84.185 medlemmar 1.709 inloggade
Logga in Bli medlem
Qruiser
Ooh aah, just…
Belysningen e…
Blogg
Ooh aah, just…
Mina andra pjuck…
Blogg
Stockholm 25/11
Österlånggatan 17
Gaymap
Stockholm 25/11
Sidetrack
Gaymap

blog.qruiser.com
Jag bloggar på Skandinaviens största gay- och queercommunity Qruiser. Bli medlem du också!
En bögjävels betraktelser
Ser mig i första hand som människa. Andra hand som man och i tredje hand som bög. Gör inte så mycket väsen om att jag är homosexuell. Men i detta är en bög-blogg på en bög-site så då får man väl vara lite bögaktig när man skriver.
Kille, 44, Enskede
 
Senaste inläggen
Kalender
« »
Ti 1 To Fr
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Widgets
Statistik
Blog id: 162

Alla inlägg från Augusti


Miljöfarlig matlagning

cigarbear  (uppdaterad av cigarbear)
Rubriken kanske är överdriven men vad gör man inte för att folk ska börja läsa ens inlägg. När jag nämner "miljöfarlig matlagning" så menar jag inte giftig mat, utan sättet vi lagar till maten. Vad tusan spelar det för roll om vi handlar ekologisk mat när vi ändå släpper ut enorma mängder koldioxid när vi tilllagar maten.
Lite enkel fakta om koldioxid och andra kolbaserade växthusgaser. Det stora problemet med växthuseffekten är att vi släpper ut koldioxid som värmer upp jorden och smälter polerna. (Det är nu vetenskapligt konstaterat.). Ok, om vi släpper ut en massa växthusgaser, var fanns koldioxiden innan vi släppte ut den?
Den fanns lagrad i organiska material som växter och i olja. Ja, olja är faktiskt en organsik förening som ligger begravd djupt nere i marken. När trä och olja brinner, så bildas koldioxid och värme. Av olja så gör vi diesel och bensin av och andra former av bränsle som sedan förbränns och koldioxid bildas. Av trä, gör vi ved och kol av som vi eldar med för att få värme så vi kan laga mat. Eller få energi så vi kan laga mat på våra spisar.
Föreställ er en skön sommarkväll och ni har en god bit kött på grillen eller några grillkorvar. Grillen alstrar värme och koldioxid. Det är inget miljövänlig sätt att laga mat på direkt. Men det skiter ju vi i eftersom vi njuter av god mat och en underbar sommarkväll.
Mattias Dahlgren har kommit på hur man kokar det perfekta ägget i 45 min. En maskin som går i nästan en timme är väl knappast ett miljövänligt sätt att laga mat?!! Seriöst, så tycker jag det är rent fjanteri!! Mina ägg är också krämiga i mitten och jag gör det på 5 min på min induktionshäll.
Så alla former av matlagning som kräver att ugn och spis går i timmar är egentligen inte så miljövänlig matlagning. Eller de som lagar mat över öppen eld, eller bakar vedugnspizzor hela dagarna.
Men jag håller med att maten smakar godare då den till-lagas över öppen eld, grillas eller vissa långkok eller någon mustig gryta gjord i en lergryta som stått i ett par timmar i ugnen. Men vi orkar inte bry oss om miljön alla gånger. Vi vill grilla och vi vill äta långkok då och då.
Men vill du vara miljövänlig när det gäller mat och matlagning så har jag några tips:
- Vattenkokare. Spar tid och energi.
- Induktionshäll. Lite dyr men spar väldigt mycket energi.
- Laga mat i mikrovågsugnen. Låter inte så sexigt men min gubbe har upptäckt att ångkoka färdiga kroppkakor i mikron är den bästa tilllagningsmetoden. Det behåller sin fasthet och smak och det tar knappt 10 minuter.
- Handla alltid närodlat framför ekologiskt. Många ekologiska produkter har transporterats långt för att komma till din butik. Det är inte miljövänligt med så långa transporter.
- Ät mindre kött. Tyvärr är köttproduktionen en stor miljöbov.
- Handla råvaror efter säsong. Kolla i din butik eller på länken.
- Handla lagom med mat. Att slänga mat är en stor miljöbov. Tänk så mycket energi det har gått åt för att tillverka maten och sedan slänger man bara bort den?! Korkat i kubik.
- Kolla på Jamie's 30-min meal. Han lagar en tre-rätters måltid på 30-min. Den korta tilllagningstiden gör att det hela blir miljövänligt. Och det är bra inspiration.
Ni behöver inte bli skuldbenägna miljömuppar och leva på närodlade råa morötter i resten av ert liv, utan lev som vanligt men försök tänka lite miljövänligare. Att inte slänga mat är en jättebesparing. Och det kan alla bidra med.
NOTE: Bilden föreställer fyra brytbröd som jag slängde ihop till BERSERKERS kräftskiva. Det var gjord på surdeg och smaksatta med kummin och anis. Mitt bästa bröd hittills. Inte så miljövänligt kanske, men gott.

