84.184 medlemmar 2.160 inloggade
Logga in Bli medlem
Qruiser
Ooh aah, just…
Belysningen e…
Blogg
Ooh aah, just…
Mina andra pjuck…
Blogg
Göteborg 25/11
Haket Pub
Gaymap
Stockholm 25/11
Bunkr Nightclub
Gaymap

blog.qruiser.com
Jag bloggar på Skandinaviens största gay- och queercommunity Qruiser. Bli medlem du också!
En bögjävels betraktelser
Ser mig i första hand som människa. Andra hand som man och i tredje hand som bög. Gör inte så mycket väsen om att jag är homosexuell. Men i detta är en bög-blogg på en bög-site så då får man väl vara lite bögaktig när man skriver.
Kille, 44, Enskede
 
Senaste inläggen
Kalender
« »
Ti 1 To Fr
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
Widgets
Statistik
Blog id: 162

Alla inlägg från 8 Juli


Årets Pride-kritik

cigarbear
Det har nästan blivit en tradtion att jag varje år måste ge en känga till Stockholm Pride om det ena eller det andra och i år är det inget undantag.
Först lite beröm.
Priden är tillbaka till Tantolunden. Efter mindre lyckade försök att ha det i Kungsträdgården och på Djurgården, så har man nu bestämt att gå till baka till de säkra korten och köra i Tantolunden. Inhängnad, höga biljettpriser och allt mediokert utbud av käk och mat. Men konceptet fungerar och då tycker jag att man ska göra så.
"Tillsammans" är årets tema. Bra tema i en positiv anda som tilltalar många. Inga provokativa teman som "hetero" eller "makt" som mer eller mindre är en krigsförklaring mot hela samhället. Det är nog med krig i världen redan och man behöver inte starta ett till.
Och nu kritiken.
Inför årets pride så har Stockholm Pride ett sammarbete med Bergs School of Communication där man belyser fördelarna med att inte vara hetereo. Man kan även själv skicka in sina bridrag och vinna veckopass till Priden. Det hade ju varit fint om det hade stannat där, men snälla kampanjer får ju ingen uppmärksamhet så de gjorde kampanjen lite mer provokativ.
blibög.nu, blibi.nu, bliqueer.nu, blitrans.nu, blihomo.nu or bliflata.nu är olika sidor som man kan läsa om argumenten.
Här begås ett klavertramp av omätbara mått.
SEDAN NÄR KAN MAN BLI HOMO? SEDAN NÄR ÄR HOMOSEXUALITET ETT VAL?!!
Sedan jag kom ut har jag hela tiden vetat om att homosexualitet är inget man väljer, utan man föds till det. Denna kampanj öppnar dörren till att homosexualitet är ett val man gör, och då även en möjlighet att välja att vara heterosexuell.
Jag blir jävligt förbannad att Stockholm Pride ens kunde godkänna denna kampanj. Den borde bojkottas och anmälas till DO eftersom den är kränkande mot alla HBTQ-personer i det här landet.
Och som inte detta är nog som slänger de upp kampanjen på stans tunnelbana och bussar. Så där sitter man på t-banan och tittar på en hårig pung och ett par hängpattar som säger det bästa av två världar. Mitt emot mig sitter en 4-årig grabb med sin mamma. Jag är väldigt glad över att grabben inte ser annonsen, samtidigt så skäms jag över en organisation som ska företräda mig under en festivalliknande former, gör reklam för HBTQ genom visa upp könsdelar på bussar och förespråka alla sexuella fördelar med att inte vara hetero.
Herregud, bara för att man är bög så är man inte en jävla knullande sexgalning?!! Jag har faktiskt andra saker i huvudet än sex med andra av samma kön. Tro mig!!
Vet faktiskt inte hur prideorganisationen tänker, eller om de ens tänker alls. Det fanns säkert en god tanke bakom det hela men nu uppmålas HBTQ-personer som promiskiösa sexgalningar inför allmänheten. Är vi inte mer än så i pride-organisationens ögon?
Jag kommer inte bojkotta Pride bara för en dum annonskampanj. Jag kommer gå i paraden med STHLM BERSERKERS RFC och vara med på Björnfesten. Men parken får nog vara. Så trots en suspekt kampanj så kan det bli en av de bättre Pride på länge.
NOTE: Att vara bög är inget val. Att vara bög innebär inte att man är en kåt sexgalning. Att vara bög innebär inte att man automatiskt blir medlem i RFSL eller att man måste parjda. Man behöver inte göra sin tillvaro så märkvärdig bara för att man hbtq. Tyvärr så glömmer vi bort det ibland.

Taggar: bög Stockholm Pride HBTQ kampanj BERSERKERS pride-kritik blibög

Kommentarer (9)  
Digga (8 medl.)  
 Anmäl