89.040 medlemmar 2.351 inloggade
Logga in Bli medlem
Qruiser
ADON
Inga kallingar…
Blogg
Stockholm 26/5
Posithiva Gruppen
Gaymap
Stockholm 26/5
The Green Queen
Gaymap
Malmö 26/5
Red Shoe Bar
Gaymap

blog.qruiser.com
Jag bloggar på Skandinaviens största gay- och queercommunity Qruiser. Bli medlem du också!
Fag For Real
Hej, Jonathan här!

Fag For Real är min blogg om hur jag upplever världen omkring mig. Åsikterna är mina och representerar inget annat.
Jag uppdaterar i mån av tid.

Kontakt:
jonathan.c.cederlund@gmail.com
Kille, 30, Stockholm
 
Kategorier
Senaste inläggen
Kalender
«
Ti 1 To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Widgets
Statistik
Blog id: 3950

På huden

Jonathan
Det här med att dela in hudvårdsprodukter med kön är bevisat bullshit. Det finns inte manlig och kvinnlig hy, utan istället olika typer som torr, fetare, osv. Det enda som egentligen är skillnaden på skönhetsprodukter för olika kön är doften. Och det är även precis. just. därför jag oftast köper produkter för män! Det är fortfarande en sådan otrolig frihet att känna makten att själv få välja. Att få ha dofter över sin kropp som signarerar en trygg känsla jag alltid fått berättat för mig att jag inte får vara en del av.
Det händer fortfarande att personer som varit med mig länge köper typiska "tjej"-produkter. Jag tolkar det som att det är svårt att släppa taget om bilden av någon, en blir lätt blind för att beteendet är skadligt. Men numera har jag möjligheten att säga ifrån, att artigt tacka nej eller bara att inte använda dem. The freedom!
Jag köpte ny duschtvål igår. Därav dessa tankar. Väldigt oglamouröst, och också bullshit eftersom den berättar att den är till både för kropp, hår och ansikte. Inte undra på att många män har så torr hud om de använder sin tvål i ansiktet. Hemska tanke! Men som tvål utgår jag ifrån att den är brukbar, och den luktade otroligt gott. På temat... Vardagslyx, antar jag?

Taggar: Mitt liv

Digga (1 medl.)  
 Anmäl  

Lammkött

Jonathan
Nu skall det pratas lammkött: Tom Holland är den unga killen som spelar den "nya" Spiderman. Han har setts en del på vita duken innan, men har nu alltså huvudrollen i den kommande Spiderman: Homecoming.
Tom är en brittisk skådespelare som bland annat övat akrobatik och break dance som yngre. Han hade därmed redan en del av den fysiska aspekten för att spela Spiderman, men som dansare har han också den fysiska aspekten för att riva av ett ordentligt nummer i MTV's Lip Sync Battle. Han utmanade där både könsnormer och gravitationen i bland annat rollen som Rihanna i hennes superhit Umbrella. Han osar väl knappast den kvinnlighet som Rihanna utstrålar, men han har helt klart moves:
Se videon nedan!
Tom Holland i Lip Sync Battle, och Tom Holland som Spiderman!

Taggar: Nöje osv

Digga (0 medl.)  
 Anmäl  

På gymmet

Jonathan
Jag postade min första gym-video på Instagram häromveckan. Eller video på gymmet, för att vara mer exakt. När jag tänker på ordet “gymvideo” ser jag framför mig en hur en vältränad, svettig kropp gör någon snygg övning, typ squats eller något med tunga vikter. Min video består mest av mitt ansikte när jag åker upp och ner på en maskin. Runt omkring mig hörs stön, jag flåsar lite och ansträngningen/smärtan syns i mitt ansikte. Någon riktig “gymvideo” enligt beskrivningen ovan lär få vänta ett tag.

