82.806 medlemmar 2.223 inloggade
Logga in Bli medlem
Qruiser
Ooh aah, just…
Norrlänsk delika…
Blogg
Göteborg 24/1
Bee Bar
Gaymap
Stockholm 24/1
Secret Garden
Gaymap
Stockholm 24/1
After goes Secret…
Gaymap

blog.qruiser.com
Jag bloggar på Skandinaviens största gay- och queercommunity Qruiser. Bli medlem du också!
Fag For Real
Hej, Jonathan här. Välkommen till en av de äldsta bloggarna på Qruiser.

Fag For Real är bloggen om mitt bögiga liv. Om populärkultur, HIV, det normativa samhället och min vardag. Åsikterna är mina och representerar inget annat.


Kontakt:
[email protected]
Kille(t), 30, Stockholm
 
Kategorier
Senaste inläggen
Kalender
«
Ti 1 To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Widgets
Statistik
Blog id: 3950

Ett tredje kön

Jonathan
Sverige har tydligen öppnat upp för en utredning om ett tredje kön, alltså ett juridiskt sådant utanför könsnormen "man och kvinna". Tvåkönsnormen påverkar mig på grund av folks snäva bild av vad som är en man och vad som är en kvinna, men jag är personligen inte intresserad av ett tredje kön. Därmed kommer jag inte skriva något i direkt längd om saken. Men med det vill jag påpeka att cis-personer generellt knappast heller har perspektiv nog att uttrycka sig med värdighet inom frågan. Med andra ord, bögar som whinar om att män skall vara män, Qruiser-bloggare som tror att de är transinkluderande bara för att de säger att de är det, och allmänna radikalfeminister kan sluta tro att ni har någon sorts faktiskt insikt i hur detta skulle påverka samhället och de individer som direkt skulle beröras. 'cause you don't.
Vad jag vilket som uppmärksammade, är det faktum att det är tre politiska partier i riksdagen som ställt sig emot just utredningen om ett tredje kön. Sverige- och Kristdemokraterna kändes väl inte som någon direkt överraskning: Även om det finns HBTQ-röster inom i alla fall KD, så är partierna knappast liberala i sådana här frågor. Eller några frågor alls. Men mot förslaget är också Moderaterna. Det överraskar mig egentligen inte heller, för just bland annat Moderaterna var väldigt emot att tvångssteriliseringarna på transpersoner skulle avskaffas (Är du sugen på en källa finns en sådan till exempel HÄR). Men det gör mig ändå jävligt trött. Att partier som KD och SD gnäller om kärnfamiljer och svenska värderingar, vad det nu är, är numera vardag. Men Moderaterna kan väl i alla fall låtsas om att de inte är ett gäng grottmänniskor i dyra kostymer? Jag har många vänner och bekanta som är Moderater, och jag vill verkligen respektera deras politiska val. Men ibland gör det här partiet det väldigt svårt för sig. Att de vill bli bästisar med SD är såklart redan sjukt avtändande. Och nu detta.
Nåja. Jag brukar försöka undvika att prata politik här, av flera anledningar. Så jag skall väl avsluta nu. Jag är vilket som såklart för ett införande av ett tredje kön, och eftersom det redan finns i flera länder är det bevisligen inte omöjligt att faktiskt genomföra. Politikerna får gärna slänga in frivillig vård för transpersoner också medan de ändå håller på. Men politik tar ju som bekant tid, och tvåkönsnormen är fortfarande otroligt stark. Så, to be continued.
Och igen: Är du redan nöjd med att vara man eller kvinna, så kommer den här frågan faktiskt inte påverka ditt liv nämnvärt. Och därmed är dina åsikter om utredningen inte ens lite värdefulla. Jag är så utomordentligt trött på all transrelaterad idioti som många cis-personer ägnar sig åt, och som jag dagligen tvingas möta. Så, just putting that out there. Wow, transfrågor provocerar dig. No one cares. Gå ut och krama ett träd istället.
Jag hade ingen lämplig bild, så jag snodde den från QX artikel! Foto: sunwardflag.com

Taggar: samhälle trans

Digga (2 medl.)  
 Anmäl  

Vältränat på sociala medier

Jonathan
Att jag är smått besatt av skådespelaren Luke Evans är en illa dold hemlighet här på bloggen, och Luke har spenderat en hel del tid på gymmet de senaste månaderna. Han tränar uppenbarligen inför något, men jag har varit lite för upptagen för att hålla koll på vad. Det spelar väl kanske inte så jättestor roll, huvudsaken är att han mer än gärna delar med sig av sin vältränade kropp på sociala medier.
Bildtexten bilden ovan lyder bland annat "Final training session in Paris. 4 months of bloody hard work. Nothing comes easy, but its satisfying to finally see the results". Någonting spelas alltså snart in. Vad det är får framtiden avslöja. Så länge njuter jag av denna syn i min Insta-feed.
Bilder från @thereallukeevans på Instagram

