84.187 medlemmar 3.188 inloggade
Logga in Bli medlem
Qruiser
Ooh aah, just…
Mina andra pjuck…
Blogg
Ooh aah, just…
Belysningen e…
Blogg
Ooh aah, just…
Köpfri dag....
Blogg
Göteborg 25/11
Höstpartaj på B…
Gaymap

blog.qruiser.com
Jag bloggar på Skandinaviens största gay- och queercommunity Qruiser. Bli medlem du också!
En hivdivas bekännelser
Finalist i "Det store symesterskapet" i NRK 1 2014, Föredragshållare, kursledare och certifiserad Coach i DNCF.

Öppet hivpositiv sedan 1994. Arbetar med livsstilsrelaterade frågor först i RFSL från 1995 och sedan 2008 i Helseutvalget-Norge.

Öppenhet om hivstatus är ett kraftfullt verktyg mot självförakt och okunskap.

www.nytenk.no
www.pinterest.com/heidkampf

walterheidkampf (at) live.no
Kategorier
Senaste inläggen
Kalender
«
Ti 1 To Fr
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
Widgets
Bookmark and Share
Statistik
Blog id: 1045

Kärlek - ett mirakel

Rebus  (uppdaterad av Rebus)


Förälskelse är en sån där känsla som är alldeles fantastisk och samtidigt otroligt jobbig. Det härliga består i att jag äntligen har träffat mannen i mitt liv och att jag känner mig sedd, älskad, uppvaktad och bara så bra.

I det besvärliga fanns rädslan att göra eller säga något galet som gjorde att jag förlorade honom eller att han skulle lämna mig för mitt bagage - hiv och en gammal droghistoria. Kombinationen av rädslorna och kärleken som bubblade som sockerdricka i blodet kunde få mig att  fundera kring om partnern jag nu var tillsammans med verkligen älskade mig. Skrapade jag lite på ytan upptäckte jag  - en låg självkänsla :=)

Bra relationer för mig handlar om att kunna prata med varandra och tillsammans komma överens vad vi vill.  Det finns fördelar med att ha fyllt 50 och en av dem är att jag inte längre går in i en relation i tron att det är min partner som ska göra mig och vårt förhållande lyckligt. Fast det är å andra sidan ingen garanti. Sådana föreställningar att andra gör oss lyckliga gör att vi väljer bort och förkastar istället för att stanna kvar och utveckla.

Är vi ihop nu, eller?

När vi varit ihop ett tag kommer det där behovet av att är markera för omvärlden och oss själva att vi är tillsammans. Med åren har jag tagit god tid på mig medan andra jag känner knappt hinner träffas innan de flyttat ihop.

För en del av oss är det viktigt att befästa relationen och det har skett på olika sætt før min del genom åren - flytta ihop eller förlova sig till exempel . Andra köper sommarstuga ihop, en bil, en hund eller skapar en unge . Liksom kärlek så växlar symbolerna för att vara gängade.

Tvåsamhet eller möjlighet att ha sexpartners vid sidan av den fasta relationen är andra lösningar på hur man kan leva tillsammans. Varit där, gjort det och om det ska bli något framöver så är det tvåsamhet som gäller för mig.

Kommentarer (0)  
Digga (1 medl.)  
 Anmäl