84.996 medlemmar 3.437 inloggade
Logga in Bli medlem
Qruiser
Ooh aah, just…
Twins or not....…
Blogg
Ooh aah, just…
Norrlänning..
Blogg
Stockholm 20/10
SLM-Stockholm
Gaymap
Stockholm 20/10
Dj Leo.b på Nya …
Gaymap

blog.qruiser.com
Jag bloggar på Skandinaviens största gay- och queercommunity Qruiser. Bli medlem du också!
En bögjävels betraktelser
Ser mig i första hand som människa. Andra hand som man och i tredje hand som bög. Gör inte så mycket väsen om att jag är homosexuell. Men i detta är en bög-blogg på en bög-site så då får man väl vara lite bögaktig när man skriver.
Kille, 44, Enskede
 
Senaste inläggen
Kalender
« »
Ti 1 To Fr
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
Widgets
Statistik
Blog id: 162

Alla inlägg från Juli


Yeeee-haaaa!

cigarbear  (uppdaterad av cigarbear)
Nog med bitter-fittor, gnäll-gubbar och enkelspåriga hbtq-fundamentalister. Jag bryr mig inte att ventilationen i vårt hus har havererat liksom ventilationen på vårt nyrenoverade kontor. Nu är det dags att se det positiva i tillvaron.
Först och främst så fick jag oväntat visa mina kunskaper på mitt nya jobb. Jag har alltid trott att jag har varit en medioker snubbe inom mitt område, men idag så glänste jag verkligen. Insåg att jag är nog bättre än vad jag trodde. Under ett möte så analyserade jag deras process och kom fram till en långsiktlig lösning som de inte alls hade tänkt på. Allt inom ett par minuter. Det var en kick att verkligen få utnyttja hela sin potential och sedan få uppskattning för det.
Jag gillar mitt nya jobb på många sätt. Det är centralt, modernt, kaotiskt, fartfyllt och allt är en utmaning. De flesta medarbetarna är smarta och väldigt kreativa. Min kvinnliga chef är ung, tuff, rak och älskar elektroniska gadgets. Mina kollegor köper radiostyrda flygfarkoster och leker med inomhus till min chefs glada tillrop. Det är ALLTID fredagsöl på jobbet. Jag känner mig som en gammal gubbe jämfört med dessa kollegor, men jag är inte äldst på jobbet som tur är. Bara lite Ericsson-mossig... så jag är glad över mitt nya jobb.
Är även glad över att det är Pride igen. Mest glad över alla aktiviteter som kommer hända med vårt rugbylag. Alla gästande ruggers (rugbyspelare) och björnfesten son i år sker i sammarbete med STHLM BERSERKERS RUGBY FC. Det kommer att bli kul.
Det enda jag stör mig på är att en del björnar inte tycker om att "twinks" kommer på deras fest?! Dessa gnällisar anser inte att dessa personer har något att göra på en björnfest?! Nu är det så att dessa "twinks" är spelare i vårt lag. De må vara smala, släta, lite taniga, men på plan så är de ofta oväntade mördarmaskiner.  Jag hyser största respekt för dessa "twinks" eftersom jag sett dem brutalt tackla ner 90-kilos heteros i full fart på rugbyplan. Så sluta gnäll och respektera den prajdiska mångfalden även under björnfesten!!
Jag har tagit semester under torsdagen och fredagen så att jag kan deltaga i alla aktiviteter. Det ska bli så kul att få träffa nya och gamla vänner under Priden.
Så från oss alla...
...Till er alla...
En riktigt HAPPY PRIDE!!
Fick precis en liten video-teaser av Johan Dunder, om björnfesten som jag är med i...

Taggar: Stockholm Pride twinks rugby STHLM BERSERKERS RUGBY Johan Dunder björnfesten

