79.453 medlemmar 3.457 inloggade
Logga in Bli medlem
Qruiser
Ooh aah, just…
Nej... söndagmor…
Blogg
Ooh aah, just…
Rätt ord...
Blogg
Ooh aah, just…
Underbar dag...
Blogg
Stockholm 22/7
Secret Garden
Gaymap

blog.qruiser.com
Jag bloggar på Skandinaviens största gay- och queercommunity Qruiser. Bli medlem du också!
The J-way
Hej, Jonathan här. Välkommen till en av de äldsta bloggarna på Qruiser!

The J-way är helt enkelt bloggen om mig och mitt liv.
Åsikterna är mina och representerar inget annat.


Kontakt:
[email protected]
Kille(t), 31, Stockholm
 
Kategorier
Senaste inläggen
Kalender
«
Ti 1 To Fr
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
Widgets
Statistik
Blog id: 3950

Het ASMR

Jonathan
Alltså sex är ju mysigt osv. Men detta är seriöst 40 minuters drömstoft för mig:
Jag vet inte om jag riktigt orkar förklara ASMR, så jag skickar bara med en förklarande länk HÄR. Vilket som, för mig fungerar det i allra högsta grad. Jag använder bland annat ASMR-videos eller ljud när jag har svårt att sova. Videon ovan är dock något extra. Jag skulle seriöst behöva en kk, men som bara gör detta. Jag har dock svårt att se vad den andra personen skulle få ut av det, eftersom jag har noll intresse av att vara den givande personen i fråga. Så jag misstänker att det skulle gnällas om sex ändå, och så skulle jag bli irriterad, och... ja. Nej. Videon är i alla fall sjukt sensuell utan att vara explicit. Det kanske är för att jag inte tänder på kvinnor, om en gör det kanske den blir ännu hetare, vad vet jag. Jag undrar i övrigt om det existerar liknande videos, men med män? Om ja, pls send them my way!

Taggar: sex

Digga (2 medl.)  
 Anmäl  

Gör det själv!

Jonathan
God måndag på er!
Jag har ägnat de senaste dagarna åt att göra saker som inte ens är lite underhållande att läsa om. Det mest spännade jag gjorde, var att göra egen granola.
Okej, jag skall vara ärlig. Jag vet inte vad som gör en granola just det, och bryr mig inte nödvändigtvis. Men jag vet att det är über-hypat, och att affärer som vanligt fyller "nyttiga" varianter med massa socker. Jag fick dock tipset att spice:a upp en morgonsmoothie med just granola, och att göra egen är alltid bäst. Så jag hittade ett recept av modellen Sanne Vloet, och skall pröva det till just en morgonsmoothie imorgon. Jag vet alltså inte ännu hur det smakar, men ser i alla fall mumsigt ut!

