89.878 medlemmar 4.055 inloggade
Logga in Bli medlem
Qruiser
Stockholm 25/4
Maskeradaffären
Gaymap
Malmö 25/4
Bee kök & bar
Gaymap
Stockholm 25/4
The Green Queen
Gaymap
Malmö 25/4
Bee kök & bar
Gaymap

blog.qruiser.com
Jag bloggar på Skandinaviens största gay- och queercommunity Qruiser. Bli medlem du också!
Fag For Real
Hej, Jonathan här!

Fag For Real är min blogg om hur jag upplever världen omkring mig. Åsikterna är mina och representerar inget annat.
Jag uppdaterar i mån av tid.

Kontakt:
jonathan.c.cederlund@gmail.com
Kille, 29, Stockholm
 
Kategorier
Senaste inläggen
Kalender
«
Ti 1 To Fr
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Widgets
Statistik
Blog id: 3950

Ingen sugar daddy

Jonathan
En av många anledningar till att bloggen är och varit så seg, är att jag haft problem med min dator. Alla inlägg senaste månaderna har kommit från min surfplatta, och shit vad jag hatar att skriva längre texter på touchscreen. Men nu tog jag äntligen tag i saken och kollade upp potentiella lösningar på mitt problem. As it turns out, så har jag inte uppdaterat Windows... typ alls. Så jag tänkte att, då gör jag det.
Jag trodde att uppdatera iTunes var en mardröm, men along came Windows 10. Det tog typ åtta timmar(!) att uppdatera, och är nog det sjukaste jag varit med om relaterat till min dator. Hade jag varit lite mer ekonomiskt utrustad hade jag bara köpt en Mac istället, och problemet hade varit löst. Men jag har ingen sugar-daddy och gårdagen fick istället gå till Windows-uppdatering...

Taggar: Mitt liv

Digga (0 medl.)  
 Anmäl  

Hålla minen

Jonathan
Igår kom jag äntligen utanför dörren ett tag för att hämta mitt nya ID-kort som anlänt. Helt i sin Jonathan-ordning var ärendet inte direkt incidentfritt:
Väntetiden på Skatteverket var ungefär en halvtimme. När mitt nummer kom upp gick jag fram till servicedesken. Där stod det en proper man, ca 50 år gammal. Det krävs inte jättemycket livserfarenhet som transperson för att lista ut hur det skulle sluta, men jag tog ett djupt antetag och gick fram.
- Hej, jag skall hämta ut mitt ID-kort, sa jag och gav honom lappen med mitt namn.
Han tittade på kortet snabbt och hans ansiktsuttryck ändrades.
- Det här är inte du! konstaterade han.
- Eh, förlåt? Svarade jag och låtsades låta överraskad.
- Det här är väl inte du?
Han hade gått från konstaterande till frågande, och jag vet inte om han redan då började inse sitt misstag. Jag tog ett till djupt andetag och log.
- Jonathan Cederlund, det är jag. Om du hämtar mitt ID-kort så lär det vara jag på bilden.
Mannen gick iväg och kom tillbaks 20 sekunder senare med mitt ID-kort. Han bad om ursäkt ungefär sju gånger, och försökte sedan desperat småprata medan han knappade på sin dator. Jag svarade så långa svar jag kunde för att få tiden att gå. Att få kortet tog bara några minuter, men fuck vad långa minuter det var.
Jag höll minen tills jag kom därifrån. Jag håller oftast minen numera. Inte för att jag tycker att varken han eller situationen förtjänar mitt tålamod eller någon sorts respekt, men för att det är enklast så. Även om jag skäller på honom så kommer någon annan göra samma sak om tre dagar, och då är det bara onödig energi. Jag ser alltid till att folk får reda på att de gjort fel, vad de sedan gör med situationen är upp till dem. Det gäller att välja sina fighter, som det heter. Det finns situationer där jag är väldigt engagerad, men människor med föråldrade fördomar är helt enkelt inte värda det.
Nu har jag i alla fall mitt ID-kort. Jag har lust att gå och köpa vin på systemet bara för att, men i och med att jag jobbar imorgon för första gången efter magsjukan får det vara. Det lär komma till användning snart nog.

