84.264 medlemmar 3.604 inloggade
Logga in Bli medlem
Qruiser
ADON
Sex boost - Stre…
Blogg
Ooh aah, just…
Allså vad?*s*
Blogg
Stockholm 23/11
Maskeradaffären
Gaymap
Nacka 23/11
Urban Deli Sickla
Gaymap

blog.qruiser.com
Jag bloggar på Skandinaviens största gay- och queercommunity Qruiser. Bli medlem du också!
En hivdivas bekännelser
Finalist i "Det store symesterskapet" i NRK 1 2014, Föredragshållare, kursledare och certifiserad Coach i DNCF.

Öppet hivpositiv sedan 1994. Arbetar med livsstilsrelaterade frågor först i RFSL från 1995 och sedan 2008 i Helseutvalget-Norge.

Öppenhet om hivstatus är ett kraftfullt verktyg mot självförakt och okunskap.

www.nytenk.no
www.pinterest.com/heidkampf

walterheidkampf (at) live.no
Kategorier
Senaste inläggen
Kalender
« »
Ti 1 To Fr
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Widgets
Bookmark and Share
Statistik
Blog id: 1045

Alla inlägg från 14 Maj


Varför så negativ....jag är posithiv

Rebus  (uppdaterad av Rebus)
Jag har varit i Bergen och haft grupper och talat om hiv och öppenhet i lika sammanhang. Det jag ideligen får höra från andra hivpsitiva män är att det är omöjligt att vara öppen och berätta om sin hiv för en sexpartner.
För ett tag sedan var jag där och tänkte på det här när en kille raggade upp mig. Vi dansade, han drack några öl jag cola zero. På nattkröken sa jag att jag skulle gå till hotellet, han ville följa med.
-Ok, du var man och tuff nog att ragga upp mig. Är du man nog att hantera att jag har hiv också?
Han tittade på mig.
-Är du hivpositiv?
-Ja
-Ok, inget problem för mig, jag har kondomer.

Rädslan männen jag pratat med tänker jag handlar om det okända och det vi tror kommer att hända om vi gör det vi är rädda för. Osäkerhet och tvivel – andra ord för rädsla – kan starta med en tanke ”Tänk om…”

Rädslan hjälper till att förstora det som verkar farligt eller skrämmande och våra uppfattningar får vi genom våra upplevelser och från den miljö vi omger oss med.

Vi tänker och fantiserar om allt negativt som kan hända från det vi läser, ser omkring oss och hör folk prata om. Fantasin skapar de negativa tankemönstren som, när de upprepas tillräckligt ofta, blir en sanning och till sist ett beteende skapat för att göra oss rädda för att till exempel berätta för andra att vi har hiv. Så drar vi oss tillbaka och tänker att det är ingen idé för "alla" andra säger att det går åt helvete iallafall. Bullshit säger jag!

När vi ser öppenhet om hiv-status som ett problem suger det energi och kraft och hindrar oss ifrån att finna lösningar. Ser vi det istället som en möjlighet eller utmaning skapar vi kraft och öppnar upp för lösningar. Ord är viktiga. Våra tankar består av ord. Ord skapar meningar och därmed har sättet vi tänker – pratar med oss själva - betydelse.

Bjørn Ringom skriver i sin bok ”Tenk positivt” att hjärnan bara gör det som den får besked om att göra. Han skriver att vi själva skapar och styr våra tankar. Det betyder i klartext att om vi går omkring och tänker att vi aldrig kommer att träffa en ny partner, så är chansen ganska stor att vi aldrig kommer att göra det. Tvärtom kan vi då konstatera att om vi tänker att vi vill träffa en ny partner är sannolikheten större för att vi ska göra det. Det verkar helt enkelt så att tankar som vi skapar och matar hjärnan med, får oss att medvetet eller omedvetet styras och agera på ett sätt som kan bidra till att uppfylla det vi tänker.

Med andra ord så blir vi vad vi tänker. Och hur vi tänker har betydelse för våra beslut och handlingar.

Taggar: Öppenhet & hiv

Kommentarer (0)  
Digga (0 medl.)  
 Anmäl