85.706 medlemmar 3.182 inloggade
Logga in Bli medlem
Qruiser
Fag For Real
Bögarna är t…
Blogg
Göteborg 22/9
Gretas Night Club
Gaymap
Göteborg 22/9
Bee Bar
Gaymap
Stockholm 22/9
Chokladkoppen
Gaymap

blog.qruiser.com
Jag bloggar på Skandinaviens största gay- och queercommunity Qruiser. Bli medlem du också!
Fag For Real
Hej, Jonathan här. Välkommen till en av de äldsta bloggarna på Qruiser.

Fag For Real är bloggen om mitt bögiga liv. Om populärkultur, HIV, det normativa samhället och min vardag. Åsikterna är mina och representerar inget annat.


Kontakt:
jonathan.c.cederlund@gmail.com
Kik: JonahCee

Fag For Real är en unik blogg på Qruiser som levererat inlägg dagligen i snart fem år. Vill du stötta det skrivna ordet, swisha ditt bidrag till 0700298689.
Tack för att du läser!
Kille(t), 30, Stockholm
 
Kategorier
Senaste inläggen
Kalender
«
Ti 1 To Fr
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Widgets
Statistik
Blog id: 3950

Bögarna är tillbaks!

Jonathan
Favoriterna är tillbaks! Efter några månaders uppehåll är en ny video med Byggbögarna uppe. Denna gång hanteras det avancerade ämnet "mura ett vedfack", och det är den första av tre delar. To be continued, alltså.
Detta gör mig lite extra glad, då Micke var en av de personer jag såg fram emot att träffa under Pride, som inte var där. Han var tydligen och tog hand om sin karriär, så det får väl ses som en godkänd anledning. Men då är det extra mysigt att få spana in människan såhär på avstånd. Båda pojkarna är i vanlig ordning superhärliga, och om du inte vill missa en enda stund med killarna kan du prenumerera på deras kanal som du hittar HÄR. Annars ser du videon nedan!
Bild från Byggbögarnas Facebook

Taggar: Nöje osv

Digga (0 medl.)  
 Anmäl  

Skvaller deluxe

Jonathan  (uppdaterad av Jonathan)
En favorit som alltid kommer i repris i mitt liv, är när en person jag inte träffar speciellt ofta pratar med någon av mina föräldrar och frågar "hur Jonathan mår egentligen"?
Jag vet inte hur ofta jag tjatar om detta, men jag är en vuxen människa. Det är inte min plikt att berätta för någon hur jag mår. Nu har jag och mina föräldrar en väldigt bra relation, vi både ses och hörs med jämna mellanrum. Men med en hälsosam relation kommer gränser. Det är en sak att fråga hur barnen mår etc, men det här med hur jag mår egentligen känns lite närgånget. Och vad förväntas de svara? De är ju egna individer. Om en vill veta hur jag mår "egentligen", fråga mig. En har uppenbarligen hittat mig någonstans, läst något och tolkat det. Så kontakta mig då. Det känns mycket rimligare än att någon annan förväntas svara för min del.
Föräldern undrade om jag skrivit något som kunde tolkas som att jag mådde dåligt. Och jag menar, om en är van vid "kolla vad lyckliga vi är" och matbilder, tror jag allt jag skriver kan tolkas som att jag mår dåligt. Det är svårt att uppmärksamma fuckade saker i samhället om en bara får le och tycka att allt är fint jämt. Jag får ofta höra att jag är mer 'äkta' och mer 'på riktigt' än många andra bloggare. Det är såklart en komplimang, men på riktigt, vad jämförs jag med? Kattbilder och 'outfit of the day'?
Att fråga hur jag mår egentligen, visar också på den gigantiska frånvaron av kunskap kring transpersoners situation. De flesta transpersoners default-mode är "om jag inte tagit livet av mig ännu så är ju det bra". Att jag klarar mig så bra som jag förhållandevis gör, är inte ens lite tack vare det här samhället. Det gör jag för att jag själv aldrig ger upp, och för att det finns individer omkring mig som hjälper till. Om en riktigt undrar hur jag mår, börja med att googla "transpersoners levnadsvillkor" istället. Med den kunskapen känns frågan något mindre skvaller-driven.
Och för Guds skull, sluta ringa andra människor och fråga om mitt liv. It ain't cute...

