84.258 medlemmar 1.961 inloggade
Logga in Bli medlem
Qruiser
Ooh aah, just…
Vikken morgon...
Blogg
Stockholm 21/11
Tank
Gaymap
Göteborg 21/11
Bee Bar
Gaymap
Göteborg 21/11
Haket Pub
Gaymap

blog.qruiser.com
Jag bloggar på Skandinaviens största gay- och queercommunity Qruiser. Bli medlem du också!
En bögjävels betraktelser
Ser mig i första hand som människa. Andra hand som man och i tredje hand som bög. Gör inte så mycket väsen om att jag är homosexuell. Men i detta är en bög-blogg på en bög-site så då får man väl vara lite bögaktig när man skriver.
Kille, 44, Enskede
 
Senaste inläggen
Kalender
« »
Ti 1 To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Widgets
Statistik
Blog id: 162

Alla inlägg från Oktober


Så minns jag AIDS

cigarbear  (uppdaterad av cigarbear)
Jag gick på högstadiet i Uddevalla när den närbelägna Vivo-butikens löpsedlar skrek om AIDS och hur farligt det var i slutet av 80-talet. Jag var ung och hade ingen som helst tanke på att jag en dag skulle komma i närkontakt med sjukdomen och de som var drabbade.
Min mamma jobbade då på intensivvårdsavdelningen på Uddevalla Sjukhus och jag frågade henne om de hade fått in något AIDS-fall en dag. Nej, svarade hon men hon hade testat sig för hon tyckte det var viktigt att testa sig. Jag tyckte det var logiskt att testa sig när man jobbade inom vården. Tänkte dock aldrig på hur livet skulle bli om min egen mamma blev smittad.
När jag pluggade på högskolan i Ronneby så träffade jag män från hela södra Sverige. Man raggade upp dem via internet och de åkte ofta långväga för en träff. Tur nog så var jag noga med att alltid skydda mig när jag hade sex. Ändå ville jag testa mig på den lilla vårdcentralen i Ronneby. Vilken jävla fars det var varje gång. Sjuksköterskorna blev som virriga höns och viste inte hur de skulle hantera en homosexuell man som vill HIV-testa sig. Man blev inslussad till ett rum längt bak i huset och det var mycket hysch-hysch. Beskedet mottogs under mycket diskreta former på samma sätt. Sista gången blev jag förbannad och ville prata med en läkare. Läkaren var vettig och gav mig hans mobilnummer så jag kunde ringa honom om beskedet så att jag skulle slippa förnedras av sjuksköterskorna.
När jag flyttade till Stockholm 1998 så dröjde det inte länge innan jag träffade på den första HIV-positiva personen. Eller rättare sagt älskaren. Han berättade först efter sexet att han var smittad. Jag var inte så glad på honom men på något sätt så förlät jag honom. Jag gick och testade mig så fort Venhälsan hade öppnats. En vecka tog det innan jag fick besked. Var skitnervös, men det var proffs på venhälsan och fick mig att känna mig lugn och bekväm. Efter det tested så har det blivit ganska många test genom åren.
Sedan fick jag reda på att min nätkompis Fredrik också hade flyttat till Stockholm och bodde med sin man. Under ett besök på en klubb i fyllan så berättade han för mig att både han och hans man var HIV-positiva. Fredrik är ett år äldre än mig och han gav mig insikten att alla kan faktiskt bli drabbade. Att HIV inte bara är en sjukdom som drabbar gammel-bögar utan vem som helst kan få den.
En kväll följde jag med Sigge hem från krogen fast han sa att han var HIV-positiv. Jag kramade hans håriga kropp och kysste hans skäggiga ansikte. Vi hjälpte varandra till orgasm och sedan somnade omfamnande. Det var en väldigt erotisk och skön upplevelse. Och helt säker.