På mitt gym finns det ett "tjejgym". Detta är något som ofta kommer upp i diskussioner med transmaskulina personer, och främst transkillar som inte nödvändigtvis ännu passerar som killar. Vi kan generellt använda tjejgymmet om vårt personnummer inte ändrats. På tjejgymmet slipper vi samma grupp som tjejer och kvinnor oftast har problem med, nämligen testosteronfyllda cis-män som kan upplevas som hotfulla eller i värsta fall bete sig illa. Kvinnor och transpersoner har med olika symptom gärna problem med dåligt beteende från samma grupp. Men många ställer sig då frågan om vår rätt att använda tjejgymmet. Vi känner oss kanske tryggare, men innebär vår närvaro istället att vi stör de kvinnor som går dit för att slippa män? Och transpersoners eviga problem med tvåkönsnormen är evigt.
Jag känner sällan att jag har några problem med dessa personer på gymmet. Det kan bero på att jag inte alls har något problem att säga ifrån om någon beter sig illa eller markera om jag känner att någon glor överdrivet. Jag skulle bara känna mig grymt irriterad över att behöva gå in på tjejgymmet, eftersom jag kämpar så hårt för att bekräfta min egen könsidentitet. Något jag numera får göra: På mitt gym finns det en handikapptoalett med dusch och skåp i själva gymmet. Jag får byta om och duscha ensam, och känner mig äntligen bekväm och trygg på gymmet. För det mesta...
Häromdan när jag stod och stretchade låren så kom en kvinna fram till mig. När jag tog av mig hörlurarna frågade hon om jag kunde hjälpa henne med en sak. Hon hade glömt sitt gymkort i tjejernas omklädningsrum, och kom därmed inte in genom dörren igen. Jag hade inte alls någon lust att varken avbryta min rutin eller att se mitt kort ge grönt ljus in till tjejavdelningen. Men när jag tittade mig runt och bara såg svettiga män på alla maskiner, insåg jag att jag inte kunde säga nej utan att framstå som en extrem douchebag. Hon hade kodat mig som kvinna, så det enklaste var att bara hjälpa till. När jag sedan tog kortet ur det låsta skåpet tittade hon undrande på mig. Om hon undrade varför jag inte hade mina saker i tjejgymmet så kunde hon få fortsätta undra det. Jag släppte in henne, hon tackade för hjälpen, och jag kunde fortsätta.

Jag har bara varit på mitt gym i några veckor, men hoppas verkligen detta var ett undantag. För nu är jag äntligen på ett gym där ingen personal otrevligt ifrågasätter mitt namn när jag kommer in (något som hände konstant på House of Shapes). Där jag får ha min kropp ifred och slipper känna mig beroende av tvåkönsnormen, till skillnad från ALLA andra gym. Jag slipper ett gym där folk vill vara sociala och som ofta bidrar till felköningar, något jag ofta kände på Friskis&Svettis. Och då hoppas jag inte att andra medlemmar skall trycka in mig i samma fack igen, utan att detta var en engångshändelse.
@mattisacsson på Instagram är en sådan person som gör gymvideos. Vilket jag tycker han borde också, varför tycker jag syns fint på bilden nedan! Jag lånade möjligen hans bild utan att fråga, men gå och följ honom på Instagram så kanske jag kommer undan med det!

Taggar: Mitt liv

Digga (0 medl.)  
 Anmäl  

Min födelsedag

Jonathan
Trots att min födelsedag är idag, så har jag firat hela veckan. Det har bjudits på middagar, luncher, det ena, och det andra. Min första freak-out inträffade när jag fick denna fantastiska tröja från en vän:
Idag blev det firande på hög nivå när jag drogs med till stan utan att veta vad som skulle hända. Vi hamnade på 28e våningen på Kaknäsornet i Stockholm, och åt långbruch 150 meter upp i luften. Jag freakade här ut andra gången, då jag bland annat fick konsertbiljetter till Adam Lambert och Queen, när de kommer till Stockholm i höst. Whaaaaa?
Dagen har varit över förväntan, men nu är jag heeeelt slut. Puss på er, over and out.

Taggar: Mitt liv

Digga (0 medl.)  
 Anmäl  

Fulla män

Jonathan
Jag läste just en artikel på QX.se om en undersökning som visar att straighta män ofta vill ha sex med andra män när de druckit alkohol. Trots att de definierar sig som straighta, alltså. Detta känns ju knappast som en revolution, men studien har gjorts år 2017. Så för många heteros är det fortfarande det.
När det kommer till köns- och sexualitetsrelaterade frågor så känns det ofta som om tiden stått stilla. För även om acceptansen kring män som visar vad som uppfattas som feminina drag på många platser ökat, så ligger det fortfarande så otroligt mycket skam bakom det. En skam vars upplösning ofta kräver inblandningen av droger. Hade detta skamtäcke inte legat där, så tror jag en betydligt större del av människor av alla kön inte satt en så stark hetero-stämpel på sig själva. Jag tror därmed att många personer hade mått bättre. De hade känt att de kunde pröva saker utan att behöva vara fulla, och det hade blivit en mindre grej.
Jag vill även passa på att kräkas på hur cis-orienterad studier som denna är. Att det liksom är där vi står och stampar. Jag skulle önska ett gäng undersökningar kring hur både fulla och nyktra människor ställer sig till sex med transpersoner. Jag tror dock mest att undersökningen skulle visa en kombination av transfobi och stor okunskap. Jag tror även att folks enda bild av transpersoner skulle vara en transkvinna med kuk. Och världen är antagligen inte öppen för mer än så ännu. Vi är okej att kolla på, på avstånd, men inte värda att åtrås. Så jag tar nog tillbaks det önskemålet...
Vill du läsa artikeln om den relevanta men inte direkt revolutionerande undersökningen, så finns den på QX.se HÄR! I vanlig ordning stal jag deras bild också...

