77.127 medlemmar 1.945 inloggade
Logga in Bli medlem
Qruiser
Ooh aah, just…
Söndag...
Blogg
Ooh aah, just…
Underbar shoppin…
Blogg
En hivdivas bekä…
Tanke känsla …
Blogg
Stockholm 19/11
After goes Secret…
Gaymap

blog.qruiser.com
Jag bloggar på Skandinaviens största gay- och queercommunity Qruiser. Bli medlem du också!
Gretchen
Gretchens vardag är som ett enda långt party. Välkommen att följa med här. <3
Kategorier
Senaste inläggen
Kalender
«
Ti 1 To Fr
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
Widgets
Statistik
Blog id: 2698

Vem vinner mello??

GretchensParty
Tja, tja bloggen!
Vilket knepigt melloår detta är. På många sätt är årets tävling ett lågvattenmärke, samtidigt som det finns ett och annat guldkorn att plocka. De senaste föregående åren har jag inte kunnat hitta mer än 1-2 låtar att spela och som funkar men i år finns det fler, anser jag.
Jessica Anderssons låt har växt på mig och jag tycker att Party Voice är en bra party song.
Benjamin Ingrosso rippar Justin Timberlake rakt av men gör det såpass bra att det funkar det med.
Margaret är miin personliga favorit med In my cabana men jag tror inte att den kommer att vinna även om jag kommer att spela den ett tag framöver.
Victor & Samirs låtskrivare hade formen klar för gossarna långt innan de var födda. Detta är vår tids Modern Talking där alla låtar låter exakt likadant MEN det funkar oerhört bra. Varenda låt de släppt är en dansgolvsdänga och så även Shuffla.
Jag vet att många gillar mendez men efter att lidit min igenom hans falsksång i andra chansen orkar jag inte riktigt. Refrängen är bra men jag hade önskat mig lite mer up-tempo. Kanske kommer det en riktigt bra remix på den här låten inom kort? Isåfall blir det bra.
Jag tål inte Robert Gustafsson. Han var bäst i skilling gänget och nu är han den tredle medlemen i Stefan & Krister. Jag veeeeeet att folk gillar detta. Folk kommer att rösta på detta. Det ääääär ohygligt men jag fattar att det kommer att funka i Sverige. På något sätt önskar jag att han vinner så skickar vi ut honom i ESC och kommer sist och så var det löst.
Resten tycker jag var Meh och det beror mest på att jag personligne inte gillar balader. Alls. Jag somnar på stört av sega låtar  och därför lämnar jag dem åt sidan.
Hur tror du att det kommer att gå?
Kram
Gretchen

Taggar: nöje tv musik

Kommentarer (1)  
Digga (3 medl.)  
 Anmäl  

RPDR allstars 3e7 #SPOILERALERT

GretchensParty
Tja, tja bloggen!
Har precis sett avsnitt 7 av Allstars 3 och det var ett väldigt trist avsnitt. Kvar efter förra veckan är Trixie, Shangela, Morgan, Bebe och Kennedy. Veckans utmaning är att spela in en trailer till en ny storfilm och Morgan får bestämma rollerna. Hon ger sig själlv den sämsta rollen, för att utmana sig själv... (Ja det brukar ju funka...)
Trixie och Shangela vinner och de andra tre hamnar i botten. Shangela (som jag tror kommer att vinna alltihop), vinner och skickar hem Morgan. Hela avsnittet var väldigt förutsägbart och kändes som slöseri med tid tyvärr. Trist när detta ska vara toppen av alla Ru-girls.
Här kommer min ranking av de som är kvar:
1. Shangela
2. Trixie
3. Kennedy
4. Bebe
Men nog om det för den 22 mars startar RuPauls dragrace säsong 10 men helt för mig okända drugor, förutom Eureka som var tvungen att lämna säsong 9 pga av skada. Det är så mycket roligare att titta på. Som med alla docusåpor så förstörs de ju längre de pågår, då många deltagare redan från början har bestämt sig för hur de ska verka i rutan istället för att vara sig själva. Äktheten, som för mig är allt med realityshows, är liksom borta.
Trots detta älskar jag att se och lära känna ett helt nytt gäng göra entré och slå sig fram.
Imorgon är det mellofinal och det ser jag fram emot. Vem tycker du ska vinna mello i år?
Kram
Gretchen

