84.259 medlemmar 2.345 inloggade
Logga in Bli medlem
Qruiser
Ooh aah, just…
Musikfria dagen.…
Blogg
Ooh aah, just…
Vikken morgon...
Blogg
Stockholm 21/11
Café Golden Ladie…
Gaymap
Stockholm 21/11
Maskeradaffären
Gaymap

blog.qruiser.com
Jag bloggar på Skandinaviens största gay- och queercommunity Qruiser. Bli medlem du också!
En hivdivas bekännelser
Finalist i "Det store symesterskapet" i NRK 1 2014, Föredragshållare, kursledare och certifiserad Coach i DNCF.

Öppet hivpositiv sedan 1994. Arbetar med livsstilsrelaterade frågor först i RFSL från 1995 och sedan 2008 i Helseutvalget-Norge.

Öppenhet om hivstatus är ett kraftfullt verktyg mot självförakt och okunskap.

www.nytenk.no
www.pinterest.com/heidkampf

walterheidkampf (at) live.no
Kategorier
Senaste inläggen
Kalender
«
Ti 1 To Fr
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
Widgets
Bookmark and Share
Statistik
Blog id: 1045

Popstjärna "friad" efter hivöverföring

Rebus  (uppdaterad av Rebus)

Här är en riktig solskenshistoria mitt i kriminaliseringsvågen av personer med hiv världen över.
Var på gymet och sprang mig svettig på löpbanet när TV-monitorn framför mig visade en rubrik om hivpositiv popstjärna flimra förbi. Tränade som fan och begav mig hem och fann detta.
Överfört hiv och fick 2 års villkorlig frigivning
Den tyska popstjärnan Nadja Benaissa som överfört hiv till en tidigare sexpartner fälldes i dag för  grov misshandel och för försök till kroppskada. Nadja fick 2 års villkorlig dom och är därmed fri.

 

Benaissa berättade i rättegången att hon inte varit öppen om sin hiv och att hon hade haft oskyddat sex. Samtidigt förnekade hon att hon avsiktligt skulle ha velat överföra hiv till sina sexpartners. Nadja riskerade därmed upp till 10 års fängelse, men både åklagare och försvaret argumenterade för en villkorlig dom eftersom hon hade erkänt till brottet och från djupet av sitt hjärta bett om ursäkt..

Medicinska experter fastställde att hon nästan säkert överfört hiv till en av hennes före detta pojkvänner, eftersom de båda hade en stam av viruset som är relativt sällsynt i Tyskland.

Under rättegången berättade Benaissa att läkarna hade sagt att risken för överföring av viruset var "praktiskt taget noll" och hon inte vågade berätta om sin hiv av rädsla för att karriären skulle drabbas.

Crack, hemlös,gravid och hivpositiv

Efter en tuff uppväxt med alkohol och lättare droger hamnade hon som 14 åring i dåligt sällskap, gick på crack, var hemlös och drev omkring utanför Frankfurt station. När Benaissa var 16 upptäckte hon att hon var både gravid och hivpositiv. Det ledde till att hon försökte vända en nedåtgående spiral och deltog  i en TV-talangjakt, där hon valdes att ingå i gruppen No Angels, som hade en rad hits, främst i Centraleuropa I början av decenniet.

Häxjakt i Tyskland

Det välrenommerade nyhetsmagasinet Der Spiegel beskrev rättegången som en "häxjakt" och AIDS organisationer uttryckte sin oro för att hiv-positiva män och kvinnor skulle pressas att ensamma bära ansvar för säkrare sex.

Källa: ABC News net

Taggar: Kriminalisering & hiv

Kommentarer (0)  
Digga (3 medl.)  
 Anmäl