Taggar: Nöje osv

Digga (0 medl.)  
 Anmäl  

Piskor och dildosar

Jonathan  (uppdaterad av Jonathan)
Hej sötnosar!
Igår var det söndag och en extra fet söndag för mig. Jag upplevde efterdyningarna av en BDSM/sex-träff från lördagskvällen. Jag mådde inte dåligt utan var bara sjukt seg och blev irriterad på allt. En helt vanlig reaktion dagen efter BDSM-utövande: Eftersom många "må bra-ämnen" i kroppen går upp under vissa BDSM-praktiker, så är det helt rimligt att de också kommer gå ned lite igen. Så länge en är medveten om vad det är så är det alltså ingen större fara.
Jag börjar dock mer och mer uppleva att jag återigen inte kan svara på folks normala frågor. Till exempel: Folk frågar mig vad jag gjorde på nyår. En helt rimlig fråga. Men jag låg, på riktigt, hemma och runkade på tolvslaget. Och sen somnade jag. Jag skulle jobba dagen efter, så jag brydde mig liksom inte så mycket. Men när normpersoner har frågat vad jag gjorde på nyår har jag mest "ehh, alltså, hmm, jag... åt mat?" som svar. Och jag framstår som genomtråkig istället. Med andra ord, nu får jag gå och öva in något lite lagom intressant svar för vad jag gjort den här helgen. Som inte involverar varken ball-gags, vassa objekt, piskor eller dildosar.

Taggar: Mitt liv

Digga (3 medl.)  
 Anmäl  

Homoskandalen live

Jonathan  (uppdaterad av Jonathan)
För några månader sedan nämnde jag min obsession över Netflix-showen Shadowhunters. Och så en dag satt jag hemma och kollade in en live-chat min favorit Matthew Daddario hade, när hans kollega och vän knackar på dörren. "Can I come in?", frågar Dominic Sherwood, för att i nästa stund yttra orden "hey, what's up fag?". Matthew reagerade med en smärre panik, bad argt Dominic att hålla tyst, medan han förvirrat avslutade live-feeden. Och skandalen var ett faktum.
Diskussionerna kring varför Dom kallat sin vän för ett homofobiskt skällsord var många. Vissa sa att det hade med hans brittiska engelska att göra, där "fag" betyder något annat. Men då hade han kallat sin vän för en cigarett, vilket rimligtvis inte var fallet. Faktum är dock att showen är otroligt uppmärksammad och prisad för sina HBTQ-karaktärer, där bland annat Matthew Daddario spelar en. Och bara veckan innan hade skådespelaren Javier Munos, en öppet homosexuell och HIV-positiv musikalartist, gjort ett gästspel och han tog samtidigt över showens Instagram.
Några timmar efter kom ursäkten från Dominic Sherwood. Men trots hans ursäkt kvarstod faktumet att Dominic i stunden inte alls förstått varför Matthew blev upprörd på honom, vilket många tycker visar på ett djupare problem. Vissa tyckte att vi inte kan ha så höga krav på skådespelare, att en inte kan kräva att de skall anpassa sin personlighet efter sitt jobb. Men faktum är ju att det finns en större mängd människor som är väldigt medvetna om samhällsfrågor och minoriteters problematik privat, och frågan är då om det är rimligt att anställa någon om dens moral inte alls matchar med showens. Det är ändå feta pengar som betalas ut till dessa personer, och många tyckte denna händelse var nog för att casta om rollen som Jace.
Dominic Sherwood är för tillfället kvar som Jace i serien för säsong tre. Personligen hade jag problem med honom ett bra tag efteråt, men jag tyckte ursäkten kändes genuin, och då ser jag ingen anledning att inte godta den. Jag förstår dock personerna som inte alls känner att de kan relatera till en karaktär efter en sådan sak. Det är klart det skadat både serien och Dominics rykte. Detta är alltid en svår fråga, då många gärna gnäller om att det finns viktigare saker i världen, och vem fan bryr sig. Men när det är bevisat att den media vi konsumerar påverkar oss på en fundamental nivå, tycker jag att dessa frågor är väldigt viktiga. Att säga att representation inte spelar roll för att TV och film är på låtsas, är att helt sakna förståelse i hur människor utvecklas och påverkas, speciellt i  yngre åldrar. Och efter ursäkten påpekade Matthew strängt att serien står för positivitet och att stärka människors självbild, och det säger väl allt. Hur detta utvecklar sig i framtiden får tiden visa, och jag står inte på någon direkt sida. Men i tiden vi lever i, är en skandal som denna inte nödvändigtvis helt enkel att skaka av sig.
Från vänster: Matthew Daddario och Dominic Sherwood