Taggar: Mitt liv

Digga (0 medl.)  
 Anmäl  

Polishaveriet i Almedalen

Jonathan
Ignorans verkar sippra igenom alla hål just nu, och det gör mig så jävla trött.
Ta polisens beslut att ge NMR både rätt att demonstrera och sätta upp ett bord vid RFSL's lokaler i Almedalen (mer om det HÄR). Jag har funderat rejält på detta, och jag vet fortfarande inte om det faktiskt finns stöd i den svenska grundlagen att inte ge NRM rätt att demonstrera etc. Problemet tycker jag uppstår när polisen inte ens menar att situationen är problematisk. NMR är en grupp vars medlemmar sitter inne på ett väldigt stort våldskapital, och som dessutom är kända för att hysa extremt fientliga åsikter mot HBTQ-communityt, och hetsa till våld mot dessa. Och faktum är att polisens jobb även är att hålla landets medborgare säkra, och rimligtvis hålla sig uppdaterade om vad det konkret kan innebära. Om NMR då önskar att demonstrera och sätta upp ett bord på en specifik plats, finns det då inte anledning att åtminstone göra en liten riskanalys kring läget? Hade det fungerat om NMR höll till nånstans en bit bort? Förhindrar NMR demokratin på ön, och vad gör en i så fall åt det? Det är möjligt att polisen tycker att de analyserat detta ordentligt, men vad de förmedlat ut till media är inte bara skrattretande utan rent av bisarrt. Från artikeln i SVT:
"– Vi får inte tycka något om någons åsikter, vi är helt färgblinda i vår tillståndsgivning, och vi sätter ingen före någon annan, säger Elisabeth Anestad, biträdande kommenderingschef vid Polisen."
Att säga att en är 'färgblind' när det handlar om att ge just nazister tillstånd att demonstrera känns ju inte som ett master move. Men seriöst, det handlar inte om åsikter, detta är inte ett bråk mellan två högstadieelever. Det är fakta att nazister hatar och historiskt sätt även har mördat HBTQ-personer. Och den här människan rycker mest på axlarna. Idiotin stegrar dock när följande uttalande kommer:
"– Vi för en dialog med RFSL och vi har en förståelse för att de kan känna en subjektiv oro. Men vi känner oss inte oroliga, vi kommer att vara på plats med poliser."
Ooookej, nummer ett. "subjektiv oro". Vad i hela helvete är det för något? Menar Anestad att det finns en objektiv oro? Det är väl väldigt rimligt att utsatta personer känner en subjektiv oro - det är väl generellt så det fungerar när en är orolig för sin egen säkerhet? Och nummer två, "Vi känner oss inte oroliga". Nej men din jävla potatis, ni är inte heller utsatta. Ni är polisen. Polisen har dessutom, som många andra samhällsinstanser, ett otroligt lågt förtroende hos HBTQ-personer. Av en anledning. Så detta uttalande är ungefär det sämsta svar polisen kunde givit på kritiken, möjligen efter 'Heil Hitler'.
Det är såklart möjligt att inget av detta hade kunnat påverka själva beslutet om NMR's närvaro i Almedalen, jag är ingen expert på Sveriges grundlag. Vilket jag vill påpeka att diverse populister som bara skriker för skrikandets skull inte heller är. Men polisen behöver på riktigt antingen gå den dyraste jäkla charmkursen de kan hitta, eller bara börja anställa lite queera personer så deras organisation kan skaffa sig åtminstone en liten aning hur vår vardag faktiskt ser ut. Jag tänker att de med fördel kan göra både och.
Foto: TT Bild. Bildkälla.

Taggar: samhälle

Digga (2 medl.)  
 Anmäl  

Pride: Skärp er!

Jonathan

God förmiddag.

This goes out till alla våra så kallade “allies”. Personer, företag och organisationer som säger sig stötta HBTQ-communityt. Eller närmare bestämt, som säger sig stötta Pride:


Jag struntar i om det är chokladkakor, smaksatt vatten, popcorn, bullar, t-shirtar eller annat. Företag etc som vill visa sitt stöd till Pride M Å S T E sluta utgå ifrån att Pride endast handlar om homo- och bisexuella personer. Jag fattar att detta är en kommerciell grej, men det spelar. ingen. roll. Du kan inte påstå att du gör cruelty free produkter om du testar dina produkter på grisar. “Men vi testar ju inte på möss, så det är ju cruelty free mot dem”, nej. Ord har betydelser. Det är så vi använder dem, det är därför de finns. Pride står för inkludering och normalisering av HBTQ-communityt. I detta inkluderas transpersoner, de personer som helt klart behöver mest stöd och synlighet av grupperna i begreppet. Känns det svårare att komma på något catchigare än “för kärlekens skull”, well tough luck. Du jobbar med PR, det är ditt jobb. Så gör om och gör rätt.

Jag är såklart inte alls emot att samkönad kärlek uppmärksammas. Homo- och bisexuella personer får fortfarande utstå otrolig diskriminering, hat och våld i samhället. Men vi har pratat jäääättemycket om den gruppen nu. Det är på riktigt dags att antingen öppna upp för saker som “för allas rätt att vara sig själva” eller “alla har rätt till sin identitet”, eller att helt enkelt börja koncentrera sig mer på transpersoner ett tag. Vi är fortfarande så otroligt exkluderade överallt, och det gör mig på riktigt galen. Och guess what: De kränkningar homo- och bisexuella utsätts för, handlar knappast uteslutande om deras relation till andra homo- och bisexuella. Även många personer vars sexualitet är normbrytande, får stå ut med skit för hur de för sig, sitt beteende, ibland sitt utseende, och så vidare.