Kommentarer (0)  
Digga (4 medl.)  
 Anmäl  

Man blir bara ledsen

cigarbear  (uppdaterad av cigarbear)
"– Jag tycker det är bra att kampanjen blivit så omdiskuterad. Vi lyckas bemöta fördomar med hjälp av humor och ironi, säger Soliman Herrera Johansson."
Samtidigt som ansvariga för Honolulu Pride beklagar sig djupt över kampanjen och skriver att ""sets the gay movement back 20 years".
Jag hade hoppats på att kampanjen snabbt skulle glämmas bort och bli en ett pinsamt minne i Stockholms Prides historia och att folk skulle ångra sig att det gick med på denna dumhet. Nu inser jag att hbt-eliten är för arrogant och självgod för att inse sina fel och brister. HBT-eliten anser att allt det gör är alltid rätt, och alla andra är heteronormativa idioter som inte fattar bättre.
På gott och ont så är Rådmansgatan min nya T-banestation. Varje dag så går jag förbi de digitala skyltarna som visar upp Stockholms Prides kampanj. Jag ogillar dem och tittar inte ens på skyltarna. Ingen annan heller. De är obehagliga. Inte för att de faktiskt berättar många sanningar om hbt-personer många gånger. Utan de är obehagliga för att de är pinsamma. Oavsett läggning så vet ALLA om att man "blir inte bög/homo/flata/trans/". De uppmanar till lögn. En lögn blandat med plumpa könsorgan. Det känns fult, äckligt och smutsigt.
Jag vill bara sätta en stor lapp över annonstavlan och skriva "Som homosexuell så skäms jag över denna kampanj!".
Om nu Soliman Harrera Johansson och de övriga inom hbt-eliten är så jäkla stolt över denna kampanjen så kan de berätta VILKA hbt-frågor de belyser och HUR denna kampanj har främjat hbt-rörelsen?!
Jag tänkte faktiskt köpa ett veckopass till Stockholm Pride bara för att sponsra dem, men nu känner jag inte för det längre. Varför supporta en organisation som drivs av så arroganta människor?!
Jag startade en facebook-grupp mot denna kampanj. Gå med i den så markerar du ditt ogillande till Stockholm Prides kampanj. (Man måste logga in på facebook för att gå med.)
https://www.facebook.com/groups/motSPkampanj2012/
NOTE: Trots min besvikelse så kommer jag inte bojkotta Stockholm Pride. Jag kommer till parken eftersom mina vänner ska dit.

Taggar: Stockholm Pride kampanj hbt-elit skam

Kommentarer (3)  
Digga (4 medl.)  
 Anmäl  

Har nu slut på orden?!

cigarbear  (uppdaterad av cigarbear)
Vad är det för fel på dagens tidningar? Varför kan de inte skriva TEXT om vissa artiklar utan måste streama egenproducerad video om nyheter?! När jag vill läsa om en nyhetsinslag så tvingas jag titta på en online-video som ofta tar tid att ladda ner eller så saknas det en jävla plug-in.
Och så har man installerat den där jävla plug-in och då måste man tvingas titta på 30s av REKLAM först innan man får nyheten?!
Jag vill LÄSA om nyheter. Ett liten text om nyheten är väl inte för mycket begärt eller har journalister blivit LATA och orkar inte skriva längre. Anställ mig istället så kan jag skriva åt er.
Era videoerepotage kan vara ett komplement men det ska inte ta över. Allt blir slött i maskinen när man ska kolla på video och det skapar bara irritation. Sluta forcera fram videorepotage på era hemsidor. Ge folk möjlighet att läsa era artiklar istället!!!

Taggar: reklam nyheter web-tv tidningar artiklar plug-in

Kommentarer (0)  
Digga (0 medl.)  
 Anmäl  

Förklaring till föregående inlägg...

