77.172 medlemmar 3.138 inloggade
Logga in Bli medlem
Qruiser
En hivdivas bekä…
Sent ska syndare…
Blogg
Ooh aah, just…
Fredags nöje...
Blogg
Ooh aah, just…
Instängd...
Blogg
Göteborg 17/11
Gretas Night Club
Gaymap

blog.qruiser.com
Jag bloggar på Skandinaviens största gay- och queercommunity Qruiser. Bli medlem du också!
En bögjävels betraktelser
Ser mig i första hand som människa. Andra hand som man och i tredje hand som bög. Gör inte så mycket väsen om att jag är homosexuell. Men i detta är en bög-blogg på en bög-site så då får man väl vara lite bögaktig när man skriver.
Kille, 45, Enskede
 
Senaste inläggen
Kalender
«
Ti 1 To Fr
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
Widgets
Statistik
Blog id: 162

QX - Gala debatt

cigarbear  (uppdaterad av cigarbear)
Såg på SVTs Debatt om bögars heteroflirt. En Johan Hilton på Expressen tycker att bögarna har blivit för snälla som flirtar med heterosexuella som Kronprinsessan och Montemazzi på Gaygalan genom att dela ut priser till dem. Många anser att QX Gaygala borde ta sitt ansvar och ägna sig enbart åt hbtq-personer och dess kultur.
Fatta en sak. QX Gaygala är ett kommersiellt jippo och inget annat. Den använder hela spektrat av gaykulturen till max för att dela ut priser till mer eller mindre kända personer.
QX tidningen gör samma sak som Gaygalan. Den använder hela spektrat av gaykulturen till max som en bas för att skriva om en glittrig, schlageraktig livsstil till alla dem som gillar dem oavsett sexuell läggning.
hbt-personer älskar detta och tar åt sig det som skrivs av QX, vilket resultatet är att hbt-stereotyper förstärks till sitt yttersta eftersom gay-folket matas med sin egna kultur. QX ger bögarna en bas som de älskar och tar till sig. Och allt som bögarna gör skriver sedan QX om. Det blir som en rosa-glittrig spiral som går fortare och intensivare. Sedan skriver media om hela spiralen och dess steroetyper.
Vad får vi då? Vi har några glada bögar, förstärkta hbt-stereotyper och QX-förlag tjänar sjuhelvetes massa pengar på det hela!!
Är det fel? Nä, inte det minsta. QX ger det som gayfolket vill ha och vi sväljer det med hull och hår, så varför klaga? Har QX något politiskt ansvar? Nä, de är ett privat företag och lyder under marknadskrafterna. Borde QX ta sitt politiska ansvar för hbtq-folket? Svårt att säga. Vad är det i så fall och skulle de inte konkurrera ut Stockholm Pride då?
Jon Voss har byggt upp QX och kan tjäna pengar på hbt-världen. Politiskt sätt så vänder han kappan efter vinden och har alltid rätt oavsett vilka vindar som än blåser, vilket är en nödvändig egenskap om man ska tjäna de rosa pengarna. Man är mer eller mindre alltid "rätt". Jag avundas honom för hans driftighet.
Dock gör Jon en stor miss då han försöker försvara QX Gaygala och säga att det är en seriös tillställning. Han skulle tjäna mer på säga att det är ett kul jippo och inget annat. Nu blir det en ljöjlig kvasidebatt som inte borde ha uppkommit.
Men ska man ta QX som en seriös politisk organisation som gör gott för bögvärlden? Inte det minsta. Det är glittrigt, glammigt, trendigt och kul. Inget man ska ta seriöst. Lägg hellre krut på Stockholm Pride. Den är lite mer seriösare.
Micke Kazarnorwicz har en stor poäng när han säger att QX Gaygala borde byta namn till QX-galan för det är precis vad det är. Ett kommersiellt företag som delar ut priser till de som gjort något för den glittriga homolivsstilen.
QX Gaygala (eller QX-gala som det borde heta) är ingen poltiskt seriös happening. De är en kul grej och det är precis så man ska uppfatta det. Inget annat.
Note: Jag tycker inte illa om QX, Jon eller gaykulturen. Ogillar väl mer media som bara fokuserar på hbt-stereotyper, men det är något vi själva är orsaken till. Så egentligen kan man varken gnälla eller tjafsa emot. Vi har skapat skiten och vi sitter mitt i den. Bara att gilla läget!

Taggar: qx Stockholm Pride Johan Hilton Jon Voss QX-gaygala Micke Kazarnorwicz rosa pengar SVT Debatt

Kommentarer (8)  
Digga (0 medl.)  
 Anmäl