84.216 medlemmar 3.393 inloggade
Logga in Bli medlem
Qruiser
Ooh aah, just…
Mina andra pjuck…
Blogg
Ooh aah, just…
Belysningen e…
Blogg
Göteborg 24/11
20th Anniversary …
Gaymap
Stockholm 24/11
Eurovision Night
Gaymap

blog.qruiser.com
Jag bloggar på Skandinaviens största gay- och queercommunity Qruiser. Bli medlem du också!
En hivdivas bekännelser
Finalist i "Det store symesterskapet" i NRK 1 2014, Föredragshållare, kursledare och certifiserad Coach i DNCF.

Öppet hivpositiv sedan 1994. Arbetar med livsstilsrelaterade frågor först i RFSL från 1995 och sedan 2008 i Helseutvalget-Norge.

Öppenhet om hivstatus är ett kraftfullt verktyg mot självförakt och okunskap.

www.nytenk.no
www.pinterest.com/heidkampf

walterheidkampf (at) live.no
Kategorier
Senaste inläggen
Kalender
«
Ti 1 To Fr
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
Widgets
Bookmark and Share
Statistik
Blog id: 1045

Vänd mig ryggen...(9)

Rebus  (uppdaterad av Rebus)

När jag vaknade i morse fanns det ingenting som kunde slå undan benen på mig. Tre timmar senare låg jag på golvet. Det är konstigt det där. Plötsligt slår det till. Garden är nere och en rak höger dundrar till rakt i ansiktet. Pladask!

 

Det är känslan av att vara utanför. Upptäckten att egentligen vill få leka med mig, vissheten att du väljer bort mig, inte som Walter utan därför att jag bär på något som skrämmer.

Hivviruset sätter det rationella tänkandet ur spel. Vi pratar om det och förstår innebörden i vad som sägs. I teorin är det vackert så och möjligheterna till sex verkar oändliga. I praktiken blir det ett annat.

Så står du där öga mot öga med det ”teoretiska” viruset. Allt Du läst och lärt dig är som bortblåst. Irrationella tankar övervinner det rationella tänkandet. Du flyr. Ursäktar dig med att du måste gå på toaletten. Rädslan och oron biter sig fast. På toaletten pustar du ut. Väntar länge. Räddad!

Efter tio minuter förstår jag att du inte kommer tillbaka. Jag vet inte för vilken gång i ordningen den glasklara tanken slår till; jag blir smärtsamt medveten om att jag är den man väljer sist.1 miljard virus bildas varje dag i min kropp. Det får jag leva med. En kille vänder mig ryggen och det är svårare att hantera.

Säkrare sex; ”Använd kondom vid samlag. Undvik sperma i munnen”.

Orden blir till ett mantra. Uttalar jag det tillräckligt många gånger blir jag kanske immun. Informationsimmun. Informationen är ju helt riktig men hur får jag mig själv och min partner att lita på den inlärda kunskapen när vi väl står där?

Sex som bäst är skönt, spännande och härligt. Kondomen är inte nödvändigtvis en påminnelse om hiv. Den är en möjlighet till att ha sex med vem jag vill, när jag vill och hur jag vill.

Ibland får jag känslan av att hivinformationen i första hand riktar sig till hivnegativa bögar som lever i en värld där hivpositiva inte finns.

Säkrare sex blir en lek där du med uteslutning som metod försöker förhandla bort kondomen. För hivpositiva bögar finns ju inte eller har i vart fall inte sex. Och skulle vi ha det så berättar vi ju. Inget kan vara mera fel. Alla berättar inte vid alla tillfällen. Alla vet inte om sin hiv. Så ser verkligheten ut.

Vad som däremot inte känns verkligt är vad Jan-Olof Morfeldt, vice ordförande i Noaks Ark, sa i Radio P4 telefonväkteri efter Tv programmet ”Granskning” i höstas.

”...Ska vi dämpa epidemin i den homosexuella gruppen så vore det bättre om man onanerade tillsammans, än att man gick steget vidare och började suga eller ha anala samlag. Om normen blev det ett tag, skulle det dämpa epidemin, och folk skulle ändå ha ett relativt hyfsat sexliv, tror jag.” Eller hans uttalande i Aftonbladets söndagsbilaga den 22 september där han uttalar sitt förakt för bögkulturen med dess många tillfälliga sexkontakter.

Mitt sexliv är inte hyfsat utan möjligheten att suga eller knulla. Kondomen gör det möjligt, bara kunskapen används i praktiken och inte bara upprepas som en trollformel  som gäller andra.

Att nervärdera och smutskasta min och andra bögars sexualitet riskerar att lägga locket på och begränsa möjligheten att våga prata om varför vi gör vad vi gör och hur vi ska göra det säkrare.

Ska vi plocka körsbär i min trädgård? publicerad i RFSLs medlemstidning Kom Ut! Nr 6 1996

Taggar: Krönikor RFSL 1995-2000

Kommentarer (0)  
Digga (1 medl.)  
 Anmäl