cigarbear
Trodde att jag var tydlig men med tanke på kommentarerna så var jag inte det, så då får jag väl förtydliga mig lite.
Bör alla få komma till Priden?!
Jag anser att INGEN ska bli bojkottad/portad/utfryst från den. Att vara en hbt-person har inget med din politiska åsikt, hudfärg, handikapp eller religion att göra med. Så fort hbt-rörelsen bestämmer vem som ska få komma och inte komma på en pride så visar man att man inte står för de demokratiska och mänskliga rättigheter. Det finns högerextrema organisationer och religiösa fundamentalister som har hbt-personer i sina organisationer. Så länge de kan respektera andra så anser jag att de är välkomna. Tyvärr anser inte hbt-eliten detta, och därmed bestämmer de vem som är hbt-vänlig nog för att bli inbjuden till debatter och seminarier.
Har jag något emot transpersoner?
NEJ!!!! Jag gillar och respekterar transpersoner, men varje gång jag har något kritiskt att säga om hbt-rörelsen så bestämmer folk att jag hatar transpersoner?! Jag vet inte hur folk får ihop den kopplingen. Jag älskar transpersoner och jag har skällt ut bögar som uppför som respektlösa idioter mot transpersoner. Det är något cool över transpersoner att man måste bara gilla dem. Så sluta tro att jag hatar transpersoner.
Är jag en gnällig gubbe som hatar hbt-världen?
Nej! Jag är ganska insyltad i den vare sig jag vill eller inte. Men jag gillar inte allt som kommer ut från den och jag förbehåller mig rätten att säga ifrån när det rent åt helvete. Dock, så är jag noga med att komma med konstruktiv kritik. Alltså hur man borde göra istället. Tyvärr, uppfattas även den konstruktiva kritiken som gnäll och motförslagen som trams eftersom det kommer just från någon som vågar kritisera hbt-rörelsens verksamhet. All kritik måste hela tiden avfärdas eller tystas ner, vilket är en ganska underlig och odemokratisk inställning.
Men engagera dig då, istället för att gnälla?!
Det gjorde jag vid Prides årsmöte men mina motioner röstades enhälligt ner fast det skulle gynna ökad demokrati och engagemang inom rörelsen. Ni kan läsa mer om detta här. Motiveringen var att: "Styrelsen bestämmer enväldigt tema för Priden och så har vi alltid jobbat och det har alltid varit bra!". Om en styrelse bestämmer tema så måste man sitta i styrelsen och det är inte så jäkla enkelt. Där sitter ju hbt-eliten och endast hbt-eliten kommer in i styrelsen. För att bli en av hbt-eliten så måste man tycka som de övriga i hbt-eliten. Snacka om mångfald inom rörelsen?!
Så du tycker inte om "hbt-eliten"?
NEJ!!! Jag anser inte att en grupp personer som styr hbt-rörelsen och som tycker lika, ska sätta en agenda för hur resten av hbt-personer och hbt-samhället ska vara och tycka. Hbt-eliten saknar all form av självkritik vilket gör att hela hbt-rörelsen får lätt sekt-liknande drag. Och det är just denna form av styrning och avsaknaden av självkritik som ligger som grund för den inre splittringen.
Så bör man fortsätta med Pride?
Absolut!!! Det är förutom en fantastisk fest, så är det en möjlighet att visa samhället att hbt-personer finns överallt. Under pride ska man kunna diskutera och workshopa hbt-problematik i dagens samhälle och det behövs för att få en levande rörelse. Tyvärr så blir den inte så levande om alla tycker lika. Och Priden blir inte så rolig om pride själv signalerar ut hat och förakt mot allt som inte är hbt-vänligt. Bara för att välrden hatar oss behöver vi väl inte visa hat tillbaka?! Det blir inte bättre då och knappast roligare.
Pride behövs verkligen fast i en gladare och vänligare form.

Taggar: Pride HBT Transpersoner

Kommentarer (0)  
Digga (2 medl.)  
 Anmäl  

Varför Pride?

cigarbear  (uppdaterad av cigarbear)
Jag läste Tobias Brandels artikel om hur "Pride kidnappas från vänster" och kan inte annat än hålla med. Samtidigt så läser jag Annikas Hamruds artikelserie om HBT-rörelsen och hennes intervjuv med Helena Westin. Båda tar upp de inre stridigheter inom hbt-rörelsen som ett problem, men kommer inte direkt med någon lösning.
Vilka är problemen med dagens hbt-rörelse då?
Dagens rörelse kontrolleras av queer-aktivister, genusvetare, vänster-anhängare och feminister som sätter rörelsens agenda. Det skulle inte vara något problem om alla hbt-personer tyckte precis som de tycker men så fungerar det ju inte. Dagens hbt-agenda är provocerande och inte direkt förankrad balnd hbt-personer. Folk börjar säga ifrån och det blir splittring. Hade det varit en liten förening så hade det nog inte gjort något, men nu representerar hbt-rörelsen alla hbt-personer mer eller mindre, och en inre splittring gör oss sårbara för extrema yttre grupper som inte gillar oss. Där är problemet.
Så rörelsen behöver enighet igen. Hur hittar man det?
Alla HBT-personer har några grundläggande gemensamma åsikter och mål. Hitta dem så att åtminstone 50% av alla hbt-personer i Sverige stödjer dem. Och tro mig, det lär inte bli mycket kvar från dagens hbt-agenda. Mycket av dagens provokation kommer att försvinna då, vilket jag tror att det är sunt.
OK! Vi gör så och då har vi enighet. Räcker det?
Nej! HBT-rörelsen måste verkligen visa att den representerar ett tvärsnitt av Sveriges befolkning. Att hbt-personer finns överallt och det gör man lättast genom en Pride. I en pride låter man ALLA vara välkomna oavsett sexuell läggning, kön, hudfärg, politisk åskåding, yrke eller religion. Pride är faktiskt en styrkedemonstration som visar att vi finns överallt i samhället och vi tänker inte låta oss bli inkastade i garderoben igen.
Men alla är väl välkomna till Pride?
Nej!! Högerextrema grupper får inte vara med. Även om om det finns högerextremister som är hbt-personer. Sedan så är inte Sverigedemokraterna välkomna heller, fast de är demokratiskt invalda i riksdagen. Därefter finns det en rad "suspekta" yrken och organisationer som hamnar på hbt-rörelsen "svarta lista". De är demokratiska men inte så populära enligt kärntruppen i hbt-rörelsen eftersom de inte är "rätt'" enligt deras agenda. De får bekämpas lite osnyggt med odemokratiska metoder med hjälp av AFA och Ofog. Kärntruppen "ser mellan fingrarna" på dessa incidenter.
Så får man väl inte göra? Är det inte någon som säger till?! Finns det ingen självkritik inom hbt-rörelsen?
Man kan alltid försöka, men då klassas man som en gnällspik eller som högerextremist och sådana ska man ju inte lyssna på?! HBT-rörelsen saknar idag någon form av självkritik. De har alltid rätt i allt de gör och säger. De är ingen som säger "att detta kanske inte var så smart".
Så varför ska man gå på Pride och därmed vara indirekt solidarisk mot en rörelse vars åsikter och agerande inte är så demokratiska?
Man kan göra som jag. Skit i det politiska och se hela Priden som en stor fest där man kan träffa en massa kompisar.
Så man ska bara låta allt bero?
Har vi tur så kommer de inre stridigheterna lösa upp hbt-kärntruppen och de gamla hbt-värderingarna kommer tillbaka (och utan q och feminister)där vi såg till att bevara våra rättigheter utan att provocera och kritisera heteronormativa samhället hela tiden. Jag tror det löser sig med tiden. Man kan kanske speeda upp processen med lite kritiska inlägg då och då.
Jag är inte emot Pride/hbt-rörelsen men jag önskar innerligt att den blev mer opolitisk. Mer demokratisk. Mer självkritisk. Och att den vågar ta avstånd från odemokratiska aktioner som Ofog och Afa roar sig med i hbt-personers namn. Att pride och hbt-rörelsen även välkomnar de som är politiskt inkorrekta. Att man vågar visa att man är större än det politiskt korrekta samhället.
Om hbt-rörelsen och Pride når den nivån så kommer jag bli en aktiv medlem med en gång. Men just nu är det långt dit.