Så visst: Kärlek är fint, och viktigt. Men kan vi ta Sveriges Pride-PR in i 2018 nångång? Tack.

 

Bild från Pride Houston.

Taggar: trans

Digga (2 medl.)  
 Anmäl  

Ollon i plast

Jonathan
Jag var på en läkarmottagning tidigare idag, så som jag ibland är. Och dagens höjdspunkt var helt klart när jag såg detta i sköterskans rum:
Jag frågade inte vad detta plast-ollon fyllde för funktion i sköterskans arbete. Vilket jag lite ångrar nu. Så om jag träffar honom igen skall jag fråga! :D

Taggar: Mitt liv

Digga (0 medl.)  
 Anmäl  

Tröttsamt har blivit rätt!

Jonathan
God söndag på er!
För den som känner att den förtjänar lite tröstätande eller bara en slö dag såhär mitt i sommaren, har jag ett tips: Ben&Jerry's har precis börjat utöka sina mjölkfria varianter på deras världskända glassmaker!
Ben&Jerry's första veganska glass var motsvarigheten till restaurangers veganska alternativ på 90-talet: Här får du en gurka, ät och håll käften. Smaken heter "Chunky Monkey", som om veganer inte redan är sjukt trötta på att jämföras med djur. Glassen, som fortfarande finns att köpa, består av vaniljglass med banan, stora bitar av osexiga chokladblock och i sammanhanget lika osexiga valnötter. Den hade möjligen potential, men fallet var hårt. Nu finns det dock inte mindre än TVÅ nyheter på veganhyllan: En chokladglass, och en med vaniljsmak. ÄNTLIGEN är vi med på banan igen!
Då jag själv inte alls tycker om chokladglass har jag inte ätit just chokladglassen, men den heter Chocolate Fudge Brownie och är chokladglass med saftiga bitar av brownie! Tiopoängaren, som jag själv mumsat i mig alldeles för många gånger, heter Peanut Butter & Cookies, och är en vaniljglass med just jordnötssmör och kakor. Nu känner jag äntligen igen känslan av B&J's lyxiga godis-glass, som inte förvandlar min mage till ett internt Tjernobyl! Och som mjölkfri grädde på moset: Delar av glassens ingredienser är fairtrade-certifierade.
Vill du läsa mer om något jag just nämnt finns företagets hemsida HÄR. Glassarna finns troligtvis på din lokala matbutik.

