84.900 medlemmar 1.999 inloggade
Logga in Bli medlem
Qruiser
Life is a DRAG!
HALLOWEEN MAKEUP…
Blogg
Ooh aah, just…
Söndagsshopping.…
Blogg
Göteborg 23/10
Bee Bar
Gaymap
Nacka 23/10
Urban Deli Sickla
Gaymap

blog.qruiser.com
Jag bloggar på Skandinaviens största gay- och queercommunity Qruiser. Bli medlem du också!
En hivdivas bekännelser
Finalist i "Det store symesterskapet" i NRK 1 2014, Föredragshållare, kursledare och certifiserad Coach i DNCF.

Öppet hivpositiv sedan 1994. Arbetar med livsstilsrelaterade frågor först i RFSL från 1995 och sedan 2008 i Helseutvalget-Norge.

Öppenhet om hivstatus är ett kraftfullt verktyg mot självförakt och okunskap.

www.nytenk.no
www.pinterest.com/heidkampf

walterheidkampf (at) live.no
Kategorier
Senaste inläggen
Kalender
«
Ti 1 To Fr
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
Widgets
Bookmark and Share
Statistik
Blog id: 1045

Singelliv...Tvåsamhet... Ny med hiv

Rebus  (uppdaterad av Rebus)

Ofriviligt singel eller tror du att bara för att jag har hiv, så kommer jag aldrig att kunna leva ihop med en annan man eller kvinna?

Det fanns perioder när jag inbillade mig att om jag bara träffade någon och blev ihop så skulle allt gå som på räls. Och då skulle oron att bli en ensam, gammal och ful bög försvinna.

Nu blev det inte på det viset ,för när jag väl hittade någon att älska, ja då dök nya farhågor upp som gubben i lådan - bland annat rädslan att förlora den jag blivit ihop med. Så å ena sidan trodde jag på "evig" kärlek och å den andra sidan var jag rädd att förlora den jag älskade.

Bättre än bra

Flera med mig nickar instämmande när jag förklarar att i förälskelsen ville jag framstå som så bra som möjligt och ibland ännu bättre än bra. Jag ville vara perfekt. Tydligast var det i början av några relationer.

I strävan efter perfektion fanns den lurande känslan av att " tänk om han lämnar mig om han upptäcker att..." När de här föreställningarna otyglat tilläts dra iväg, lät inte resultatet vänta på sig - orealistiska krav både på mig själv och den jag var ihop med. Och hur bra funkade det på en skala mellan 1-10?

Det fanns också tillfällen när jag på förhand undvek att berätta om min hiv. Och hur bra start var det ? Det ledde oundvikligen till att jag drog mig undan när intresse uppstod från bägge håll.

Med dessa erfarenheter i förhållandelådan kan jag konstatera att det var min låga självkänsla som var på besök och den hängde ibland samman med min syn på mig själv som en person med hiv.

Hellre ett känt helvete än ett okänt paradis

Oron för att bli lämnad och i förlängningen leva själv, kunde leda till att jag hamnade i konstiga försvarspositioner istället för dialog eller ännu sämre, stannade kvar i ett förhållande fast jag egentligen inte mådde bra av det. Tacksam att jag som har hiv, hade turen att hitta en man som ville leva med mig, trots allt.

Underbara singelliv

Nu är det några år sedan jag levde i ett längre förhållande. Efter två år av singelliv kom också funderingarna: "Är det något fel med mig?" "Törs jag inte stanna kvar i en relation längre av rädsla för att bli lämnad?" eller är det rätt och slätt så att jag just nu trivs med att leva själv? Har det att göra med min öppenhet som hivpositiv? Förmodligen är det lite av varje.

Idag trivs jag med mitt självvalda singelliv. Det är viktigt tänker jag att inte tråna och längta efter något jag inte har utan istället njuta av det som är - med eller utan pojkvän.

I vissa perioder har jag dejtat en del men undvikit att bli kär på riktigt. Så fort känslorna
blivit lite starkare så har jag dragit mig undan eller sett till att ”förstöra” relationen. Ibland medvetet och ibland omedvetet. Och även om det är jag själv som backar ur det som kunde ha blivit en bra relation, så kunde det ibland sluta med att jag kände mig övergiven, ensam och besviken.
Motsatsen till denna rädsla handlar för mig om tro och tillit, att duga för den jag är, vad jag har och vara värd att älska och älskas

Ny med hiv är en serie blogginlägg för personer som nyligen fått sitt hivbesked.  Även andra kan förstås ha glädje av inläggen.

Walter Heidkampf får øyene til å rulle og kan gi bakoversveis som foredragsholder, kursleder og coach. Finalist i Det store symesterskaept 2014 i NRK 1.

 


Taggar: Ny med hiv

Kommentarer (0)  
Digga (1 medl.)  
 Anmäl