84.252 medlemmar 2.841 inloggade
Logga in Bli medlem
Qruiser
Ooh aah, just…
Sista paketet...
Blogg
Stockholm 23/11
Secret Garden
Gaymap
Nacka 23/11
Urban Deli Sickla
Gaymap
Stockholm 23/11
Hotel Skeppsholme…
Gaymap

blog.qruiser.com
Jag bloggar på Skandinaviens största gay- och queercommunity Qruiser. Bli medlem du också!
En bögjävels betraktelser
Ser mig i första hand som människa. Andra hand som man och i tredje hand som bög. Gör inte så mycket väsen om att jag är homosexuell. Men i detta är en bög-blogg på en bög-site så då får man väl vara lite bögaktig när man skriver.
Kille, 44, Enskede
 
Senaste inläggen
Kalender
« »
Ti 1 To Fr
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Widgets
Statistik
Blog id: 162

Alla inlägg från Juni


Jag - en människa

cigarbear  (uppdaterad av cigarbear)
Till sist fick jag och min kära make en dag tillsammans. Vi har inte haft möjlighet att kunna umgås på flera veckor pga ett flera stora händelser i våra liv, samt jobb. Denna regniga söndag låg vi kvar i sängen ovanligt länge och bara myste innan vi satte på kaffet och gjorde det vi endast kände för. Nu fanns det också tid för reflektion över vad som har hänt den senaste tiden.
Det hela började med att jag fick ett nytt jobb. Sedan blev svärmor dålig och gick bort. Mitt upp i allt detta så började jag säga adjö till vissa arbetskollegor som jag aldrig mer kommer att få träffa på igen. Lite tråkigt.
Sedan blev det en resan till Manchester och Bingham Cup 2012, där vi vann utmanargruppen. Något som var helt oväntat. Det var nog ett av det roligaste jag någonsin varit med om. Kommer hem, sover en natt innan jag tar tåget mer till Karlskrona och Sweden Rock Festival. Träffar gamla kompisar, festar och lyssnar på musik. På lördagen den 9 juni så passar min svåger på att gifta sig på Skansen som har drop-in vigsel. Kommer hem, jobbar både på mitt gamla jobb och på mitt nya. Blir bjuden på fest på fredagen på mitt nya jobb och passar på att lära känna mina nya arbetskollegor. På lördagen så träffar jag vänner som jag knappt har sett på mer än ett år. Vi pratar om allt som har hänt och mindes mitt och gubbens bröllopsfest som de var med på som var nog det roligaste bröllopet det någonsin varit på. Allt hände verkligen på under den festen.
Mitt liv är väldigt intensivt just nu och det kommer fortsätta så minst en månad till så det är bara att bita ihop.
På vägen hem igår så kollar jag av facebook. En kompis har blivit pappa, en annan ligger inne för blindtarmsinflammation, en tredje kämpar på då hans kära make är svårt sjuk med en hjärntumör, vissa har tagit studenten medans andra fyller år.
Det är mycket glädje, sorg, smärta och lycka i folks liv nu och jag önskar jag egentligen kunde vara där personligen istället för via en app i telefonen. Men man kan inte vara överallt hela tiden...
Då slår det mig plötsligt fastän jag är bög och hälften av mina vänner på nätet runt om i världen också är det, så är det ingen som hänger upp sig på detta på facebook. Vi alla berättar om våra liv som de människor vi är utan åsikter och fördomar. (Nästa alla och alltid. Det finns alltid undantag.)Och det är jävligt skönt att INTE behöver bry sig om vilken sexläggning folk har, utan bara få vara människa.
Väl hemma så gör jag i ordning en ostbricka och tar fram en flaska vin åt gubben. Han kommer hem från jobbet i natt och ville ha något enkelt att äta och varva ner med. Jag går och lägger mig, men vaknar till då make ger mig en puss på pannan. "Välkommen hem, älskling", säger jag och lägger mitt huvud på hans bröst och somnar om.
Det är skönt att ha någon att luta sig mot när det är jobbigt och jag önskar ALLA mina vänner att de också hade någon vän eller käraste som de kan luta sig emot och hämta andan, söka tröst eller bara älska.
NOTE: Bilden togs den 14 oktober 2006 då vi ingick partnerskap.

