92.321 medlemmar 3.220 inloggade
Logga in Bli medlem
Qruiser
Fag For Real
P3 och sterilise…
Blogg
Fag For Real
Törstande ny …
Blogg
Solna 20/1
Afterhours Club
Gaymap
Göteborg 20/1
Haket Pub
Gaymap

blog.qruiser.com
Jag bloggar på Skandinaviens största gay- och queercommunity Qruiser. Bli medlem du också!
Fag For Real
Hej, Jonathan här!

Fag For Real är min blogg om bögiga och transrelaterade saker, packad med mer populärkultur än du kan svälja. I övrigt penetrerar den ämnen som heta killar jag obsessar över, HIV, BDSM och mitt liv i allmänhet.

Åsikterna är mina och representerar inget annat. Jag uppdaterar i mån av tid.

Kontakt:
jonathan.c.cederlund@gmail.com
Kille, 29, Stockholm
 
Kategorier
Senaste inläggen
Kalender
«
Ti 1 To Fr
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
Widgets
Statistik
Blog id: 3950

Törstande ny video

Jonathan
Hej sötnosar!
Jag gillar verkligen att leverera lyckopiller till mina läsare såhär på morgonkvisten, och här kommer därför ännu ett:
Den regnbågsfärgade gruppen Dildorado har äntligen släppt en ny singel och en tillhörande het video. Sailor Boy är såklart i farten igen, tillsammans med ett energiskt gäng hetingar av flera kön. Videon går i träningens tecken, och låten heter Push Push. Och ja, det är den oändligt talangfulla Micke från Byggbögarna som inte bara kan befukta linolja på törstande trä, utan även är en jäkel på att få oss vilja börja träna såhär i början på det nya året. Eller bara bli allmänt kåta, jag tänker att det är en valfri tolkning. Videon kan du vilket som nedan, och ett stort tack till Jöns för bilderna!
Sailor Boy är i farten igen. Och kan vi bara prata om hans otroligt snygga ben?
Hela Push Push-gänget
Nedan: Natasha och Sailor Boy, och jag förväntar mig en cameo från duon i sommarens Baywatch-film!

Taggar: Nöje osv

Digga (0 medl.)  
 Anmäl  

P3 och steriliseringarna

Jonathan  (uppdaterad av Jonathan)
P3 dokumentär har gjort något jag inte trodde skulle ske på mååånga år, nämligen gjort ett program om tvångssteriliseringarna av transpersoner i Sverige.
Det är ett otroligt bra program, som ger en bra insikt i motståndet transpersoner mött och fortfarande ibland möter i vårt eget HBTQ-community, och även kan ge många en förståelse för varför fler av oss ofta har problem med bögar och flator. Dessutom handlar det såklart även om just tvångssteriliseringarna, hur lagen kom upp, vissa av personerna som kämpat på nationell nivå för att fortsätta kränka transpersoners mänskliga rättigheter och lite vilka som låg bakom förändringarna. Det är samtidigt ett intressant program som aldrig blir tråkigt eller fakta-läsning.
Jag rekommenderar er att lyssna på det varesig ni bara vill ha lite white noise (det använder jag P3 dokumentär till ibland) eller om du faktiskt är intresserad av frågan. Om du känner en transperson du vill förstå mer och komma närmare kan detta vara ett enkelt sätt, det är bara trycka på play.
Dokumentären hittar du på Sveriges Radios sida HÄR, samt på t ex Acast HÄR.
Ulrika Westerlund, tidigare ordförande i RFSL, är en av de röster som hörs i programmet

Taggar: trans

Digga (0 medl.)  
 Anmäl  

Skam-hålet

Jonathan
Jag hade gjort ett bra jobb att hålla mig ifrån succee-serien Skam. Så beroende som alla blev kände jag bara att nej, det är inte tid jag har just nu. Men så var Henrik så vänlig och visade mig en trailer för säsong tre och, ja... vad skulle jag göra? Jag tittade säsong ett, och jag vet inte om jag var speciellt imponerad. Alltså, serien är superbra, men det tilltalade inte mig direkt. Men jag ville ändå kolla på det nu när jag ändå börjat, och sen kom säsong tre, och nu är jag totalt nerkärad i Even. Exakt vad som hände däremellan är oklart, och troligen orelevant.
Här är trailern som hookade mig, så har du inte fallit ned i hålet ännu är det stor varning på det:
Even, spelad av norska Henrik Holm, som är norsk trots sitt svenskklingande namn. Och jag orkar inte med varken hans ögon eller läppar. Gah!

Taggar: Nöje osv

Digga (0 medl.)  
 Anmäl  

Back on track. Och älg.

Jonathan  (uppdaterad av Jonathan)
Ett bra sätt att återhämta sig efter en kaosig vecka som min varit, är fina vänner. Ungefär en gång varannan månad bjuder jag hem mig själv till Henrik. Han lagar mat, jag bidrar med något avancerat som att skala potatis eller vispa grädde, jag dricker vin, vi äter, snackar och umgås, och sen åker jag hem. Och precis det hände igår.
Denna gång hörde jag av mig i måndags, så Henrik hade 24 timmar på sig att förbereda inför  kvällen. Ändå bjöds det på älgstek (what?!), rödvinssås och potatissallad.
Nu har jag fått lite kärlek och oxytocintillskott och känner mig mer fit for fight att möta den kommande veckan och get back on track.

