77.126 medlemmar 1.904 inloggade
Logga in Bli medlem
Qruiser
Ooh aah, just…
Underbar shoppin…
Blogg
Ooh aah, just…
Söndag...
Blogg
En hivdivas bekä…
Tanke känsla …
Blogg
Göteborg 19/11
Haket Pub
Gaymap

blog.qruiser.com
Jag bloggar på Skandinaviens största gay- och queercommunity Qruiser. Bli medlem du också!
En hivdivas bekännelser
Föredragshållare, kursledare och certifiserad Coach i Den Norske Coachforening DNCF.
Öppet hivpositiv sedan 1994 och tilldelats flera priser för arbetet med öppenhet - Lars Rading priset 2001, RSFSU priset 2003, Heders Red ribbon HIV-Sverige 2009.

Öppenhet om hivstatus är ett kraftfullt verktyg mot självförakt och okunskap.

walterheidkampf (at) live.no
Kategorier
Senaste inläggen
Kalender
«
Ti 1 To Fr
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
Widgets
Bookmark and Share
Statistik
Blog id: 1045

Tanke känsla handling.2.

Rebus  (uppdaterad av Rebus)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det kan vara lätt att gå vilse i djungeln av självhjälpsböcker. Lika enkelt kan det vara att förledas tro att den senaste gurun har den slutgiltiga kvitteringen på ett fulländat och harmoniskt liv. Personligen har jag hämtat lite av varje hos ledande toppcoacher och föreläsare inom personlig utveckling, för att sedan stuva om och göra om det så att det passar mig och mitt liv. Under åren har jag också upptäckt egna vägar som jag senare läst om i någon bok. Det är kul att få ett kvitto på att tänket jag kan vara universellt.

*M.I.L.K. – en förklaring av begreppet kommer i ett senare inlägg - är mitt sätt att paketera det jag lärt och lovar varken guld eller silver och några gröna ängar får man knappast av att läsa den här boken. Gör vi däremot verklighet av vår längtan till något annat än det vi har eller upplever just nu, då kan vi få vår egen gröna äng. Guldet och silvret finns inom oss i form av gömda resurser, som om vi börjar gräva, kommer fram i dagsljuset lite i taget.

Med hjälp av M.I.L.K. drar vi igång tänket, känslorna, reflektionerna, lyssnar och hör inåt på hur vi har det och hur vi skulle vilja ha det. Tankar och känslor är bra för de är bränslet som inleder en omställning. Utmaningen är att undvika stanna där för då händer ingenting. Det krävs ett visst mått av ansträngning och agerande för att få det vi vill ha. Att bara tro att allt blir bra om vi tänker tillräckligt positivt tillräckligt länge är naivt och dumt enligt min mening. Däremot är positivt tänkande tillsammans med handling en förutsättning för en mer fungerande vardag.

Den som läser bloggen får dela mina vinklingar och perspektiv på det att hantera ett liv med hiv och andra utanförskap och samtidigt erbjudas en rad verktyg som kan testas alternativt kastas i sjön. Mina erfarenheter av att leva som homosexuell, med hiv och i ett tidigare missbruk är generella upplevelser som lätt kan appliceras på andra saker.

Personlig utveckling svider

Personlig utveckling kan vara tuff, hård och smärtsam och att leva och vara sann mot sig själv och sina värderingar i alla sina angelägenheter kan vara skittråkigt, även om det betalar sig i längden. Samtidigt är resan otroligt spännande.

För att kunna spira och skina lite mer behöver vi gå emot våra rädslor och kliva in i det mer eller mindre okända inre som ligger utanför vår bekvämlighetszon eller myssoffa som jag kallar det. Ibland tar det emot att rannsaka sig och lyfta sig ur sin myssoffa och gå utanför det bekanta och ta det osäkra före det säkra. När vi testar våra gränser, utmanar och söker oss utanför välkända och trygga ramar behöver vi samtidigt vara medvetna om att vissa av ramarna finns där av en anledning. Det kan bara du själv avgöra.

Gamla minnen, tankar och idéer ploppar upp och kan skapa stress och känslomässiga stormar. Ibland kan det upplevas som om vi vänder och går ner oss i stället för att ta oss ur skiten. Och det är det som kan hända - först ont sen lugn och ro.

För andra kan det vara tvärtom, boken, kursen, coachningen ger oss en rejäl skjuts framåt, vi blir toklyckliga, ”nyfrälsta”, går som på moln och världen är helt underbar.

Bli kompis med sig själv

Jag strävar efter att bli min egen bästa kompis, mitt bästa jag. Det behöver knappast betyda att jag per automatik måste vara bättre än alla andra eller prestera och vara glad hela livet efter att ha ”funnit min sanning”. Det räcker långt att vara nöjd med den jag är och göra så gott jag kan. Det är sannerligen ett stort projekt jag tagit på mig och samtidigt är det fantastiskt spännande att se att jag blir jag bättre och bättre på att leva livet på livets villkor.