Taggar: Pride queer Sverigedemokraterna HBT SvD politisk korrekthet Tobias Brandel ofog afa feminister

Kommentarer (8)  
Digga (1 medl.)  
 Anmäl  

Bear Cruise 2

cigarbear  (uppdaterad av cigarbear)
Då har jag och maken haft en helg i Helsingfors tillsammans. Den första helgen vi haft i denna fantastiska stad utan att haft några familjeförpliktelser. Min makes mamma bodde här i Helsingfors tidigare och då var hon den främsta anledningen vi åkte hit. Men denna gång så var den en ren nöjesvisit.
Och vi flög hit, vilket egentligen är billigare än färjan eftersom man spenderar så mycket pengar på Finlandsfärjan och så tar det så lång tid.
Checkade in på Radisson Blu Plaza Hotel i ett fantastiskt rum. Detta måste nog vara Helsingfors bästa hotell. Bra placering. Schyssta priser. Fantastiska sängar. Det har allt man kan önska sig och lite till. Ända klagomålet är väl bastun som delas av män och kvinnor. Man har olika tider då män och kvinnor får basta. Något jag fick erfara förra gången vi bodde här på hotellet, då två japanskor klev in i omklädningsrummet då jag endast var iklädd kalsonger.
Under fredagen så åt vi gott på resturang Maya och bara tog det lugnt innan vi gjorde ett snabbt besök på Nallepub där vi träffade på nya och gamla bekanta. Eftersom de centrala delarna i Helsingfors inte är så stor så tog vi en nattlig promenad tillbaka till Hotellet.
Lördagen var också en lugn dag. Frukost och en liten stadsvandring. Sedan en jättehamburgare till lunch och tillbaka till hotellet för en vilopaus innan kvällens båttur.
Båten som alla björnar skulle med avgick från Salutorget i hamnen och skulle åka runt i den finska skärgården i 5 timmar. Väl ombord så insåg man att det här kommer bli en trevlig kryssning eftersom det var så trångt och alla björnar var på gott humör. Språket var det inga problem med. Folk pratar gärna engelska. Och efter några öl vill finnarna testa sina svenskakunskaper, fast jag säger att de behöver inte prata svenska med mig.
På denna kryssning så träffade man på ännu fler kompisar från förr. Och en del nya. En av de nya personerna man lärde känna var en kille som varit med och startat upp det finska gayrugbylaget.
Nu är det ingen riktig klubb ännu utan tränar mest på ren entusiasm en gång i veckan. Dock så önskar han att fler skulle börja. Vi kom fram till sist att vi måste få till ett utbyte. Antingen så kommer några från vårt lag över och tränar med finnarna eller så kommer de över till oss. Det finska laget behöver en boost för att komma igång ordentligt. Ska ta upp detta i styrelsen för BERSERKERS.
Åter till festen så blev den som alla bra björnfester med mycket dricka och dansgolv. Stora män i bar överkropp som dansar sig svettiga på dansgolvet. Det var riktigt kul. Tyvärr så kom vi i hamn när det var som roligast. Festen skulle fortsätta på stan men jag och maken gick raka vägen till hotellet för att lägga oss. (Vi börjar bli lite gamla...)
Så tack alla finska björnar för en helt fantastisk kryssning och tack Helsingfors som visade upp sin bästa sida under vår vistelse.
Älskar den här staden.