Taggar: nöje tv

Kommentarer (0)  
Digga (0 medl.)  
 Anmäl  

RPDR allstars senaste avsnittet #SPOILER

GretchensParty  (uppdaterad av GretchensParty)
Tja, Tja Bloggen!
Har man inte sett RPDR allstars 3 senaste avsnittet och inte vill veta vad som händer, slutar man läsa här och nu.
Tanken är att jag varje fredag ska kommentera veckans avsnitt och skapa en diskussion här i bloggen för den som vill vara med. Jag kommer att ta för givet att man vet vilka jag pratar om och att man är lite insatt så om du inte är det kan det vara svårt att hänga med.
Nu kör vi:
De tidigare ellimerade drugorna är tillbaka (SAY WHAAAAAT??) och ska få tävla om en plats att komma tillbaka till.
Veckans utmaning är att skapa en girlgroup och framföra en låt i lag. Allstars mot eliminerade. En av de kvarvarande ska skickas hem och en hemskickad ska få komma tillbaka.
Allt börjar i workroomet där de som blivit hemskickade ställer de som skickat hem dem mot väggen. (ja alla gör det utom Chichi Devayne som kankse inte riktigt platsade i Allstars från början.)
Värst går Morgan åt mot Ben som blir helt förstörd. Morgan är känd för att alltid säga vad han tycker och inte hålla tillbaka med något. Ärlighet varar längst liksom. Min personliga erfarenhet är att detta är utbota dumt. Jag har själv provat alla möjliga förhållningssätt mot folk och kommit fram till att trevlighet är bäst. Mn ärliga åsikt får du först när du frågar om den och jag bryr mig tillräckligt mycket för att ge dig den av omtanke men att vara "ärlig" och såra folk leder oftast till en återvändsgränd. Morgans ärlighet var den som fick honom hemskickad från början. Lesson learned?
Ben stänger ner men är ju sjukt smart, begåvad och använder det till att skapa sin karaktär i utmaningen. Konstruktivt och kreativt som bara Ben kan. APPLAUSE!
Allstars vinner såklart tävlingen, eftersom Ru inte skulle erkänna att fel folk blivit hemskickade för tidigt. Ben och Bebe tävlar mot varandra som vinnare och här kommer ett sidospår som vi måste diskutera. Vad exakt är grejen med Bebe? Stort hår och uppspärrade ögon does not an allstar make? Detta är en druga som seglat genom tävlingen med ytterst lite kritik, men utan att egentligen tillföra något. Beror det på att han vann säsong 1 och att han därigenom måste göra något riktigt illa innan han blir kritiserad. Är det bara jag som tycker så eller har fler sett detta?
Nåväl Ben vinner och väljer Morgan att komma tillbaka istället för det självklara valet Aja. (min åsikt). Lite mesigt men mesighet vinner sympati och sympati vinner jobb. Se bara på Susan Boyle (OBS riktig kvinna vad vi vet...).
Sedan kommer den verkliga chocken som bara kan slås av Valentinas maskskandal. Han väljer att skicka hem sig själv och det är ju genialiskt. Efter att ha vunnit alla tävlingarna förutom en och massa lipsynchs och dessutom framstått som både trevlig, begåvad och härlig väljer han att istället för att skicka hem Trixie, Kennedy eller Shangela, dra med flaggan i topp. Jag älskar detta. Han kommer vara bokad mer än alla andra tillsammans de nästa åren. Alla vill prata med honom i shower, poddar osv. om detta. Till skillnad från Valentina som alla gillade och svek genom att inte lära sig ett par ord i sin Lipsynch är Ben en sympatisk människa som gör det mest sympatiska mot sina kollegor. Ingen är beredd på detta och därför är det genialisk TV. Man ser att Ru inte gillar det, för att Han ser Ben som den självklara vinnaren av tävlingen, vilket han är men bryr sig inte. I LOVE THIS!!
Jag längtar så jag nästan dör till nästa avsnitt för jag vill höra allt prat efter att Ben har lämnat.
Vad tycker du? Har jag fel? Är jag dum? Let's prata nedan.
Kram Gretchen
Kommentarer (0)  
Digga (0 medl.)  
 Anmäl  

