77.127 medlemmar 1.738 inloggade
Logga in Bli medlem
Qruiser
Ooh aah, just…
Underbar shoppin…
Blogg
Ooh aah, just…
Söndag...
Blogg
Stockholm 19/11
Posithiva Gruppen
Gaymap
Stockholm 19/11
After goes Secret…
Gaymap

blog.qruiser.com
Jag bloggar på Skandinaviens största gay- och queercommunity Qruiser. Bli medlem du också!
The J-way
Hej, Jonathan här. Välkommen till en av de äldsta bloggarna på Qruiser!

The J-way är bloggen om mig och mitt liv. Jag är trans-föreläsaren som ogärna pratar om trans, bögen som ofta provocerar helt utan mening, och normbrytaren som mest bara vill få vara ifred.
Åsikterna är mina och representerar inget annat.


Kontakt:
[email protected]
Kille(t), 31, Stockholm
 
Kategorier
Senaste inläggen
Kalender
«
Ti 1 To Fr
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
Widgets
Statistik
Blog id: 3950

Opinion Trans

Jonathan  (uppdaterad av Jonathan)
Oj, hoppsan! Är detta ett tecken på utveckling jag ser? Ja, jag tror faktiskt det.
I QX opinion skrev konstnären Xenia Klein nyligen ett inlägg om bi- och homopersoners frånvaro i transpersoners kamp, och frågade om vi borde slå oss fria från HBTQ-rörelsen. Några dagar efter det svarade aktivisten Lukas Romson, som har en helt annan inställning och åsikt i frågan. Jag tror faktiskt detta är första gången jag ser transpersoner själva öppet diskutera frågor som denna. Oftast är det en transperson som tar upp något samhällsrelaterat. Eftersom samhället gärna behandlar oss som skit, och samtidigt fortfarande inte vet så mycket om oss, är det knappast så att cis-personer kan säga ifrån. Så en transperson säger något mäktigt, och ja... det är det. Punkt. Även om sådant är viktigt, så är det lika viktigt att folk någon gång lär sig att transpersoner faktiskt inte håller med varandra om allt. Och är individer. Och även när vi vill samma sak, har vi ofta olika sätt att ta oss dit.
Jag tycker också det är väldigt spännande att, förutom att diskussionen finns, så finns den i ett forum som inte är exklusivt för transpersoner. Det tycker jag är ett förvisso litet, men ändå ett steg framåt för transpersoners plats i samhället. Nu är ju QX "bara" en HBTQ-tidning, men det är ändå skandinaviens största. Någonstans måste det ju börja, antar jag..?
Vad gäller frågan i sig, tycker jag det klart är en poäng värd att ta upp. Homosexuella i Sverige ÄR enligt min erfarenhet ofta väldigt exkluderande mot oss, och jag upplever det som extremt frustrerande. Även om det (som vanligt...) inte gäller alla, så är min bild att betydligt fler stjälper än hjälper.
Xenias inlägg hittar du HÄR, Lukas replik finns HÄR, och Xenias slutreplik läser du HÄR.
Personen på bilden nedan är Xenia Klein.
Foto: Moa-Lina Olbers CroalErik Nylander/TT

Taggar: samhälle trans

Digga (1 medl.)  
 Anmäl