84.264 medlemmar 3.604 inloggade
Logga in Bli medlem
Qruiser
ADON
Sex boost - Stre…
Blogg
Ooh aah, just…
Allså vad?*s*
Blogg
Göteborg 23/11
Haket Pub
Gaymap
Stockholm 23/11
Tank
Gaymap

blog.qruiser.com
Jag bloggar på Skandinaviens största gay- och queercommunity Qruiser. Bli medlem du också!
En bögjävels betraktelser
Ser mig i första hand som människa. Andra hand som man och i tredje hand som bög. Gör inte så mycket väsen om att jag är homosexuell. Men i detta är en bög-blogg på en bög-site så då får man väl vara lite bögaktig när man skriver.
Kille, 44, Enskede
 
Senaste inläggen
Kalender
« »
Ti 1 To Fr
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Widgets
Statistik
Blog id: 162

Alla inlägg från September


Bruten fot - vecka 1

cigarbear
Nu har det snart gått en vecka med min brutna fot. Denna stödstövel som jag har är fantastisk då den ger mig stor rörlighet. Köpte ett par tofflor för att komma upp i samma höjd som min stövel men det var ganska onödigt då mina gamla snygga svarta skor hade perfekt höjd på klacken och gav ett fantastikt stöd för det friska benet.
När man har brutit foten så ska man ju ta det lugnt. Det är nog det sista jag gör måste jag erkänna. Jag jobbar på som vanligt, grejar hemma som vanligt och går onödigt mycket. Både foten och kroppen är mycket trött på kvällen en heldag. Tyvärr så sover jag inte så bra eftersom det både värker och pirrar i benet när jag ska slappna av på kvällen.
Och denna helg så är vi i Finland för en weekend. Detta var planerat långt innan jag bröt foten och det var lika bra att åka. Och det är inga problem att traska runt i stan. Men man måste vara lite försiktig med alkoholen eftersom man blir väldigt lätt trött och benet läker dåligt om man dricker.
Trevligast hittills på resan har varit att titta till svärmors grav. Att promenera lugnt genom kyrkogården var riktigt trevligt denna vackra höstdag. Jobbigast är det nog för min gubbe som vill gå i rask takt men kan inte det nu när jag haltar fram i sakta mak. Han är lite otålig av sig... ;o)
Ett intressant samtalsämne vi hade på en pub var: "Hur blir man finne?". Frågan kom upp då en före detta kollega (med finsk härkomst) sa att jag blir mer och mer finsk för varje år som går. Min man höll förstås inte med. Hur kunde jag bli finsk om jag inte kunde språket, svarade han. Vi bollade frågan om vad det var som det typiskt finska och kunde man bli finsk eller var det något som bara infödda finnar kunde bli/vara?
Vi fortsatte diskussion över till vad är det som gör en svensk till en svensk?
Summan av diskussion blev att det inte finns något enkelt svar. Vi vet inte riktigt vad som utmärker en svensk och vad som utmärker en finne.
Det tål att tänkas på.
NOTE: Bilden visar en stolpe som varnar för getingar. "Ampiaisia" betyder getingar på finska. Lite kul med tanke på att min syster alltid har blivit kallad för Ampi... Enough said! Skrattar

