83.717 medlemmar 1.823 inloggade
Logga in Bli medlem
Qruiser
Ooh aah, just…
åhhh vad jag …
Blogg
Stockholm 15/12
Secret Garden
Gaymap
Stockholm 15/12
Hotel Skeppsholme…
Gaymap
Stockholm 15/12
Absolutely 90’s L…
Gaymap

blog.qruiser.com
Jag bloggar på Skandinaviens största gay- och queercommunity Qruiser. Bli medlem du också!
Fag For Real
Hej, Jonathan här. Välkommen till en av de äldsta bloggarna på Qruiser.

Fag For Real är bloggen om mitt bögiga liv. Om populärkultur, HIV, det normativa samhället och min vardag. Åsikterna är mina och representerar inget annat.


Kontakt:
[email protected]
Kille(t), 30, Stockholm
 
Kategorier
Senaste inläggen
Kalender
«
Ti 1 To Fr
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Widgets
Statistik
Blog id: 3950

Privata frågor

Jonathan
- Tja. Har du kuk eller fitta?
- Tycker du inte att det är en lite privat fråga?
- Vadå, det är ju bara en fråga!
Vad betyder det här, "det var ju bara en fråga" egentligen? För det är oftast folks försvar när jag ifrågasätter varför de ställer en privat fråga till en främmande människa på det sättet. Försöker personen säga att det bara var en normal fråga, typ "tja läget?" eller "vad görs?". Jag umgås ju inte så mycket med cis-heteros, så jag kan ju ha fel. Men jag tror ändå inte att de går runt en torsdagskväll på Ica och frågar varandra om deras könsorgan.
Jag som öppen transperson är med om relativt många konstiga saker, och får många konstiga frågor. Men jag förundras egentligen inte mest över att folk ställer dumma och kränkande frågor. Det som är konstigast är människors reaktioner när jag säger ifrån. Ofta tycker folk synd om sig själva. En gång när jag påpekade för en kille att jag tyckte hans frågor var lite för personliga, fick jag ett långt svar om hur jobbigt han hade det just nu. Det var mycket på jobbet, han hade precis blivit dumpad och var mobbad när han var liten. En annan kille skrev argt att transpersoner inte var de enda personerna med problem. Som svar på frågan "varför tycker du att mitt könsorgan är relevant för den här konversationen?".
Jag tror att det rimliga är att alltid utgå ifrån vad en skulle fråga en random cis-person. Att tänka på att vi faktiskt inte är allmän egendom bara för att vi är annorlunda. Och så skulle det verkligen underlätta om människor som säger knasiga saker kunde stå för det lite bättre. Det är väldigt svårt att bemöta en vuxen människa som helt plötsligt blir en hungrig treåring för att någon sa emot honom.
Jag tar personligen sällan illa upp av frågan längre. Jag har svarat på den flera gånger. Men inte efter ett hej. Inte i kön på Ica. Och inte när en främmande människa frågar. I fel sammanhang är det är en privat fråga för alla människor.

Taggar: Mitt liv trans

Digga (2 medl.)  
 Anmäl