90.668 medlemmar 2.856 inloggade
Logga in Bli medlem
Qruiser
ChristofferRobin…
#VLOGG - FÖRKYLD…
Blogg
Stockholm 23/3
Sidetrack
Gaymap
Stockholm 23/3
Urban Deli Sveavä…
Gaymap
Stockholm 23/3
Tank
Gaymap

blog.qruiser.com
Jag bloggar på Skandinaviens största gay- och queercommunity Qruiser. Bli medlem du också!
Fag For Real
Hej, Jonathan här!

Fag For Real är min blogg om hur jag upplever världen omkring mig. Åsikterna är mina och representerar inget annat.
Jag uppdaterar i mån av tid.

Kontakt:
jonathan.c.cederlund@gmail.com
Kille, 29, Stockholm
 
Kategorier
Senaste inläggen
Kalender
«
Ti 1 To Fr
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Widgets
Statistik
Blog id: 3950

Actionscenerna

Jonathan
Igår var jag och spelade in en film. Jag kan inte säga mycket om det, men det var sjukt roligt. Vi spelade in en actionscen, och jag och min kollega som jag snabbt bondade med bestämde oss för att bli högst delaktiga i actionscenerna. Så jag skrek, vi klängde på varandra, sprang, slogs, allt inom ramen för våra roller såklart.
Jag lovar att hojta till när den kommer på det medie den visas när den släpps. Men ni kan få en bild från inspelningen som tyvärr inte avslöjar så mycket. Det är liksom så det måste vara.

Taggar: Mitt liv

Digga (0 medl.)  
 Anmäl  

Vrida på tiden

Jonathan
Alltså det här med att flytta om dygnstiden, God damn vad jag hatar det.
Jag stängde på jobbet i lördags, idag skall jag vara nånstans på eftermiddagen och sen har jag stängning igen på jobbet nästa pass. Och helt plötsligt frågar någon om en kan luncha, och jag bara... nej? Lunch är tiden jag precis gått in i duschen och försöker tvätta ur gårdagens hårprodukter. Sen kommer öppningspassen, och då är det bara vända tillbaks allt några timmar och hoppas att en är någorlunda levande när mobilen ringer på morgonen. Tack och lov har jag appen Rock Clock, så självaste Dwayne Johnson väcker mig på morgonen, det och att duscha sista minuten i kallt vatten är knep som räddar mig tidiga mornar. Det sitnämnda är allt annat än bekvämt men det gör verkligen susen för min energi.
God morgon!

Taggar: Mitt liv

Digga (0 medl.)  
 Anmäl  

Bitch don't kill my vibe

Jonathan
Bitch don't kill my vibe!
Jag skulle skriva en recension av Skönheten och odjuret men negativitet slängdes min väg och min lust försvann. Det får bli en annan dag.
Filmen kostade i alla fall ca 160 miljoner dollar att producera, och har än så länge spelat in över 170 miljoner dollar under sina tre dagar på bio. Den där bojkotten som vissa länder genomfört kan en väl säga inte givit så mycket.
Disney be like...

Taggar: Mitt liv

Digga (0 medl.)  
 Anmäl  

Snart snart snart

Jonathan
Den nya Skönheten och Odjuret hade premiär igår, och tusan vad jag ser fram emot den. Egentligen bara för Luke Evans och Josh Gad, men de andra ingår ju liksom. Jag har dock inte speciellt mycket för Emma Watson som skådespelare. Nu är det ju kanske orättvist att hennes karriärval jämförs med Daniel Radcliffe, för det är inget någon människa borde utsättas för. Innan Harry Potter-serien ens var klar hade han spelat en mentalt störd tonåring i Equus på scen, medverkat i Broadwaymusikalen How to succeed in buisness without really trying, och han spelade strax efter en pappa i skräck-thrillern The Woman In Black. Watson har spelat starka tjejer, och fler starka tjejer, för att i Skönheten och Odjuret spela en stark kvinna. Och starka kvinnor är ju bra, men karriärsmässigt är den bristen på variation så otroligt ointressant. Men som sagt, hon ingår, precis som Odjuret Dan Stevens som jag inte vet ett skit om. Vi får se om de ger ett intryck.
Anyways, jag ser fram emot filmen och imorgon är det äntligen dags!
Gaston är inte imponerad.