Taggar: samhälle

Digga (0 medl.)  
 Anmäl  

Skönhet som fungerar

Jonathan
Skönhet och att ha hand om sig själv är något som blivit mer och mer viktigt för mig med åren. Så idag bjuder jag på ett inlägg med tre produkter jag gillar, och en jag starkt ogillar, från märket Lush. Jag gillar Lush för att det är relativt på den billiga sidan, men ändå gör bra produkter som dessutom är bra både för miljön och ofta är Fairtrade. Nej, detta inlägg är inte sponsrat. Men om Lush får lust så hit me up, jag har även ett badkar jag gärna använder, wink wink.
Gillar
Schampokakan Jason and the Argan Oil
Lush har en tendens att påstå att de uppfann schampokakan, som om tvålkakor inte varit en grej de senaste tusen åren. Men om vi bortser från den idiotin, så älskar jag verkligen deras schampokakor! De är helt utan förpackning, men är verkligen superbra produkter, som dessutom sägs räcka lika långt som tre normalstora schampoflaskor. Nu använder jag betydligt mer än vad en instrueras att göra, för jag älskar när mitt hår löddrar orimligt mycket, så mina kakor räcker nog inte längre än en flaska. Men de fungerar förvånansvärt bra, löddrar mycket och doftar himmelskt. Just nu använder jag Jason and the argan oil, som dessutom är rosa. Som om det kan bli bättre!
Dirty Springwash Shower Gel
Jag älskar känslan av "vardagslyx". Jag hatar uttrycket, för jag tänker bara på lattemammor som sitter och sippar lättmjölklatte på Östermalm, men jag tar mig ändå gärna tid för den där vardagslyxen. Ni vet filmen Wonder Woman med Gal Gadot? I en scen när de fortfarande är kvar på ön, badar Chris Pine i en källa. Sen kommer Wonder Woman in, han är naken, hon vet inte vad en klocka är och yada yada. Den där källan är min drömplats. Ett fuktigt berg, blått vatten. Allt känns friskt och en ser igenom vattnet så risken för blodtörstande vithajar är minimal. Jag misstänker att detta bara finns på låtsas, eftersom vatten inte är klarblått och berg sällan består av perfekta små simbassänger som människor kan plaska omkring i medan de låtsas om att de är viktiga. Men det denna fiktiva plats representerar för mig, precis så känns duschgelén Dirty Springwash från Lush. Jag har inte prövat den förpackningsfria varianten, men har den största flaskan i mitt badrum och jag äääälskaaaar den! Den doftar färskt av mint och ett lagom ansträngande äventyr, och jag njuter verkligen varje gång jag stryker den längst min kropp.
Big balsamkaka
På tal om produkter utan plastförpackning, använder jag även Lush balsam i kakform. Jag känner att mainstreambalsam ofta består av 90% silikon som lägger sig som en hinna runt håret så det inte trasslar, and that's it. Lush kakbalsam är långt ifrån det. De har även balsamet American Cream i burk, som nog är deras mest omtalade, men jag använder balsamkakan Big. Det står på Lush hemsida att detta balsam är "en sensationellt doftande balsamkaka", men jag gillar det för sin väldigt diskreta doft. Vissa upplever dessa balsamkakor som väldigt svåra att använda, och det kanske tar några gånger innan en fattar grejen. Men jag tycker detta är ett lätt balsam, som inte känns "plastigt", och som precis som alla Lush produkter inte testats på djur.
Gillar inte
Detta är egentligen inte en specifik produkt, men skall du handla på Lush tycker jag att du helt kan hoppa över deras fasta tvålar. Jag misstänker att detta är vad folk oftast förknippar med Lush, men de är verkligen såå mycket bättre! Visst är tvålarna fina och har roliga ingredienser, men jag har nog aldrig provat en tvål jag faktiskt gillat. Senast försökte jag mig på Sea Vegetable. "Antiseptisk lavendelolja, peeling havssalt, och näringsrika arametång gör din hud len som en bebis. Irritationer som solbränna och insektsbett tas om hand. Med lime och citronolja känner du dig fräsch och livlig.". Det låter ju bra, men jag fick inte skiten att löddra, kände mig aldrig speciellt fräsch, och inte ens när jag prövade den med en tvättsvamp blev jag gladare. Jag har tidigare även prövat Karma och Lemon Zest, men det blev jag inte nå lyckligare av. För att känna tvålarnas doft måste en trycka upp tvålen i näsan och verkligen känna efter, och det betalar jag inte gärna för.
Tvålen Sea Vegetable
Stor cred skall även ges till Johanna, som ger mig Lush-råd när jag än ber om dem, och bland annat fick mig att köpa deras shower gel. Win!
Den nämnda scenen i Wonder Woman. Featuring hur jag önskar att mitt badrum såg ut.

Taggar: skönhet

Digga (0 medl.)  
 Anmäl  

Absurt beroende

Jonathan
Jag har för tillfället en relativt strikt diet, där jag bland annat undviker socker-produkter och mjölkprodukter. Detta för att jag har ett relativt absurt sockerberoende och inte tål mjölk. De senaste veckorna har jag hållt det väldigt bra, men sen kom Midsommar. Jag drack några alkoholfria Cider, som såklart innehöll socker, och åt en liten bit av en glutenfri kladdkaka. Inga överdrivna övertramp, men övertramp nog. Sedan gjorde jag det som så många gör, och blev sugen på chips. För när en väl öppnar porten har den en tendens att svämma över. Eller nåt. Så jag köpte chips, dipp, lade mig på soffan... Och efter fem minuter av mumsande ville jag bara kräkas. Så jag kollade mig själv i spegeln och tänkte "vad fan håller du på med?" och tog allt onyttigt jag köpt och tryckte ned det i papperkorgen. Sedan gjorde jag iordning ett par proteinrika hårdbröd med citronvatten, och försökte få bort den äckliga känslan i kroppen.
Och don't get me wrong: Ät chips, godis, läsk, fett, socker och allt vad det nu är all you want. Men för mig går det alltid till överdrift, och jag har fått ta tag i frågan. Att jag är överviktig bryr jag mig inte så mycket om. Men att må bra känns som en förutsättning för ett trevligare liv. Att slösa pengar på saker kroppen inte varken behöver eller mår bra av känns också som en onödig detalj i vardagen. Så dagens shoppingkorg var tillbaks till det normala:

