84.328 medlemmar 3.519 inloggade
Logga in Bli medlem
Qruiser
Ooh aah, just…
Veckan..
Blogg
Ooh aah, just…
Köpte med mej …
Blogg
Stockholm 17/11
Maskeradaffären
Gaymap
Stockholm 17/11
Nytorget 6
Gaymap

blog.qruiser.com
Jag bloggar på Skandinaviens största gay- och queercommunity Qruiser. Bli medlem du också!
Fag For Real
Hej, Jonathan här. Välkommen till en av de äldsta bloggarna på Qruiser.

Fag For Real är bloggen om mitt bögiga liv. Om populärkultur, HIV, det normativa samhället och min vardag. Åsikterna är mina och representerar inget annat.


Kontakt:
jonathan.c.cederlund@gmail.com
Kille(t), 30, Stockholm
 
Kategorier
Senaste inläggen
Kalender
«
Ti 1 To Fr
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
Widgets
Statistik
Blog id: 3950

Mys-beroende

Jonathan
Förlååååååt för min frånvaro. Tidsbrist är svaret. Med det sagt, hej på er alla!
En sak jag faktiskt har hunnit göra det senaste tiden, är att kolla igenom alla säsonger av serien Shadowhunters på Netflix. Och blivit heeeeelt nedkärad i Matthew Daddario.
Jag vet inte vad hälften av alla saker i serien heter på svenska, då jag inte läst böckerna och aldrig har svensk textning på. Därmed tänker jag inte ens försöka förklara seriens handling. Men Shadowhunters är i alla fall en snygg serie om övernaturliga saker, och Daddario spelar Alec. Och han är skitsnygg. Och han blir tillsammans med Magnus, som spelas av Harry Shum Jr. Och han är också skitsnygg. Fast jag obsessade över Shum Jr redan när han var med på Glee, såå... anyways. Matt är snygg, jag vill ha honom, osv osv.
Jag bör varna innan, om att serien har en säsong tre på G. Men den kommer inte förän i April nästa år. Så gör inte som jag och bli sjukt beroende...
Alec och Magnus in mys-action.

Matthew Daddario:

Taggar: Nöje osv

Digga (0 medl.)  
 Anmäl  

Första gången

Jonathan
Idag har jag gjort något supersvennigt, men också väldigt spännande: Jag var för första gången helt själv på IKEA. Mitt på dagen, på en löningslördag.
Alla mina vänner varnade mig innan, och alla kom med olika tips om hur jag kunde göra det bästa av det. Vissa tyckte att öppning var bästa tiden att besöka butiken, andra sa stängning. Och många tyckte att jag helt enkelt skulle låta bli.
Det slutade med att jag åkte dit vid ett-tiden. Nyckeln till att inte vilja skjuta sig själv, heter "förberedning". Jag visste vad jag skulle köpa och hade kollat upp vilken avdelning det fanns på. Sedan är det ju IKEA, och det tillkommer alltid saker på vägen. Men om en har en välplanerad grund så är det okej. Jag såg till att ta med mig vatten, något att äta, och sedan körde jag effektivt. Tilläggas kan väl, att den största anledningen till att jag inte fick någon större sinnesförvirring under mitt besök, var att jag inte har några barn att ta hänsyn till. Något som jag själv valt. Jag vet generellt inte om Svensson aktivt väljer att ha barn, eller om de har det på grund av samhällets förväntningar. Det är ett annat inlägg. Jag klarade i alla fall av mitt besök på under en timme, och är otroligt stolt.

