84.257 medlemmar 1.966 inloggade
Logga in Bli medlem
Qruiser
Ooh aah, just…
Vikken morgon...
Blogg
Stockholm 21/11
Café Golden Ladie…
Gaymap
Göteborg 21/11
Haket Pub
Gaymap
Stockholm 21/11
Österlånggatan 17
Gaymap

blog.qruiser.com
Jag bloggar på Skandinaviens största gay- och queercommunity Qruiser. Bli medlem du också!
Eftertankar
Reflektion och eftertankar.
I strid mot sin tid.
Tjej, 44, Hägersten
 
Kategorier
Senaste inläggen
Kalender
«
Ti 1 To Fr
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
Widgets
Statistik
Blog id: 1625

Det finns ett rum mellan orden

Scarlet_Koriander
Nämen TÄNK om man skulle skriva ett litet inlägg...!
Drar till med nåt.
Hemma ensam. Fredag kväll. Barnet hos pappan. Sambon hos pappan också - fast hos sin pappa.
Ja... funderar... livet är ett annat nu. Det är... fantastiskt. Jag drömmer inte. Jag är bara så enormt TACKSAM.
Det enda jag just nu önskar mig är lite semester.
Två ledbrutna föräldrar la in sig en natt på hemmet förra helgen (Sigtuna hotell och konferens) och det gav extra krafter, vila och ro. Känslan på stället (som byggdes i början på förra seklet) var känslan av ett gammalt kloster. Otroligt vad dess historia andades genom väggarna. Miljön som gjord för återhämtning. Fann en dikt i kyrkosalen där, som sammanfattade ställets atmosfär så bra:

Det finns
mellan orden
ett rum
där ingenting finns
En rest
av det ingenting
ur vilket allting
blev till
Idag besöker jag
det rummet
Stannar där
Väntar

Taggar: personligt

Kommentarer (0)  
Digga (1 medl.)  
 Anmäl  

8 månader senare...

Scarlet_Koriander
Går ju riktigt asdåligt att upprätthålla den här bloggen nu för tiden!
När någonting fullkomligt livsomvälvande händer, vad skriver man på bloggen om då - om man inte vill gå för nära/bli för privat?
Fascinerande att alla böcker om att vara förälder handlar om hur man ammar och får barn att sova... som om ingen vågar närma sig de stora frågorna...
Har i alla fall börjat jobba igen - och lilla V är nu åtta månader.
M a o är det nu dags för pappa P att hänga hemma i 8 månader. Är så stolt över hur vi bygger upp det här, hur vi delar lika på föräldraledigheten och allting annat.

Taggar: personligt samhälle

Kommentarer (1)  
Digga (1 medl.)  
 Anmäl  

Nytt liv

Scarlet_Koriander  (uppdaterad av Scarlet_Koriander)
Så kom hon till slut ut till oss, lilla Vilhelmina. Nu två månader gammal. Världens sötnos. Förstås.
Jag vänder blad i livet och det känns härligt!

Taggar: personligt

Kommentarer (1)  
Digga (4 medl.)  
 Anmäl  

Bajskris!

Scarlet_Koriander  (uppdaterad av Scarlet_Koriander)

Jag har en kollega på jobbet som är ett ganska underhållande ämne. Hon har en seriös position som rör försäkringsfrågor. Man skulle lite fördomsfullt kunna tänka sig en kvinna med strikt dresscode, kavaj med tillhörande byxor och liksom lite stiff sådär. Men nej då. Hon ser mer ut som Peg Bundy i den amerikanska 90-talsserien ”Våra värsta år”. Dvs tuperat hår, urringade tighta toppar, skrikiga naglar, stilettklackar och cigg i näven.

Hon är säregen. Man kritiserar inte henne ostraffat. En gång sa jag åt henne att jag inte gillar när hon drar ut på saker utan att återkomma med besked på ouppklarade frågeställningar. Då pratade hon inte med mig på ett halvår. På möten är hon ofta tyst - oengagerad, ungefär på samma sätt som en dryg tonåring. Men det finns en arbetsrelaterad (eller kanske snarare kontorsrelaterad) fråga hon brinner starkt för och det är bajs i toaletten! Detta är ett återkommande tema (för henne). Hon verkar helt enkelt ha en väldig bajs-otur.

Idag fick hela kontoret ett mejl: ”Jag vet att man kan behöva bajsa på jobbet, MEN nån jävla måtta får det vara. Bajsar ni och skitar ner, städa efter er. Det är inte okej att lämna toan med innehåll i. Blir det stopp (vilket det kan bli) sätt upp en lapp på dörren och ring felanmälan så slipper andra gå in på toan och se eländet.
Så den som vet med sig att den lämnade ett stopp eller glömde spola – SKÄMS.”

Alltså, det kanske bara är jag som ser det roliga i det här men liksom... jag har skrattat hela dan åt det här! Så fruktansvärt roligt.

Nåja.

