85.047 medlemmar 2.563 inloggade
Logga in Bli medlem
Qruiser
Fag For Real
Non-stop
Blogg
Stockholm 19/10
Chokladkoppen
Gaymap
Göteborg 19/10
Bee Bar
Gaymap
Malmö 19/10
Red Shoe Bar
Gaymap

blog.qruiser.com
Jag bloggar på Skandinaviens största gay- och queercommunity Qruiser. Bli medlem du också!
En hivdivas bekännelser
Finalist i "Det store symesterskapet" i NRK 1 2014, Föredragshållare, kursledare och certifiserad Coach i DNCF.

Öppet hivpositiv sedan 1994. Arbetar med livsstilsrelaterade frågor först i RFSL från 1995 och sedan 2008 i Helseutvalget-Norge.

Öppenhet om hivstatus är ett kraftfullt verktyg mot självförakt och okunskap.

www.nytenk.no
www.pinterest.com/heidkampf

walterheidkampf (at) live.no
Kategorier
Senaste inläggen
Kalender
«
Ti 1 To Fr
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
Widgets
Bookmark and Share
Statistik
Blog id: 1045

Kärlek, Sex & Mirakel (14)

Rebus  (uppdaterad av Rebus)

Det kan vara snårigt och ibland besvärligt att finna en balans mellan kärlek, sex och hiv. Inte bara för oss som är hivpositiva. Men... i snårskogen finns möjligheter där kondomen visar sig vara en resurs.
Hamnade härförleden i en situation där jag lämnade min hälsodeklaration (en liten förnedring i sig) och det visade sig att partnern aldrig tidigare varit i den sitsen att en presumtiv sexpartner har hiv. Här uppstod en tvekan. Hur har jag sex med någon som jag vet är hivpositiv, frågade han mig. Är det någon skillnad, undrade jag lite provocerande. Egentligen inte svarade han. Men vetskapen att du har hiv gör att jag blir osäker. Kanske vore det bättre att inte veta.

skapa tillit

Min vän och jag pratade länge om hans funderingar. Slutligen föll det sig så att jag agerade ett slags "träningsdocka" till denne fagre yngling. En inte helt obehaglig upplevelse. Min vän har hört av sig  igen.

Du har verkligen fått mig att omvärdera min inställning till säkrare sex. Det är ju faktiskt en möjlighet utbrast han med en blandning av förvåning och glädje. Förresten kan vi inte träffas igen? Och du, jag var inte riktigt ärlig mot dig sist. Jag visste att du har hiv.

Att han testade min trovärdighet spelade inte så stor roll just då. I efterhand kändes det magsurt att bli lekt med på detta sätt. Det är inte lika självklart att berätta om sin hivstatus som det är att välja mellan Aftonbladet eller Expressen.

 

Sen är det det här med  kombinationsbehandlingarna.

Hur gör jag när det visar sig att man inte svarar på behandlingen. Istället för att virusmängden håller sig på omätbara nivåer tar den ny fart och stiger mot oanade höjder? Det är vad som hänt en nära vän till mig. Mentalt har han varit inställd på att nu är faran över efter att ha blivit indoktrinerad med att detta är underverket som åter ger honom ett normalt liv.

Så glad i hågen ställer han in sig på ett förlängt liv och kanske till och med en tillvaro som regelrätt pensionär. Nu har han blivit rekommenderad en ny kombinationsbehandling. Dubbelt så många tabletter som mot den förra kombinationen och ett illamående och diarréer av oanat format. Falluckan har åter öppnat sig sanningen visar sig vara en annan. Inget är beständigt. Trots de positiva resultat som presenteras glömmer vi lätt killarna som inte svarar på medicinerna.

Det här är också en verklighet. Jag fick själv indikationer på att virusmängden är på väg upp. Om två veckor får jag besked. Ny kombinationsbehandling, nya biverkningar eller status quo?

Här gäller det också att finna en balans, nu mellan liv, död och medicinering.

 

"Kärlek, Sex & Mirakel" Krönika Krönika RFLSs medlemstidning Kom Ut Nr 3 1997

Taggar: Krönikor RFSL 1995-2000

Kommentarer (0)  
Digga (0 medl.)  
 Anmäl