Taggar: Mitt liv

Digga (2 medl.)  
 Anmäl  

En känsla

Jonathan
Om det finns en diagnos där en blir förälskad i typ alla attraktiva män på jorden så sign me up! Jag vet att "attraktiv" är en subjektiv känsla, men det finns ändå lite människor som är mer universiellt uppskattade än andra. Som kanadensiska Stephen Amell, till exempel. Under min sjukdom (jag skall snart sluta tjata om den) har jag dykt ner i Arrow-verse, och just serien Arrow har varit djupt uppskattad. Can't imagine why...
Amell är dessutom i galet bra form när han filmar serien. Han tränar med en tränare som inte tror så mycket på traditionell viktträning och kollar en på hans träningsvideos ser en att det givit bra resultat. Så bra att Stephen efter mycket påtryckingar gått med på att delta i en amerikansk kändis-version av programmet Ninja Warrior. Programmet kommer sändas den 25e maj och är även ett välgörenhetsevent. Något jag inte har som intention att missa....

Taggar: Nöje osv

Digga (0 medl.)  
 Anmäl  

Evigt lidande

Jonathan
Jag glömde säga en sak imorse. Jag är sjuk. Sedan i torsdags har jag varit magsjuk och idag var jag hos läkaren och kollade när jag kan börja jobba igen, eftersom jag slutat kräkas. Hon ville vara på den säkra sidan och det dröjer några dagar till.
Mellan att kräkas och sova har jag hunnit kolla klart på BÅDA släppta säsongerna av Legends of Tomorrow  på Netflix samt en säsong Arrow. Planen var egentligen att jag skulle skaffa gymkort igen samma dag jag istället blev magsjuk på, och att kolla på människor som slåss och har muskler har knappast gjort allt roligare. Igår natt fick jag sova sittandes för jag hade så ont i kroppen av allt liggande. Är bilden av mitt lidande tydlig nog? Jag inser att jag varit sjuk i mindre än en vecka men det känns som en evighet och nu vill jag bara ut och träffa människor igen. Och kunna äta ett helt mål mat vore nice också....

Taggar: Mitt liv

Digga (0 medl.)  
 Anmäl  

Tyst och skönt

Jonathan
Hej ungdomar. Long time no see, jag vet. Jag är tillbaks för ett konstaterande:
Shit vad sociala medier och jag inte går ihop. Eller kanske människor och jag, snarare.
Efter händelsen på Drottninggatan i fredags pratar alla om hur Sverige öppnade sig, visade sin bästa sida... Men jag upplevde inte så mycket av det. Jag såg mycket av den initiala reaktionen, paniken, just på sociala medier. Ryktesspridningen. Prat om skjutningar. Någon i närheten lade upp en bild på en bombbil. Säkert som en ren reaktion, men därmed utan en tanke på hur sådana uppgifter ur sitt sammanhangkan tolkas och skrämma mer än nödvändigt. Människor är dåliga på att stanna upp och analysera en situation. Vi reagerar, på gott och ont. Och jag har inte så mycket för det.
Att reagera på något är naturligt, det är mänskligt, men att reagera likadant på allt hela tiden känns för mig lite misslyckat. Den som lever ett någorlunda tryggt liv utan att behöva ha dessa tankar har såklart ingen anledning att göra annat. Men jag ser det ändå som irriterande. Något jag vet ses som empatilöst, årtiondets ironi eftersom människors och samhällets brist på empati för mig är vad som gjort att jag behövt arbeta bort många 'normala' impulser. Det är också varför jag hatar filmer om helt vanliga människor, de är ofta väldigt dumma. Superhjältar har mer normala reaktioner i min hjärna.
Nåja, jag löste problemet tillfälligt genom att avfölja varenda person på Facebook. Massa vänner men inget innehåll. Superskönt och tyst medan dådet undersöks av människor som förhoppningsvis kan sin sak.
Jag har i övrigt gått och blivit lite trött på bloggens plattform och därför höll inte mina ambitioner om uppdatering denna gång. Jag skall får söka hålla ut tills potentiell uppdatering kommer.
Puss på er.
Digga (1 medl.)  
 Anmäl  

Actionscenerna

Jonathan
Igår var jag och spelade in en film. Jag kan inte säga mycket om det, men det var sjukt roligt. Vi spelade in en actionscen, och jag och min kollega som jag snabbt bondade med bestämde oss för att bli högst delaktiga i actionscenerna. Så jag skrek, vi klängde på varandra, sprang, slogs, allt inom ramen för våra roller såklart.
Jag lovar att hojta till när den kommer på det medie den visas när den släpps. Men ni kan få en bild från inspelningen som tyvärr inte avslöjar så mycket. Det är liksom så det måste vara.