Jag glömmer aldrig den gången då jag fick ett telefonsamtal från min vän Ulf som sa att jag kommer få ett brev, som säger att jag ska testa mig. Ulf hade blivit så dålig i sviterna av en infektionssjukdom att han låg nästan medvetslös hemma, ensam i lägenheten. En arbetskollega hade hittat honom. På sjukhuset upptäckte man att han hade fullt utvecklad AIDS och han har tydligen varit HIV-positiv i flera år. Han fick genast bromsmediciner och överlevde. Själv tog jag brevet till venhälsan och testade mig. Negativt resultat. Faktiskt var jag mer orolig över Ulf än över mitt testresultat.
Jag minns julen 1998 som jag firade på läderklubben med en andra massa ensamma homosexuella som inte hade några vänner eller familj att fira jul med. Jag var ny i stan och hade jobbat sent på julaftonen. Denna kväll så blev riktigt trevlig med en udda samling människor från alla yrken och åldrar. Alla ensamma på julaftonen och alla homosexuella. Det blev sent och jag pratade länge med Lars som var HIV-positiv den kvällen. Han berättade alla trevliga möten och äventyr han hade varit med om. Jag önskade honom God Jul, kramade honom och gick hem. Ett par år senare såg jag honom komma staplande på kryckor hem från läderklubben. Det var det sista jag såg av honom. Fick sedan reda på att han hade gått bort i sviterna av AIDS.
Har precis sett SVT-dokumentären "Smittad" om just sjukdomen och funderar på varför tar vi upp det här nu efter trettio år? Idag finns hyffsat bra bromsmediciner så varför bry sig om vad som hände för trettio år sedan då folk var rädda och uppförde sig som idioter mot homosexuella och HIV-positiva?!
Svaret heter medmänsklighet.
För 30 år sedan så decimerades HIV-postiva, AIDS-sjuka och homosexuella till något äckligt och sjukt som man inte borde visa vare sig respekt eller medmäsnklighet alls till. De var en sorts lägre stående varelser som skulle isoleras och helst gömmas undan det "vanliga" samhället. Efter 30-år så kämpar man fortfarande att få respekt och medmäsnklighet i samhället. Man har kommit långt men det är en bit kvar. Det är därför vi uppmärksammar det nu igen efter 30 år. Bli inte en rädd idiot när nästa form av epidemi bryter ut, utan våga visa medmäsklighet och respekt. Bara för att man har fått en dödlig sjukdom så är man inte midre mänsklig för det?!
Jag har inte sett Gardells TV-serie ännu "Torka aldrig tårar utan handskar", men sätter upp den serien på att-göra listan. Jag ogillar drama-filmer som får mig att gråta, men jag blir nog av med min homo-legitimation om jag INTE ser den, så det är nog bästa att plöja igenom den. Skrattar Om jag låtsas att det är en dokumentär så går det nog bättre.
Så om vi summerar.
Okunskap föder rädsla och rädsla gör folk till idioter.
Så var ingen idiot utan läs på om ämnet och våga krama en HIV-positiv.
NOTE: Jag har haft ett aktivt sexliv med många partners och det är inget jag skäms över. Jag har testat mig regelbundet och aldrig haft en könssjukdom i hela mitt liv och jag har inga planer på att skaffa mig några heller. Kunskap om hur sjukdomar sprids, hur man skyddar sig och hur man kan ha bra sex utan att ta några större risker är ett måste.