Det som är så viktigt för min del att komma ihåg är att det är ok att vara sårbar, hamna i självmedlidande eller tappa fotfästet, fast jag gjort allt enligt konstens alla regler. Tricket för mig har varit att när "nog är nog", rest mig upp igen innan det gått käpprakt åt pipan. Nu tror jag ju inte att man måste köra sig helt utmattad innan man kan göra justeringar i sin vardag, men jag tillhör de där personerna som behöver köra huvudet i väggen för att fatta. Tjock i huvudet det är jag Uppspelt


Välkommen till M.I.L.K. - ett program om att vara människa. 

 


*M.I.L..K.= Motivation Inflytande Ledarskap Kunskap

 

Taggar: Mål & Mening

Kommentarer (0)  
Digga (0 medl.)  
 Anmäl  

Sent ska syndaren vakna.1.

Rebus  (uppdaterad av Rebus)
 Nu är det hundra år sedan jag gjorde ett inlägg här på Qruiser. Hivdivan är tillbaka med andra ord. Uppspelt
Infallvinkel från nu blir mest personlig utveckling typ Mål & Mening. Tänker använda mig av mina dyrköpta erfarenheter och skriva om hur dessa har påverkat mig och hur jag gjort för att komma ur skit och kunnat gå vidare. Välkommen till en värld av mål & mening.

Personlig utvekling till varje pris?

I vår strävan att polera, finslipa och utveckla oss hakar klämchecka coacher på och säljer sitt budskap om evig lycka för den som följer deras program – den enda sanningen. Vi lovas om inte guld så i varje fall ett problemfritt liv under förutsättning att vi följer just deras program, läser boken och tror och tänker positivt tillräckligt mycket och länge. Dessa utvecklingsexperter kör dubbla tummar upp och framställs som superglada och superlyckliga HELA tiden, för de har ju funnit sanningen.

Ungefär så tror en del av oss att personlig utveckling fungerar och ser ut. För min del så ser det helt annorlunda ut. I min personliga utveckling möts glädje, sorg, skratt och gråt varvat med stunder av fullständig lycka och även några gånger av totalt mörker. Här strävar jag efter ett fungerande tankesätt med positiva förtecken istället för negativa tankeslingor. Det finns de som menar att ett positivt tankesätt är orealistiskt och naivt. Men vad är det då som gör negativt tankesätt mer realistiskt?


Fortsättning följer imorgon 18 november 2018.


Taggar: Mål & Mening

Kommentarer (2)  
Digga (0 medl.)  
 Anmäl  

Smittfri men fortsatt tufft för kroppen

Rebus  (uppdaterad av Rebus)
Att vi som lever med hiv inte längre kommer att dö i aidsrelaterade sjukdamr är knappast någon nyhet. Inte heller att smitsamheten minskar drastiskt för den som står på en välfungerane behandling över tid.
Det vi pratar mindre om är att leva med en kronisk infektion handlar om att vi lever med en inflamation och et kan ha konsekvenser. På Gileads hemsida hivupdated.se eller hivupdated.no ger Anders Sönnerborg en nyanserad och lättfattlig bild av hivinfektion 2016.
Kommentarer (6)  
Digga (8 medl.)  
 Anmäl  

Gilead ökar stigma mot hiv+ ...?

Rebus  (uppdaterad av Rebus)
Läkemedelsföretaget Gilead har producerat en sida om hiv hivupdated.se som också finns på norska hivupdated.no Här finns en hel del bra information för oss som lever med hiv och andra som är intresserade av ämnet.
MEN... när jag kommer inn på hemsidan möts jag av rubriken "Samhällets syn på hiv behöver uppdateras", fyra fräscha ansikitsbilder med fyra mindre rubriker
"Hiv och åldrande" "Jag lever som vanligt" "Jag mår bättre nu" och "Jag tar hand om mig".
This is a model
Till höger längst ner på varje bild kan jag läsa "This is a model". Ja du läste rätt det är fucking modeller som visar sina trynen. Var är hivpositiva kvinnor och män?!!!
Samhällelts syn behöver uppdateras skriver Gilead samtidigt ger man signalen att det fortfarande inte går att vara öppen med sin hivstatus. när man dessutom poängterar att det handlar om modeller inte personer med hiv slår man spiken i stigmakistan. Bäm.
Ett gott försök att uppdatera synen på hiv och personer som lever med infektionen som fatalt misslyckas.
Och inte blir det bättre när man ser att den svenska sidan är i samarbete med HIV Sverige.
Snälla kära styrelse och anställda i HIV-Sverige , hur tänkte ni?
Prata med mig inte om mig!
Vi lever i 2016 och hur svårt kan det vara att få med öppet hivpositiva kvinnor och män.
Jag är så jävla trött på detta missriktade hänsynstagande som Gilead driver med som snarare befäster fördomar och okunskap än uppdaterar oss som man så gärna önskar.
Och får man inte till fyra öppethivpositiva 2016 kan man lika gärna låta bli att ha några modeller över huvudtaget.
Öppenhet om hivstatus är ett kraftfullt verktyg i arbetet mot förakt och okunskap. (walter Heidkampf)
ps. det finns gott om bra information också! återkmmer till det.
Kommentarer (1)  
Digga (6 medl.)  
 Anmäl  