Taggar: samhälle Nöje osv Homo Bi

Digga (1 medl.)  
 Anmäl  

Värdigt substitut

Jonathan
För den som tröttnat på att jag är så otroligt seg på att skriva något numera, har jag ett tips. Ett Instagram-tips, närmare bestämt: Skådespelaren Cheyenne Jackson har det antagligen mest intressanta, gulliga och snyggaste kontot, ofta allt på samma gång. Han lägger upp en hel del onödigt söta videos med sina tvillingar och sin man, men även en del jobb-bilder, behind the scenes, videos när han sjunger... Allt en kan önska sig med andra ord. Hans i skrivande stund sex senaste poster (nedan) tycker jag talar lite för sig själva. Helt klart värt att slösa en stor del tid på!
Han finns på Instagram som @mrcheyennejackson eller helt enkelt på  instagram.com/mrcheyennejackson

Taggar: Nöje osv

Digga (1 medl.)  
 Anmäl  

Hatade högtider

Jonathan
Heej fina ni! Ingen vill höra om hur jag är upptagen osv. Så istället pratar vi lite om det här med högtider.
Jag hatar egentligen alla högtider. De fuckar med mina rutiner, och jag ogillar i allmänhet att bli tvingad till att göra saker. Jag har alltså inget emot att högtider eller traditioner existerar, men det gör mig inte speciellt lycklig att folk provocerat står och skriker att jag måste tycka om dem. För det gör jag verkligen inte. Trots detta, är jag i år ändå lite peppad inför julen. Så, jag har julpyntat. Lite och sparsmakat. Men ändå pyntat.
Jag tänker att nyckeln här, är att jag just nu känner för det. Jag kommer antagligen plocka ned allt den 26e december, för då är julen över för mig. Och nästa år kanske jag inte alls känner för att fira skiten, och well... då gör jag inte det. Jag vet att en hel del HBTQ-personer känner ensamheten krypa på nu när mörkret är här, och jag har tyvärr ingen quick-fix till det. Däremot känner jag mig betydligt bättre om jag gör det jag känner för. Firar de högtider jag vill, och helt enkelt dissar resten. Folk kommer såklart ha åsikter, men take it från någon som provocerar folk genom att bara existera: Folk har alltid åsikter. Så skit i "såhär borde man göra", så blir många saker sååå mycket lättare :)

Taggar: Mitt liv

Digga (1 medl.)  
 Anmäl  

Mys-beroende

Jonathan
Förlååååååt för min frånvaro. Tidsbrist är svaret. Med det sagt, hej på er alla!
En sak jag faktiskt har hunnit göra det senaste tiden, är att kolla igenom alla säsonger av serien Shadowhunters på Netflix. Och blivit heeeeelt nedkärad i Matthew Daddario.
Jag vet inte vad hälften av alla saker i serien heter på svenska, då jag inte läst böckerna och aldrig har svensk textning på. Därmed tänker jag inte ens försöka förklara seriens handling. Men Shadowhunters är i alla fall en snygg serie om övernaturliga saker, och Daddario spelar Alec. Och han är skitsnygg. Och han blir tillsammans med Magnus, som spelas av Harry Shum Jr. Och han är också skitsnygg. Fast jag obsessade över Shum Jr redan när han var med på Glee, såå... anyways. Matt är snygg, jag vill ha honom, osv osv.
Jag bör varna innan, om att serien har en säsong tre på G. Men den kommer inte förän i April nästa år. Så gör inte som jag och bli sjukt beroende...
Alec och Magnus in mys-action.