Taggar: Svensk finland fraktur finne ampiaisia

Kommentarer (0)  
Digga (2 medl.)  
 Anmäl  

Ett fint paket

cigarbear  (uppdaterad av cigarbear)
Jag är nu 39 år och har brutit foten. Min fot ligger in en plast-stövel som ser ut att komma från Ironmans rekvisita. Ganska coolt på ett sätt men trist på ett annat. Det var just en fint paket man fått, lagom till sin födelsedag. Men vi tar det från början...
Runt klockan 6 på söndag morgon så vaknar jag för att jag behöver gå på toa. Har sovit dåligt eftersom jag tänkt på matchen jag ska ha lite senare. Ska tvätta händerna och sen vet jag inte riktigt vad som händer. Jag tappar balansen och försöker rätta till det, men halkar på badrumsmattan och landar mindre elegant med mina 106kg, på min högra fot som ligger helt i fel läge. Då trodde jag att jag hade stukat den.
I panik så kyler jag den, lägger foten högt för att få den fit-for-fight inför matchen, men ingen förbättring. Min man lindar den hårt med mina rugbysockar och åker iväg för att köpa en riktig linda.
Inser att jag inte kommer spela match denna gång så jag kämpar mig ner med utrustning till plan med hjälp av min man. Jag kan gå på foten men inte fort och det minsta ojämnhet i marken så gör det ont. Står och hejar på mitt lag brevid plan som kämpar hårt mot Hammarby. En av våra bättre matcher om inte vår bästa! Fick före matchen låna en komprissions-strumpa av en lagkamrat som var helt fantstisk och som hjälpte mig resten av söndagen och måndagen.
På måndagen så körde in man mig till jobbet eftersom jag fortfarande trodde att det var en stukning jag hade. Ville inte vara hemma med en löjlig stukning, tyckte jag. Väl på jobbet så passade jag på att ringa vår privata sjukförsäkring som vi har via jobbet och jag fick en tid på Cityakuten.
Det tog ca 1 timme för mig att komma in, bli röntgad, få utlåtande om att foten var bruten och att få en stöd-stövel som ser ut att tillhöra Ironman. Vilken effektivitet!! Sedan haltade jag tillbaka till kontoret och jobbad några timmar innan jag åkte hem. Det var ganska kul att se vissa kollegors min när jag förklarade att jag hade brutit foten och kom direkt tillbaka från akuten till jobbet för att jobba. Varför inte?! Jag har ju inte ont och benet är omhändertaget.
Tyvärr var eländet inte slut där. Väl hemma så upptäcker jag att mina dörrnycklar är kvar på jobbet?! Och min man som har semester är ute och dricker öl med en kollega i stan. Då säger en lagkamrat på facebook som bor i närheten att jag kan vara hos honom tills min man kommer hem. Han plockar upp mig med bilen och jag blir bjuden på middag tillsammans med hans kille. Tack Christian och Johnny!! Är evigt tacksam.
Så idag så vaknade man till sin 39;de födelsedag med sin högra fot bruten i ett fint paket?!
Men jag gnäller inte över min brutna fot för det kunde ha varit värre. Det gör inte ont och jag kunde ha skadat fingrarna eller huvudet istället. Utan fingrar så kan jag inte jobba och utan huvud så är det mesta kört. Och rugbysäsongen slutar om två veckor och börjar igen om ett halvår. Och då är jag hel igen...
The good: Cityakutens fantastiska bemötande och effektivitet.
Mitt rugbylag som är helt fantastisk.
The bad: Det är lite orättvist när både Exiles och Hammarby tar in A-lag spelare bara för att de inte får ihop ett fullt lag annars när de ska spela mot oss. Får de inte ihop ett fullt lag så blir det ingen match. Vi har inga A-lag spelare. Det enda positiva med detta är att lagen får kämpa stenhårt mot oss trots sina proffsspelare. Vi är jäkligt duktiga.

Taggar: rugby fraktur stukning

Kommentarer (2)  
Digga (0 medl.)  
 Anmäl  

Ny jävla dator! - Del 3

cigarbear  (uppdaterad av cigarbear)
Hade funderat länge på vilken lösning som var den smidigaste med att lösa datorproblemet med min mans nya monitor. VIste inte om man kunde byta monitor i affären och samtidigt så kanske det bara var fel på Dispplayport - HDMI adaptern. Vi visste ju inte.
Så enklast var nog att köpa en ny monitor. Jag hade ändå planer på att köpa en ny monitor till mig själv och bildskärmen var ju inte dyr.
Under morgonen så letade vi efter en passande skärm och hittade en på NetonNet. När butiken väl hade öppnat så åkte vi och inhandlade den. Nackdelen med denna monitor var att den hade ett fast stöd. Man kunde inte justera den i höjdled, men min man hade inte så mycket emot det. Eller så sa han inget om det i alla fall. Skärmen var placerad lite för lågt för att det skulle vara bra.
Under eftermiddagen så skulle jag koppla in min nya monitor och plocka bort min gamla 20 tums skärm. Då såg jag min gamla skärm hade en stativ som gick att justera i höjdled. Förslog att vi skulle sätta på detta på min mans nya monitor.
Så fram med skruvmejseln och vi började skruva fast mitt gamla ställ. Tyvärr så var stället inställt för att fungera på en väldigt tung monitor som min gamla. Fast den bara var 20 tums stor så vägde den dubbelt så mycket som en ny 24 tums monitor. Resultatet blev att monitorn alltid var i maximal höjdläge.
Vi började fundera på om det gick att justera monitorstället och snart började skruva isär monitorstället, bit för bit. När vi nästa hade plockat isär allt så hittade vi två justeringsskruvar som vi kunde ställa in hur tung/lätt monitorn var. När allt var ihopskruvat igen så hade vi var sin 24 tums monitor och snabba datorer. Min man är mycket nöjd med sin stora bildskärm och dator nu. Och jag också.
Men det är en sak kvar att fixa. Vår gamla skrivarserver fungerar inte med Windows 7 och nu har vi båda Windows 7. Vart tvungen att köpa en ny server. Ska bara koppla in den och få den att fungera innan allt är klart.
Faen ta nya datorer...
NOTE: Inte vår dator. Hittade denna passande bild på nätet.