Taggar: mat miljövänligt matlagning växthusgaser Mattias Dahlgren koldioxid energi närodlat

Kommentarer (2)  
Digga (0 medl.)  
 Anmäl  

Min kära gamla mobil

cigarbear
På mitt förra jobb så hade jag en SonyEricsson Xperia mini pro som jobbtelefon. Nu fick en HTC Desire S och jag har väl inte riktigt kommit överrens med den ännu. Jag saknar min lilla Xperia.
Jag saknade så mycket att jag köpte loss den för en spottstyver. Jag trodde i min enfald att det var bara att stoppa in mitt nya SIM-kort i min gamla telefon och ta-da så fungerar allt. Men så enkelt var det inte.
Min gamla mobil körde Android 2.3 och hade ett krångligt McAfee mobile security installerat som standard. Jag varken avinstallerade det eller konfigurerade något. Den skannade efter virus och det var väl ok.
Men detta fantastiska program har en spärr som gör att telefonen låser sig om du stoppar in ett annat SIM än det urspungliga. För att låsa upp måste du nämligen slå in en 6-siffrig PIN-kod?! Om man inte har den här koden så kan programmet skicka ett SMS med en PIN-kod till dina kompisar, men ebart från ett det gamla mobilnumret.
Problemet var att mitt gamla jobb har redan avslutat mitt gamla nummer så det var inte i bruk längre. Med andra ord så var min mobil helt låst.
Jo, visst prövade jag att stoppa in mitt gamla SIM-kort men det brydde sig inte programmet om. Den krävde fortfarande en PIN-kod.
Efter mycket funderande och letande på nätet så började jag försöka hitta en "back-door" till McAfees blockering genom att trycka på alla knappar som fanns. Ibland lyckades jag se menyerna i 3s innan blockering kom tillbaka. Då slog det mig att den kanske låser upp sig om mobilen får tillgång genom att man kopplar in den tll datorn. Prövade det, men inget hände. Men jag lyckades installera Sony PC Companion, ett program för att managera och uppdatera telefonen.
Jag försökte bläddre i telefonen via PC companion men det fungerade inte. Plötsligt dök det upp en ruta på skärmen. "Det finns systemuppdateringar till din mobil. Vill du installera dem?". I min hjärna så började jag fundera på vilka systemuppdateringar det kunde vara?! Enligt Sony var det inte säkert att man skulle uppgradera till Android 4.0, eller hur var det. Och en system-uppdatering kan gå precis hur som helst.
Så jag trycket "ok" och började uppgradera.
Jag har gjort en sådan uppgradering förr och jag är bekant med alla steg, men denna gång var jag väldigt osäker på om det skulle fungera eftersom en del moment saknades helt och det gick lite för fort.
Men när den väl startade så fanns inte McAfee moble security aktiverat utan jag hade tillgång till hela telefonen. Och alla appar fanns kvar.
Med andra ord så lyckades jag hacka mig förbi McAfee Mobile Security av en ren slump. Allt man behöver göra är att köra en systemuppdatering på telefonen via Sony PC Companion och du kommer in i telefonen.
Så nu är min gamla mobil upplåst och uppgraderad. Den är mycket snabbare än tidigare också. Jag har inte stoppat in något nytt SIM-kort i den utan använder den som en liten surfplatta. Får se hur jag gör. Jag har ju alla möjligheter nu när min kära gamla mobil är tillbaka!!