Taggar: Hiv Aids homosexualitet Sjukdom

Kommentarer (1)  
Digga (5 medl.)  
 Anmäl  

Lyckad presentation

cigarbear
Har varit på otaliga presentation under min tid på Ericsson och det jag främst har lärt mig där är hur man INTE ska presentera saker och ting. Många tekniker där tänker inte riktigt på hur de ska förmedla informationen som de har i presentationen. Oftas blir det en väldigt plottrig, detaljerad bild som är i princip omöjlig att förstå. Lägg sedan till ett monotont mumlande och väldigt tekniska termer som enbart en handfull personer kan förstå. Och som grädden på moset så är presentationen på en torsdag kl 13:00 då en majoritet av århörarna har fyllt sina magar med ärtsoppa och pannkakor, och därmed hamnat i lunch-koma.
Det är sådana här saker jag hade med mig i bagaget nu när jag kom till Unibet. Hade varit på några presentationen där av skillda kvalitéer och insåg att det här kan bli svårt att fånga åhörarnas uppmärksamhet.
Så igår skulle jag presentera ett nytt litet verktyg under smörgås-mötet. Företaget bjuder på väldigt goda smörgåsar och man får lyssna om man vill. Störst stör-momentet är den högjudda kaffemaskinen och att folk gärna pratar om annan om presentationen är ointressant.
Till min fördel så fick jag låna en mikrofon som överröstade allt ljud i lokalen. Andra småsaker är förberedelser av tekniken så att den fungerar, stänga av mobiltelefonen, och att man är välklädd. Att vara välklädd har stor betydelse när man presenterar något. I Sverige så är det inte så vanligt att man har kostym på sig på alla teknik-kontor. En diskret skjorta och kavaj utstrålar att man har något viktigt att säga och då lyssnar folk.
Sedan det viktigaste är ju själva presentationen. Jag var noga med att välja tillräckligt storlek på typsnitt, viktiga slagord och mycket bilder. Runt varje ord så berättar jag lite mer. Då måste folk både titta på presentationen och lyssna på mig. Allt i en lagom fart. Och försöka tala tydligt med så korrekt engelska som möjligt.
Efter min powerpoint-presentation så hade jag en liten demo och besvarade på några frågor.
När alla frågor var besvarade så kom de faktiskt applåder, till min stora förvåning. Det slog mig att alla hade varit tysta och lyssnat under hela presentationen. Jag hade lyckats förmedla min information och genom att ha en lyckad presentation. Även efteråt hörde jag ryktesvägen att presentationen var bra.
Berömmet värmde hela dagen sedan och humöret var på topp. Tänk att lite beröm kan göra så mycket.
NOTE: Bilden är ganska komisk eftersom den motsäger sig själv. Det är svårt att ta en sådan där kille på allvar om att lyckas i affärer när han har en plottrig presentation som är mer eller mindre oläslig och som han själv har hamnat mitt i.

Taggar: jobb Lyssna information Unibet presentation

Kommentarer (1)  
Digga (2 medl.)  
 Anmäl  

Träffa doktorn?

cigarbear
Fick en "brijant" idé igår. Ni vet hur mångal läkare gör sina bedömningar utifrån att ha läst någon journal eller en annan form av utlåtande, UTAN att ha träffat patienten eller talat med denna ALLS?!
Det här gör Försäkringskassan dagligen. Varför träffa en läkare när man kan bekvämt läsa slarviga journaler på ett kontor, långt från snoriga och gnälliga patienter som beklagar sig för minsta lilla?! Och samtidigt få hutlöst betalt!!
Min idé går ut på att INGEN läkare får göra något som helst utlåtande som kan vara av betydelse för en patient om hen inte får träffa denna person i verkligheten. Det ska finnas en lag om det. Det måste ha skett ett möte mellan patient och läkare innan man får ett avgörande utlåtande.
Om denna lag fanns så skulle dessa läkare bakom Försäkringskassan troligen kunna fatta mindre felaktiga beslut till sjuka personer.
Visst skulle större delen av dagens sjukvårdssytem behövas göras om, och det skulle troligen bli svindyrt.
Men alla sjuka skulle i alla fall få träffa en läkare och få ett värdigt utlåtande som en människa, istället för att bli decimerad till en bunt papper.

