84.296 medlemmar 3.408 inloggade
Logga in Bli medlem
Qruiser
Ooh aah, just…
Vikken morgon...
Blogg
Stockholm 20/11
Hjärtat på Torget
Gaymap
Malmö 20/11
Bee kök & bar
Gaymap
Stockholm 20/11
Maskeradaffären
Gaymap

blog.qruiser.com
Jag bloggar på Skandinaviens största gay- och queercommunity Qruiser. Bli medlem du också!
En hivdivas bekännelser
Finalist i "Det store symesterskapet" i NRK 1 2014, Föredragshållare, kursledare och certifiserad Coach i DNCF.

Öppet hivpositiv sedan 1994. Arbetar med livsstilsrelaterade frågor först i RFSL från 1995 och sedan 2008 i Helseutvalget-Norge.

Öppenhet om hivstatus är ett kraftfullt verktyg mot självförakt och okunskap.

www.nytenk.no
www.pinterest.com/heidkampf

walterheidkampf (at) live.no
Kategorier
Senaste inläggen
Kalender
«
Ti 1 To Fr
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
Widgets
Bookmark and Share
Statistik
Blog id: 1045

HIV x 2 = Femetta...?

Rebus  (uppdaterad av Rebus)
Hiv överförs främst genom anala samlag utan kondom. Det vet vi. Av den anledningen är det smart att använda kondom när vi knullar med någon vars hivstatus är annorlunda än min egen eller när vi är osäkra på partnerns hivstatus.
Om då bägge har hiv, är det läge att slänga kondomen på hyllan?
Det är vanligt att jag får den frågan när jag pratar om att leva med hiv. Jag svarar att det minsta vi behöver bry oss om när bägge har hiv är att få eller överföra viruset, vilket är en enorm lättnad.
Då räcks genast minst en arm upp.
-Jamen man kan ju få ett aggresivare virus och tänk om viruset är resistent mot mediciner. Då kan du ju insjukna snabbare och dö.
Ja tänk om det skulle vara så. En anledning till att vi kan välja bort kondom när partnern har samma hivstatus, är lika enkel som komplicerad. Det är en mental spärr som släpper. Hivprogrammet stänger av sig och man kan njuta till 100%. Med andra ord - skönare och slipper påminna mig om att jag har hiv. Nästan...
Samtidigt kondomlös analsex när bägge har hiv, kan ju innebära möjligheten för andra könssjukdomar, som jag också är medveten om, obehandlade, kan försämra immunförsvaret. Fan alltså! Så när kåthjärnan slår på förträngs ibland fakta och efteråt när samma kåthjärna stänger av - kan tankarna dyka upp. Som en åsna mellan två hötappar.
I mitten av juli läste jag artikeln "Bättre dubbelinfekterad av hiv" på DN.se med anledning av risken att få ett aggresivare virus än det jag redan har.
Så här börjar artikeln:
"Personer som är dubbelinfekterade av hiv — smittade med både hiv 1 och hiv 2 — har bättre utgångsläge när det gäller att kontrollera insjuknandet i aids. Upptäckten beskrivs som ett genombrott i hivforskningen."
Kommentarer (13)  
Digga (1 medl.)  
 Anmäl