Taggar: Mitt liv

Digga (0 medl.)  
 Anmäl  

Akuten i sex timmar

Jonathan
För ungefär en vecka sedan låg jag en natt på akuten, en händelse som var minst sagt intressant.
Den väldigt korta historien är att jag fick ordentligt ont i magen. Så pass ont att jag trodde jag skulle kräkas och svimma samtidigt, typ. Jag tog även smärtstillande som inte gjorde ett skit. Så jag tog mig så småningom till akuten. Väl inne vid receptionen beskrev jag min smärta, och sköterskan där kollade på min legitimation i, på riktigt, en halv minut. Bara kollade på den och såg fundersam ut. Eftersom jag hade ont tänkte jag inte på jättemycket andra saker än min smärta. Och tillslut sade sköterskan,
"Nu är det såhär. Jag vill skicka dig till gyn, men... jag förstår liksom inte. Du heter Jonathan?"
Juste, jag är annorlunda. Det hade jag glömt. Och jag menar, är det någonstans jag absolut kan leva med att någon frågar mig privata frågor, är det hos läkaren. Men den här personen visste inte ens vad den skulle fråga. Så jag fick ta ett djupt andetag i smärtan och tänka till. "Jag är transperson" svarade jag. Och då blev det lite tydligare för personalen vad den behövde veta.
Jag låg på akuten i ungefär sex timmar, vilket för att vara en akutmottagning på en helg i mitten av Stockholm är ganska lite. Men när en har ont går tiden orimligt sakta. Jag måste dock säga att bemötandet av personalen på gyn var över all förväntan. Jag blev aldrig felkönad, inte frågad onödiga frågor och läkaren jag träffade var väldigt pedagogisk. Felet på mig visade sig dessutom vara helt ofarligt: Det var lite vätska som hamnat fel i kroppen under ägglossning, något som händer varje månad för de flesta personer med en hälsosam livmoder. Detta brukar ske utan några problem, men kroppen gör ibland lite som den vill. Läkaren gick ändå noggrant igenom kroppen för att säkerhetsställa att det inte fanns några andra fel. Så big up's till akutmottagningen på Södersjukhuset i Stockholm!
Och ja, jag inser att transpersoner förväntas skämmas över organ, funktioner och kroppsdelar som påminner folk om könet vi tilldelades vid födseln. Jag vet inte hur ofta vi får höra att vi "inte är män på riktigt", och all den där skiten. Men herregud, jag har inte tid för folks lättkränkthet kring allt som är annorlunda. Get with the program liksom.
Smärtan lättade i alla fall tillslut. Jag kände av den några dagar framåt, vilket läkaren påpekade att jag kunde vara. Men det löstes enkelt med en Ipren, och nu är allt bra igen.

Taggar: Mitt liv trans

Digga (0 medl.)  
 Anmäl  

Pröva nya saker

Jonathan
Hej sötnosar!
Sorry för frånvaron. Livet har kommit ivägen, så som det ibland gör.
Jag hoppas ni haft en fin midsommar för er som bryr er. Jag hade egentligen inga planer, men blev inbjuden till firande hos en kompis. Personen fick till och med förtydliga vilket datum det handlade om, för jag hade inte ens tänkt på att midsommar var på väg. Som ni kanske vet är jag inget direkt fan av högtider. Vi blev dock ett gäng vänner tillslut och det blev supertrevligt. Värden bjöd dessutom på cigarr. Jag har slutat röka men det är ju knappast ofta en får chansen att pröva en cigarr, så jag provade. Jag vet inte om jag tyckte att det var något sådär väldigt speciellt, men nu har jag i alla fall prövat det.

Taggar: Mitt liv

Digga (0 medl.)  
 Anmäl