Taggar: försäkringskassan läkare doktor

Kommentarer (0)  
Digga (6 medl.)  
 Anmäl  

Moralen och juridiken

cigarbear  (uppdaterad av cigarbear)
"Vår plikt att hindra tvångsutvisningen."
, säger Moa Zapata enligt en artikel jag läser på QX hemsida. Artikeln handlar om hur aktivister hindrar polisen från att utvisa en homosexuell flykting. Aktivisterna är åtalade för "Ohörsamhet mot ordningsmakten". Tyvärr blev mannen utvisad även om aktivisterna försökte hindra dem. Åklagaren i tingsrätten säger "Att det var ädelt gjort."
Och Moa säger avslutningsvis "Jag vill framhålla att vi är mycket stolta för det vi gjort och jag skulle gjort om det här alla gånger.".
Det är nu det kopplar för mig. Det är en stor skillnad mellan vad som är moraliskt rätt och vad som är juridiskt rätt. Juridiken är enkel. Den är skriven i lagboken och det finns straffsatser till de flesta brott.
Men vad är moraliskt riktigt och vad gör vi när folk bryter mot det som är moraliskt korrekt?!
Mina funderingar började med det där hemska tunnelbanerånet där en kraftigt berusad man faller ner på spåret och blir sedan av med plånbok och mobil. Tjuven hjälper honom inte alls utan smiter från platsen. Mannen klarar sig med nöd och näppe, sånär på en amputerad fot.
Denna grova stöld filmas av övervakningskameran och filmen rullas ut i media och runt hela världen. Folk är upprörda över hur känslokall tjuven är som bara lämnar en hjälplös man på spåret. Tjuven grips senare och det är en riktig folkmob mot honom. Folk vill se honom hängd, bokstavligt talat.
Under polisförhöret så får utredaren följande fråga av DN's jounalist: "Förklarade han varför han inte hade flyttat undan mannen från spåret åtminstone?".
Polisutredaren svarar följande "-Nej, den frågan gick vi inte in på. Det hade inte med brottet att göra utan är en moralisk fråga.".
Det har nu gått upp för mig att det vi anser är moraliskt riktigt inte alltid behöver vara juridiskt riktigt. Eller rättare sagt det är inte ofta moral och juridik går hand i hand.
Tydligast märker vi detta i kvällstidningar som spelar på våra moraliska känslor. De fokuserar på orättvisor ur ett moraliskt perspektiv och vi går igång på det. Men att orättvisan är helt laglig ur ett juridiskt perspektiv struntar man i att berätta. Brott mot moralen säljer tidningar. Brott mot lagen är inte lika sexig och för krånglig för att sälja lösnummer. Sorgligt men sant.
När jag pluggade på högskolan i Ronneby (95-98) så räddade vi en man en natt som hade cyklat omkull och låg på järnvägsspåret. Enligt lagen så hade vi ingen skyldighet att rädda mannen alls. Vi kunde bara ställt våra cyklar vid sidan av spåret, öppnat en öl och vänta tills godtåget kommer och krossar hans skalle och hela hjärnan sprutas ut längs spåret. Det skulle vara vår lagliga rätt att kunna göra så.
Men ur ett moraliskt perspektiv så är det hur fel som helst. Så den natten så flyttade vi honom från spåret och väntade i en timme innan en ambulans kom och plockade upp honom.
Jag tror vi har moraliska värderingar så att vi ska aktivt kunna dämpa våra skuldkänslor. Vi försöker hela tiden agera efter våra egna moraliska värderingar. Tyvärr är dessa ofta lokalt grupperade eller till och med individuella, vilket gör att personer har sällan samma moraliska värderingar överallt. Och har man inte samma moraliska värderingar och regler överallt, hur kan man då dömas efter något omoraliskt eftersom vi har olika syn på vad som är omoraliskt?!
Det här är en svår nöt att knäcka...
NOTE: Affischen är en parodi där en översättare blev åtalad för när hans mangaserier blev klassade som barnpronografi. Det löste sig till slut och översättaren blev frikänd. Men det är ett tydligt exempel på att där moralen och lagen inte är helt eniga.