Taggar: Mitt liv

Digga (0 medl.)  
 Anmäl  

Valde heterosexualitet

Jonathan
Jag läste en väldigt tröttsam artikel på qx.se, eller snarare en artikel med ett tröttsamt innehåll: USA's Idol-tvåa La'Porsha Ranea berättade först att hon "inte håller med om HBTQ-personers livsstil", whatever the fuck that means. Senare lade hon till att hon själv var gay i två år, men på grund av guds vilja så valde hon att bli straight. "Vissa tror att dom väljer att bli homosexuella och somliga tror inte det. Vem ska säga vad som är rätt och vad som är fel? Det är inte rätt att generalisera någons sexualitet eller val i livet.”
Ett exempel på vem som skall säga vad som är fel kan vara all forskning som pekar på att sexualitet är något medfött. Men crazy people be crazy, liksom. Innehållet kändes i alla fall väldigt tröttsamt och urvattnat. Dessutom verkar varje religiös homofob på något sätt tro att de är de första människorna med klyschiga argument emot homosexualitet, som om deras generation just denna minut uppfann kristen fundamentalism. Det är få saker jag ogillar mer än historielösa människor. Meeeen tack och lov räddades det hela i sista sekund, när QX Ronny avslutade artikeln med meningen "23-åriga La’Porsha Renae har inte haft några större framgångar sedan andraplatsen av American Idol."
Boom.

Taggar: Nöje osv Homo Bi

Digga (1 medl.)  
 Anmäl  

Cancer och godhet

Jonathan
Jag fick nyligen reda på att en av mina bröder har en obotlig form av cancer, och har (rätt förståeligt kan jag tycka) haft ett par rätt sugiga dagar bakom mig. Igår gick jag äntligen ut för att handla mat. Jag har en ica nära typ 200 meter bort, så det brukar vara ganska odramatiskt. I och med att jag inte varit ute på ett tag så låg plusgraderna skönt mot min hud och jag kände genast en stor lättnad. Men, jag hann ungefär tjugo meter från min port innan jag stötte på en pensionär sittandes på sin rullator, som med en gnällig ton frågade varför jag var så himla glad då? Jag förväntades sen helt enkelt motivera varför jag verkade vara på bra humör.
För mig är detta svenskar i ett nötskal, för jag får dessa frågor på jobbet ibland också. Alltid av äldre personer, "varför är du så himla glad då!?". Jag arbetar dessutom med service, så att jag är väldigt trevlig borde där inte alls vara provocerande. Men det är det tydligen.
Jag köper ingen bild om att alla gamla människor är arga och bittra, det verkar bara vara en generell norm för det här landet. Att jag skall behöva utstå ett sådant bemötande av en medmänniska när jag precis fått ett besked ingen människa ska behöva få, och i stunden råkar vara glad för det lilla i livet... Det är verkligen motbjudande.
För att spara livsenergi valde jag att svara att jag var glad för att det är varmare ute, och utan att försöka vara oförskämd fly från konversationen som personen önskade. För den började prata med mig och verkade vilja ha lite mänsklig interaktion. Något som jag mer än gärna brukar bjuda på, speciellt om personen är äldre. Men även min godhet har en gräns. Consider it crossed, liksom.

Taggar: Mitt liv

Digga (1 medl.)  
 Anmäl  

Skambeläggningen

Jonathan
Jag tycker ibland att Sentry blivit bättre på senare tiden med sin kommunikation. Jag lär aldrig hålla med om hur de förhåller sig till ganska många saker, och det är så livet är. Men jag såg ändå lite ljus i tunneln om någon sorts insikt i att HIV- och sexualfrågor bör kommuniceras ut, inte slängas ut i skambelagda soundbites. Ett ljus som nu svävar längre och längre bort.
Frågan denna gång, förutom den uppenbara frågan om renlighet, var om det är riskabelt med sondering. Vilket alltså är att föra in objekt i urinröret. Och tilläggas bör att när det handlar om "objekt", så finns det metallrör i olika storlekar som är till för detta, så det är inte jättesvårt att komma bort från pennor och liknande hemskheter.

Personen i spalten svarar i egentligen på sin egen fråga, om det finns risk att förstöra urinkanalen eller för inflammation. Jag känner att en lobotomerad teddybjörn kan antagligen räkna ut att det finns risker med en sådan intim aktivitet, min uppfattning är inte att det är därför personen frågar. Och visst bör en även enligt min mening pusha på säkerhet, som med mycket inom BDSM, men Sentrys svar ger mig mer frågor än svar:
"Sondering, dvs att man för in en sond eller motsvarande i urinröret är mycket riskabelt. Dels kan det bli skador med blödningar och infektioner som följd och ärrbildning på slemhinnan i urinröret vilket kan leda till svårigheter att kissa, dels kan det bli infektioner (urinvägsinfektion)  med blödningar och annat. Denna typ av aktivitet hör hemma i sjukvården!"
Min största fråga blir... Är Sentry sexnegativa? Är deras vision att HIV och poteniellt riskabla praktiker skall försvinna genom att bögar slutar ha sex och så dör det ut? För spoiler alert, människor vill oftare än inte ha sex. Och vill de så kommer de, pun intended. Var kommer detta moralkakeri ifrån? Är inte tanken med HIV- och sexupplysning år 2017 skall vara anpassad för 2017 och hur människors liv och funderingar ser ut idag? Kan vi bara komma överrens om att år 1997 inte längre är aktuellt?
Vi är även tillbaks på kommunikation 101, som Sentry verkar helt ovisa om: Detta svar är så kollosalt kontraproduktivt. En pedagogikkurs skulle verkligen vara på sin plats. Personen frågar troligen ur nyfikenhet för ämnet, och tror Sentry på riktigt att "nej vad hemskt, detta skall du absolut inte göra!" kommer stoppa någon från att göra något? Det enda de återigen gör är att skambelägga personer med vissa preferenser och önskan till vissa praktiker. Det leder väldigt lätt till att personer inte vågar fråga vidare om ämnet, och istället prövar utan någon guidning, och då kan det gå lite hur som helst. Om en person sen prövar och gör illa sig, men på grund av tidigare skambeläggning inte vill besöka vård, då är vi snart inne på livshotande skador.
Jag är fullt medveten om att de som svarar på Sentry har otroligt stor kunskap i många ämnen, men att de får låta skam och denna ofräsha moralkaka stå längst fram i frågor som syns varje dag på QX.se, det är fortfarande bortom mitt förstånd. Många BDSM-utövare har och har länge haft detta som aktivitet och ordentliga redskap existerar. Så vad sägs om att trycka på riskerna men även utbilda om möjligheterna istället för detta konstanta bakåtsträvande?
Josh Horowitz och Bryce Dallas Howard är inte imponerade...