Taggar: livet Homosexuell

Kommentarer (1)  
Digga (9 medl.)  
 Anmäl  

Analoga polisen

cigarbear  (uppdaterad av cigarbear)
Jag börjar förstå varför polisen har lite problem att lösa brott. Idag tipsade jag polisen om ett misstänkt ekobrott via telefon. Det blev mer en fars skriven av Kafka.
Jag är en innehavare av ett Rikslunchkort. Tidigare fanns det rikskuponger men det skritade man och nu får man ett betalkort som man kan betala sin lunch med. Smidigt så långt.
Men det är lite svårt att veta saldot på detta kort, så jag skaffade en app som heter Bankdroid som håller koll på saldot. Så fort jag betalar med kortet så blippar appen till och säger att 80kr är draget från ditt kort. Du har 1435kr kvar. Den är helt enkelt skitbra.
Men för en månad sedan, så blippade appen till och meddelade att mina 2134kr är borta. Det var noll kronor kvar?! Men jag hann se att någon försökte dra 4100kr från kontot. Tyvärr sparades inte historiken.
Jag ringde och spärrade kortet omedelbart. Eftersom det var en söndag så kunde jag inte nå Rikslunchens kundtjänst. Jag kontaktade dem på följande måndag och de berättade att de haft ett serverproblem och det ska vara åtgärdat. Och att någon försökte dra 4100kr från mitt konto är omöjligt och det kunde kvinnan i kundtjänst inte förklara varför det blev så.
Hur som helst så fick jag mitt nya kort efter två veckor, och jag kopplade kontot till Bankdroid-appen.
Allt var frid och fröjd i en vecka, innan det hände igen. En stor summa pengar försvann från mitt konto. Jag hade is i magen eftersom det var sent på kvällen och jag hade inte använd kortet. Nästa dag var alla pengarna tillbaka igen. Och så höll det på. Summor över 1000 kr drogs från kontot och kom tillbaka efter ett par timmar.
Den senaste drogs idag och var på 1483,80 kr. En timme senare så sattes pengarna in igen.
Något är tokfel här, och det kändes lite menlöst att ringa till Rikslunchen och fråga. Så jag ringde Ekobrottsmyndigheten. Men innan jag RINGDE så kollade jag deras hemsida. Det fanns inget web-formulär man kunde fylla i, utan helst så hänvisade man till polis-stationer eller att man ska ringa dem. Du kunde ladda ner en pdf-fil som var en blankett som du kunde fylla i om tipset och sedan skicka med snigelpost.
Jag ska nog ringa dem tänkte jag. Först kom jag till receptionen som hänvisade mig till en annan person jag skulle ringa. Jag frågade om hon inte kunde koppla, men det gick inte?! Jag ringde personen som sa att hon visste inte varför jag ringde henne om detta, men att jag ska prata någon av tre andra handläggare av tips om brott. Fick tre namn och nummer. Självklart kunde man inte koppla?! (Vad i helvete?!)
Den första personen var inte anträffbar, men den andra personen var det. Det första jag fick reda ut var om det var ett faktiskt ekobrott eller bara tips om ett ekobrott. Det var ju bara ett tips om misstänkt ekobrott.
Sedan så börjar jag förklara för denna polis om min misstanke. Plöstsligt insåg jag att personen i andra ändan inte riktigt har hängt med i tekniken. Han visste inte vad ett rikslunchkort var för något eller vad appar var?! Jag fått talat med Poliskonstapel Stofil i andra änden. Efter mycket förklarande i lugn och ro så berättar jag om de skumma transaktionerna på mitt Rikslunchkort och han börjar förstå.