Annars går jag mest och väntar på att föda. 6 dagar kvar till beräknad förlossning… måtte jag slippa gå över tiden! Hormonerna sprutar runt i hela lägenheten och jag rör mig som en övergödd säl. Ska bli skönt att få ut den här lilla vännen ur stora magen.

Taggar: personligt samhälle

Kommentarer (1)  
Digga (2 medl.)  
 Anmäl  

Henemark, Ruzzle och Champagne

Scarlet_Koriander  (uppdaterad av Scarlet_Koriander)
Rafflande uppföljning på historien om Camilla Henemark och hennes tjej Amanda, 20, som hon förlovade sig med efter 24 timmar.
Jo förstår ni, de har nämligen träffat varandras mammor nu. Stort.
Såhär säger Camilla om det:
- De gillar läget. Så är det med alla som har träffat oss tillsammans. Då försvinner deras fördomar och åsikter snabbt. Amanda och jag kompletterar verkligen varandra. Hon är klippan i mitt liv, världens coolaste.

Det är ju så himla fint att unga Amanda blivit en klippa i Camillas liv efter blott tre veckor. Stort, som sagt.

*

Min underbara vän C kom förbi mig ikväll med en fantastisk liten julklapp (hon ska åka på safari i Afrikat i flera veckor nu, så klappen fick jag nu): en pekbok för lite FINARE barn. I den finns pekbilder på essentiella ting i tillvaron, som lilla bebisen naturligtvis kommer att behöva lära sig å det snaraste: champagne, yacht, kaviar, privatjet och diamant.
Asroligt! :)

*

Pappa P har åkt till Thailand idag. Med lite gulligt dåligt samvete tror jag. Så han lämnade efter sig diverse videoboxar som jag tänkte plöja igenom under min gravidledighet. Börjar med Sex and the city.

 

Jag oroar mig hela tiden när P och E inte är här. Det är det ena med det fjärde och jag är inte cool morsa just nu. Usch, hatar det. E skickade mig en liten teckning på mobilen idag, som illustrerar det hela ganska bra. Nu har hon i alla fall bara tre arbetsveckor kvar i Växjö. Och imorgon kommer hon hit.

Jag är helt BESATT av appen Ruzzle! Ett ordspel, som gör att jag slipper tänka så mycket på förlossning och andra läskigheter. Blev raggad på i chatten där häromdan, men avstyrde det hela relativt bryskt med att presentera mig som högggravid. Efter det raggades det inte mer.

 

 

 

 

Taggar: personligt nöje samhälle

Kommentarer (0)  
Digga (4 medl.)  
 Anmäl  

Orpehei Drängar rockar fett

Scarlet_Koriander  (uppdaterad av Scarlet_Koriander)
Så är då äntligen årets skitmånad förbi och den var som vanligt inte rolig, men jag har överlevt. Ännu en gång.
Sen kom vintern med snö och lyste upp tillvaron lite. Fick i år en ovanligt stark längtan efter att julpynta, dricka glögg, lyssna på julmusik och annat gulligullmys. Kan varmt rekommendera Orphei Drängars skiva Christmas music from Sweden. Hosianna Davids son går inte av för hackor!
Tänker att från och med nästa jul kommer det att bli andra sorts jular, tack vare att det kommer ett barn. Det känns väldigt bra att kunna skapa lite nya, egna traditioner - så som det passar mig och min ... ja, familj (låter helt galet när jag skriver det, för jag har inte hunnit vänja mig vid tanken).
Nåra grejer som är värda att nämnas:
1. Lussekatter. Köp aldrig mer lussekatter från 7eleven! Dom har väl knappast ens riktig saffran i sig utan antagligen mest gula färgämnen. Köp från ett riktigt bageri istället! Till exempel det i Midsommarkransen - där är katterna gudomliga!
2. Tycker plötsligt inte att Hanna Hellquist är rolig längre. Inte cool alls. Snarare slafsig och emellanåt aningen patetisk. Vet inte vad som har hänt, men jag antar att det är nåt som hänt med mig - inte med henne. Kanske har jag vuxit.
3. Har testat lustgas. Det var... lustigt. Plötsligt började jag le och skratta av ingen anledning alls. Det var som att bli hög en kort stund. Lär ju komma till användning när det är dags att föda ut den här mastodontvarelsen som åker runt i min mage. 8 veckor kvar nu.

Taggar: personligt nöje samhälle

Kommentarer (4)  
Digga (3 medl.)  
 Anmäl  

Fjams och trams av Camilla Henemark

Scarlet_Koriander  (uppdaterad av Scarlet_Koriander)
Alltså, jag måste bara skriva nåt om Camilla Henemarks senaste utspel!
Förlova sig med en 20-åring efter ett dygn tillsammans! Det var temejfan det löjligaste jag läst på år och dar! Vad håller hon på med, vuxna 48-åriga kvinnan?!
"Camilla berättar att åldersskillnaden inte är något problem, och att hon förälskade sig i Amandas humor. 