Taggar: trans Homo Bi

Digga (3 medl.)  
 Anmäl  

Firande i ensamhet

Jonathan
Om några dagar fyller jag 30. Om det blir något större födelsedagsfirande, så blir det i den nya lägenheten.
Om.
Som vanligt så har jag ett otroligt dåligt perspektiv på tid så jag vet inte vilket år detta var, men: För en hel del år sedan, när jag var i en annan umgängeskrets, hade jag för första gången i vuxen ålder en stor fest på min födelsedag. Det var förvisso ett rätt löst firande, men ändå ett firande. Jag fick dock i sista sekunden ställa in eventet, då jag insåg att ingen av mina ca 40 inbjudna vänner och bekanta hade tänkt komma. Det ledde till ett abrupt uppvaknande i att jag inte alls befann mig bland rätt människor. Många var trevliga emot mig för att jag var populär på den dåvarande festscenen, och jag var snygg och knullbar, men ingen ville riktigt umgås med mig privat.
Jag tror att många människors största rädsla är att vara ensam. Det har aldrig riktigt varit min, och tur är nog det. För jag insåg helt plötsligt att jag var just ensam. Alla relationer jag hade var falska och jag behövde skaffa mig något äkta. Och det är inget som görs övernatt.
Jag har inte bjudit in till egentligen någonting efter det. Något jag för det mesta inte lidit av, eftersom jag främst föredrar en eller några få personer i en chill aktivitet. Men 30 är en stor ålder, och det vore ändå sjukt nice att göra det många av mina vänner gör så enkelt: Bjuder in ett gäng, fixar lite sprit och snacks och så blir det plötsligt en nice fest. Jag har förvisso också vänner som ber andra vänner fixa deras fest, eftersom dessa vänner är bra på det. Men jag är dessutom ett kontrollfreak, och det skulle nog riskera mer stress.
Jag har ett tag på mig att bestämma vad som händer, så jag får se. Jag har blivit och kommer bli firad på flera håll, så det är inte ens lite synd om mig. Men med eget boende så lägligt i tiden vore det ändå sjukt nice med lite party.

Taggar: Mitt liv

Digga (0 medl.)  
 Anmäl  

En överraskning!

Jonathan
This just in: Jag är ett kinderägg!
Sedan jag blev sjukskriven har jag inte orkat ta hand om mitt hår. Det ska väl tilläggas att det inte ens gått en vecka, så vi är inte på Casta Away-stadie ännu. Men när utväxten blir tydlig och sidorna vill trimmas måste något göras, så jag kammade ner håret... och insåg att jag satt inne på en perfekt längd till en helt resonabel "bowl cut":
Det är oklart om detta är en "sjukskrivningsfrisyr", eller om den skall fixas till lite och bli mer permanent. Den framhäver min totala frånvaro av manlighet, men samtidigt känner jag lite.... äh. Passar det så kör vi på.
Min referens till kinderägg i början känns i övrigt nu lite förvirrande, och inte helt relevant. Men jag hittar ingen bättre, så vi kör på det.

Taggar: Mitt liv

Digga (0 medl.)  
 Anmäl  

FaceApp malfunction...

Jonathan
Ni vet "Face App", den där populära appen som skall visa en hur en ser ut som ung, gammal, i ett annat kön osv? Well, som med allt annat så funkar den inte på mig. Let me show you:
Jag är inte främmande till det faktum att jag ser ut som en kvinna, eftersom jag fortfarande får mitt pronomen fel hela jäkla tiden. Jag är också 30 år, vilket innebär att min "ung"-bild borde ändras åtminstone liiiiteeee... kan en ju tycka. Men ni ser vilket filter det är längst ner till vänster på bilden, och här är mitt resultat:
Som kvinna skall jag vara någon sorts manga-version av mig själv med längre hår. Och som barn och man ser jag ut som... mig själv, med möjligen en mariginell förändring. Jag gjorde en till, där jag som kvinna om möjligt blev ännu värre. Och de andra alternativen gjorde liksom ingenting. Har jag mördat FaceApp?
Notera Jonathan som kvinna, längst ner till vänster. What the whaaaat?