Taggar: mobiltelefon Xperia mini pro Android 4.0 HTC Desire S hacka Sony PC Companion

Kommentarer (0)  
Digga (0 medl.)  
 Anmäl  

Loppislördag

cigarbear
Plötsligt så fick jag och maken en helg för oss själva. Vi har haft en ganska fullbokad sommar annars men nu fick vi en helg då vi kan umgås med varandra. Och för att göra det på bästa sätt så tog vi en loppislördag.
En loppislördag innebär att man åker iväg med bilen till olika loppmarknader och second-hand affärer och tittar bland prylar och diverse krafs. Visst är det 90% rent skräp men ibland hittar man något helt onödigt som man blir förälskad i och bara måste ha. Eller så har man tur och hittar något man verkligen behöver för en spottstyver.
Loppmarkander är oftast till 50% fula prydnadsföremål, glas och annat udda krimskrams som ingen längre vill ha. Man kommer aldrig bli av med dem så varför ens försöka sälja det?! Sedan är 30% gamla leksaker vilket är himmelriket för alla barn. Det är kul att se hur papporna får släpa på större och fler leksaker åt sina barn längs de trånga gångarna, eftersom de är så billiga och ungarna vill ju ha det. Så om man har int om pengar och barn så är loppisar det perfekta stället att hitta billiga leksaker.
De övriga 20% är kläder, verktyg elektronik, skivor, filmer och cd-skivor. Vinylskivor och mekaniska verktyg och maskiner är populära hos männen. Det ska kännas, klämmas, frågas och mekas.
Man kan säga att loppmarknader är väldigt sociala mötesplatser. Folk som delar samma intresse börjar prata med varandra helt plötsligt. Det är ganska trevligt.
Loppmarknader kan också väcka liv i barndomen. Föreställ er barndomshemmet. Alla möbler, färger, porslin, tavlor, leksaker och maskiner. Något av det du mindes från barndomen kommer du med all sannolikhet hitta på en loppis. Gick igenom en hög med serietidningar idag och insåg att jag läst dem alla någon gång. Jag såg en exakt  samma porslinsuggla som jag fick i skolan som pris efter att ha vunnit nutidsorienteringen i min klass. Av någon anledning höll jag på att köpa eländet innan jag insåg att mina föräldrar har den i bokhyllan hemma. Jag såg leksaker jag också lekte med och gamla vinylskivor som jag ägt en gång. En massa minnen helt enkelt.
Men jag vill inte ha tillbaka något av det så jag köpte det inte.
Istället blev det en Imperia Pastamaskin för 200 SEK på backluckeloppisen vid Hågelby och en pastabok för 40 SEK från Erikshjälpen i Vårby. Gubben hittade en gardinstång till sitt rum.
Vi avslutade dagen med var sin pizza från Årsta Prizzeria. (Tack Henrik för tipset! De har mycket bättre pizzor än den på Tussmötevägen.).
NOTE: För er som också vill ha en loppislördag kan jag rekommendera denna sida www.svenskaloppisar.se.

Taggar: loppis loppislördag loppmarknad pastamaskin

Kommentarer (1)  
Digga (0 medl.)  
 Anmäl  

Vad kostar mest?

cigarbear  (uppdaterad av cigarbear)
Nu när jag har bytt jobb så har jag fortfarande Ericssons spar-iver i mitt blod. Jag tänker extremet ekonomiskt i allt jag gör. På mitt nya företag så har man nästan samma omsättning som Ericsson fast på en totalt icke-politisk korrekt nivå. Det är inte lika noga med att vara ekonomiska.
Och vad är det mest ekonomiska för ett företag? Jo, att dra in på synliga kostnader så som friskvårdsförmåner, fruktkorgar och fredagsöl. Det här är mätbara kostnader eftersom man kan se dem och mäta dem.
Men om varje anställd i företaget kostar 1000 SEK/ timmen och man har ett stormöte för 300 anställda i en två timmar där några självgoda chefer berattar hur bra de är, så kostar detta företaget 600 000 SEK. Om man har dessa möten 1 gån i veckan så blir det en jäkla massa pengar.
Men detta är inte MÄTBARA kostnader. Att folk står som nicke-dockor i två timmar utan att utföra produktivt arbete är inte mätbart och alltså inte en kostnad som man kan dra in på.
Fruktkorgar för 300 personer under ett år kostar grovt 50 000 kr/året. Det är en 12-del av två timmars halelujamöte kostar per vecka och fruktkorgar gör att folk orkar jobba längre och effektivare!! Men menlösa möten är inte mätbara kostnader och alltså räknas det inte. Därför drar man in på fruktkorgar eftersom då syns besparingarna.
Kommer ihåg att jag behövde en ny mobiltelefon på jobbet. Den absolut billigaste smartphonen de hade, men min chef tyckte att de var för dyrt. Däremot så var det jätteviktigt att vi ALLA (20 personer) skulle sitta i ett totalt menlöst möte i två timmar senare under dagen. På dessa två timmar kunde jag gjort så mycket mer nytta och tjänat in den där nya mobiltelefonen mångdubbelt upp.
Men det är inte mätbart alltså räknas det inte. Nya mobiltelefoner kostar. Menlösa möten ingår i arbetestiden och effektivitet mäts inte.
Knäpp värld vi lever i men tyvärr är det så...
NOTE: På mitt nya jobb så har jag inte upptäckt detta problem ännu. Vi har fruktkorgar och gratis dricka. Inga stormöten ännu, men det kanske kommer.