Matthew Daddario:

Taggar: Nöje osv

Digga (4 medl.)  
 Anmäl  

Första gången

Jonathan
Idag har jag gjort något supersvennigt, men också väldigt spännande: Jag var för första gången helt själv på IKEA. Mitt på dagen, på en löningslördag.
Alla mina vänner varnade mig innan, och alla kom med olika tips om hur jag kunde göra det bästa av det. Vissa tyckte att öppning var bästa tiden att besöka butiken, andra sa stängning. Och många tyckte att jag helt enkelt skulle låta bli.
Det slutade med att jag åkte dit vid ett-tiden. Nyckeln till att inte vilja skjuta sig själv, heter "förberedning". Jag visste vad jag skulle köpa och hade kollat upp vilken avdelning det fanns på. Sedan är det ju IKEA, och det tillkommer alltid saker på vägen. Men om en har en välplanerad grund så är det okej. Jag såg till att ta med mig vatten, något att äta, och sedan körde jag effektivt. Tilläggas kan väl, att den största anledningen till att jag inte fick någon större sinnesförvirring under mitt besök, var att jag inte har några barn att ta hänsyn till. Något som jag själv valt. Jag vet generellt inte om Svensson aktivt väljer att ha barn, eller om de har det på grund av samhällets förväntningar. Det är ett annat inlägg. Jag klarade i alla fall av mitt besök på under en timme, och är otroligt stolt.

Taggar: Mitt liv

Digga (5 medl.)  
 Anmäl  

Min typ

Jonathan
Något jag har insett att internet aldrig kommer befrias från, är tjejer som klagar på att alla snygga killar är gay. Detta är såklart grova fördomar och stereotyper, men stereotyper finns av en anledning: För att de existerar. Problemet med stereotyper är ju bara att folk tror att detta är det enda sättet att vara gay kille på. Och alla homosexuella killar går såklart inte till gymmet och har badrumsskåpet fullt av skönhetsprodukter. Men det är ändå en "typ" som existerar. Och detta fick mig att inse en sak.
Jag vet vad jag söker. I killar, alltså.
Jag går nämligen själv till gymmet flera gånger i veckan. Jag smörjer alltid in min kropp efter jag duschat, jag använder parfym, fixar ansiktsmask varje vecka, tvättar och återfuktar ansiktet morgon och kväll, borstar tänderna minst två gånger per dag... och det känns väldigt avlägset för mig att ha en kille som inte gör detta.
Tillåt mig att demonstrera: Nedan är en bild på två skådespelare. Danny McBride, som var med i Alien Covenant, och min favorit Luke Evans. Båda bilderna är från film-premiärer, så inget är retuscherat. Danny fyllde 40 i december förra året, och Luke fyllde 38 i april. Jag tog därför en lite äldre bild på Danny, så de är ungefär lika gamla på bilderna:
Danny är en heterosexuell man som bryr sig om andra saker än de jag nämnde ovan. Medan Luke är välklädd, välvårdad och lite lagom botoxad (spekulationer på den). Jag vet att ungdom och en snygg kropp är något som hyllas så sjukt mycket i vårt samhälle, och främst i bögvärlden. Men jag är inte ute efter någon modell. Jag vill bara ha någon som har samma värderingar som mig. Som tycker att hälsa är viktigt, och som inte har problem med "bögiga" saker som skönhetsprodukter. Och som såklart har andra värderingar som matchar med mina. Jag är till exempel superkåt på en av mina vänner som fyller 40 i år, men känner inte att jag har något som helst gemensamt med vissa av de 40-åringar som raggar på mig här på Qruiser.
Allt detta kanske känns självklart, men jag har aldrig lyckats kunna peka på konkreta saker jag värderar i en potentiell partner. Men poletten trillade tillslut ner, och det känns lite skönt ändå. Att åtminstone lite veta vilken "typ" jag har.

Taggar: Mitt liv

Digga (2 medl.)  
 Anmäl  

Non-stop

Jonathan
Hej bloggen.
Jag håller för tillfället på och laddar om och upp igen. Förra veckan var verkligen non-stop, vilket inte är helt optimalt för mig. Så i måndags fixade jag lite tvätt och städ som en mekanisk zombie på låg batterinivå, och igår låg jag på soffan och lyssnade på Wagner samtidigt som jag masserade pannan och försökte att inte dö av huvudvärk och ångest. Nu börjar jag dock smått komma tillbaks till mig själv igen. Hårt liv...
Jag fick även mitt i alltihop reda på att ljudet till podcasten jag spelade in för ett tag sedan inte alls fungerade, så vi ska försöka ordna en bättre studioinspelning istället. Vilket såklart tar tid och energi, och inte ens är lite optimalt just nu. Men det är bara att prioritera så brukar det mesta lösa sig.
Nåja, jag ville bara stoppa in huvudet och säga hej. Jag återkommer senare i veckan med ett lite mer matnyttigt inlägg.
Puss så länge!
Och ursäkta min feta product placement, jag är tyvärr inte sponstad av MER. Men jag fick en på jobbet, so what u gonna do...

Taggar: Mitt liv

Digga (2 medl.)  
 Anmäl