RPDR allstars senaste avsnittet #SPOILER

GretchensParty
Kommentarer (0)  
Digga (0 medl.)  
 Anmäl  

Håller Mello på att dö?

GretchensParty  (uppdaterad av GretchensParty)
Tja, tja bloggen!
Åh vilken härlig helg jag har haft! Gretchens Party var fantastiskt i lördags och jag är så stolt med vad vi allihop håller på att skapa, men nog om det.
När jag sminkade mig i lördags för att spela på Gretchens Party så hade jag mello på i bakgrunden och det var verkligen inget kul. I år känns  hela melodifestivalen som ett enda långt bottennapp tyvärr. Varför tycker jag nu detta?
1. Att man plockar in så mycket ploj i tävlingen är ett hån mot etablerade och framför allt bra artister. Rolandz och Edward Blom - WTF? Det är buskis och trams som nu jämföres med sångare som Jessica Andersson. Fortsätter det så här så kommer inga artister vilja vara med längre utan vi får Siw från Stefan och Krister kommer väl uppträda med bidrad nummer 2 - "Tjofaderittan - pilla mig på ...."?
2. Det känns som att man varje år ska visa publiken "något som vi aldrig tidigare sett". Man gör mellorock, melloindie, melloopera osv. Det slutar med att det är vare sig det ena eller det andra. Det blir liksom inte så bra. Att ingen har gjort någon innan betyder inte att det är bra. Det kan ju faktiskt finnas en anledning till att någon inte gjorts innan.
3. Jag vet att jag kommer få hat på mig nu men jag måste säga det. Jag gillar Fab Freddie. Jag tycker Fab Freddie är hysterisk och hur klychigt bögig han än må vara så finns det en plats för honom i mello. Vad som däremot inte hör hemma i mello är Fab Freddies Béyonce-nummer som var en illa genomförd kopia på när tjejerna i klass 1B på Vikingaskolan i Kungälv gjorde samma sak under roliga timmen hösten 2016. Han kan ju vare sig röra på sig eller mima särskillt bra så den pojkdrömmen kanske skulle stannat på förfesten eller något annat privat sammanhang.
4. Vi har för många program gentemot hur många låtar som är bra. Det mesta är numera bara utfyllnad för att fylla ut fyra deltävlingar, en andra chans och en final. Kanske är det dags att ändra formatet igen? En bra producerad kväll men bra låtar är mer värt en 6 halvtaskiga menlösheter.
Som jag ser det kan man gå två vägar. Den ena är att gå tillbaka till en final and that's it. Den andra är att låta alla som inte klarar sig i andra chansen få ställa upp i en tredje chans där de tävlar mot varandra på Fort Boyard och den som vinner går vidare till en minifinal.
Alla de som åker ut direkt under deltävlingarna blir satta på Gotska Sandön där de får tävla i olika överlevnadstävlingar i direktsänd TV och den som vinner går också vidare till minifinalen.
I minifinalen har vi nu två tävlande som låses in på en bondgård i skogen där de ska sköta gården och tävla i olika grenar som kamelridning, tårtbakning, frågesport mot femteklassare, gissa rebusar till låttitlar samt konståkning, triatlon och vattenpolo. Den som vinner där går vidare direkt till finalen året efter men med en ny låt som man skriver under året.
Hur tycker Du att mello är nuförtiden? Bra? Kass? Kommentera gärna eller viska det i örat på en främling.
Kram
Gretchen