– Vi förstår också varandra och efter bara en vecka tillsammans fyller vi i varandras meningar när vi pratar, säger Camilla Henemark till Aftonbladet."

Kräks.

 

Taggar: nöje samhälle

Kommentarer (4)  
Digga (4 medl.)  
 Anmäl  

Rapport från psykakuten

Scarlet_Koriander  (uppdaterad av Scarlet_Koriander)
Jag ligger i en säng i ett jourrum på psykakuten i Växjö och käkar chips. Har det ganska trevligt. Trevligt att inte vara en av de intagna, framför allt. Väntar på att E ska få ett brejk från sin jour och komma in och pussa lite på mig.
Blev tvungen att åka ner hit, för det är bara för bajsjobbigt att gå omkring i Stockholm och vara höggravid utan partner vid min sida. Blir orolig av det. Känns INTE som att det är vad naturen förespråkar. Naturen förespråkar att klanen (familjen) är samlad! Tur hon flyttar hem snart!
Imorgon ska vi gå på Växjö Teater och se/lyssna på Pernilla Andersson. Det ser jag fram emot. Gillar hennes musik. Gillar också att hon är ihop med Dregen. Ett spännande omaka par som inte följer normen. Det är uppfriskande!

Taggar: personligt nöje samhälle

Kommentarer (0)  
Digga (2 medl.)  
 Anmäl  

Få barn & vara gravid - helt olika saker

Scarlet_Koriander  (uppdaterad av Scarlet_Koriander)
Ikväll när jag var på föräldragruppträff var det någon som sa en sak som inte riktigt slagit mig förut och som jag på nåt vis blev väldigt glad av att höra. Hon sa: att vilja ha barn och att vilja vara gravid är två helt olika saker. Jag har aldrig längtat efter att vara gravid, däremot har jag längtat efter att ha barn och som bekant fungerar det ju allt som oftast så att man som kvinna måste gå igenom en graviditet för att få det där barnet.
Jag fattar på riktigt inte vad det är som är så roligt ellr mysigt med att vara gravid. Jag ser det mest som ett jobb som måste göras. Ibland ett ganska jobbigt jobb. Kanske låter krasst som fan, men det är min verklighet. Vi är alla olika.
Nu kommer mamma och pappa. Stannar tre dagar. Får de hur det går. Ska försöka att inte få nåt galet preggoutspel.

Taggar: personligt samhälle

Kommentarer (0)  
Digga (2 medl.)  
 Anmäl  

Kontinentalsängkoma

Scarlet_Koriander  (uppdaterad av Scarlet_Koriander)
Gud så skönt det var när helgen kom!
Var så slut. Känslomässigt. Har mest bara velat vila. Passligt nog, lagom till all denna trötthet som suktade efter bot, anlände vår nya GUDOMLIGA kontinentalsäng! Har tillbringat sjukt mycket tid i den de här dagarna. E och jag passar så bra ihop på det sättet. Sova, vila, äta frukost och kakor i sängen. Så jävla härligt.
Har trätt in i den tredje och sista trimestern av graviditeten och det känns. På alla plan och nivåer. Jag ligger vaken om nätterna och grubblar över livet i magen, livet i stort, vänner och framtid. Känner mig liten i universum. Tror jag krisar lite. Gråter mycket. Västa gravidgråten utan hejd. Förmodar att det på nåt vis är som det ska, trots allt.
Vuxenpoängen rasar in av bara farten nu för tiden. Kontinentalsäng, barn, barnvagn, annalkande samboskap (jag och E ska flytta ihop i en ny lgh i Aspudden tjoho! :).
Ja, det verkar inte bättre än att även jag blir vuxen på riktigt till slut.
*
Var på Allhelgonamiddag igår och inmundigade en gudomlig gröna ärtor-soppa, tunnbröd med brunost samt en alkoholfri San Miguel. Är så jävla less på alkoholfritt nu. Hit med spriten och fyllan goddammit! Sen åkte vi till Skogskyrkogården och tände två ljus... Jag har aldrig varit där förut, och har liksom inte fattat vad folk pratat om när de pratat om kyrkogården just under Allhelgona.
Wow. Det var helt otroligt. Magiskt. Vackert och rörande att se så många bortgångna människor vara saknade och älskade. Fint att tänka på att så många spelat roll och betytt något för någon annan i det här livet. Jag tände ett ljus för min mormor.
Och imorgon är det måndag. Dessvärre.
Vad då jobba? Jag vill inte jobba. Jag är inte intresserad. Jag är gravid och ska ha barn. JU.
Jag vill ta med mig kontinentalsängen på semester till kontinenten. Och bara ligga där och jäsa och göra ingenting. Kanske gå upp nån gång för att äta lite. Mat. Eller godis.
God kväll gott folk!

Taggar: personligt samhälle

Kommentarer (1)  
Digga (3 medl.)  
 Anmäl