Taggar: möten effektivitet spara fruktkorgar

Kommentarer (1)  
Digga (1 medl.)  
 Anmäl  

Dags att skärpa till sig nu

cigarbear  (uppdaterad av cigarbear)
Det har inte blivit så mycket träning under sommaren direkt. Och all spontan-drickande har ju inte gjort saken bättre häller. Under pride-veckan lyckades jag stuka foten och direkt efter pride så fick jag en förkylning så man har försökt och vilat så mycket som möjligt. Men allt detta har tyvärr gjort mig fet igen...
Men nu får det vara nog med vila. Det kryper i kroppen och jag vill ut på rugbyplan, tackla ner någon och springa mig trött. Har verkligen saknat de hårda träningspassen. En vecka har jag på mig att komma iform innan nästa match. Det här blir tufft men det ska nog gå.
Träning idag kl 16:00.
NOTE: Där sitterman på Långholmen med en bira och ser ut som en fet, skallig, blek gorilla med 'man-boobsen' hängande. Inte ok. (Bilden togs 2012-08-05).
Kommentarer (0)  
Digga (3 medl.)  
 Anmäl  

Ventilationsproblem

cigarbear  (uppdaterad av cigarbear)
För ungefär två veckor sedan så gick ventilationen sönder i vårt hus. Vi hade precis kommit hem från Finland och kommer in i en varm lägenhet där luften står i princip stilla. Snabbt så öppnade vi korsdrag för att vädra ut, men det hjälpte inte så mycket när det var varmare ute än inne då. Vi var inte så glada kan jag säga.
Jag felanmälde problemet till vår fastighetsskötare som skulle titta på det. Problemet var ju att Priden närmade sig och vi skulle ha två inneboende hos oss. Det hade säkert varit ok under våren eller hösten, men under sommaren så blir lägenheten väldigt varm på förmiddagen då solen ligger på. Det är faktiskt inte så trevligt då man saknar ventialtion.
Och enligt god hantverkartradition så dök reparatörerna upp efter ett par dagar för att sedan försvinna snabbt genom att sätta upp en lapp i trappuppgången. "Vi har beställt reservdelar som kommer i slutet av nästa vecka.".
Jag behöver nog inte berätta att reservdelarna inte har kommit ännu utan vi är fortfarande utan ventilation.
Så bara för att göra min tillvaro lite odrägligare så har ventilation på mitt nya jobb flippat ur helt. Vi stitter i ett öppet kontorslandskap med 22-26 graders värme. Alla andra rum i lokalen är svinkalla, men vårat rum är torrt och varmt.
Dock så har vi tur med vädret. Det är ingen mördande hetta ute utan ganska svalt så det är inte så odrägligt hemma. Nästan alla fönster och dörra är fullt öppna och det är ganska behagligt inomhus. Detta har gjort att vi ändrat våra beteenden lite.
I vår lägenhet så har vi knappt någon insyn alls. I vanliga fall går vi omkring näck på morgonen utan att bry oss. Men nu har vi tagit det ett steg längre. Vi duschar och gör våra toalettbestyr med badrumsdörren öppen. Låter kanske inte så fräscht men vi måste vädra ur så fort vi varit på toan så varför stänga den från första början?!
Det hela känns lite surrealistiskt men väldigt befriande. Det enda jag undrar nu är om vi kommer gå tillbaka till våra stängda dörrar igen när väl ventilationen börjar fungera?!
Vi får se...

