77.885 medlemmar 1.829 inloggade
Logga in Bli medlem
Qruiser
Ooh aah, just…
Skrek jag??
Blogg
Ooh aah, just…
Rekka lite till …
Blogg
Ooh aah, just…
Lunch..
Blogg
Stockholm 17/10
SLM-Stockholm
Gaymap

blog.qruiser.com
Jag bloggar på Skandinaviens största gay- och queercommunity Qruiser. Bli medlem du också!
The J-way
Hej, Jonathan här. Välkommen till en av de äldsta bloggarna på Qruiser!

The J-way är bloggen om mig och mitt liv. Jag är trans-föreläsaren som ogärna pratar om trans, bögen som ofta provocerar helt utan mening, och normbrytaren som mest bara vill få vara ifred.
Åsikterna är mina och representerar inget annat.


Kontakt:
[email protected]
Kille(t), 31, Stockholm
 
Kategorier
Senaste inläggen
Kalender
«
Ti 1 To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Widgets
Statistik
Blog id: 3950

Homoskandalen live

Jonathan  (uppdaterad av Jonathan)
För några månader sedan nämnde jag min obsession över Netflix-showen Shadowhunters. Och så en dag satt jag hemma och kollade in en live-chat min favorit Matthew Daddario hade, när hans kollega och vän knackar på dörren. "Can I come in?", frågar Dominic Sherwood, för att i nästa stund yttra orden "hey, what's up fag?". Matthew reagerade med en smärre panik, bad argt Dominic att hålla tyst, medan han förvirrat avslutade live-feeden. Och skandalen var ett faktum.
Diskussionerna kring varför Dom kallat sin vän för ett homofobiskt skällsord var många. Vissa sa att det hade med hans brittiska engelska att göra, där "fag" betyder något annat. Men då hade han kallat sin vän för en cigarett, vilket rimligtvis inte var fallet. Faktum är dock att showen är otroligt uppmärksammad och prisad för sina HBTQ-karaktärer, där bland annat Matthew Daddario spelar en. Och bara veckan innan hade skådespelaren Javier Munos, en öppet homosexuell och HIV-positiv musikalartist, gjort ett gästspel och han tog samtidigt över showens Instagram.
Några timmar efter kom ursäkten från Dominic Sherwood. Men trots hans ursäkt kvarstod faktumet att Dominic i stunden inte alls förstått varför Matthew blev upprörd på honom, vilket många tycker visar på ett djupare problem. Vissa tyckte att vi inte kan ha så höga krav på skådespelare, att en inte kan kräva att de skall anpassa sin personlighet efter sitt jobb. Men faktum är ju att det finns en större mängd människor som är väldigt medvetna om samhällsfrågor och minoriteters problematik privat, och frågan är då om det är rimligt att anställa någon om dens moral inte alls matchar med showens. Det är ändå feta pengar som betalas ut till dessa personer, och många tyckte denna händelse var nog för att casta om rollen som Jace.
Dominic Sherwood är för tillfället kvar som Jace i serien för säsong tre. Personligen hade jag problem med honom ett bra tag efteråt, men jag tyckte ursäkten kändes genuin, och då ser jag ingen anledning att inte godta den. Jag förstår dock personerna som inte alls känner att de kan relatera till en karaktär efter en sådan sak. Det är klart det skadat både serien och Dominics rykte. Detta är alltid en svår fråga, då många gärna gnäller om att det finns viktigare saker i världen, och vem fan bryr sig. Men när det är bevisat att den media vi konsumerar påverkar oss på en fundamental nivå, tycker jag att dessa frågor är väldigt viktiga. Att säga att representation inte spelar roll för att TV och film är på låtsas, är att helt sakna förståelse i hur människor utvecklas och påverkas, speciellt i  yngre åldrar. Och efter ursäkten påpekade Matthew strängt att serien står för positivitet och att stärka människors självbild, och det säger väl allt. Hur detta utvecklar sig i framtiden får tiden visa, och jag står inte på någon direkt sida. Men i tiden vi lever i, är en skandal som denna inte nödvändigtvis helt enkel att skaka av sig.
Från vänster: Matthew Daddario och Dominic Sherwood

Taggar: samhälle Nöje osv Homo Bi

Digga (3 medl.)  
 Anmäl