84.295 medlemmar 3.655 inloggade
Logga in Bli medlem
Qruiser
Ooh aah, just…
Sista paketet...
Blogg
With Angel
Boken om mitt…
Blogg
Stockholm 22/11
Tank
Gaymap
Stockholm 22/11
Chokladkoppen
Gaymap

blog.qruiser.com
Jag bloggar på Skandinaviens största gay- och queercommunity Qruiser. Bli medlem du också!
En hivdivas bekännelser
Finalist i "Det store symesterskapet" i NRK 1 2014, Föredragshållare, kursledare och certifiserad Coach i DNCF.

Öppet hivpositiv sedan 1994. Arbetar med livsstilsrelaterade frågor först i RFSL från 1995 och sedan 2008 i Helseutvalget-Norge.

Öppenhet om hivstatus är ett kraftfullt verktyg mot självförakt och okunskap.

www.nytenk.no
www.pinterest.com/heidkampf

walterheidkampf (at) live.no
Kategorier
Senaste inläggen
Kalender
«
Ti 1 To Fr
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
Widgets
Bookmark and Share
Statistik
Blog id: 1045

Vem ha sex med? - Ny med hiv

Rebus  (uppdaterad av Rebus)

Tänk om det är så att lust till sex varierar över tid ...?

När jag fick hiv-beskedet 1989 kretsande en del av tankarna kring sex och ett ifrågasättande av mitt sexliv. Det jag gillade ställdes mot vad som nu skulle vara möjligt eller inte möjligt. De hinder jag satte upp visade sig mer förknippade med min negativa syn på mig själv som en vandrande smittbomb, än de faktiska chanserna att överföra hiv till en tänkbar sexpartner. Trots oron träffade jag en hivnegativ man tre månader efter beskedet.  Vi var tillsammans i nästan tre år.

Det fanns perioder när sexlivet upplevdes jobbigt och något jag helst undvek. För andra kan det istället bli viktigt att ha mycket sex för att till exempel bevisa för sig själv att vi kan ha sex trots att vi har hiv. Sen kan det ju faktiskt vara så att sexlivet fortsätter som det gjort före hivbeskedet, lika bra eller dåligt. I regel balanserar sig jobbiga känslor eller ett destruktivt sexliv över tid, men hos en del kan det återkomma i perioder under ett liv med hiv och för andra kan det bli besvärligt att hitta fram till en fungerande sexualitet utan faror och nedbrytande beteende.

Hiv och ett bra sexliv funkar

De goda nyheterna för dig som precis fått reda på att du har hiv, och tänker att nu får det jävlar i mig vara slut med knullandet, är att det är möjligt att både ha hiv och ett fungerande och bra sexliv.

Jag behöver egentligen bara göra två saker:

1. Tänka igenom under vilka omständigheter och i vilka situationer det kan vara besvärligt att skydda mig och mina partners mot hiv. Är det någon särskilt sexteknik jag har som kan äventyra mitt bruk av skydd och därmed mina partners hälsa?

2. Fundera över hur jag kan förhindra hiv från att överföras till en hiv-negativ partner.

Virusmängd och smittsamhet

Personer med hiv och som har en fungerande behandling och behandlade könsjukdomar, har aldrig varit så lite smittsamma som idag.

Virusnivån har betydelse för hur stor eller liten möjligheten är att vi kan överföra hiv till våra partners. Regeln är att vi har som mest hivvirus i början av och i slutet av hivinfektionen då när vi utvecklar aidsrelaterade symtom.

Dagens kombinations behandlingar, om de används rätt och ger önskat resultat, innebär att virusnivåerna drastiskt minskar och kan under gynnsamma omständigheter vara nära noll med dagens mätmetoder. Det innebär att möjligheten att hivviruset ska kunna överföras är liten men det är fortfarande för tidigt att uttala sig om att man skulle vara helt fri från möjligheten att överföra hiv.


Ny med hiv är en serie blogginlägg för personer som nyligen fått sitt hivbesked.  Även andra kan förstås ha glädje av inläggen.

Walter Heidkampf får øyene til å rulle og kan gi deg bakoversveis som foredragsholder, kursleder og coach. Finalist i Det store symesterskapet 2104 i NRK 1.


 


Taggar: Ny med hiv

Kommentarer (2)  
Digga (3 medl.)  
 Anmäl