Taggar: Naken hantverkare Ventilation

Kommentarer (3)  
Digga (0 medl.)  
 Anmäl  

Darren's Words

cigarbear  (uppdaterad av cigarbear)
I had a fantastic pride week with my team and our guests from Dublin, Brussel and London.
Except for all the friends you gets through rugby, the sport can make big changes in your life. One of our team-mates are leaving us and wrote this these lines in facebook. I must admit I was really touched.
This is the words of Darren:
Hi y'all,
This long post may sound silly but it's truly what i wanna say.
For years, I'm struggling to prove with my friends (even gay friends) that we (gay men) can have strong team bonding and play well in any team sport. Our rugby team is a convincing story that i can now share with my friends when i'm back.
I'm proud of being a part of Berserker and somehow even prouder than being gay. Special thanks to Louise , Simon and Tolga for introducing rugby to me, I've contacted my university team and I will join their practice next week. I'll keep rugby spirit in me!
Thanks all for the last 4 months, knowing your guys gave me an enormous confidence that i decided to talk to my parents about my sexuality when i'm back - a topic that we avoid to discuss for years.
Hope to see you all again, who knows i can see you in Bingham 2014 - even if we're not the same side - what i mean is i keep plan to form the first gay rugby team there.
Och tusen tack!
From your proud member with love,
Darren
Thanks Darren for sharing this with us.

Big hugs and the best wishes! We will miss you!

This is a rugby family picture from the last day of Stockholm Pride. Ruggers from four countries together and Darren in front.

Thanks to for all in the team who worked hard for making this week so great.
Thanks to all our guests. We miss you already.

And a special thanks to Stockholm and the weather gods, who made this week close to perfect.

Taggar: Stockholm Pride Stockholm rugby Darren STHLM BERSERKERS RFC Straffe Ketten RFC Emerald Warriors RFC

Kommentarer (0)  
Digga (1 medl.)  
 Anmäl  

Fantastic match

cigarbear
Friday afternoon, we have our match with the team from Dublin and Brussels. Instead of having a tournament, we mixed our team and called one BERSERKERS and the other BARBARIANS. I was in the BARBARIAN'S team. It was hot, sunny, rainy and really fun game. I really love rugby.

Today is the pride parade. Come and see us.

Taggar: Pride rugby BERSERKERS warriors Straffe ketten

Kommentarer (0)  
Digga (1 medl.)  
 Anmäl  

Det här är kul

cigarbear  (uppdaterad av cigarbear)
Under priden så har vi två irländare boende hos oss. För att få dem att känna sig välkomna så bakade jag lite surdegsbaguetter åt dem till lunch som vi fyllde med stekt kycklingflié, tomat, majonäs och sallad från balkongnen. Ville ju få dem att känna sig välkomna.
Sedan åkte vi till den öppna träning där vi träffade alla andra spelarna från Bryssel, Dublin och någon från London. Störtskön stämning. Det var några som ville prova på att spela rubgy också. Det enda trista var marken som var gropig. Många av oss trampade fel, bland annat jag men jag ska nog kunna spela ändå och jag lindar in foten.
Sedan hem igen och duscha, fixa lite mat åt gästerna.
Vi satt på vår balkong och tittade ut över Stockholm och ett par luftballonger som sakta drog förbi. Det var så trevligt att vi glömde bort tiden att vi skulle mötas på Mälarpaviljongen. Lite sen kom vi dit och så minglade vi med ännu fler rugbyspelare som hade kommit. Det var mysigt värre. Vi åkte vidare till klubb Mums-Mums vid Hornstull Strand, där en av våra spelare skulle vara med i dragqueen-race.
Jag är egentligen inte mycket för klubbliv men det var nog en av de roligaste klubbar jag varit på. Den var så annorlunda och halvknäpp. Det fanns inget mainstream där. Alla stilar, storlekar och kön fanns där i härlig mix. Det var svårt att inte bli på gott humör där. Tyvärr var vi enormt trötta och åkte hem innan själva tävlingen började. Men det finns bildbevis på vår lagkamrat på facebook. Säger bara "Rescue me, Pamela!!".
Sov länge och vaknade av att regnet smattrade mot fönsterbrädan. Regnet mjukar upp rugbyplan. Nu skiner solen och det kvavt och fuktigt i luften. Kanske för varmt men man ska inte klaga.
Så nu är det bara att ladda inför matchen.
Alla ruggers (rugbyspelare) går omkring med ett varmt leende på läpparna och det otroligt smittsamt så att man blir alldeles varm inombords. Det är sådana här tillfällen som jag förstår varför jag älskar den här sporten så mycket.
NOTE: Så fokuserade man kan vara. Vår gäst Jens från Bryssel och vår egen mama-coach, Louise! Från vår öppna träning igår.

Taggar: Pride rugby STHLM BERSERKERS RUGBY MUMS-MUMS

Kommentarer (1)  
Digga (2 medl.)  
 Anmäl