Taggar: bears björnar Helsingfors Bear Cruise 2 Bear with me Radisson Blu Plaza Nalle Pub

Kommentarer (0)  
Digga (2 medl.)  
 Anmäl  

Vad vill du säga?

cigarbear
OBS!! Detta inlägg handlar om en hel del om sex så om du inte vill läsa om sådant så klicka här med en gång.
Har alltid varit fascinerad av kontaktannonser. Vet inte när det började men jag gillar att läsa dem och försöka föreställa hur personen är som söker kärlek eller bara ett tillfälligt knull. Förr så fanns dessa annonser enbart i porrtidningar men nu är allt utflyttat på internet och de har nog blivit mycket sämre.
Idag är det nästan ett måste att folk ska ha bild. När det gäller rena sexkontakter så visar folk gärna upp sina könsorgan. Både män och kvinnor gör det. Ibland så är det rena porrbilder, men i de flesta fall är det en ganska tråkig bild på mannens könsorgan.
I ytterst få fall så visar man upp ansiktet och hela kroppen. Kroppen är då i 95% fallen väldigt vältränade.
Men vad vill man säga med en snoppbild?! När jag läser annonsen så är det inte ovanligt att det står "Söker en vettig man/kvinna för sköna stunder i sängen, kanske mer."?!!
Det är här man börjar undrar hur folk tänker eller om de tänker alls?!
För det första så är det ett kardinalfel att visa sin kuk när man letar efter ett längre förhållande. Kuken är det sista man får se få man väl hoppar i säng. Du måste först passera ditt ansikte, ögon, kroppshållning, talet, kroppen, doften, självförtroendet, kyssen, hånglet innan man sliter av kläderna och ser snoppen. Och kan man bygga ett förhållande med en kuk?! Är det kuken som drar in pengar till ett hem? Är det kuken som har en konversation vid köksbordet då ni äter frukost?! Är det kuken som hämtar ungarna på dagis?! Nä, jag tror inte det!
Den där kuken sitter på en person och det är den personen man ska göra reklam
för i en kontaktannons. Kuken på bilden, kanske tillhör någon som är ful, fet, arbetslös kille som dricker mycket, samt med stripigt fett hår och som luktar illa. Vill du fortfarande ha sex med denna snopp, och ev ett förhållande?!
När jag var yngre så trodde jag inte så mycket på att utseendet och att det var så viktigt. Skönhet kommer inifrån och att vara smart var viktigare. Men man har har lärt sig att utseendet är jävligt viktigt många gånger och att det gör dig interessant. Ibland har jag klätt upp mig på jobbet bara för skojs skull och sitter på ett möte med en ny höjdare. Jag är den mest välklädda i hela mötesrummet (och har minst att säga till om) men höjdaren talar hela tiden till mig eftersom jag pga av min klädsel.
Är man punkare så klär man sig för att visa att man är anarkist och gillar en viss livsstil. Klär du dig som en "stekare" med bakåtkammat hår och rosa tröja över axlarna så vill du visa att du tillhöra Stureplans-packet. Har du ett gråsprängt, välansat skägg, några tatueringar, lite rufsig i håret och har hår på bröstet. Klädd i en flanellskjorta eller linne och par kortbyxor eller jeans, så utstrålar du trygghet, mogenhet, busighet och sexighet. Inte för mesig och inte för tuff, utan ganska vanlig och troligen en man som man gärna vill mysa i sängen ganska länge helst flera gånger.
Visar man upp sin kuk i sin kontaktannons så säger den mer om hur dålig man är på att kommunicera med andra människor än vilket bra kap man är.
Men de flesta karlar tänker med kuken och det kommer nog inte bli någon förändring i kontaktannonserna.
Mitt tips är att helst inte visa sin könsorgan på en kontaktannons. Och tipset till de som läser kontaktannonser, undvik annonser som visar snoppbilder. Oftast är det en mindre bra karl bakom annonsen, eftersom han bara har sin kuk att visa upp.
NOTE: Så tolkar jag mannen på bilden. En man som är rik, religiös hycklare, tror sig själv vara en sexatlet och köper gärna kvinnor så att han kan sex med dem. Och framför allt så är han både bufflig och självgod så att det är omätbart. Hur ska man annars kunna visa sig bland allmänheten med en sådan grotesk sak runt halsen?!