Taggar: Mitt liv

Digga (1 medl.)  
 Anmäl  

Beslutet

Jonathan
Nu har jag äntligen bestämt mig: Bloggen tar numera ledigt på tisdag- och torsdagar. Med start idag. Detta leder förhoppningsvis till en större blogg-kvalité och en Jonathan som har mer koll på läget. Jag har dessutom främst mina teaterstudier på torsdagar, så win på det.
Vi hörs imorgon.
Puss!

Taggar: Mitt liv

Digga (1 medl.)  
 Anmäl  

Köttmarknad

Jonathan
Alltså, fuck this. Jag har börjat träna dagtid igen, istället för på morgonen. För att jag inte har samma möjlighet att gå upp klockan 06. Vid dessa tider är det rätt mycket folk på gymmet. Och de senaste gångerna har verkligen känts som en köttmarknad som jag inte bett om. Nu känner jag att jag antagligen kommer behöva använda "tjejgymmet" ändå. Jag hör inte alls hemma där, och misstänker att jag inte kommer tycka det är sådär överdrivet roligt heller. Men det blir i alla fall mindre aggresivt, och inga tjejer lär stalka mig hem från gymmet. Ja, det hände för några veckor sedan.
Pest eller kolera, men jag mår sämst om jag inte tränar alls. Så får det alltså bli.
Jag blir bara så otroligt trött på det här. Det är verkligen inte svårt att låta andra människor vara ifred. Massa andra människor har lyckats innan.
Ugh!

Taggar: Mitt liv

Digga (0 medl.)  
 Anmäl  

Pride-stölden

Jonathan
När jag var på Coop för att handla lunch nyss, ställde jag ned mitt paraply mot en kant när jag skulle plocka i mina varor i min tygkasse. I min ögonvrå, ser jag plötsligt hur paraplyet bara försvinner. Jag vänder mig förvånat om, och då har ett barn tagit mitt paraply, och gått iväg. Det är ganska stort, så det släpar liksom i marken. Exakt hur barnet tänkt använda det är oklart... Innan jag hinner säga något, märker föräldern vad som hänt och får smärre panik. Jag får tillbaks paraplyet medans ungen gråter argt, och föräldern ber om ursäkt flera gånger om. Jag förklarar flera gånger om att det är okej, jag är glad att jag fick tillbaks det bara. Jag har ju ett färgglatt Pride-paraply, så jag misstänker att barnet helt enkelt tyckte det passade bättre i hens hem...

Taggar: Mitt liv

Digga (2 medl.)  
 Anmäl  

Ofrivillig förändring

Jonathan
Häromdan hade jag den där insikten att underhållning som fungerade för mig för fem år sedan, inte alls fungerar längre.
Don't get me wrong här, jag läser förvisso Shakespeare just nu, men jag kollade på Sharknado 3 häromdan. Jag är inte kräsen. Men när jag kollade på något som jag älskade för några år sedan, komikern Jeff Dunham, insåg jag efter ett tag... att det inte alls kändes intressant. Jag vet inte om det är en ökad social medvetenhet, nya intressen eller något annat som förändrat min åsikt. Han kanske bara är dålig. Jag trodde att Netflix skulle leverera lite nostalgi. Istället blev det bara den eviga påminnaren om att saker förändras...

