77.914 medlemmar 1.613 inloggade
Logga in Bli medlem
Qruiser
Ooh aah, just…
Middag...
Blogg
Stockholm 17/10
Chokladkoppen
Gaymap
Stockholm 17/10
Posithiva Gruppen
Gaymap
Stockholm 17/10
Bitter Pills
Gaymap

blog.qruiser.com
Jag bloggar på Skandinaviens största gay- och queercommunity Qruiser. Bli medlem du också!
The J-way
Hej, Jonathan här. Välkommen till en av de äldsta bloggarna på Qruiser!

The J-way är bloggen om mig och mitt liv. Jag är trans-föreläsaren som ogärna pratar om trans, bögen som ofta provocerar helt utan mening, och normbrytaren som mest bara vill få vara ifred.
Åsikterna är mina och representerar inget annat.


Kontakt:
[email protected]
Kille(t), 31, Stockholm
 
Kategorier
Senaste inläggen
Kalender
«
Ti 1 To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Widgets
Statistik
Blog id: 3950

Pride året runt

Jonathan
Jag gick inte i Pride-paraden i år, men det gjorde min pappa. Är det någonting jag önskar att folk skulle fatta om Pride är det följande: Att du går i paraden, målar Pride-färger i ansiktet under lördagen eller sponsrar Pride-festivalen, det är jättefint. Men inget av detta gör dig till en allierad för HBTQ-personer. Det är jättefint att min pappa för andra året gick i paraden med Stolta Föräldrar, men det är inte detta som gör honom till en allierad. Det är vad han gör de andra 364 dagarna om året. Det är att han hela tiden varit öppen och intresserad, utan att någonsin ställa kränkande frågor om min kropp eller mig. Det är att jag kan säga ”fuck, jag hatar allt, kan jag komma hem till er och käka mat?”, och jag får inte en miljon närgångna frågor över mig. Det är att han var en av de första som fick till både rätt namn och pronomen till 100%, trots att han var en av de sista jag ’kom ut’ för. Han är en allierad alla dagar om året, inte bara när kommersiella tillfällen påminner honom om att han borde vara det.
Sponsrade ditt företag Pride, eller gick organisationen i Pride-paraden? Fint. Men hur ser er likabehandlingsplan för transpersoner ut? Skulle kollegorna respektera om någon med pronomen ’hen’ började där? Utgår alla ifrån att den nya chefen har en fru för att han har en ring på fingret? Vi är HBTQ-personer varje dag, hela året runt, och vi behöver våra rättigheter precis lika många dagar. Det är lätt att tro att kampen i Sverige är färdig, men vi är många som kan vittna om att så inte är fallet. Så, nu när EuroPride Stockholm är över, är en tid så god som någon: Ta upp dessa frågor, och ta dem på allvar. Alla dagar, inte bara en lördag om året.
Min pappa innan Pride-paraden.

Taggar: EuroPride 2018

Digga (1 medl.)  
 Anmäl