Taggar: snoppar utseende kontaktannonser

Kommentarer (2)  
Digga (3 medl.)  
 Anmäl  

Den roligaste festen

cigarbear  (uppdaterad av cigarbear)
För ett antal år sedan, under Stockholm Pride, så la en Amerikansk lyxkryssare till i hamnen, full-lastad med partysugna homosexuella. Tror att de flesta Stocholmsbögar försökte visa upp den bästa sidan av Stockholms bögliv och Stockholm Pride just då. Men det blev visst lite fel.
Varje Pride så har björnföreningen (Vikingbears) en fest som brukar vara väldigt uppskattad. För er som inte är så bekant med björnar eller bears som det egentligen heter, så är det homosexuella män som är biffiga, knubbiga, kralliga och håriga med skägg och som ofta klär sig i jeans och flanellskjorta. De är ser björnaktiga ut och därav namnet.
När björnar partar så dröjer det inte länge innan flanellskjorta åker av och de är helt barbröstade. Men dessa män skäms inte för sina runda, håriga kroppa utan är stolta över dem. Och snart fylls dansgolvet med dunkande, dansvänlig musik, nakna manskroppar och luften fylls av en muskig doft av svett och öl. Det är kul, härligt och lite porrigt.
Åter till den Amerikanska lyxkryssaren som var lastad med bögar. Alla stora uteställen där man skulle ha gayklubb hade mer eller mindre riktat in sig på att tillfredställa de klassiska gayporr-stereotypen. Klubbarna ville ha vältränade, snygga, muskulösa killar utan ett hårstrå på kroppen,allt för att visa upp hur sexig och kul Stockholms gay-liv kan vara. Hade du den minsta defekt så blev du inte så väl mottagen. Detta fick min kompis M erfara. Han gick på en av de större festerna och betalade dyrt för att få komma in. Han är inte ful men hade lite "mage" och det gick ju inte för sig. Både personal och gäster uppförde sig ganska snorkigt mot honom och det var ingen vidare feststämning heller.
Till sist så tröttnade han och drog till björnfesten. Där var det världens ös. Och det var inte bara min kompis som hade råkat ut för att bli illa behandlad. Många andra hade råkat ut för samma sak och stod nu på kö för att komma in till björnfesten. Nu var det inte bara kralliga, håriga män på dansgolvet utan alla kroppsformer. Med eller utan hår och alla hade bara kul.
Och det är allmänt kännt nu att björnfesten är en av Prides roligaste fester. Varför? Därför att vi bryr oss inte hur du ser ut, utan det viktigaste är att ha kul!
Och i år så ska STHLM BERSERKERS RUGBY festa tillsammans med björnföreningen. Och som ytterligare grädde på moset så har vi rugbyspelande gäster från Kings Cross Steeler RFC (Dublin) och Straffe Ketten RFC (Bryssel) som kommer vara där.
Visst kan det bli en häftig fest?! Men för att maxa den ett snäpp till så har björnföreningen på något sätt lyckats fixa DJ Vinny Vero från New York!!!
(Ok, jag hade ingen aning vem karln var men tydligen en duktig DJ som jobbat med Pet Shop Boys och Roxette.).
Hur som helst så tror jag att årets upplaga av björnfesten kommer bli den häftigaste någonsin. Så passa på att köp biljetter innan de tar slut.
Happy Bear Pride!!

Taggar: Stockholm Pride Vikingbears STHLM BERSERKERS RUGBY Bear Pride Party Kings Cross Steeler RFC Straffe Ketten RFC DJ Vinny Vero

