under. Inga problem, man hittar ett nytt datum.
Men på 90-talet fick just den alarmistiska skräckpropagandan några att bränna många flyktingförläggningar och moskéer. Den fick några att misshandla och mörda personer som antogs vara invandrare och homosexuella. De fick en massmördare att skapa skräck i landet med sitt lasersikte.
Kenth Ekeroth fortsätter sitt tal i Trelleborg och berättar varför SDs riksdagsledamöter nu prioriterar ned det jobb de får betalt för att utöva och istället skall ger sig ut på gator och torg. "För att se till att få det trycket underifrån som vi behöver." Målet är kommuner och lokalpolitiker eftersom partiet anser det vara helt kört i Riksdagen där de som vill "ont" sitter.
"Vi måste överklaga när de bygger moské", säger han och får rungande applåder. "Vi måste överklaga när de bygger nya invandrarboenden och göra det på alla sätt vi kan. Överklaga bygglov, vända på varje sten för att göra det så jobbigt för dem som möjligt."
"Och dom som bor granne med en moské som byggs, ett invandrarboende som byggs, ni måste överklaga ni måste gå ut på gator och torg, ni måste gå man ur huse varje dag (jubel utbryter) för att visa dom att vi inte accpeterar det här längre.”
Och så kommer det där uttalandet som hans partivänner i partietablissemanget vägrat ta avstånd från:
- Och svenska folket har en lång stubin säger dom, men när det här stubinen har brunnit klart, då smäller det. Vi skall visa dem att nu är det dags, nu smäller det!
Här uppstår också det mest intensiva jublet med massa ja-rop och busvisslingar.
"Svensken reser sig. Nu räcker det, nu har vi fått nog."
Kent Ekeroth blir eldad av responsen och fortsätter:
"Vi har ingen tid att spara längre, ingen tid att spara. Inte om vi vill bo i ett Sverige som är svenskt inte om vi vill bo i vårt land där vi kan känna oss hemma."
Han konstaterar att de som stöttar SD inte längre behöver skämmas. Nu är de snart Sveriges största parti gissar han.
"Ni är den spjutspets vi behöver för att ta vårt land tillbaka."
Säger han och fortsätter segervisst:
"Vi är motståndsrörelsen mot etablissemanget, mot media."
Och så manar han:
"Nu är det verkligen dags att agera. Jag hoppas ni kommer göra det, jag hoppas att ni säger till alla andra att göra det."
Och han slutar sitt tal
"Stå upp för Trelleborg. Står upp för Skåne och Sverige och hjälp oss ta vårt land tillbaka."
Ted Ekeroth tog brorsan och partikamraten på ordet och spred en karta med planerade asylboenden utsatta. Och i natt brann ett asylboende i just Lund.
Jo just det. Nu brinner flyktingboenden igen och nu agerar de rasistiskt motiverade mördarna igen.
Och de som hetsar till aktion med budskap om att det på "på kort sikt" är slut på "vår nation" låtsas som det regnar när deras stormtrupper tar dem på orden.
Jimmie Åkesson vägrar intervjuas av Studio Ett om Ted Ekeroths kartor.
Mikael Karlsson vägrade i söndagens Agenda svara på frågor om Kent Ekeroths formuleringar i Trelleborg. "Tala med honom" blev svaret från partiets gruppledare i Riksdagen.
Kritiska frågor från media besvaras med vred tystnad - allt enligt uppmaningen i Kents tal:
"Lita inte på dem" (neej ropar publiken). "Dom kommer vrida, dom kommer vända, dom kommer ljuga. Dom kommer försöka dra upp om någon nisse någonstans sa något eller om någon hög nisse sa något. Inget av det spelar någon roll, det spelar ingen roll. Det spelar ingen roll hur sura ni blir på att de skriver om vad någon företrädare gjort, toppstyrning eller... inget spelar roll. Det enda som spelar någon roll är att få till en förändring i det är landet. Om det är Jimmie som är partiledare... eller Mattias Karlsson, det spelar ingen roll. Det viktiga är att vi skall förändra det här landet. Så låt inte media lura er.
Lita inte på media. Vi har andra kanaler som börjar växa fram, titta på dem, läs dem."
Så talar en sann sektledare av Scientologi-klass. Håll för öronen. Det är farligt att lyssna till andra än era ledares sanningar.
Om det nu inte vore för morden och bränderna så skulle man ha svårt att hålla sig för skratt. Om det inte vore för att arga unga män världen över lyssnar på exakt samma hets och samma uppmaning att inte lyssna på andra än de rättrådiga: de arga unga som drar till Syrien och blir kallblodiga mördare i IS, som bränner moskéer i Indien, misshandlar och mördar Pride-deltagare i Belgrad, Uganda och Jerusalem.
Arga unga män som vet att lyssna till sina ledare och aldrig på "de smutsiga som vill ont".
Gisses Kent. Har aldrig hört dig edla på förut. Det var riktigt obehagligt.
Bara så där i välmening så kan jag tipsa om det lärorika med släktforskning. Det skulle kunna leda till att du lär dig någon om dina morföräldrars historia och de erfarenheter dina förfäder haft av att politiska ledare hetsat grannar att gå till aktion för att säkerställa att man som polack kunde bo i ett polskt Polen.
Bilden en skärmdump från YouTube och Kent Ekeroths tal i Trelleborg.

Tags: politik samhälle

Comments (0)  
 Report