Taggar: Mitt liv

Digga (1 medl.)  
 Anmäl  

Hård sanning

Jonathan
"Du kan inte göra samma sak hela tiden, men plötsligt förvänta dig ett annorlunda resultat".
När det kommer till att förverkliga sina drömmar och sig själv, är vi människor verkligen helt undermåliga. Jag har märkt att de flesta personers bild av förändring är att gå och lägga sig i ett varmt bad med en ansiktsmask, och sedan låtsas om att något förändrats. Vi är vanemänniskor, och det är inte speciellt konstigt att vi hela tiden försöker hitta genvägar till "lycka", vad det nu innebär. Men det är heller inte konstigt att vi om och om igen misslyckas.
Förändring tar tid. Citatet i början på inlägget är en klyscha, men väldigt sann. Att förändra något är en ständig process, och innebär även ofta uppoffringar. En vän frågade mig häromdan om jag har fått kontroll över mina sömnproblem nu. Ja, sa jag. Och personen undrade hur. Well, jag har skaffat mig ett eget boende, det hjälper. Jag konsumerar inte koffein efter klockan 17. Jag dricker ingen alkohol, tränar och äter regelbundet, dricker ofta vatten, jag går generellt inte och lägger mig efter midnatt, och är jag ute på sociala äventyr kommer jag aldrig hem efter midnatt. Sedan har jag förvisso sömntabletter också, men det är ett hjälpmedel, inte magi. Min kropp fungerar bättre för att jag anstränger mig mer. Personen tyckte såklart det var heeeelt otroligt att jag klarade av detta, och bla bla bla. Well, det är möjligt. Men faktumet är att om du inte är beredd att anstränga dig, så kommer livet inte servera dig allt du vill ha på ett silverfat. Det har tagit mig över ett år att arbeta fram fungerande vanor för de resultat jag vill ha. Om du super hela helgen på grund av grupptryck, så kommer du ändå vara trött på måndagen. Kroppen skiter i varför du gjorde det...

Taggar: Mitt liv

Digga (1 medl.)  
 Anmäl  

HIV och informationsplikten

Jonathan  (uppdaterad av Jonathan)
Om du lever med HIV, önskar Folkhälsomyndigheten att du medverkar i en anonym enkät om förhållningsregler och informationsplikt vid hiv. Enkäten tar ca 10 minuter att svara på.
Så fort myndigheter är framme får jag ofta känslan av att det är väldigt gammeldags frågor och synsätt, men frågorna har formulerats i samverkan med hiv-/patient-organisationer som företräder personer som lever med hiv. Och studiens upplägg och enkäten är godkända av Regionala Etikprövningsnämnden i Stockholm. Jag har även dubbelkollat, och vid frågan om 'kön' finns flera svarsalternativ tillgängliga.
Så, är du HIV-positiv och kan tänka dig att bidra till framtiden? Du hittar enkäten, som alltså är helt anonym, HÄR.
Enkäten är öppen till och med sista september.


Taggar: HIV Plus

Digga (0 medl.)  
 Anmäl  

Återvinning

Jonathan
Som den uppmärksamme personen kanske märkt, så återkommer det ibland blogginlägg som redan blivit publicerade en gång. Detta gör jag när jag tycker att det finns ett inlägg som förtjänar mer uppmärksamhet än den korta tiden det ligger uppe. Eftersom jag publicerar inlägg flera gånger per dag, så åker alla inlägg ner väldigt snabbt. Och eftersom jag publicerar flera gånger per dag, känner jag inte att detta är ett problem. Jag är alltså fullt medveten om att detta sker, och om en tycker det är irriterande får en helt enkelt vänta några timmar tills nästa inlägg kommer. För det är max ett "gammalt" inlägg per dag.
Så då är vi överrens om det! :)
God morgon.
Digga (0 medl.)  
 Anmäl  

Het söndag

Jonathan
Söndagseftermiddagen/kvällen var den mest perfekta på lääänge. Eftermiddagen började med att jag gick och kyrkoröstade. Ett tag efter det messade en kompis som ville ha sällskap medans han jobbade. Så jag låg och läste Hamlet till ljudet av knappandet på hans dator. Väldigt bra "white noise" visade det sig. När han dragit tog jag en heeet dusch, något jag gör extremt sällan. Och sedan fortsatte jag läsa Hamlet tills jag somnade. Win på alla vis!

Taggar: Mitt liv

Digga (0 medl.)  
 Anmäl