Taggar: Mitt liv

Digga (0 medl.)  
 Anmäl  

Återhämtning

Jonathan
Nej, jag behövde en dag till för återhämtning. Eller två. Jag ligger här i badet ett tag till och återkommer så snart jag är människa igen.

Taggar: Mitt liv

Digga (0 medl.)  
 Anmäl  

Tillbaks

Jonathan
Hej sötisar.
Sorry för frånvaron, jag har flyttat. Nytt boende och en kropp som bara vill lägga sig ned och dö. Helt orimligt eftersom bror min, som hjälpte mig med flytten, bar upp sängen helt själv i två trappor. För jag är bror till Hulken... Men att bära lådor var också jobbigt. Anyways,  jag återkommer enligt normala tider imorgon.
Puss!
Digga (0 medl.)  
 Anmäl  

Kyssar med mera

Jonathan
När jag postade klippet om kyssen imorse, insåg jag att jag själv inte kysst någon på länge.
Jag ogillar verkligen att kyssa någon jag inte har några djupare känslor för. Alltså, det måste inte vara någon 'true love' för då skulle jag aldrig byta saliv med någon. Och jag pussas gärna. Men för öppen mun och tunga önskar en lite djupare känsla än någon som bara är snygg och tillgänglig. Mitt kärleksliv är minst sagt komplicerat, och detta har inte riktigt infunnit sig på ett bra tag. Och jag vet inte om jag lider av det direkt, men det vore ju mysigt med lite intimt mys antar jag.
Nu är det ett gäng riktigt kaotiska dagar som jag skall ta mig igenom, så missar jag och blogga får ni ha överseende. Jag ska försöka hänga med!

Taggar: Mitt liv

Digga (0 medl.)  
 Anmäl  

Manlig kärlek

Jonathan
Vi börjar denna morgon med lite manlig kärlek igen: Skådespelaren Andrew Garfield hälsade nyligen på The Late Show med Stephen Colbert. De tog bland annat upp hur Andrew hånglade loss med skådespelaren Ryan Reynolds under Golden Globes-galan som nyligen var, och det slutade såklart i lite man love mellan Garfield och Colbert. Eller kanske mer än lite...
Är det bara jag, eller har detta hånglande mellan kända heterosexuella (...) män blivit betydligt mer vanligare i takt med homokampens framfart? Det mysiga klippet ser du vilket som nedan.
Ryan Reynolds och Andrew Garfield

Taggar: Nöje osv Homo Bi

Digga (0 medl.)  
 Anmäl  

Nervös kväll

Jonathan
Hey kiddos.
Ikväll blir det Assassin's Creed på bio. Fan vad jag är nervös inför denna. Jag hoppas verkligen den är bra. Michael Fassbender är bra, Marion Cotillard likaså. Och Jeremy Irons, såklart. Men vi vet ju alla hur Suicide Squad slutade, trots fet budget och tunga namn. Betygen är inte skyhöga än så länge så... vi får se. Fingers crossed!

Taggar: Nöje osv

Digga (0 medl.)  
 Anmäl  

Sluta vara dumma

Jonathan
Ärligt... Jag är sjukt trött på manshat. Alltså, inte i närheten av lika trött som jag är på sexism och allt sånt. Men jag är trött på det.
Jag är främst trött på bristen av mellanläge. Jag vet inte om jag tycker det är speciellt rimligt att tjata om hur manligt manlighet är och manliga män och deras manlighet är också värda något, det blir lite fjollhatande även om det inte nödvändigtvis är meningen. Men fuck vad trött jag är på mentaliteten "han är man därför är han skyldig". Män står för majoriteten av all brottslighet, ja. Men majoriteten av personerna de utsätter brottsligheten för är andra män. Och jag tycke hela konversationen kan bli jävligt gnällig. "Det är synd om kvinnor!". Men alltså... Inte jämt? Män har feta privilegier, ja. Och vi måste jobba för jämlikhet, och även börja inkludera andra än män och kvinnor i konversationen, men detta är en av fler situationer där jag känner att det tvingas en offer-roll på personer som kanske inte alls bett om det. Det måste vara synd om dig. Du har hinder i livet därför skall du lida!
Att erkänna att någon har det sämre är inte samma sak som att det måste tyckas synd om dem. Jag är till exempel jävligt ointresserad av sympati för att jag är transperson. Årets andra transperson hittades mördad häromdan, och hatbrott som faktiskt kostar våra liv fortsätter. Eller ja, inte vita transpersoner såklart, vi diskrimineras och trakasseras in i depressioner och sen tar vi våra egna liv. Men vår livssituation är generellt jävligt fuckad, det är bara ett faktum. Men det innebär inte att det är mest synd om oss i hela världen och nu måste alla bli könslösa för transpersoners skull. Hur hamnar diskussionen alltid där?
Jag tror i vanlig ordning att stora egon ofta kommer ivägen. För är det någon vi vill tycka mest synd om så är det oss själva. Jag talar av erfarenhet, från någon som har tyckt otroligt synd om sig själv och sen blev trött på det. Fakta måste inte innehålla en dramatenpjäs full av känslor. Jag vet att känslor är vad som gör oss till människor, men känslor gör oss också rätt dumma. Kan vi bara... Sluta vara det?

Taggar: samhälle

Digga (1 medl.)  
 Anmäl