Taggar: moral Rätt Fel Juridik

Kommentarer (0)  
Digga (2 medl.)  
 Anmäl  

Kapten Ironfoot kör tabata

cigarbear  (uppdaterad av cigarbear)
Det är lite tröttsamt att inte kunna träna lika mycket som man brukar bara för att man har brutit foten. Konditionsträning är inte att tänka på. Och att ta sig till gymmet är jag tveksam till. Alla golv är ganska hala av sig i duschrummet och jag vågar inte riskera att halka och skada mig igen. Så vad gör man?!
Man förvandlar sitt badrum till ett lite gym och kör tabata på morgonen!!
Fick inspirationen från vår tränare Louise, som älskar att avsluta våra pass med lite tabata. Först två timmar rugbyträning och sedan runda av med lite tabata?! Men det är bra att köra slut på kroppen och det ger resultat.
Så jag laddade ner en tabata-app på min smartphone. Plockade fram liggunderlaget som vi egentligen aldrig använt till något. Och min tunga metallstång på 20kg som fungerar bra som skivstång. Liggunderlaget rullar jag ut på badrumsgolvet.
Sedan ner på magen, händerna i axelhöjd och starta tabata-appen. Armhävningar på knäna kan jag faktiskt göra utan att belasta foten. Så många armhävningar jag hinner på 20sekunder, sedan vila i 10 innan nästa set börjar. Håller på så här i 8 repetitioner. Det känns det sista gångerna.
Rullar över på rygg och benen i 45graders vinkel. Sedan crunches 20 sekunder enligt tränare Simon, sedan vila i 10. Reptera 8 ggr.
På mage igen och kör nu back-bends i samma tabata stil. Man börjar bli svettig.
Nu upp på fötterna. Jag har min stödstövel på för sökerhetsskull ifall man råkar tramap fel igen och en vanlig tennissko. Nu tar jag skivstången och kör biceps-curl enligt tabata. Det är inte så jobbigt med så låg vikt men det känns faktiskt till sist.
Nästa övning är att jag lyfter stången framför mig upp till haka. Det känns i rygg och axlar.
Den sista övningen är plågsamt jobbig. En enkel lyft från bröstet och rakt upp över huvudet. De 4 första setten är relativt enkla men sedan bränner det i musklerna.
Morgonträningen är klar och klockan har inte ens passerat 6 på morgonen. Jag rullar ihop liggunderlaget och ställer undan metallstången. Dusch, frukost och sedan iväg till jobbet.
Man kan faktiskt träna även om man har en bruten fot. Det gäller bara vara lite uppfinningsrik...
NOTE: "Ironfoot" är ett namn jag gav mig själv eftersom den där stöveln ser ut som Ironmans stövel. Andra namn jag fått höra är "Igor", "Stromtrooper", "Limpy", "Bigfoot" och "R2D2". Kärt barn har många namn...

Taggar: träning fraktur tabata

Kommentarer (0)  
Digga (1 medl.)  
 Anmäl  

Respektera slampan!