Taggar: Mitt liv

Digga (0 medl.)  
 Anmäl  

Vrida på tiden

Jonathan
Alltså det här med att flytta om dygnstiden, God damn vad jag hatar det.
Jag stängde på jobbet i lördags, idag skall jag vara nånstans på eftermiddagen och sen har jag stängning igen på jobbet nästa pass. Och helt plötsligt frågar någon om en kan luncha, och jag bara... nej? Lunch är tiden jag precis gått in i duschen och försöker tvätta ur gårdagens hårprodukter. Sen kommer öppningspassen, och då är det bara vända tillbaks allt några timmar och hoppas att en är någorlunda levande när mobilen ringer på morgonen. Tack och lov har jag appen Rock Clock, så självaste Dwayne Johnson väcker mig på morgonen, det och att duscha sista minuten i kallt vatten är knep som räddar mig tidiga mornar. Det sitnämnda är allt annat än bekvämt men det gör verkligen susen för min energi.
God morgon!

Taggar: Mitt liv

Digga (0 medl.)  
 Anmäl  

Bitch don't kill my vibe

Jonathan
Bitch don't kill my vibe!
Jag skulle skriva en recension av Skönheten och odjuret men negativitet slängdes min väg och min lust försvann. Det får bli en annan dag.
Filmen kostade i alla fall ca 160 miljoner dollar att producera, och har än så länge spelat in över 170 miljoner dollar under sina tre dagar på bio. Den där bojkotten som vissa länder genomfört kan en väl säga inte givit så mycket.
Disney be like...

Taggar: Mitt liv

Digga (0 medl.)  
 Anmäl  

Snart snart snart

Jonathan
Den nya Skönheten och Odjuret hade premiär igår, och tusan vad jag ser fram emot den. Egentligen bara för Luke Evans och Josh Gad, men de andra ingår ju liksom. Jag har dock inte speciellt mycket för Emma Watson som skådespelare. Nu är det ju kanske orättvist att hennes karriärval jämförs med Daniel Radcliffe, för det är inget någon människa borde utsättas för. Innan Harry Potter-serien ens var klar hade han spelat en mentalt störd tonåring i Equus på scen, medverkat i Broadwaymusikalen How to succeed in buisness without really trying, och han spelade strax efter en pappa i skräck-thrillern The Woman In Black. Watson har spelat starka tjejer, och fler starka tjejer, för att i Skönheten och Odjuret spela en stark kvinna. Och starka kvinnor är ju bra, men karriärsmässigt är den bristen på variation så otroligt ointressant. Men som sagt, hon ingår, precis som Odjuret Dan Stevens som jag inte vet ett skit om. Vi får se om de ger ett intryck.
Anyways, jag ser fram emot filmen och imorgon är det äntligen dags!
Gaston är inte imponerad.

Taggar: Mitt liv

Digga (0 medl.)  
 Anmäl  

Valde heterosexualitet

Jonathan
Jag läste en väldigt tröttsam artikel på qx.se, eller snarare en artikel med ett tröttsamt innehåll: USA's Idol-tvåa La'Porsha Ranea berättade först att hon "inte håller med om HBTQ-personers livsstil", whatever the fuck that means. Senare lade hon till att hon själv var gay i två år, men på grund av guds vilja så valde hon att bli straight. "Vissa tror att dom väljer att bli homosexuella och somliga tror inte det. Vem ska säga vad som är rätt och vad som är fel? Det är inte rätt att generalisera någons sexualitet eller val i livet.”
Ett exempel på vem som skall säga vad som är fel kan vara all forskning som pekar på att sexualitet är något medfött. Men crazy people be crazy, liksom. Innehållet kändes i alla fall väldigt tröttsamt och urvattnat. Dessutom verkar varje religiös homofob på något sätt tro att de är de första människorna med klyschiga argument emot homosexualitet, som om deras generation just denna minut uppfann kristen fundamentalism. Det är få saker jag ogillar mer än historielösa människor. Meeeen tack och lov räddades det hela i sista sekund, när QX Ronny avslutade artikeln med meningen "23-åriga La’Porsha Renae har inte haft några större framgångar sedan andraplatsen av American Idol."
Boom.

Taggar: Nöje osv Homo Bi

Digga (2 medl.)  
 Anmäl