Taggar: datorstrul

Kommentarer (1)  
Digga (0 medl.)  
 Anmäl  

Ny jävla dator!! - del 2

cigarbear  (uppdaterad av cigarbear)
Ingenting går som man har tänkt sig ibland. Min makes nya dator och monitorn som jag köpte i present vill inte fungera så bra ihop.
Detta är statusen. Köpte en en Dell Inspiron 14z till min man i fördelsedagspresent. Jag var osäker på om man ville ha en ny monitor, men det ville han så jag köpte en BenQ BL2400PT till honom.
Jag valde just denna modell eftersom den hade bra justeringmöjligheter i höjdled för bästa komfort. Det jag missade var att denna monitorn inte hade en HDMI-ingång och datorn hade ENDAST HDMI-utgång?!
Däremot hade monitorn en Displayport som ingång.
Skillanden mellan Displayport och HDMI är en del tekniska saker, samt olika storlekar på kontakten. Annars är både tekniker ett sätt att föra över bild och ljud digitalt. HDMI är en standard som kräver att man ska betala licens för att få använda. Displayport är en "öppen standard" som tillverkarna har enats om men som inte kräver någon licenskostnad. Och så ska den vara lite snabbare.
Tanken var att min man skulle få en snabb bärbar dator som han kunde stoppa undan i sitt skrivbord och bara ha bildskärm, mus och tangentbord framme. Sladdarna skulle vara få och undanstoppade. En kabel som går direkt från datorn till monitorn med både bild och ljud vore ju kanon.
För att lösa problemet med monitorns displayport och datorns HDMI-kontakt så bad jag min man köpa en adapter på Kjell & Company då jag var på jobbet. 
Runt klockan ett så ringde min man och var irriterad och upprörd. INGET FUNGERADE!! Jag lugnade honom och sa att jag tittar på det när jag kommer hem. Jag var konfunderad eftersom jag precis hade testat samma lösning på jobbet och det fungerade klockrent.
Väl hemma så börjar jag titta på eländet. Till min förvåning så fick jag inte heller någon bild. Jag testade på TVns HDMI och ändå ingen bild. Aha, det måste vara något strul med grafikkortets drivrutiner. Jag gick in på Dells hemsida och hämtade hem de nya drivrutinerna. Och jag fick bild från datorn till vår stora TV. Glad så kopplade jag in datorn till monitorn.
Skärmen var fortfarande svart.
Jag prövade alla kombinationer jag kunde tänka mig. Testade även med min dator men ingen bild. Felet kan finnas på två ställen. Antingen så är Dells dator är dåligt testad att man inte hittade felen med HDMI-porten. Man ska inte behöva uppdatera drivrutinerna till ett grafikkort på en hel sprillans ny dator bara för att få HDMI-porten att fungera.
Den andra möjlighet är att det är fel med Displayport till HDMI adpatern. För att kunna ta reda på det så behöver man få tag i en adapter som man vet fungerar. Och det finns en sådan på jobbet.
Lättast vore ju att byta ut monitorn mot en ny. Eller skaffa en annan adapter som fungerar mot DVI-porten. Dock är det inte heller någon garanti för att det ska fungera.
Istället för att få en lugn helg så måste man försöka fixa detta.
Hatar det!!!
Jag känner mig lurad på något sätt. Jag tog för givet att allt skulle fungera smärtfritt men INGET fungerar ju!!! Datortekniken verkar inte ha kommit längre än vad den var på mitten av 90-talet då inget fuingerade riktigt med varandra. Man fick pilla i veckor innan man fick liv i ljudkort och liknnde. Jag har hållt på med det sådant och är jävligt trött på sådant hackande.