cigarbear  (uppdaterad av cigarbear)
Har aldrig gillat ordet "slampa". Det har en sådan negativ klang och är välidgt osmaklig hur man än vrider och vänder på det. Men ändå använder vi ordet på personer som vi anser "knullar runt".
Notera att jag skrev "anser" knullar runt. De behöver inte göra det men det är ett väldigt praktiskt verktyg om man ska smutskasta personer man inte gillar genom att kalla dem slampor. Vad som är sant eller inte är inte relevant...
En äkta slampa är en person som knullar runt och njuter av sexet, och av makten som uppmärksamheten och sexet medför. När makt är invovleverad så finns även avundsjuka hos betraktarna. Betraktarna som inte vågar leva ut sina lustar på samma sätt som slampan gör, gör då det elaka och förnedrar personen genom att kalla hen "slampa".
Använder ordet "hen" eftersom en slampa kan vara både hon eller han eller ett kön mitt i mellan. Oavsett kön så kan man vara slampa.
Men en slampa har ofta makt. Den har ett sjävförtroende som det lyser av som en supernova och kan få nästan vilken man eller kvinna i säng som hen vill. Och ofta får hen det också. Inte allt för sällan är det maktens personer eller andra samhällsikoner eller förebilder som hamnar i lakanen med slampan.
När sådana här situationer uppstår så har slampan sällan något egetvärde i att basunera ut vem man ligger med. Man har ju redan dåligt rykte och behvöer knappast bygga på det dåliga ryktet med genom att skryta om vilka kändisar man knullat med?!
Men ibland så måste man slå tillbaka som slampa. Speciellt då all media och mer eller mindre hela samhället pekar finger åt en. Jag tycker det är trist när det ska gå så långt men ibland är det nödvändigt.
Camilla Henemark borde bland allmäheten definieras som en riks-slampa, men jag ser henne inte som det. Jag ser henne som en stark, självständig kvinna som vet hur man förför maktens män och älskar att göra det. Det är inte hennes fel att de faller för henne utan det är deras egna. De kan faktiskt säga nej.
Nu gjorde de inte det. Inte ens kungen. Däremot så försökte man smutskasta kungen för att han var kåt på Camilla. Och smutskasta Camilla för hon knullade kungen? Löjligt.
Kungen var kåt och kåtheten var en naturlig drift. Camilla Henemark är sexig och förförisk och Kungen föll pladask för henne. Inga konstigheter alls egentligen förutom det enda hindret som kallas för "moral".
En kung ska inte knulla runt, och en slampa borde ha förstånd att inte knulla en kung. Bryter man mot dessa moraliska regler så blir man påhoppad av allmänheten. Vilket nu har skett.
Kungen har bara skakat av sig anklagelserna utan att vare sig bekräftat eller förnekat dem. Camilla Henemark blev riks-slampa. Det var ju jävligt rättvist!!
Sedan så har Elisabeth Ohlson Wallin fortsatt att häckla kungafamiljen och Camilla Henemarks utsvävningar i ett fotomontage utan att ens tillfråga henne. Lite smaklöst eftersom både Kungen och Henemark är människor innerst inne, trots deras ageranden.
Nyligen läste jag en lång interjuv med Camilla Henemark på DN's hemsida och kan faktiskt inte annat än beundra henne. Hon har haft det tufft den senaste tiden men hon har verkligen levt livet. Hon har smakat all förbjuden frukt i Edens lustgård och inte ångrat något. Och vi kallar henne slampa?!! Varför?
DÄRFÖR ATT VI AVUNDAS HENNE FÖR ATT HON HAR NJUTIT AV LIVET, SEXET OCH ALLT. Något som vi vanliga inte kan göra eftersom vi begränsas av moraliska regler och förpliktelser. Det vi inte kan få, hatar vi. Och många av oss hatar Henemark bara för hon är och gör det som vi själva innnerst inne alltid velat vara och göra.
Så nu smutskastar vi slampan. Slampan tröttnar till sist och slår tillbaka med råge. Att man har nuppat med kungen visst vi alla. Men att man har knullat med halva kändis eliten och sport eliten var en annan sak. Allt kommer fram i hennes biografi som släpps nästa vecka. Kanske mer än vad vi vill veta?! Men det är priset när man jävlas med en slampa. Slampan kan slå tillbaka och då kostar det.
Så vad har vi lärt oss av denna skandal? Inget som vanligt. Men jag anser att vi borde försöka sluta smutskasta personer som njuter av att förföra och knulla runt, eftersom att de en dag kan använda alla sina hemligheter emot dig och hela samhället. Repektera slampan helt enkelt om du nu ska ha något att göra med hen.
Och till Camilla Henemark så måste jag bara säga att jag beundrar dig. Du är en äkta livsnjutare som förtjänar all respekt.
Stora kramar till dig.
NOTE: Jag gillar fortfarande vår kungafamilj och jag respekterar Camilla Henemark,hur konstigt det än låter.

Taggar: Camilla Henemark slampa

Kommentarer (3)  
Digga (2 medl.)  
 Anmäl  

Bruten fot - vecka 3

cigarbear  (uppdaterad av cigarbear)
Det har nu gått 2½ vecka sedan jag fick min fraktur i benet. Idag var jag på återbesök på CityAkuten och fick reda på att jag hade brutit "fibula" - vadbenet. Inte skenbenet som jag trodde först. Se bilden.
Det positiva är att benet har läkt väldigt bra. Ska boka tid för ett återbesök om 4 veckor och då har de redan fixat remiss till en sjukgymnast. Det går väldigt fort allt och jag är riktigt nöjd.
Det som jag stör mig är svårigheten att tvätta benet. Vi har bara dusch och jag vågar inte stå på ett ben och tvätta mig i duschen ifall jag skulle tappa balansen och ramla. Sedan behöver jag fila fötterna. Min vänsterfot belastas väldigt mycket nu och jag har fått förhårdnader under foten. Rättare sagt båda fötterna.
På detta så har min psoriasis börjat jävlas med mig igen. Det jag skulle behöva är ett bad i ett badkar och bada med badsalt. Få tvätta min fot ordentligt, låta huden få en saltbadsbehandling samt fila fötterna.
Så om det finns någon som bor i centrala delarna av Stockholm eller runt Årsta/Östberga/Enskede/Stureby och kan tänka er att låna ut sitt badkar en gång i veckan till en invalid rugbyspelare, så vore det tacksamt. Hör gärna av er till mig. (Detta är helt seriöst!).
NOTE: Bilden är tagen från vår weekend i Helsingfors. De hade ett badkar på hotellet men det var trångt som f-n. Skönt för foten dock.