Taggar: Mitt liv

Digga (0 medl.)  
 Anmäl  

Att överleva

Jonathan
Min tillvaro har smygande förändrats den senaste tiden, vilket jag antar på något sätt kulminerade i min utbrändhet. En av många saker som förändrats är mina drömmar. Jag har börjat få väldigt detaljerade drömmar, där allt känns som på riktigt och de är väldigt linjära, med väldigt lite "hoppande" som drömmar annars gärna gör.
Dessa drömmar har mycket gemensamt: På ett eller annat sätt måste jag överleva en extrem situation, och göra ett val om att offra mig själv eller andra människor. Ibland tvingas jag välja mellan en potentiellt smärtsam död som kan rädda mitt liv, eller en potentiellt mindre smärta som garanterat kommer ta mitt liv. (Och nej, jag har inte sett någon av Saw-filmerna). Drömmarna verkar vara på temat "överlevnad", och jag tänker att jag skall beskriva en. För att det skall bli en röd tråd och en skall orka ta sig igenom den har vissa detaljer och delar av drömmen tagits bort, för det blir för många sidospår annars.
Here we go:
Jag är på banken. Det är mitt på dagen och det är många människor som väntar på sin tur. Jag är klar med mitt ärende, och på vägen ut får jag ögonkontakt med en kille. Han är ganska ung, snygg, har jeans och en svart jacka. När jag kollar bort från hans ansikte ser jag en pistol under hans jacka. Jag ler och låtsas som ingenting men förstår vad som är på väg att hända, och börjar gå snabbare. Killen tar då fram pistolen, skjuter ett skott i taket, och sekunden efter stängs dörrarna (något jag mest tror händer på amerikansk film). Jag inser där och då att jag faktiskt hinner springa utanför dörrarna innan personalen hinner få igen dörrarna, men hejdar mig. Jag tänker att om jag hinner och de ser mig utanför kanske de blir frustrerade och skjuter mig eller någon annan. Jag hamnar alltså innanför dörrarna med alla andra, men ångrar mig direkt. Jag skulle sprungit.
Rånarna ber alla lägga sig på golvet och vara stilla, men mina byxor är låga och jag vill inte ge rånarna några idéer. Så jag drar ner tröjan över byxorna, och rör därmed på mig. En av männen blir arg och riktar en pistol emot mig. Han klickar av säkringen och tänker skjuta mig i benet. Jag inser att även om smärtan är tillfällig och de bara vill ha pengar, så är allt så jävla automatiserat idag och detta kan bli utdraget. Pengarna kanske inte ens går att få ut. Så förutom en jävla massa smärta så kan jag förlora mycket blod, och dö en långsam död. Om jag överlever kan det i förlängningen bli infekterat, det är ett helvete att rehabilitera en muskel som någon skjutit i, och sen är det hela grejen med att som transperson ligga på sjukhus. (Allt detta hinner jag tänka, i min dröm.) Så, jag förhandlar mig till att leva, med att berätta att jag vet hur en öppnar dörrarna. Jag tänker trade:a andra människors säkerhet för min egen. Jag lyckas tillslut öppna dörrarna, och i samma stund som jag givit killarna en väg att fly, så springer jag.

Här händer en mängd händelser där jag träffar olika människor, jag får hjälp på olika sätt, men det får utebli till förmån för den röda tråden. Detta slutar med att rånarna inte får några pengar, men de lyckas fly och polisen lyckas därför inte fånga dem. Jag blir sen hatad av hela Sverige som ‘han som bara sprang’, och offrade andras liv för mitt eget. Jag är också anledningen till att ett helt rånargäng går fritt i samhället. Ingen vill skapa någon förståelse för min desperation i situationen, utan vill helt enkelt hitta ett svart får att skrika på. Och egoism är enkelt att hata. Kända profiler sitter i TV och berättar hur dålig människa jag är, nyheterna som alltid skall vara objektiva beskriver mig som “förrädaren” osv. Och nånstans här vaknar jag upp från drömmen.
Tilläggas kan, att anledningen till att jag har kvar så mycket detajer om denna dröm, är att jag skrev ned den när jag vaknade. Jag minns många andra liknande drömmar också, men inte i sådan här detalj.

Taggar: Mitt liv

Digga (0 medl.)  
 Anmäl  

Utbränd

Jonathan
Jo men dåså. Nångång skall vara den första, och jag har gått in i väggen, med sjukskrivning och allt.
Det har hänt en mängd traumatiska saker senaste månaderna, som jag tror att de även separat skulle få en normalt funtad människa att sluta fungera. Jag har dock en väldigt hög tolerans för att mycket skit alltid händer samtidigt, men när jag började sluta känna igen vissa normala svenska ord, eller gick på ställen jag alltid går på och helt plötsligt inte kände igen mig... Då tryckte jag på "stopp" och ringde läkare. And here we are.
Nu ska jag få känna på hur det är att ta det lugnt, och förhoppningsvis må bra så småningom. Det är tanken, i alla fall. Vi får se hur det går.
Och jag vet att psykisk ohälsa är otroligt tabubelagt och vi skall inte riktigt prata om det. Jag tror även ni noterat hur mycket jag bryr mig.
Puss på er

Taggar: Mitt liv

Digga (1 medl.)  
 Anmäl