Gammal skit

Rebus
Jag kan få ståpäls när jag tänker på att hjärnan faktiskt inte gör skillnad på om jag
utför mina handlingar eller bara tänker dem. r inne i hjärnmaskineriet finns ingen skillnad på dåtid , nutid eller framtid. Oavsett vad jag gör eller täner så påverkar det hjärnan på i princip samma sätt. Hmm….

Taggar: Meta-Coach

Kommentarer (0)  
Digga (5 medl.)  
 Anmäl  

I like you to like me

Rebus

Jag tävlar i the Fashion Crowd challenge och just nu behöver jag massor av kärleksfulla likes :)

mitt registreringsnummer är 66341.

 

http://fashioncrowdchallenge.com/designers?search=66341

 

Önskar alla en fabelaktig weekend :))))

My story

Dare to wear, copy, get inspired and motivated by Rawmence. Creating and making your garments is the ultimate personal collection .

 

RAWMENCE - Soft, Strong , Raw & Romantic Rawmence is about contrasts and opposites. The brand is raw, for men and romantic. Through the fabric, cut, prints and colours you reflect the inner you through the surface of the garment. In the heart of the brand grows a strong belief of the right to express oneself without being judged on the basis of explicit and implicit norms or rules.

In the land of Rawmence age is but a number and you develop yourself as an individual in order to be at hand for others in your environment. You get trained in the art of motivating, inspiration and creativity. Through reflection and consideration you learn the importance of influence and leadership in your own life and control over your thoughts, feelings, words and actions, to eventually be able to contribute to a world filled with love, respect and thoughtfulness.

To walk the path of your choices, feeling the fear and doing it anyway, is the foundation of Rawmence because life is to short for wear boring clothes. Rawmence springs from a long hike through life where it was more about how I made my way out of difficulties than how I got into them.

With my collection Rawmence I want to express the fear, courage, strength and power with which I handled my own shortcomings and the attitudes and prejudices from others about homosexuality, living with HIV and drug abuse. Today, I care less about what others think about how I should be or behave. I´m less busy to fit into a model for a white man of 55 years. Therefore I make clothes I like and garments expressing a mood, a feeling and a statement.

The Rawmence collection is one huge statement - Yes you can!

My name is Walter Heidkampf and I Make your eyeballs roll, both in fashion and lifestyle coaching sessions.

e-mail: [email protected]

Blog: www.sikksakksnakk.blogg.no website:

www.nytenk.no

Taggar: SØM & FASHION

Kommentarer (0)  
Digga (2 medl.)  
 Anmäl  

Nu och inte sen

Rebus
Låter du slumpen avgöra din vardag? Får andra bestämma över dina drömmar, mål och önskningar? Lever du ditt liv eller låter du andra leva sina liv genom dig? Vi lever i en orolig värld och jag tänker att tiden är nu inte sen.Vill jag förbättra något i framtiden behöver jag börja nu.
Genom att ta små små steg, tillåta mig att göra fel under vägen - vara feltastisk -  och sätta mål - då kommer belöningarna förr eller senare. Nästan obemärkt står jag där i min realiserade dröm och ser tillbaka på resan jag gjort.
Min erfarenhet från realityserien "Det stora symesterskapet" i NRK 1 2014, var att det var själva resan - inte att vara i finalen - som gett mig massa M.I.L.K. -motivation,Inflytande, Ledarskap och KunskP - i vardagen. Därmed inte sagt att det inte spelade någon roll om jag var i final eller inte. Klart det var häftigt. Det var en bragd för min del.