Taggar: Mitt liv

Digga (1 medl.)  
 Anmäl  

Min typ

Jonathan
Något jag har insett att internet aldrig kommer befrias från, är tjejer som klagar på att alla snygga killar är gay. Detta är såklart grova fördomar och stereotyper, men stereotyper finns av en anledning: För att de existerar. Problemet med stereotyper är ju bara att folk tror att detta är det enda sättet att vara gay kille på. Och alla homosexuella killar går såklart inte till gymmet och har badrumsskåpet fullt av skönhetsprodukter. Men det är ändå en "typ" som existerar. Och detta fick mig att inse en sak.
Jag vet vad jag söker. I killar, alltså.
Jag går nämligen själv till gymmet flera gånger i veckan. Jag smörjer alltid in min kropp efter jag duschat, jag använder parfym, fixar ansiktsmask varje vecka, tvättar och återfuktar ansiktet morgon och kväll, borstar tänderna minst två gånger per dag... och det känns väldigt avlägset för mig att ha en kille som inte gör detta.
Tillåt mig att demonstrera: Nedan är en bild på två skådespelare. Danny McBride, som var med i Alien Covenant, och min favorit Luke Evans. Båda bilderna är från film-premiärer, så inget är retuscherat. Danny fyllde 40 i december förra året, och Luke fyllde 38 i april. Jag tog därför en lite äldre bild på Danny, så de är ungefär lika gamla på bilderna:
Danny är en heterosexuell man som bryr sig om andra saker än de jag nämnde ovan. Medan Luke är välklädd, välvårdad och lite lagom botoxad (spekulationer på den). Jag vet att ungdom och en snygg kropp är något som hyllas så sjukt mycket i vårt samhälle, och främst i bögvärlden. Men jag är inte ute efter någon modell. Jag vill bara ha någon som har samma värderingar som mig. Som tycker att hälsa är viktigt, och som inte har problem med "bögiga" saker som skönhetsprodukter. Och som såklart har andra värderingar som matchar med mina. Jag är till exempel superkåt på en av mina vänner som fyller 40 i år, men känner inte att jag har något som helst gemensamt med vissa av de 40-åringar som raggar på mig här på Qruiser.
Allt detta kanske känns självklart, men jag har aldrig lyckats kunna peka på konkreta saker jag värderar i en potentiell partner. Men poletten trillade tillslut ner, och det känns lite skönt ändå. Att åtminstone lite veta vilken "typ" jag har.

Taggar: Mitt liv

Digga (0 medl.)  
 Anmäl  

Non-stop

Jonathan
Hej bloggen.
Jag håller för tillfället på och laddar om och upp igen. Förra veckan var verkligen non-stop, vilket inte är helt optimalt för mig. Så i måndags fixade jag lite tvätt och städ som en mekanisk zombie på låg batterinivå, och igår låg jag på soffan och lyssnade på Wagner samtidigt som jag masserade pannan och försökte att inte dö av huvudvärk och ångest. Nu börjar jag dock smått komma tillbaks till mig själv igen. Hårt liv...
Jag fick även mitt i alltihop reda på att ljudet till podcasten jag spelade in för ett tag sedan inte alls fungerade, så vi ska försöka ordna en bättre studioinspelning istället. Vilket såklart tar tid och energi, och inte ens är lite optimalt just nu. Men det är bara att prioritera så brukar det mesta lösa sig.
Nåja, jag ville bara stoppa in huvudet och säga hej. Jag återkommer senare i veckan med ett lite mer matnyttigt inlägg.
Puss så länge!
Och ursäkta min feta product placement, jag är tyvärr inte sponstad av MER. Men jag fick en på jobbet, so what u gonna do...

Taggar: Mitt liv

Digga (0 medl.)  
 Anmäl  

Killträff

Jonathan
Tidigare i veckan hade QX och SLM Stockholm killträff hos SLM, för att fira det kommande Baltic Battle. Och jag infann mig såklart.
En vän var i början av kvällen snäll nog att förse mig med en öl. Jag är ingen öldrickare, men tänkte att äh, jag provar. Well, min mage protesterade snabbt och svällde upp som en ballong. Jag fick inse att öl helt enkelt fortsätter att inte vara min grej, och övergick snart till cider. Ja, båda alkoholfria.
Förutom ölmagen var kvällen och gästerna supermysiga. Lokalen var också fin såklart, men den såg liksom ut som vanligt. Jag vill kasta extra mycket kärlek på Jonathan som, förutom att vara överdrivet snygg eventet till ära, var extremt hjälpsam inför kvällen.
Och såklart, tack till QX för ännu ett superfint event. På återseende!
Jag och Jonas.

