84.295 medlemmar 3.669 inloggade
Logga in Bli medlem
Qruiser
With Angel
Boken om mitt…
Blogg
Ooh aah, just…
Sista paketet...
Blogg
Stockholm 22/11
SLM-Stockholm
Gaymap
Stockholm 22/11
After goes Sercre…
Gaymap

blog.qruiser.com
Jag bloggar på Skandinaviens största gay- och queercommunity Qruiser. Bli medlem du också!
En hivdivas bekännelser
Finalist i "Det store symesterskapet" i NRK 1 2014, Föredragshållare, kursledare och certifiserad Coach i DNCF.

Öppet hivpositiv sedan 1994. Arbetar med livsstilsrelaterade frågor först i RFSL från 1995 och sedan 2008 i Helseutvalget-Norge.

Öppenhet om hivstatus är ett kraftfullt verktyg mot självförakt och okunskap.

www.nytenk.no
www.pinterest.com/heidkampf

walterheidkampf (at) live.no
Kategorier
Senaste inläggen
Kalender
« »
Ti 1 To Fr
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Widgets
Bookmark and Share
Statistik
Blog id: 1045

Alla inlägg från 21 Augusti


Åh vem ska jag ligga med da?

Rebus  (uppdaterad av Rebus)

Så får jag en bild och hamnar i  läget att utifrån en bild avgöra om jag vill ha eller inte ha träff. Jag står i en situation där jag föreställer mig att utifrån vad jag svarar antingen boostrar eller sänker personen. Särskilt tufft blir det när bilen jag får visar sig vara en person som inte är min typ. Då slår genast osäkerheten till. Hur ska jag formulera mitt svar så han inte känner sig ledsen eller arg för att jag ratar honom?
Jag slurtar aldrig att förvånas över hur vi på Qruiser eller Gaysir närmar oss dem vi vil ha en date med. Några tycker sig smarta och etablerar först en neutral kontakt. Andra är "smart-raka", direkta i sin förfrågan eller sänder en bild med de ädla delarna. Ibland trevligt ibland bara jobbigt.

Tack men nej tack

Besvärligt tycker jag det kan bli när en anonym profil sänder ett meddelande "Hej, du är så sexig, ska vi ha sex?" Det är klart en boost för självförtroendet att vara attraktiv i andras ögon, inte tu tal om det. Artigt säger jag att utan någon bild blir det ingenting och inte heller en bild är någon garanti. Ibland är jag crazy och det har hänt att jag gått på blinddate med varierat resultat.

Jag förstår numera att det jag från tid till annan projicerar mina egna rädslor och tankar på potentiella dater. Det är jag som kan vara rädd för ett eventuellt avståndstagande. Det är jag som kan känna mig oattraktiv när jag blir nobbad. Jag biter ihop, skriver ett så vänligt svar jag kan och säger tack men nej tack.

Varför vill du inte ha sex med mig?

Osexigt blir det när jag tackar nej och den som blivit nobbad inte ger sig:  "Varför då? Är det något fel på mig?" Det är osexigt och ett stort "no no" i min värld.

Nej det är inget fel på dig. Jag är bara inte intresserad. Och egentligen behöver jag inte säga något mer, eller hur? Ibland erbjuder vi vår blombukett som helt enkelt inte gillas av den vi sträcker ut den till. Det gäller att finna de där personerna som gillar mina blommor och skita i de andra.  Och framförallt inte ta det personligt. Det är inget fel på mig, det är helt enkelt så att personen har andra preferenser.

Ska vi träffas?

Det händer att jag blir uppraggad. Tycke uppstår och han som kontaktat mig är hur på som helst. För säkerhets skull frågar jag alltid om personen ifråga läst min profil. På Gaysir är min hivstatus skriven i texten och på qruiser finns bloggen ”En hivdivas bekännelser”. Att skriv om sin hivstatus i nick eller profiltext har jag förstått inte är en garanti för att den som tar kontakt har fått med sig det hivpositiva budskapet.

Han svarar nej, men nu när du påpekat det så har jag kollat. Är du hivpostiv?

Ibland går det jävla bra ibland går det inte så bra. Intressant är det när chattandet blir av sexuell karaktär och vederbörande berättar vad han vill och inte vill, kan tänka sig eller inte tänka sig. Så händer det ibland nåt när det står klart att jag faktiskt har hiv. Eh, oj då, hur länge har du varit smittad?  eller Ok, har du kondomer hemma?

Det kan vara riktigt kul när en kontakt som från början varit av ren och skär sexuell karaktär övergår till något helt annat. Och det är det här som blivit ett av flera sätt att hantera avståndstagande på här på qrusier och gaysir.no. Att undvika fokusera på vad jag nyss gått miste om och istället ta tillfället i akt och prata med personen om hur han tänker kring det här med hiv, hivpostivia män och sex. Det känns bra mycket bättre efteråt än om jag bara ignorerat eller bett ragget fara och flyga.

På kuppen tänker jag att samtalet vi har blir ringar på vatten som bidrar till att skapa en välkomnande och tillmötesgående atmosfär såväl på Gaysir som här på qruiser.

 

Öppenhet om hivstatus är ett kraftfullt verktyg

mot förakt, självförakt och okunskap.

Kommentarer (0)  
Digga (2 medl.)  
 Anmäl