Jag förklarade även att jag håller på att byta jobb till "Unibet" och där har jag gått en kurs i hur man upptäcker pengatvätt inom den digitala casinovärlden. Man bör rapportera underliga transaktioner, som i det här fallet och det var därför jag hade kontaktat Ekobrottsmyndigheten.
"Men varför tror du att dessa transaktioner är olagliga? Vad är brottet?", frågar Poliskonstapel Stofil.
Varför i helvete fråga en utredare på ekobrott mig hur man kan tjäna pengar på minitransaktioner av pengar?! Jag blev förbannad men bet ihop och började förklara ett scenario.
"Föreställ dig att du har 100 000 Rikslunchkort ute, där företag har pyntat ut lite pengar till sina anställda så att de kan köpa lunch. Det finns sällan mer pengar på korten än 5000kr. Men om man i smyg plockar 1500kr från varje kort och lägger det på ett konto utomlands. Man behöver bara låta det vara där en stund så att pengarna sakta börjar bilda ränta. En massa minitransaktioner och snart har du en ganska stor summa som du inte behöver skatta för i Sverige och kanske använda lite som du vill. Kanske till kriminell verksamhet?!".
"Det är ju sant.", säger konstapel Stofil. "Har du Googlat och sett ifall fler har detta problem. ".
Nu blir jag riktigt arg och säger att det är inte mitt jobb att leka ekobrottsutredare utan hans jobb. Min skyldighet som medborgare är att tipsa polisen om jag misstänker att ett brott begås. Jag säger att det är något som inte stämmer och Rikslunchen berättar inte hela sanningen till mig. Det är mer än ett datafel.
Konstapel Stofil ska titta lite närmare på detta, men jag tror inte han har den tekniska kompetensen att förstå problemet. Skit sak samma. Jag har gjort min medborgerliga plikt att tipsa om något som jag misstänker inte står rätt till enligt den Svenska lagboken. Jag kan inte göra mer, eller...
Först några kängor till Ekobrottsmyndigheten.
- Fixa er websida så att man kan tipsa er om man misstänker ett ekobrott. Att ladda ner en blankett och skicka den via snigelpost är så korkat på så många sätt.
- Servicekänsla. Polisen ska finnas till för medborgarna. Visa lite intresse när man väl får tala med er.
- Gå lite kurser i hur den nya ekonomiska brottsligheten fungerar inom datavärlden. Uppdatera er lite. Ni måste hela tiden ligga FÖRE de moderna brottslingarna.
Och sedan en allmän uppmaning till alla användare av Rikslunchkortet.
- Installera appen Bankdroid på er telefon.
- Registrera ert rikslunchkort. Saldot kommer nu att visas.
- Håll koll på om det sker några skumma transaktioner. När det inträffar så ta en "snap-shot" av telefonskärmen eller fota en bild på telefonen så att det skumma utdraget syns. Spara bilden med datum och sånt.
- Ta sedan en bild när pengarna kommer tillbaka igen.
- Skicka bilderna i ett e-post till registrator.ostra@ekobrottsmyndigheten.se
Mer än så här kan jag/vi inte göra. Om det inte är något fuffens hos Rikslunchen så ber jag så mycket om ursäkt.
NOTE: Bilden är de smått klantiga poliserna Kling och Klang från filmen Pippi Långstrump. Det kändes som om jag hadde träffat en av dem när jag ringde polisen.