Taggar: bad psoriasis fraktur fibula vadbenet

Kommentarer (1)  
Digga (1 medl.)  
 Anmäl  

Håll Thomas Quick inspärrad!!

cigarbear  (uppdaterad av cigarbear)
Har funderat länge på detta inlägg men inte kommit till skott att skriva det förrän nu. Det handlar om Thomas Quick som fyller våra tv-sändningar och bokhyllor och dyligt. Hela Quick-affären har blivit en miljonindustri. Ganska smaklöst.
Jag bangar inte att säga att Thomas Quick är en sjuk jävel som aldrig haft ett normal liv. Droger, pedofeli och våld har präglat hans liv samt ett antal sjuka störningar i hjärnan vilket han fått mycket psykofarmaka.
När han erkände ett trettiotal mord och åtalades för det så var det väl frid och fröjd, tänkte man.
Nope!! Plötsligt så tar han tillbaka sitt erkännande och hela den svenska rättsapparaten hamnar på sniskan. Hur kunde man döma en oskyldig man?! Medierna börjar nästan tycka synd om honom för att han har blivit oskyldigt dömt, samtidigt som advokater och andra juridiska experter slänger käft med varandra i media och i böcker om Thomas Quick.
Det som fick mig att funder på varför Thomas Quick erkände morden som han inte hade begått?! En ganska relevant fråga i det hela, eller hur?! Det berodde på att han fick terapeuternas gehör och som "tack" för erkännandet så fick han narkotikaklassat psykofarmaka. Erkänn lite fler mord och du får lite mer "Sobril" utskrivet!!
Är det inte så man tränar en hund? Hunden får godis så fort den gjort något bra?! Att köra samma metod på en psykisk störd människa är helt sjukt!!
Men det som gör mig mest upprörd är faktiskt vad hans erkännande har ställt till med. Minst åtta mord-utredningar har han saboterat helt. Åtta stycken fall som troligen aldrig kommer att lösas eller ens tas upp igen eftersom Thomas Quick klampade in med patetiskt erkännande och man lade ner fallet. Åtta mord, vars anhöriga aldrig kommer få reda på vad det var som hände.
Och allt för att en knarkande pedofil ville ha lite uppmärksamhet och mera droger!!
Tycker att Thomas Quick kan fortsätta sitta inspärrad för resten av sitt liv. Även om han inte har begått något brott så har han försvårat ett antal brottsutredningar genom sina lögner.
Och till alla "juridiska proffs" (G W Persson och Göran Lambertz) i den här soppan så lägg ner stridsyxan. Ni förlöjligar bara er själva samtidigt som Quick sitter inne och ler i sin tystnad av farsen!

Taggar: arg Thomas Quick pedofil

Kommentarer (1)  
Digga (3 medl.)  
 Anmäl  

Sista matchen

cigarbear  (uppdaterad av cigarbear)
Då har vi till sist spelat vår sista match för säsongen. Det var en re-match mot Örebro-Karlstad, de som vi spelade mot förra året. Och jag måste nog säga att det här var nog vår absolut bästa match vi spelat någonsin.
Förra året så förlorade vi mot dem med 0-94, men detta året bara med 5-35! Efter första halvlek så stod 0-12 till Örebro. Man kan säga att på ett år så har vi blivit så mycket bättre och vi överraskade med vårt motstånd. Lägg sedan på att alla som deltog i matchen gav sitt yttersta eftersom det var säsongens sista match. Det blev en helt otroligt bra match även om vi förlorade.
På kvällen så var avslutningsmiddag på The Liffeys med hela laget och vänner. Och en lagkamrats kille hade bakat en fantastisk tårta till oss. Thanks Jay.
På Liffeys dök det plötsligt upp del killar från Örebro_Karlstad och tackade för en god match och snyltade lite tårta. Även Stockholm Exils RFC som under dagen hade vunnit Rugby SM var där och trängdes. Det var en fantastisk stämning och en bra avslutning på ett fantastiskt rugby-år för oss. Det blev en öl på Torget med laget innan jag tog min "klumpfot" och linkade hemåt.
A special thanks to Louise and Simon, our coaches! We would not have come so far without you.
NOTE: Under veckan som gått har jag gjort en video som sammanfattar våra händelser under året. Den finns även på YouTube, klicka här.