Taggar: Mitt liv

Digga (0 medl.)  
 Anmäl  

Äventyr i rutan

Jonathan
Igår befann jag mig på SVT och spelade in lite TV för deras del. Jag har varit där förut, men aldrig gått in i själva huset, som kräver registering, besöksbricka and all that jazz. Jag blev lite extra glad när researchern som var min kontakt, förstod mitt intresse för branchen och visade mig några häftiga vattenhål i byggnaden.
Själva inspelningen kändes superbra. En blandning mellan att jag var väl förberedd, och att jag plockat åt mig en del erfarenhet sedan förra gången. Och såklart att de var superproffsiga på plats. Vad det blir av detta återstår att se, men om det blir något som faktiskt visas så antar jag att jag hojtar till. Puss!
Jag hade ett möte på kvällen innan som drog ut på tiden, så jag ser lite weird ut på bilderna. På den första ser jag helt gråtfärdig ut, men jag var alltså bara väldigt trött...

Taggar: Mitt liv

Digga (1 medl.)  
 Anmäl  

Queer måndagsunderhållning

Jonathan
Om du har kvällen fri och befinner dig i Stockholm kommer här en rekommendation: Min favorit, artisten Kristian Kaspersen är tillbaks på Bitter Pills! De tidigare onsdagsspelningarna är nu måndagsspelningar, och Kristian kommer underhålla restaurang- och bargäster på Bitter Pills varje måndag fram till jul. Kristian sätter igång klockan 19, och blandar egna hits och HBTQ-anthems, medan Emil befinner sig i baren fixar läskande drinkar och skummande öl. Detta enligt Bitter Pills eget Facebookevent. Och glöm inte att en kan dricka alkoholfritt också :)
Just idag har jag tyvärr inte möjlighet att närvara, då jag skall upp early as fuck imorgon och spela in TV. Men jag hoppas kunna skutta dit någon annan måndag som passar bättre, och då hoppas jag att vi ses där!
Kristian Kaspersen
Bild från Kristians Facebook-sida.

Taggar: Nöje osv

Digga (0 medl.)  
 Anmäl  

Uppdateringens tid

Jonathan
Hösten är en perfekt tid för uppdatering. De flesta satsar stort. Gymmen fylls av drömmar om den perfekta kroppen, skolterminerna börjar på universiteten och högskolorna, många skaffar en helt ny garderob. Jag har förberett mig inför hösten hela sommaren. Inte medvetet egentligen, men när jag blev sjukskriven insåg jag att jag behövde förändra hela mitt liv. Jag har gått och låtsas att jag varit lycklig, bara för att allt inte längre var skit, och då trodde jag att jag fick nöja mig med det. Men det har skavt på flera ställen, och fanns det bara en lösning. Att börja om från början. Back to basics. Vad vill jag, vad vill jag inte. Vad mår jag bra av, vad mår jag mindre bra av. Vad måste jag göra, vad kan jag strunta i. Osv. Och även om allt såklart är långt ifrån perfekt, har jag satt igång många processer som är steg på vägen.
Så nu är vi här. I förändringens tid, och det gäller bloggen också. Bloggen blir nu en veckoblogg. Jag kommer skriva inlägg några gånger i veckan, istället för varje dag. Innehållet kommer dock vara ungefär densamma.
Hoppas ni hänger kvar!
Puss

Taggar: Mitt liv

Digga (1 medl.)  
 Anmäl  

Bara... konstigt.