Taggar: Telefon Polisen rikslunchkort ekobrottsmyndigheten pengatvätt

Kommentarer (1)  
Digga (0 medl.)  
 Anmäl  

Sweden Rock Festival 2012

cigarbear  (uppdaterad av cigarbear)
Har haft fullt upp och inte hunnit blogga så mycket. Jag var lite kluven att direkt efter Bingham Cup i Manchester, ta tåget ner till Karlskrona för att festa i en vecka och lyssna på hårdrock.
Men har man spenderat 2500kr på en biljett så för 4 dagar så nog tusan så måste man ta sig dit i alla fall.
Och det var inte så tokigt. Vi hade det lite kyligt de två första dagaran men inget regn.
På fredagen så regnade det nästan hela dagen och sedan avslutades festivalen med strålande sol hela lördagen.
Musikmässigt så var faktiskt "Twisted Sister" absolut bäst. Osminkad står Dee Snider och rockar loss totalt på scenen med en sådan glädje att det smittar av sig. Och de är egentligen inte deras vanliga hitar man väntar på utan de har faktiskt gjort en hel del annat bra också.
Anti-klimaxet var "King Diamond" vars falsett-skrik var både så halvfalskt så det gjorde ont i magen. Nu när man lärt sig vackra toner från operan så hör man direkt när de höga tonerna går fel.
Andra bra band var "Danko Jones", "Bonafide", "Graveyard", "Lynrd Skynrd", "Nationalteatern" och självklart "Sabaton".
Fick även en trevlig stund med "Blue Oyster Cult" i regnet när jag tappade bort mina polare.
Festmässigt så var det lugnare. Ett antal trevliga besök i Freddes husvagn med sedvanliga groggar och kärt återseende med Mange-strutsägg, hångel-Henrik och systrarna Pia och Pernilla. Vi avklarade djupa diskussioner om tysk humor, om kvinnor gillar ge män oralsex, manlig kroppsrakning och om det är ett partytrick att plocka fram ett strutsägg ur skägget. (Vilket vi kom fram till att det är!)
Och så lärde jag mig att begreppet "rån-bög-mördad" och hur effektivt det är att skrämma slag på unga, fulla, nya festivalbesökare. (Rån-bög-mördad innebär att man plockar fram en yxa, gaffatejp och vaselin framför offret och berättar att man ska rån-bög-mörda. Fast kanske inte nödvändigtvis i den ordningen. De blir livrädda...)
Festmässigt antiklimax är att glömma plastmuggar då man ska dricka whiskey när man har whiskey och cigarr-paus. Vi fick låna av en kille längre ner på gatan i utbyte mot en slurk så det löste sig till slut.
Och erotiken flödade under festivalen. Det var många husvagnar och bilar som gungade i år. Rock the cradle of love...
Summerat kan jag säga att 4 dagars hårdrocksfestival direkt efter en rugbyturnering tar på krafter. Man är inte ung längre. När Mötley Crüe spelade sin konsert hjälpte inga fler Red Bulls. Jag var trött och grinig och ville bara sova. Helst i en vecka. Men jag fick både solbränna och den sedvanliga festival-förkylningen. Så här i efterhand så var det faktiskt värt att åka ner. Jag hade kul och jag kommer göra om det nästa år.
NOTE: Sweden Rock Festival är ingen politisk korrekt festival och lättkränkta personer bör hålla sig borta från den. Den är ganska sexistisk och homofobisk, men ändå med hjärtat på rätta stället. Så länge man är trevlig så är folk trevliga tillbaka, oavsett om du är vit, svart, gammal, ung, bög, flata, transa eller bara en full hårdrockare.

Taggar: musik hårdrock Sweden Rock Festival SRF

Kommentarer (1)  
Digga (3 medl.)  
 Anmäl  

WE ARE THE CHAMPIONS!!

cigarbear  (uppdaterad av cigarbear)
STHLM BERSERKERS RUGBY FC won the Challanger Group in Bingham Cup 2012 in Manchester.
We hope to win just one game in the cup. We did more than that, we won the whole group. And all this in just 14 months?!!
Thanks team! And special thanks to Louise and Simon! We would not come so far without you!
Full story from Bingham Cup will come tomorrow. I need to pack my bags for Sweden Rock Festival now.
NOTE: It is Gareth Thomas in the middle. Thanks to Niklas who took the picture.

Taggar: STHLM BERSERKERS RUGBY Bingham Cup 2012 victory

Kommentarer (0)  
Digga (3 medl.)  
 Anmäl