Taggar: rugby STHLM BERSERKERS RUGBY ÖUIF Rugby The Liffeys

Kommentarer (0)  
Digga (1 medl.)  
 Anmäl  

Det är inte satir!

cigarbear  (uppdaterad av cigarbear)
Elisabeth Ohlson Wallin har gjort ett fotomontage på Kungen och hans vänner som äter pizza på Camilla Henemarks nakna kropp. I en hörnet av bilden försöker drottning Silvia tvätta bort ett hakkors från golvet.
"Det här är satir." - säger Elisabeth Ohlson Wallin. Tyvärr så skrattar jag inte åt detta alls eftersom jag inte tycker att det är kul alls, utan jävligt onödigt.
Jag gillar vårt kungahus faktiskt och det är faktiskt något jag är stolt över som svensk. Men jag skulle själv inte vilja vara någon kunglighet. Ser det mer som en förbannelse. Carl, Viktoria, Carl-Philip, Madeleine och Estelle föddes som kungligheter. De föddes med förpliktelser och offentliga liv. De har inte haft valet att få bli vanliga Svenssons. Med andra ord så måste de mer eller mindre gilla läget för vad de är. De föddes så. Man kan säga samma sak om mig. Jag föddes till bög och det är inget jag kan ändra på.
Det som skiljer mig och familjen Bernadotte är att jag inte behöver skriva "bög" i pannan på mig utan jag kan vara väldigt anonym och som vem som helst. Det är en lyx att bara kunna vara människa utan hävda sin sexläggning eller yrke.
Ser man familjen Bernadotte som vilka Svensson som helst så är deras snesteg inte så farliga. Att mannen i familjen var på strippklubb i sina unga år är inte hela världen. Att kvinnan i familjen har en släkt som var mer eller mindre öppna nazister är inte heller en stor affär. Hon håller på med så mycket välgörande arbete för barn runt om i världen. Varför ska hon bli dömd för något som sina föräldrar har gjort?!
Jag hade på mitt förra jobb en kollega, vars farfar var nazist och hans pappa, liksom han delar stora delar av den ideologin. Inte har man en häxjakt på honom för det.
Vi vet att både vår kung har gjort dumheter och vår drottning har ett mörka familjehemligheter. Men blir det bättre av att man gång på gång häcklar, driver, jagar dem och hänger ut dem om och om igen?!! NEJ, det blir inte bättre.
Hur skulle vi må om det kom en lag som sa att alla som är bögar och flater måste tatuera in det i pannan på sig?! De som har gått på strippklubb måste tatuera in "Horkarl" i pannan. De som haft nazister i släkten måste tatuera in ett hakkors i pannan. De som blivit dömd för pedofeli måste tatuera in "Pedofil" i pannan. De som kört onyktert och åkt fast, måste tatuera in "Rattfyllerist" i pannan. De som våldtagit någon måste tatuera in "Våldtäktsman" i pannan.
När man blottlägger sig på detta vis, så har man väldigt lite att sätta emot eftersom du alltid kommer bli dömd på förhand av din omgivning. Som kunglighet så kan du inte försvara dig så enkelt mot vad skvallerpressen eller andra skriver för nedsättande om dig. Du kan bara ta avstånd och hålla tyst, för börjar du käfta emot så blir det mångdubbelt värre.
Så nej Elisabeth Ohlson Wallin, det här är inte satir. Det är ren jävla mobbing av andra människor. Visst är det kungligheter, men de är även människor.
"Ecce homo"- "Se människan".
Vad säger du, Bettan, kan vi se det mänskliga i vår kungafamilj?! Eller ser vi bara förakt?
Det tål att tänkas på...

Taggar: satir Elisabeth Ohlson Wallin kungligheter Bernadotte

Kommentarer (10)  
Digga (2 medl.)  
 Anmäl