Taggar: datorproblem

Kommentarer (1)  
Digga (0 medl.)  
 Anmäl  

Ny jävla dator

cigarbear  (uppdaterad av cigarbear)
Nej, jag har inte skaffat en ny dator till mig själv utan till min man. Köpte en ny dator till honom i födelsedagspresent. Det är ju en fin tanke, tänker ni.
Först av allt så bör det nämnas att det inte är en jävla mac-dator som ser snygg ut och kostar skitmycket pengar. Det är en vanlig, sketen Windows PC som är ganska kraftfull. Till saken hör att alla filer som är av vikt, samt outlook-data ska föras över till den nya datorn. Hmm, det låter vä inte så farligt tycker ni?!
Men om jag skötte underhållet av mjukvaran och installationer på hans gamla dator, så gissa vem som fått fixa till den nya datorn så att det fungerar som det gjorde tidigare?
När jag väl lyckats fixa det nödvändigaste med datorn mellan jobb och rugbyträningarna, så önskar min man en större bildskärm. Inga problem tänker eftersom jag hade det i planerna, köpte ingen eftersom jag visste inte om han ville ha någon.
Sitter på jobbet och letar febrilt efter en 24 tums skärm som ska passa honom till rimligt pris. Hittar en och köper den. Var lite glad att hittat en sådan fin bildskärm och lyckats övertala min man att hämta mig från jobbet i rusningstrafiken så att jag slapp släpa hem monitorn på tunnelbana och buss.
Väl hemma så ska jag installera den så går det inte. I min iver att hitta en bildskärm till rätt pris och rätt storlek med inbyggda högtalare, så glömde jag kolla kontakterna på bildskärmen.
Monitorn hade ingen hdmi-kontakt och datorn hade bara en hdmi-kontakt.
FAAAAAAAAN!!
Trött, grinig och bara bläää så säckade jag ihop i soffan. Hur kunde jag missa detta?! Känner mig som en idiot att inte tänkt på detta tidigare.
Min man tröstar mig med ett glas vin och en mycket god kycklinggryta. Jag äter och dricker med god aptit samtidigt som jag tittar surt på den nya bildskärmen som nästan hånler åt mig med sin svarta skärm. "Faen ta dig!", tänker jag tyst. Lika arg på mig själv som bildskärmen.
I morgon ska min gubbe åka till Kjell o Company för att köpa en kabel som ska fixa detta. Ska bli skönt när allt fungerar som det ska igen.

Taggar: dator vansinnig

Kommentarer (0)  
Digga (0 medl.)  
 Anmäl  

Jag vågade inte säga till

cigarbear  (uppdaterad av cigarbear)
Idag när jag åkte hem från jobbet så var det väldigt mycket folk på den gröna tunnelbenelinjen söderut. Jag pressade mig in på Rådmansgatan och ställde mig i det lilla partiet i mitten av vagnen där inga sittplatser finns utan bara ståplatser. Det var verkligen så fullt att folk inte fick plats på tåget.
Men på Medborgarplatsen så gick tillräckligt många av så att man kunde fylla på igen. En äldre dam med käpp lyckades ta sig ombord vagnen. Hon höll sig krampaktigt i stången med ena näven för att inte tappa balansen eller bli omkullknuffad av de andra passagerarna. I den andra näven höll hon sin käpp och en apotekspåse.
Det sjuka var att ingen reste sig och erbjöd henne sin plats. Det satt unga, friska människor runt henne men ingen reste sig.
Tunnelbanan stannade vid Skanstull och folk gick av och på men ingen erbjöd henne sin plats. Färden fortsatte över Skanstullsbron mot Gullmarsplan och tanten stod upp och höll sig lika krampaktigt i stången.
Jag var så arg så jag kokade! Jag ville skrika åt dem "VAD ÄR DET FÖR JÄVLA SVINAKTIG UPPFOSTRAN NI HAR FÅTT SOM INTE KAN ERBJUDA ER PLATS ÅT EN ÄLDRE? NI BORDE SKÄMMAS!!". Men jag vågade inte eftersom jag var rädd att folk skulle bli rädda för mig eller ta illa vid sig av mitt ordval. När jag blir arg så blir jag så jäkla arg att folk backar av rädsla att jag ska ge dem spö. Och det fanns ju småbarn i närheten. Plötsligt övergick ilskan till skam över något som jag inte sa.
Tunnelbanan stannade vid Gullmarsplan och en plats blev ledig. Den gamla damen kämpade sig snabbt till platsen medan all vi andra trängde oss ut.
Jag skämdes över att folk i Stockholm kan ibland visa sin värsta sida. Jag skämdes över att jag inte sa till de andra miffona att resa på sig.
Den här incidenten fick mig att tänka på vad som hände en kompis i laget som blev skadad och fick också uppleva det hårda klimatet i Stockholm. Läs hans blogg här. Saknar gamla buss 142 där passagerare hjälpte varandra fast bussen var överfull. De borde kanske lära sig av de boende i Solberga?! Läs här.