Taggar: nöje tv musik

Kommentarer (3)  
Digga (2 medl.)  
 Anmäl  

RuPauls Dragrace Allstars 3

GretchensParty
Tja, tja bloggen!
Jag har nog sett varenda avsnitt av RuPaul's Dragrace som finns och samtidigt som jag inte gillar det så älskar jag det. Say whaaaaat?
Ja, jag både avskyr det och älskar programmet på samma gång. Jag älskar att man visar upp riktiga människor som valt världens roligaste jobb där ingen annan än en själv kan sätta gränserna. Det är så awesome! Oftast är det löjligt kreativa människor som dras till drugande, eftersom man kan få utlopp för sitt skapande genom nästan vad som helst. Det är det jag älskar med programmet. Detta lyfts och drugorna blir mindre av freaks och mer riktiga personer. Loves it!
Vad jag inte gillar är alla regler som programmet sätter upp. Det sitter en översminkad dam (Michelle Visage) och en überdruga som inte sminkat sig själv på jag vet inte hur länge (RuPaul) och spottar ur sig regler för hur drag ska se ut och vara. Det har genom detta börjat finnas "rätt sätt" att göra drag och "fel sätt". Jag tror bara på rätt sätt för det är upp till var och en att skapa sitt eget sätt. Nog om det
Just nu går Allstars 3 på tv i USA och jag bänkar mig varje fredag för att se avsnittet från kvällen innan. Det är som alltid fantastiska utmaningar, genialiska kläder, underbara peruker och MASSA DRAMA. Så underhållande.
Min fråga till er är: Vill ni att jag ska kommentera programmet här i bloggen?? Självklart med blinkande "SPOILER ALERT"-skyltar överallt men hade inte det varit kul att diskutera veckans avsnitt här tillsammans? Kommentera gärna nedan vad Du tycker så får vi se hur det utvecklar sig <3
Nu ska jag förbereda kvällens spelning på Gretchens Party och hoppas att så många som möjligt hittar ut trots andra chansen på TV och den fruktansvärda kylan.
Kram
Gretchen

Taggar: nöje tv

Kommentarer (1)  
Digga (0 medl.)  
 Anmäl  

Gretchen på äldreboenden

GretchensParty  (uppdaterad av GretchensParty)
Tja, tja bloggen!
För exakt ett år sedan turnérade jag runt om i Göteborg på miljarder (22 st) äldreboenden och träffpunkter för äldre. 22 st på 10 dagar och det var helt sjukt. Eftersom jag inte har körkort eller bil (man kan inte dricka alkohol och köra så jag ser ingen anledning) så fick det bli ett släpande av ljudutrustning och showkläder på bussar och spårvagnar utan dess like.
Eftersom det var mitt i vintern så var jag tvungen att byta om emellan så jag var helt sminkad i helt vanlig killkläder och det är kul hur folk reagerar. Många tittar "diskret" 30 ggr per minut och tror inte att man ser dem men det gör man. vissa kollar och visar reaktionen mer tydligt än vad de själva tror. Mitt tips är att bemöta alla med ett stort leende för då får man samma sak tillbaka men nog om det.
22 äldreboenden på 10 dagar var en succé utan dess like och jag har fått komma tillbaka till en hel del av dessa ställen när de haft öppet hus för annhöriga på andra tider på året. Det finns inga som uppskattar min talang så mycket som senildementa. Hur som helst blev det en hel del sköna möten och så kul att jag uppmanar alla i kändisbranschen att göra detta.