Jonathan
Här kommer en berättelse ur vardagen mina vänner:
Igår ringde jag två samtal, ett till min bank, och ett till arbetsförmedlingen. Jag har varit sjukskriven rätt länge nu, och jag insåg att jag måste tillbaks till arbete innan Försäkringskassan börjar krångla. Så jag skrev in mig på Arbetsförmedlingen, men de bokade om min tid, och innan jag fick komma på den tiden fick jag ett jobb. Därmed skulle jag ringa och bara avboka min tid. Och banken ringde jag för att en hund tuggade sönder mitt bankkort, så jag behöver ett nytt. Lång historia...
Arbetsförmedlingen är verkligen en konstig verksamhet. Till exempel, de bokade om min planerade besökstid bara dagen innan mötet skulle varit. Och skickade en ny tid först tio fucking dagar efteråt. Den nya kallelsen var ett brev fullt med stavfel. Och det måste varit en mall som de använder till alla, så det var verkligen jättekonstigt.
När jag ringde förväntade jag mig bara att det skulle vara ett "okej, då har vi avbokat tiden", för jag var bara inskriven som en säkerhetsåtgärd. Jag hade inte begärt någon a-kassa eller annan ersättning, utan bara skrivit in mig för att komma igång och ta mig ur sjukskrivning och förhoppningsvis direkt in på ett nytt jobb. Och ändå ville de veta vad jag skulle jobba med och väldigt mycket detaljer kring det nya jobbet, och jag kände bara... Är det här ens lite er jävla business? Jag har skrivit in mig av egen vilja, då måste det ju bara vara hello and good-bye? Sedan sa personen att han skulle skicka en bekräftelse på posten att jag skrivit ur mig... Men han hade inte min adress. Trots att jag identifierat mig digitalt innan, osv. Det där samtalet som jag trodde skulle ta en halv minut tog över sex minuter. Så jävla weird.
Sedan ringde jag banken, och där gick allt supersnabbt. Hej, jag behöver ett nytt bankkort. Okej, kan du identifiera dig digitalt så kan vi skicka ett nytt kort direkt. Okej, klart, ha det bra, hej då.
Jag inser såklart att det är helt olika verksamheter, men jag har haft att göra med många myndighet och företag. Arbetsförmedlingen är verkligen i en helt egen kategori...

Taggar: Mitt liv

Digga (1 medl.)  
 Anmäl  

Uppmärksamhet

Jonathan
God morgon!
Jag har funderat lite på vad jag skall göra med alla meddelanden jag får på sociala bögmedier. Jag vill aldrig vara otrevlig, men inser att jag inte har tid och ork att svara på allt. Så det blev min slutats, jag får helt enkelt sluta svara på allt som inte kommer med något konkret att säga.
Det hela är otroligt ironiskt. När jag var yngre ville jag mer än något annat bli uppskattad för mitt utseende. Och nu när jag är det drunknar jag i meddelanden med män som berättar för mig hur annorlunda jag är, hur vacker jag är, och jag vet inte hur ofta jag blir kallad "en guldklimp" osv. Jag har haft lite svårt att komma överrens med hela den här grejen. Det är så absurt att så många män ser något så fantastiskt i mig, som aldrig gjort annat än varit mig själv. Men jag ser också att många förväntar sig något tillbaks. Som om de gjort mig en tjänst nu när de kallat mig vacker, och jag skall nu ge en motprestation. Som om jag får skylla mig själv att de tycker jag är snygg.
Allt det här är fortfarande en learn by doing-process. Jag vet till exempel av erfarenhet att detta kommer generera i att vissa försöker skriva tio gånger och sedan blir arga för att jag inte svarar. Men jag tror ändå att detta kommer resultera i mer energi över till mig, och det behöver jag just nu. You can't please everybody, som det heter.
Jag skall jobba på att få tillbaks lite flöde här i bloggen snart. Hur bra det lyckas märker vi.
Puss så länge!

Taggar: Mitt liv

Digga (0 medl.)  
 Anmäl