Planera på jobbet ?-ja I privtlivet ?- nja

Den senaste tiden har jag ägnat mig åt att göra en liten «marknadsundersökning». Jag har frågat personer om vilka mål de har satt sig för hösten? Vad man bestämt sig för att göra? Det intressanta är att många bara har en luddig föreställning om vad hösten har i sitt sköte. Andra har en eller flera bestämda föresatser;
- Mening i vardagen och livet generellt
– Självbild - självkänsla - självtillit
– Energi
– Öppenhet
– Mod att våga göra verklighet av en dröm
– Riktning och vägen vidare
– Tanke- og handlingsmönster
– Inarbeta goda vanor
– Balans i livet
– Negativ selvsnakking


När jag sedan undrar om samma personer skrivit en lista för vad man vill göra ,svarar 85 procent nej. När jag frågar hur de planerar på jobbet svarar samma personer att de gör listor, har planeringsmöten, utvärderar och ser på  projekt för kommande år.

Smart! och ändå smartare blir det när vi överför den processen till vårt privata. Det gör nämligen att vi får mer M.I.L.K. i vardagen. Motivtion, Inflytande. Ledarskap och Kontroll är några nyckelord för en vardag som vi inte bara uthärdar utan inspireras av.
Tänk vad gött det skulle vara att lägga en ram för 2015.

Bara gör det! Då kommer motiationen som ett brev på posten.

Börja där du är - här och nu - utgå från din egen förmåga - förvånad kommer du att märka att något sker när du kommit igång. Det kallas motivation och motivation kommer bara när vi agerar på våra tankar och föresatser. Ingen tanke och idé är något värd om vi inte agerar på den!

Mitt bästa jag oftare

Att bli sitt bästa jag oftare handlar om att göra skillnad inför sig själv. När jag blir mitt bästa jag oftare är det som att se en hur en sten ger ringar på vattnet - jag blir samtidigt en bättre kompis, mamma, pappa, arbetskamrat och älskare.

Det är lättare att komma dit jag vill när jag bestämt mig för vad jag vill.

Walter Heidkampf är utbildad NLP- och Meta-Coach och erbjuder 1-till-1 coachning som får ögonen att rulla.
Kommentarer (0)  
Digga (2 medl.)  
 Anmäl  

Rädsla är nyckeln till framgång

Rebus  (uppdaterad av Rebus)
Mina rädslor
Stagnation och brist på framsteg.
Att aldrig nå min potential och vara genomsnittlig.
Bli glömd - gårdagens nyheter.
Ge upp, passeras och sakta vandra i mörkret.
Ge efter för "Det är bara så det är" sättet att tänka.
Dö utan att lämna ett avtryck.
Inte känna mina farhågor längre och bara flyter med.
Rädsla matar mig och ger näring till mitt driv.
När jag kan acceptera min rädsla blir jag hel.
Känn rädslan och gör det iallafall.!
Vilka är dina rädslor?
Kommentarer (0)  
Digga (2 medl.)  
 Anmäl  

So many men and so little time

Rebus
Hur många olika sexpartners har du på ett år sånn cirka?
Mer än 5?
Grattis.
Sammanställd forskning visar att män som har sex med män och  som har mer än 5 olika sexpartner på ett år har större sårbarhet för hiv och andra könssjudomar än män som har färre partners.
Opps! Det borde jag ha tänkt på lite tidigare.
Kommentarer (0)  
Digga (1 medl.)  
 Anmäl  

RAW like sushi...

Rebus  (uppdaterad av Rebus)
Is it a bird? No. Is it a plane? No it´s a sewingmachine. Klar för Pride med ny outfit. Low crutch manchester byxor med skogshuggarskjorta och kanske den tekniskt sett bästa jacka jag gjort hittills.
Jag undrar vad det är som händer när jag syr. Tänkte sy en vanlig tradiotionell rutig skogshuggarskjorta. Icke sa nicke. När det är färdigt har jag fått till en skjorta som är allt annat än traditionell. Jag kan bara inte få till en vanlig skjorta!
Häng med på pinterest och se kollektionen utökas vecka för vecka :)
Kavaj i möbeltyg och fodrad med denim. Möbeltyget är ett fynd från en loppisbutik "Ekorren". 7 meter. Det blir många jackor det.
Vem har sagt att man inte kan använda avigsidan på ett tyg? Kul att testa rätsida på ärmar och rygg och bröst stoltserar med avigsidan. Schysst effekt.
tunn manchester med små dekorhål och sydda blommotiv. Raglanskjorta med helfront i småblommigt.
"Huset Versace" var en av sommarens böcker. Inspirationen lät inte vänta på sig. 5-ficks jeans i Bomullstretch. Skjortan i träningsliknande tyg, vetefan vad de kallas och manchetter som hänger och slänger. långa ärmar över fingertopparna.

Walter Heidkampf är certifiserad coach i DNCF får ögon att rulla och ger ståpäls genom
1 till 1 coaching
Föredrag
Workshop

Taggar: SØM & FASHION Rawmence of the week

Kommentarer (1)  
Digga (2 medl.)  
 Anmäl