Kommentarer (2)  
Digga (2 medl.)  
 Anmäl  

12 år på Ericsson

cigarbear  (uppdaterad av cigarbear)
Jag började min anställning på Ericsson 10 April 2000 och avslutade den 13 Juli 2012. Det är ungefär 12 år och 3 månader.
Var det värt att jobba hos samma arbetsgivare i över 12 år? Nja, 12 år är lite för länge. Det är är lätt att man "fastnar" i Ericssons rutiner och stannar upp i sin egen utveckling och karriär. Det blir lätt bekvämt att jobba hos Ericsson.
Självklart kan du göra en fantastiskt karriär inom företaget och skaffa dig otroligt bra och avancerade utbildningar som företaget står för. Och om du vill så kan du göra karriär utomlands också. Möjligheterna är nästan oändliga om man vill ta för sig och göra karriär.
Men nu så är det över och i morgon så börjar mitt nya jobb på Unibet. Och bara för att fira att jag byter jobb så köpte jag en ny leksak till mig själv. En SONY SmartWatch. Det är en fjärrkontrollsklocka till din Android-mobil.
Den håller koll på e-mail, vem som ringer, sms, vädret, kan visa bilder från ditt fotoalbum, styra mediaspelare (även spotify), svara i telefon om du har ett headset på dig och den kan kopplas till mobilens GPS och Google maps. Och den visar vad klockan är.
Det är en så nördig och cool pryl att jag var bara tvungen att ha den.
NOTE: Klockan fungerar förstås inte helt smärtfritt med min nya jobbmobil (HTC). Men den gör sitt jobb. Önskar bara att det fanns en ren Spotify-app till den. Kanske man ska ta och utveckla själv...

Taggar: Mobil Android Ericsson SmartWatch Unibet

Kommentarer (1)  
Digga (1 medl.)  
 Anmäl  

Sammanfattning av Årets Pride-kritik

cigarbear  (uppdaterad av cigarbear)
Att kritisera Stockholm Pride gör man inte obemärkt. Det är HBTQ-personers heliga ko och man måste vara beredd att få mothugg. Även så denna gång.
Mitt blogginlägg var inte det enda som jag hade utan startade en diskussion även på Qruisers forum i samma ämne. Ganska snabbt blev man idiotförklarad och klassad som en korkad bitterfitta. Föga förvånad.
Men det fanns en del som höll med mig, dock inte så många som jag trodde.
Diskussionen handlade mycket vi förstod ironin i kampanjen och att den inte alls hade för många sexanspelningar. Sexanspelningarna skulle mest ses som en kul grej?!
Jag tog även chansen att jämföra ironi-anspelningen om det var Kristdemokraterna som skulle haft en likande kampanj om att "bli hetero".  Skulle folk se ironin i den.
Svaret var entydigt "NEJ"! Eftersom KD skulle haft ett "illasinnat" syfte med en sådan kampanj och då skulle det vara kränkande.
Mitt upp i diskussionen så fick jag en kommentar från självaste press-sekreteraren från Stockholm Pride som försökte förklara det bra med "ironin" i kampanjen och att den var normkritisk?!! (Kolla bland kommentarerna från förra blogg-inlägget.)
Nu blev jag lite förbannad och svarade honom med följande meddelande direkt:
Hej!

Tack för kommentaren men den säger redan saker jag visste om.

Jag och många andra anser att kampanjen spär på fördomar om hbtq istället för att motverka dem. Ser inte hur kampanjen kan motverka fördomarna. Du får gärna förklara hur kampanjen kan motverka fördomar.

Att ens ha begrepp som bli bög, bli flata eller bli homo i en kampanj är att inbjuda till onödiga debatter att homosexualitet är ett aktivt val, "eftersom vi själva säger det.".

Jag förstår andemeningen men man måste både vara påläst och tänka efter vad ni egentligen menar. När man ser reklamen lite snabbt på t-banan så är den ganska kränkande, sexfixerad och osmaklig i allmänhet. Inget jag vill ställa mig bakom.

1. Man blir aldrig bög. Att hävda det är att göra homosexualitet till ett val. Och man väljer aldrig att bli bög! Att påstå något sådant är ganska kränkande.

2. De flesta argument har anspelningar på sex. HBTQ-personer tänker på mer saker än sex. Det är en ganska skev bild som målas upp av oss.

3. Osmaklig. Att se skyltar på könsorgan och sexanspelningar i T-banan som sedan hänvisar till Stockholm Pride, gör priden inte så lockande. Inte ens erotikmässan har så porrig reklam.

Man skulle istället kunna ha en lättsammare reklam som säger:


"Trött på den vanliga krogen. Kom till pride och festa. Bögar har roligare!".

"Nyfiken på att börja transa? Kom till Pride och vi visar dig hur det går till."

"Undrar du vilka i din omgivning som är flata? Kom till Pride och se själv.

"Vad menas med Queer och vem är hen? Kom till pride och ta reda på det."

En enkel reklam, positiv och tydlig reklam, utan ironiska undertoner eller sexuella anspelningar. Tror att en sådan reklam hade fått mycket bättre genomslagskraft än den nuvarande.

Jag tror att ni inom Stockholm Pride och hela HBTQ-rörelsen är lite för insöade på ert eget område. Det är lite av klubben för inbördes beundran. Ni plockar fram marknadsföringsmaterial och alla jublar och hurrar, eftersom ni alla tycker lika. När det kommer ut i den verkliga världen så förstår inte folk vad ni vill säga eller mena. (Förutom kulturvänstern i media.).