Taggar: sex bdsm

Digga (1 medl.)  
 Anmäl  

Nytt ansikte

Jonathan
Hej älsklingar.
Så. Jag vill komma igång med bloggen igen, men jag vill att alla inblandade (jag och ni) ska vara med på vad den är och vad den skall handla om. Jag är numera otroligt ointresserad av utbildning i transfrågor, jag vill bara få existera i mitt liv liksom, och även om jag fortfarande hänger med i HBTQ-nyheter så är jag inte så intresserad av att analysera och rapportera som jag en gång var. Så, bloggen kommer börja handla om mig mer. Eller ja, ännu mer. Mina tankar om saker och min vardag. Jag är i allra högsta grad en HBTQ-person och mina tankar utgår ju ifrån det perspektivet,  men det är ju inte allt jag är. Så även om jag inte vill bli en "hej bloggen idag åt jag pannkakor"-blogg så kommer min vardag och mina vardagstankar få ta mer plats. För jag tänker myyycket...
Jag skall göra om beskrivningen, headern och annat så fort energin infinner sig. Men då har jag ändå satt lite mål på bloggens utveckling, hoppas det känns chill.
Puss på er, vi hörs senare!
Eh jag är på min iPad och har inga nya bilder tillgängliga... Så en sneaky James McAvoy får duga :)

Taggar: Mitt liv

Digga (0 medl.)  
 Anmäl  

Ingen favorit

Jonathan
Tjo sötnosar!
Jag kollade faktiskt inte på Melodifestivalen igår. Jag har jobbat under tre deltävlingar, och Andra Chansen låg jag på akuten (all is well), så jag kände ingen direkt gemenskap kring hela grejen. Jag gillar vilket som Robins låt. Det är knappast favoriten men den är catchig och det är såklart ett sjukt snyggt framträdande. Eurovision will tell!
Min favorit var antagligen Mariette, Wiktoria eller Anton. Och det är de låtarna jag lär fortsätta trycka in i hjärnan kommande veckor. Jag spelade faktiskt in videos på mig både till Wiktoria och Antons låtar som hamnade på mina Instagram Stories. Sådana intressanta saker missar en om en inte följer mig på Instagram (@jonahcee).
Jag vet att bloggen är sjukt sporadisk fortfarande. Jag försöker fortfarande hitta hur jag vill använda sociala medier. Jag vill hitta en balans där jag blir inspirerad men inte distraherad. Jag vill komma tillbaks till mitt skrivande även utanför bloggen, men jag behöver lite mindre påverkan från omvärlden då, känner jag. Så, jag jobbar på det :)
Puss

Taggar: Mitt liv

Digga (0 medl.)  
 Anmäl  

Här kommer alla känslorna...

Jonathan
Jag har äntligen sett Disneys Moana (Vaiana). Och oh my, all the feels.
Jag älskar att känna saker, och jag tror jag grät ungefär var 7e minut. Seriöst, det är en film med så mycket hjärta och känsla att jag inte ens kan hantera att tänka på det.
Jag älskar att känna för att jag länge fått skit för det. Det är om något ett genomgående tema i mitt liv, folk som vill få mig att känna skam för vem jag är och hur jag beter mig. Är en inte lagom så skall en bannemig skämmas, ett uttjatat tema för att det är sant. Jag tycker vilket som om mina överdramatiska känslor, och Moana petade nog på varenda en av dem tror jag. Och det var alldeles... alldeles underbart.
Moana har redan spelat in nästan en kvarts miljard kronor bara i USA än så länge, och nästan 600 miljoner dollar över hela världen, så fler av er har redan sett den. Men annars rekommenderar jag den verkligen, även till de som inte känner tusen känslor samtidigt.

Taggar: Nöje osv

Digga (0 medl.)  
 Anmäl