Taggar: personligt nöje film & video

Kommentarer (2)  
Digga (2 medl.)  
 Anmäl  

Gretchens Party

GretchensParty
Tja, tja bloggen!
Varje lördag spelar jag på min alldeles egna klubb i Göteborg. Tanken är inte att konkurrera med någon annan utan komplettera. I Le pain francais fantastiska lokaler vid Kungsportsplatsen (Östra Larmgatan 20) hittar man mig lite överallt men mest bakom spelarna.
Jag spelar blandad musik för alla som vill dansa men man kan även sitta ner och chilla eller så kan man hänga med mig vid DJ-båset. Ja detta är unikt för överallt annars så spelar jag på stora scener alldeles utelämnad till mig själv och utan möjlighet att kunna prata med folk. Här kan man prata, ta bild ihop eller bara hänga med mig. Gillar det jättemycket. Det ska kännas som att man kommer hem till Gretchen.
ALLA är sjukt välkomna även om vi först och främst vänder oss mot gaypubliken. och vi har en liten entré på 40 kr för att inte ruinera oss helt.
Varmt välkommen 23-03 lördagar! <3
Imorgon kommer jag skriva om när jag turnerade på 22 äldreboenden på 10 dagar. Missa inte det!
/Gretchen

Taggar: nöje

Kommentarer (0)  
Digga (0 medl.)  
 Anmäl  

Växthuseffekt eller kylrumseffekt

GretchensParty
Tja, tja Bloggen!
Jag har alldrig varit religiös och det spelar ingen roll hur många armar gudarna har eller vad för kinky klädkod som gäller. Jag tror inte på religion. Det kommer väldigt mycket begränsande levnadsregler för de som väljer att tro på Gud för till skillnad mot läggning är religion faktiskt ett val som man lätt kan välja bort.
Nu börjar jag även att bli väldigt skeptisk till vetenskap. Jag har snart slutat tro på vetenskapen också. I många år har man pratat om växthuseffekt men efter att ha varit i ett växthus senast i somras måste jag säga att det inte alls finns några liknelser med vårvädret vi har just nu. I växthuset var det varmt och fuktigt. Utomhus är det allt annat än varmt och fuktigt blir det väl endast om man sågar upp en vak och hoppar i men vem skulle komma på något så urbota dumt att göra?
Nej, jag tror att vi har ett översättningsfel eller någon som sniffat för mycket lim i sin ungdom, som blandat ihop växthus med kylrum. För det känns mer som att gå in i ett kylrum när man stänger ytterdörren.
Tills vi glasar in våra städer som riktiga växthus vägrar jag tro på vetenskapen. Istället tror jag på utlandssemestrar med sol, bad med halvnakna modeller och cocktails på terassen. Vad tror du på?
/Gretchen

Taggar: personligt samhälle

Kommentarer (0)  
Digga (0 medl.)  
 Anmäl  

Det är jag som är Gretchen

GretchensParty
Tja, tja Bloggen!
Jag tänkte presentera mig lite kort bara så att vi får det ur vägen. Jag är en helt vanlig tjej-DJ som jobbar väldigt mycket med fest i kändisbranchen. Jag spelar komersiell musik över hela landet och försöker att göra så många som möjligt glada utan att ta av sig byxorna och det är inte alltid det lättaste, men jag älskar mitt jobb.
Jag spelar både för gays och straighta, för även straighta kan uppskatta bra musik, har jag lärt mig.
När jag inte "arbetar", roar jag mig med:
Middagar med vänner (middagar med ovänner känns som slöseri med tid men gillar man drama, kan det vara att föredra)
Asiatiska serier på Netflix (Good morning call, Atelier, Stranger m fl)
Spela World of Warcraft (Yaas mama, jag är en riktig spelnörd och stolt över det)
Träning (jag kan titta på träningsvideos i timmar. Helst med chips och läsk men cocktails funkar också)
Möten (det är egentligen arbete men jag älskar att gå på möten och planera osv så jag ser det mer som nöje)
Tanken är att skriva något här varje dag så kika in ofta om du vill veta mer.
Nu ska jag öva danssteg så vi ses imorgon.
Kraam
Gretchen

Taggar: personligt nöje

Kommentarer (0)  
Digga (2 medl.)  
 Anmäl