Ta in några lätt homofobiska heteronormativa heteros och pröva ert material först och se hur de reagerar och om ni når fram med ert budskap. När ni hittat de rätta slagorden då har ni lyckats. Det är då först som samhället får upp ögonen vad ni vill säga och det är då förändringen sker.

Annars blir priden bara en festival för hbtq-personer till hbtq-personer. Och främst för dem som redan tycker som hbtq-rörelsen. Är det tanken?!
Har svårt att tro att denna kritik kommer att förmedlas eller ens engagera folk hos er, men jag har i alla fall förmedlat den till dig.

Och bespara mig hänvisningar till att jag ska engagera mig i Stockholm Pride, eftersom det har jag redan gjort och lagt fram motioner. Dessa motioner blev sågade vid fotknölarna eftersom folk redan hade bestämt sig att vad jag en säger så ska man säga emot mig.
Det jag kan ställa upp med goda råd och rekommendationer vid förfrågan.
Det var allt jag ville säga.

Mvh
Mikael Antonsson

Har inte fått något svar ännu. Men stora delar av meddelandet har jag tagit från ett inlägg i min diskussion.

Vad som hände nu var jag inte alls beredd på.
Folk GILLADE mina slogans som jag kom på i all hast under ett möte på jobbet. Till och med mina motståndare tyckte att de var ett mycket bättre alternativ än Stockholm Prides tvivelaktiga kampanj. Nästan alla gillade dem...
Det jag vill säga är att JAG HATAR INTE PRIDE och JAG VILL INTE FÖRBJUDA PRIDE eller BOJKOTTA DEN. Men ibland kommer det sådana konstigheter från Pride och HBTQ-rörlesen som man vare sig förstår eller håller med om, och då borde man säga ifrån. Spelar ingen roll om man är engagerad i någon HBTQ-rörelse eller inte, utan man måste få säga ifrån när man tycker att det är fel. HBTQ-rörelserna ska inte få föra min talan om samhällsfrågor om jag tycker att deras åsikt är felaktig. Och säger vi inte ifrån så håller vi ju med.
Och det är det här som jag reagerade kraftigt på. Ingen inre kritk mot den här, ganska kränkande och osmakliga kampanjen förrän jag bloggade om det?!! Vågar vi inte säga ifrån eller bryr vi oss inte?! Det är nog en fråga som var och en får svara på.
Åter till den osamkliga kampanjen. Hittade denna artikel om en varmkorv-annons som Gudrun Schyman har följande kommentar till:
"Jag tycker att den typ av sexuella budskap inte ska finnas i det offentliga rummet. Att alla ska gå och titta på de målade läpparna som sluter sig kring den tjocka korven, det är de anspelningarna som affischen sänder ut."
Undrar vilka anspelningar som Stockholms Prides kampanj sänder ut och varför har ingen reagerat?!
Vi kan här konstatera att sexanspelningar i det offentliga rummet är ok om det kommer från politiskt korrekt källor, så som RFSL och Stockholm Pride. Hade det kommit från en porrfirma eller korvförsäjare så är det fel. Om det nu är så känsligt, varför måste man då göra enkampanj som där man skiljer på vem som har rätt till sexanspelningar i det offentliga rummet?!
Stockholm Prides kampanj borde tas tillbaka eftersom den är så fel på så många sätt, men det kommer inte att ske. Det finn en pågående tävlig om att komma på fler
fördelar inom sexområdet till att "bli homo" och priset är veckopass till Stockholm Pride. Så tar man bort kampanjen så tar man bort tävlingen och möjligheten för många att gå på Priden.
Men jag har i alla fall fått fram min kritik och jag är ganska nöjd ändå eftersom jag har fått många som håller med mig i min kritik. Vilket tyder på att den inte är helt obefogad.
Hur som helst så har folket i Stockholm Pride gjort ett jättebra jobb för att få ihop en pride, trots den klantiga kampanjen, och det ska de ha all cred för!!
Så Happy Pride på er alla!
NOTE: Korvbilden snodde jag från Ystads Allehanda via Aftonbladet. Sedan slängde jag snabbt ihop en egen kampanj så som jag skulle vilja att den såg ut på Stockholm T-bana. Ni får avöra om den är bättre eller sämre än de nuvarande kampanjen som Stockholm Pride driver. www.blihomo.nu

Taggar: qruiser Stockholm Pride HBTQ politisk korrekt Pridekritik blihomo.nu

Kommentarer (2)  
Digga (2 medl.)  
 Anmäl