Taggar: Stockholm Respekt äldre ilska

Kommentarer (2)  
Digga (2 medl.)  
 Anmäl  

Ja till fester

cigarbear  (uppdaterad av cigarbear)
Det har varit en del tjafs i tidningarna om olika statliga myndigheters överdådiga fester. Utan att ha belägg för det kan jag nog säga att de flesta skattebetalarna i de här landet är starkt kritisk till dessa onödiga fester som VI skattebetalare ska stå för och VI inte får ut något av dem.
Själv är jag positiv till dessa myndighetsfester. Och nu undrar ni säkert varför man kan ställa sig bakom dessa fester som bekostas av skattebetalare. Se det så här.
Först och främst så har dessa fester oftas en separat budgetpost i deras ekonomi. Man har redan lagt undan pengar för dem. Ungefär som när vi vanliga Svensson lägger undan pengar till en semester-resa. Ska man då inte få ha en fest när man väl har sparat under ett helt år?
En annan ursprungsfråga är om anställd som arbetar inom statliga myndigheter ska få ha personal-fester som bekostas skattebetalare? På den här frågan svarar jag otvetydigt "JA". När jag jobbade på Ericsson  under första deceniumet på 2000-talet, så höll man ofta hårt i pengarna. Fester förekom ytterst sällan. Värst var en julfest då vi blev serverade en papptallrik med en skiva skinka, två kokta potatisar, 5 köttbullar, ett par sillbitar och allt kallt under en film gladpack?! Vi blev imbedda att köpa en liten julklapp för 20 kr att byta med någon annan kollega. Dock fick vi starköl. 
Många var så förbannade över Ericssons snålhet att man bara tog ölen och sket i resten. Detta var tacken för att folk hade jobbat hårt för att hinna med deadlines. En kall jultallrik?! Och detta var ett privat företag!! Vill dock poängtera att denna form av julfest upprepades aldrig mer.
Företagsexperter får säga vad de vill om betydelsen med olika "morötter" för de anställda men VI gillar när en chefsledning visar sina anställda sin uppskattning.
Mina skattepengar går till Sveriges statskassa och betalar lön till de politiker vi valde i det senaste riksdagsvalet. En hel del av dessa pengar går även till de olika staliga myndigheter och deras anställdas löner och verksamhet. Mina skattepengar får Sverige att fungera och jag vill att de som jobbar med att få Sverige att fungera ska göra ett så bra jobb som möjligt och trivas på jobbet! Då vill jag gärna att de anställda ska få gå på fest då och då! Många av dem har ett ganska tuffa jobb som "Presstalesman på Migrationsverket."! Inte många i det här landet skulle vilja ha det jobbet, så varför inte få en liten uppskattning för sitt jobb genom en liten fest?!
Så låt dessa människor få festa då och då men gör det förnuftigt.
Att ha ûberdådiga fester som SÄPO hade är inte ok. Och se till att en upphandling sker. Och fiffla inte med revisionen. Och ha inte en fest ena dagen och sedan säg upp 100 personer nästa dag. Det är bara korkat att göra så.
Så lägg den svenska avundsjukan åt sidan och unna det statligt anställda lite fler fester, så länge det "lagom" anständiga fester. Det är en ganska lite liten kostnad i det stora hela.

Taggar: myndigheter fester SÄPO skattebetalare

Kommentarer (1)  
Digga (1 medl.)  
 Anmäl  

Och regnet det bara öser ner....

cigarbear
Vad kan man göra när det regnar konstant i två dagar och man är rejält förkyld? Eter att sett på otaliga filmer och TV-serier så börjar det kurra i magen. Vi börjar laga mat.
Men för att få ordning på min förkylning så investerade vi i en råsaftcentifug. Och till den så köpte vi en massa frukt och grönsaker. Och den är inte så tokig. Den är lätt att diska och man känner sig så mycket nyttigare efter ett glas färskpressad jos. Men hjälper det? Det vet jag inte, men gott är det i alla fall.
Förutom råsaftcentifugen så fick maken en inlevelse, efter att ha tittat på den danska husmodern och mat-gurun, Camilla Plum. Hon använde saltade citroner i olja i sina grytor. "Sådana citroner vill jag ha!", sa han och nu har vi gjort en burk. Det tar ca 4 veckor innan vi kan använda dem dock. Men den som väntar på något gott...
Köpte ju en pastamaskin för ett par veckor på loppis. Idag ska vi använda den. Har gjort en pastadeg enligt konstens alla regler. Nu ska det kavlas ut och kapas till tagiatelle.
Det är sådant man kan göra när regnet öser ner därute. Laga mat och äta.
Smaklig spis!

Taggar: regn förkyld Camilla Plum Pasta råsaftcentifug

Kommentarer (1)  
Digga (2 medl.)  
 Anmäl